Evlilikte maddiyat

Sizin çalışıp çalışmamanıza eşiniz karar vermemeli bence. Sizinle de ev işlerini yapmanız için evlenmediğini umuyorum. Hayat müşterektir, bunların hepsini birlikte yapıyor olmanız gerekir.

Koskoca kadınların -ki eğitim seviyenizin de yüksek olduğunu belirtmişsiniz- "koca"larından "harçlık" almasını ben kendi adıma kabullenemiyorum. Neden kendinize bunu yapıyorsunuz?

Ya büyük konuşmayayım da asla kabul edemezdim sanırım, ki eşimle evlenmeden ilk kuralım özgürlüğümdü maddi manevi, ne parama karışır ne kararlarıma. Nasıl kabul ediyorsunuz ki anlamıyorum evde tüm gün dört duvar?

Ya bi dk, ne demek çalışsam da onun verdiği kadar harcayacağım ??? Benim eşim benim tek kuruşumu almıyor, almaz da, alamaz da. Ben istediğim kadar harcarım ve harcıyorum da. Ya valla çıldırcam artık bu kadınlarımızın özgüvensizliklerine.

Bu arada evet çok rahatım param yetiyor artıyor bile biriktiriyorum ev almak için düzenim birikimim kendime.

E koyar tabi konu sahibesi, ağır haksızlık çünkü. Gerçi böyle durumlarda haksızlık edenden çok haksızlığa boyun eğeni suçluyorum ben artık ama neyse, sizi kırmayalım önce beyefendiyle başlayalım:

1. "Ben huzursuz olurum" demiş paşamız. Kıyamam yazık. Ben egitimi ve meslegi olan bi kadın olarak senden "Harçlık" isterken hiç huzursuz olmam çünkü.

Harçlık, hani şu bayramlarda çocukların eline tutuşturulan, okula giderken ceplerine sıkıştırılan para.

Ya da ögrenmek için zaman, emek ve para harcadıgım onca bilgi bi kösede çürürken hiç huzursuz olmam. 5 yıl sonra senden boşansam (ya da boşanmasam ama zincirlerimi kırsam o da olmadı sen insafa gelsen) ve ben iş arasam mesela sırf kaç yıldır işsiz sektörü unutmuştur bu kadın diye beni almayıp yeni mezun bi kızı aldıklarında da hiç huzursuz olmam.

Çünkü önemli olan paşanın iç huzuru. Evet.

2. Ev işlerini kim yapacak demiş. "Anan" dicem yanlış anlaşılcak. E ama koskoca adam küçücük bebek gibi bana kim bakcak, mamamı suyumu kim vercek, altımı ay pardon arkamı kim toparlıcak diye sorunca cevap belli yani: büyüyemediysen annen yapsın. Büyüdüysen eşinle paylaş müştereken yapın.

3. Kültür gelenek görenek olayına hic girmiyorum zira kisilerin iradesini hiçe sayan, herhangi bir dini, dili, ırkı, cinsiyeti digerine üstün gören hicbi gelenege inanmıyorum. Yok olup giderler umarım.

Size gelince paranızın hesabını yapabiliyor musunuz bunu en iyi bilecek kisi yine sizsiniz. Bi ay kabaca bi gelirler giderler tablosu tutun mesela telefonunuzda, fişleri bi köşede biriktirin. Harcamayıp kenara atsam daha iyiymis dediginiz kalemler var mı bi bakın. Somut bi seyler olsun önünüzde ona göre karar verin.

Eşinizin şu saçma sapan hallerine ve imalarına da pabuç bırakmayın ve bi iş bulun bence.

Sizin gibi kadınlarımızın çoğalması dileğiyle.

Sorunun ev işi olmadığının bende farkındayım eşim güçlü kadın istemiyo karşısında aynı zamanda çok kıskanç kıskançlığı arttığında araya öyle bi mesafe sokuyo ki evlenmeden önce bu sebepten haftalarca konuşmazdı benimle durum böyleyken çalışcam demek işle evliliğim arasınsa bi tercih yapmak gibi oluyo[/QUOTE]

Sizi bu tercihe mecbur bırakan bir eşiniz var demek ki.Sizin adınıza üzülmekle birlikte buna izin vermemeniz gerektiğini düşünüyorum.Sizle konuşmazsa , tavır yaparsa siz de onun üzerine düşmeyin.Elbette direnci bir yerde kırılır.Çalışıyorsunuz diye boşanacak hali yoktur heralde.Güçlü olmanızdan korkması da zaten sizi kendine bağımlı kılmak.Pek hoş şeyler gelmedi bana bunlar. Selenay92

