Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Geçende bir arkadaş evde çocuğa bakıyokıyorum çalışmıyorum eşinde bana çekip harçlık getiriyo demişti sonra o ay geciktirdi diye annesinin evine döndüğünü dedi . Şaştım kaldım .
Evlendiğim günden berri eşimle banka hesabımız bir . Fazla ödememizde yok ama birikim yapmamız lazım . Ama şu bir gerçek eğer herkez kendi maaşıyla geçinicek olsaydı ben bu kadar rahat olamazdım galiba ve ondan sürekli para istiyemezdim diye düşünüyorum . Düşünsene kendine özel birşey alıcaksın para istiyosun ? Benimde maaşım var şükür ama ben o adamla hayatımı paylaşıyorum neden çalışıpta ondan harçlık gibi bir miktar alıyımki ? Veya neden ona banka kartımı vereyimki ? Ozaman o sana versin sen idare et bütün ödemeleri öde ve ona 200 tl ver bakalım biraz böyle dene ne diycek

Ben şuan çalışmıyorum ama eşim evde olduğu zamanlarda birlikte alışverişe çıkıyoruz ve her şeyi maaş kartından alıyoruz. Göreve gittiği zamanlar da bana maaş kartını bırakıyor. Bence sen eşine kartını verme çünkü sana bir kota koymuş ki bu çok düşük bir tutar. Oturup excelde çizelge hazırlayın kalem kalem gideri görün ona göre para ver sende kalanını yatırım yapın

Peki hiç soruyor mu eşiniz,bir ihtiyacın var mı? Paran kaldı mı diye?
Bitince veriyor mu yada size para?
Bilemiyorum borcunuz ne kadar ama elinizde kalanı eşit bölmüyorsa orada bir sorun var demektir. Allah korusun ay sonu,hastalansanız doktora gitmeniz gerekse yada paraya ihtiyacınız olsa ne olacak?
Kenarda olmalı 100-200 ki acil bir durumda sıkıntı yaşamayın.

İşte böyle olmak istiyorum ben kafa yoruyorum sen eksikleri söyle yeter diyor. Bişey al desem alır o ayrı bişey ama nereye ne borç gidiyor bilmiyorum

benim sadece aylık sigara param 500 tl
nasıl yetiriyosunuz valla inanılır gibi değil
ben kuaföre de gitmem 2 ayda 1 belki dip boya o da 80 tl
ama aylık harcamam 1500ü buluyo sigarayla beraber
kadının maddi özgürlüğü olmıcaksa 200 tlyle ay sonu getirecekse niye çalışacak ki
yemişim öyle çalışmayı

Maaş kartım bendedir. Kredi kartımla istediğimi harcarım. Eğer ay sonunda para kalırsa istediğim miktarı eşime gönderirim. Kendi telefon faturam hariç hiç bir faturayı ben ödemiyorum. Eşim de bir kere bile sen parayla ne yapıyorsun, Ne kadar harcadın demedi diyemez de. Çalışıyorum evin bütçesine de katkı sağlıyorum. Harcamalarımın kısıtlanmasını kaldıramam herhalde.

Konu maaş kartı harçlık vs den öte gelir gider dengesi

Yani evin zorunlu gideri 8000 sizin gelirler 8500 ise 200 tl normal olur

Evin zorunlu gideri 5000 elde kalan 3500 iken size 200 tl düzenli harçlık modunda verirse olmaz

Gelir gider çizelgesi yapın hatta oturun bir ay içtiğiniz tek çay parasına kadar hesap çıkarın sonra da karşılıklı konuşun

Böyle olsam boşanma davası açılır sanırım

Bizim evdede şöyle bir düzen var babam ayarlar ama anneme kredi kartını verir istedıgı kadar harcasın diye ve nakitte verir (200 tl gibi komik bir rakam değil)

Biz de de borç var neden kredi kartını vermiyor
Kredi kartı kullanmıyor ki oturup hesap yapalım diyince de ikimiz aynı şeye kafa yormayalım diyor

kendi maasimi alirim ev icin ne gerekliyse oturur birlikte halederiz 200 lirami kalicak yine tamam ama kendi kazandigim paradan bana harclik veremez ben de esimin kazandigi parayi alip ona harclik vermem ikiside ayni sacmalik cocuk gibi o nedir oyle

Böyle olsam boşanma davası açılır sanırım
E acsın dava? Adam dava acacak dıye benlıgınızden vazgecmenız cıkıp bir kahve ıcememenız herseye susmanız mı dogru olan.

Yani bu durumda adamın paranız ıcın sizinle evlı kaldıgını bılıyorsunuz. Cok uzucu.

kendi maasimi alirim ev icin ne gerekliyse oturur birlikte halederiz 200 lirami kalicak yine tamam ama kendi kazandigim paradan bana harclik veremez ben de esimin kazandigi parayi alip ona harclik vermem ikiside ayni sacmalik cocuk gibi o nedir oyle
Aslında öyle olması lazım aile içinde konuştum birkaç defa ama işte sonuç değişmiyor

Dedim idare edelim borç bitsin birikim yaparız diyor üstelik altınlarıda borç var diye verdim

Bu borç neyin borcu bilmiyormusun? Nasil altinlarini verirsin? Kusura bakma sizinki evlilik değil, köle/sahip ilişkisi. Adam ev işlerinde ve kendi çocuğunda bile yardimci değilmiş.

Işe girmek başina gelen en iyi şey olabilir ama. Bağimsizliğa bir adim daha atmiş oluyorsun. Aslinda bu adami boşamalisin ama asla yapmazsin. Başka bir üyenin dediği gibi, bare yeni hesap aç ve paran oraya yatirilsin.

Bu çocuk içinde çok kötü bir durum. Kiz ise, ilerde oda kendini evlendiğinde ezdirir yada bu korkudan dolayi ömür boyu erkeklere karşi güven sorunu yaşar. Oğlan ise, annem gün yüzü görmedi diye anneci olur ve eşi ile sorun yaşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…