Selenay92
ya bir de dün yazamadım yazmazsam çatlarım, aynı bölümden aynı sınıftan mezun herkes aynı pozisyonda aynı maaşla çalışır diye bir kaide de yok, siz sanırım arkadaşınızdan etkilenip 4500 tl ye başlarım ne de olsa diye içinizi rahatlatıyorsunuz, burda işe alımlarda bir çok kriter var, kişilik özellikleri gibi mesela. Ben de kardeşim de iyi okullardan mezunuz ikimizin de sınıf arkadaşları arasında işsiz olanlar da var, çok iyi yerde olanlar da, çok az maaşla çalışan da...İşe alımlarda inanın mezuniyetiniz ve dereceniz çok da etkili olmuyor , öyle olsaydı ben bir çok mülakattan elenmezdim onur öğrencisi olarak mezun oldum çünkü...
Şimdi her yıl yüzlerce mezun var, ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi, size niye çalışmadın diye sorsalar eşim istemedi dediğinizde o işe kabul edilir misiniz sizce?
Bakın benim üniversitedeki en yakın arkadaşımı anlatayım size. Örnek olsun...Bu kız çok iyi notlarla okulu bitirdi, hayalleri vardı, sonra son senemizde ne olduysa sınıfın bıçkın delikanlılarından biri (önce bana yaklaşmış farketmemişim) buna yaklaşıyor ve bu kızımız sınıftaki en uçarı erkeğe aşık olan kızımız hem de her ne hikmetse bu bıçkın delikanlıya aşık oluyor, çocuk aynı eşiniz gibi çalışmayacaksın diyor, vs vs. Ben bunları mezuniyette öğrenip şok geçiriyorum benden bile gizliyor.
Sonuç evlendiler bebekleri oldu arkadaşım çalışmıyor ve psikolojisi bozuk öyle ki telefondan falan engelledim mecburen. Bana gecenin bir yarısı benim eşim senle kocan kadar maaş alıyor ondan çalışmıyorum diye mesajlar atıyor, sonra aslında boğuluyorum bebeğim kolik hayattan nefret ediyorum seni kıskanıyorum neler neler...