Çalışsam da onun verceği kadar harcıcam demek ortalama alcağım maaş kadar ay başında bana maaş gibi getirp veriyo ama işe gitmiyorum demek bayram harçlığı gibi değil yani.öyle istemediğimi söyledim.
Eşler karşılıklı birbirlerinin isteklerini yerine getirebilir bu özgüvensizlik değildir ben çalışamam bana baksın kafasında bi kadın hiç olmadım o yüzden bu kadar emek verip okudum ama eşim için ev hanımıyım şu anda.o da hiç bırakmadığı spor salonuna gitmeyi bıraktı mesela istemediğim için alkolü çıkardı hayatından.yani
yani bazı şeyler karşılıklıdır insanlar evlilikleri için sevdiği için fedakarlık yapabilir siz hiç mi yapmıyosunuz? Fazla ödün veren olabilirim ama özgüvensiz hiç yerinde bi tabir değil benim için

Bazı fedakarlıklar başta mantıklı gelebilir ama sonradan büyük sıkıntı oluşturabilir. Spor salonunu bırakmasını niye istediniz ki? İnsanların evlenirken birbirleri için herhangi bir hobiden, vs vazgeçmemeleri gerektiğini düşünüyorum, olduğun gibi neyse öyle olmalısın.Birisi için değişirsen sonra bundan sıkılıp ağır bedellere ödeyebilir ve ödetebilirsin.

Esasen kimse de değişmez, değişmiş gibi görünür sadece. Ve en ufak kavgada ben senin için şunu yaptım bunu yaptım bundan vazgeçtime gelir iş.

Eger imada bulunuyosa calismayi teklif edin sizde. Ya izin versin yada para :)) ki kariyeriniz varmis zaten. Cogu insan okumadgndan is bulamadgndan calisamiyor. Anlamdm

Eger imada bulunuyosa calismayi teklif edin sizde. Ya izin versin yada para :)) ki kariyeriniz varmis zaten. Cogu insan okumadgndan is bulamadgndan calisamiyor. Anlamdm

Canım o kadar kariyer yapmissin çalışsana ya olur mu oyle

Herkesin hayat tarzı farklıdır. Kimisi 5000 e çanta alır kimisi 20 liralık çantayı alamaz. Kimisi için bir tane olsun iyi olsundur kimisi o seriyi komple alır. Kuaföründen, bakım ürünlerine, takıldığın mekanlara göre bile değişir.

Çok farklı bir noktaya değinmek istiyorum çünkü okumuş etmiş akıllı bir kadına benziyorsun. Çalışmak illa para kazanmak değildir, sosyal çevre, kendi ayakları üzerinde durma, üretme, vs vs özellikle bağımsızlık adına bir kadın muhakkak çalışmalıdır.

İşim gereği, gerek mevkisi yüksek, çok varlıklı, gerekse yoksulluk sınırının kat be kat altında kalan kimselerle karşılaşıyorum.

Uzun olacak ama örnek vermek istiyorum.
Vakti zamanında eski eşini tanınmış çok zengin bir kadınla karşılaştım. Kadın bana dediki "çocuğum yaşındasın. Zamanında villalarımız yurtdışında evlerimiz otelimiz ve birsürü çalışanımız vardı. Hep eşimin varlığına güvendim. Bir gün bile çalışmadım. Başımıza bazı işler geldi eşimle ayrıldım. Şuanda kalacak bir evim bile yok, icra kapımda, evdeki eşyaları satıyorum, siz siz olun nolur gençken çalışın ayaklarınızın üstünde durun şuanda hastayım çalışamıyorum " dedi.

Yarının ne olacağının garantisi yok. Ev işi temizlik yemek dünyanın en basit şeyleri. Eşyaya tapmaya gerek yok. Alışveriş desen al al al nereye kadar. 1 plastik bardağın bile ömrü bir insandan fazla.
Gençliğinizin kıymetini bilin.

Bütçeye gelirsek, evlendiğimde çalışmıyordum eşim maaşını bana verirdi. Nereye ne yatacak ne gidecek ayarladım. İkimize de harçlık gönderir artan para olursa başka bir hesaba aktarırdım. Şuanda öyle, ikimizin maaşı da ortak. Benimki ev kredisine faturalara gider, eşim maaşı bana yollar, ben değerlendiririm. Eşimin 5 tl senide asla çöpe atmam.

ya valla çalışmak varken niye böyle koca imasıyla yok az bıraktılarla uğraşıyor bu kadınlar anlamıyorum. Bakın ne kadar zengin olursa olsun yarın belli olmaz kapıya koysa cebinde üç kuruşsuz ne yapacaksınız? Ha hep öyle olacak diye bir şey yok ama. Imkanlar el verdiğince çalışıp kazanıp, kafana göre harcamak varken burda imalarla uğraşıyorsunuz. Ha adam illa izin vermiyorsa siz de adama ayarı iyi vereceksiniz bi daha öyle ima falan yapamayacak arkadaşım!
Devir pahalı para maalesef gidiyor. Zaten etin kilosu olmuş 60-70 tl. illa ki harcama oluyordur. Ha kıyafet ayakkabı ve çanta alma huyun yoksa ne kadar harcadığını düşünme. Eşine de söyle kendi denesin o kadar parayla ev geçindirmeyi, oluyor mu bakalım.

Çalışmak sadece para kazandırmaz. Üretmek, kendini gerçekleştirmek, sosyal bir birey olmak gibi şeyler de var. Tabii bu bir seçim. Sorununuza gelince açık açık konuşun ya da kredi kartı alın eşiniz ödesin

İşte bunları bilmek istemiştim hesabınızı bütcenizi nasıl yönetiyosunuz diye çok teşekkür ederim fikir oldu hepsi
Ben çalışıyorum. Bizim defterimiz var her ay harcamalar kabaca ne kadar olcak, gelir ne kadar olacak şeklinde. Orada kendimize kalan harçlıkla yuvarlanıp gidiyoruz. Defter tut bence hesap kitapsız zor. Aldığım bir ekmeği bir kolayı yazmıyorum tabi kabaca hesaplar. Mesela faturalar 500, kira 1000, sigara 300 gibi gibi.

Mbr markanın ismi sephorada var mucize etkili ürünleri var gerçekten pahalı ama bi kremin 6 ay gittiğini düşünürsek çok da pahalı değil bence erkeklerin bu konuyu anlamasını beklemek hata olurdu zaten
bu ulkede asgari ucretle insanlarin ev gecindirip cocuk okuttugunu dusunerek 750 tl.lik.krem almaktan.haya etmelisinz benve
.isterse o.krem sizi bastan yaratsin ne yazar.tabi ki esiniz ne kadar verse size yetmez

Ya ben gerçekten anlamıyorum. Bu eşim istemediği için çalışmıyorum olayını. Ben o kariyeri yapana kadar bin bir türlü emek verdim. 2-3 yıl kariyere ara vermek sizi en başa bile dondurebilir. Olay sadece para değil. Şimdi keyfi ara veriyorsun. Yarın bir gün çocuğun olsa belki zorunlu 2-3 yıl ara vereceksin. Peki sonra ise dönmek istesen ne yapacaksın. Kimseye böyle sırt dayama gerek yok.

Sana önerim calismayacaksan da mesleğinle alakalı dernek varsa ona üye ol. Orada aktif olmaya çalış. Eğitimlere katil. Home ofis çalışma imkanı varsa veya danışmanlık şeklinde belki proje bazlı iş vs gibi bu şekilde daha hafif tempoda çalışmaya çalış. Yıllar sonra iş ararken bunca sene hiç bir şey yapmamış gibi durmasın.

Kocamın maaş kartı bende. Tüm faturalar zaten otomatik ödeme. Ben ihtiyacım oldukça kartından çekerim. Ama çekmeden önce Yada sonra mutlaka ne için lazım olduğunu eşime haber veririm. Daha çok pazar alışverişi, bebeğimizin ihtiyaçları İçin oluyor para zaten. Ama 1 kreme isterse komple beni victorias secret mankeni yapsın vermem. Kocam onca saat alın teri dökmüş utanırım ya.

bu ulkede asgari ucretle insanlarin ev gecindirip cocuk okuttugunu dusunerek 750 tl.lik.krem almaktan.haya etmelisinz benve
.isterse o.krem sizi bastan yaratsin ne yazar.tabi ki esiniz ne kadar verse size yetmez
Hobaaa, ne ilgisi var yahu?
İsteyen istediğini yapar, çalıp çırpıp hak yemiyorsa utanacak bir durum da yoktur.
Artık bu kadarı demagojiye girmiyor mu sevgili üye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…