- 12 Kasım 2017
- 1.130
- 1.986
- 63
bu ulkede asgari ucretle insanlarin ev gecindirip cocuk okuttugunu dusunerek 750 tl.lik.krem almaktan.haya etmelisinz benve
.isterse o.krem sizi bastan yaratsin ne yazar.tabi ki esiniz ne kadar verse size yetmez
Ev işlerini karı koca ortak yapıyoruz biz yetisemedigimiz yerde yardımcı alıyoruz.İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
Hobaaa, ne ilgisi var yahu?
İsteyen istediğini yapar, çalıp çırpıp hak yemiyorsa utanacak bir durum da yoktur.
Artık bu kadarı demagojiye girmiyor mu sevgili üye?
arkadaslar tabiki iateyen istedigini yapar.ama cebimize giren paralar ayni zamanda.milli servet.ben kendi gorusumu soyledim.kaldi ki uye de bize sormus zaten siz nasil yapiyorsunuz ben yetistiremiyorm diye..yetiatiremiyorsa demek.ki bir yerde sikintisi var.ve haya et.em.kotu birsey degildir sadece kotu birsey yapinca haya olmaz vicdani bir durumdur.Haya edecek ne var? Kadin calipta alıyorum demis sanki...
Satan da satmak dan haya etsin o zaman.
Sonra eti bu kadr pahalıya satan haya etsin.
Oooo...
Gelir adaletsizligi var ancak bunun kadinin aldığı kremle bir ilgisi yok.
Kimi 750 yi çocuğunun okuluna verir kimi krem alir.
Kazanilan yada esten alinan farketmez parayi harcarken size soracak değil yani kimse.
Geliri fazla olan kıstı diye digerinin cebine hop para dolmuyor.
Ufak atta kuşlar da yesinBence bir is bulup calisin.
Ne demek ev islerini kim yapacak? Ya ortak yaparsiniz ya da temizlikci alinacak. Siz onun hizmetcisi misiniz? Milyonlarca evli kadin calisiyor.
Kaldi ki adamin verdigi para yetmiyor. Calismayip ne yapacaksiniz?
Calisan bir kadin oldugum icin benim masrafim az. Vaktim iste geciyor.
Calismasam rahat bi 10 bin harcarim ayda
Hergun gezer tozar yer icer eglenirim. Kahvaltiya, ordan kahveye, ordan masaja giderim.
Beni calistirmiyorsa ne istersem karsilamak zorunda.
Ihtiyacimiz yok cok sukur diyorsunuz ama ayin yarisinda parasiz kaliyorsunuz.
Ya sizde nasıl bir kafa var nasıl bir zihniyet varÜniversite yüksek lisans falan okuyup da çalışmayanlardan devlet verdiği eğitimin karşılığı olan parayı alsa keşke, boşuna mı okuttum seni dese
Sizin gibi kadınlarımızın çoğalması dileğiyle.
Orasını baştan konuşup anlaşacaktınız, öyle şey mi olur. Çok sinir oluyorum bu adam tipineİş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
Canım sırt dayamak isteyen ben değilim bu en son isticeğim şey ama şu an için durum bu.derneklere üyeyim üni zamanında tüm topluluklara üyeydim hala da devam ediyo haberlerini alıyorum ama etkinliklerine artık katılamıyorum tabi.aynı fikirdeyim yıllar sonra iş aramak çok mantıklı olmaz zaten onun yerine kendi işimi yaparım belki de belli mi olurYa ben gerçekten anlamıyorum. Bu eşim istemediği için çalışmıyorum olayını. Ben o kariyeri yapana kadar bin bir türlü emek verdim. 2-3 yıl kariyere ara vermek sizi en başa bile dondurebilir. Olay sadece para değil. Şimdi keyfi ara veriyorsun. Yarın bir gün çocuğun olsa belki zorunlu 2-3 yıl ara vereceksin. Peki sonra ise dönmek istesen ne yapacaksın. Kimseye böyle sırt dayama gerek yok.
Sana önerim calismayacaksan da mesleğinle alakalı dernek varsa ona üye ol. Orada aktif olmaya çalış. Eğitimlere katil. Home ofis çalışma imkanı varsa veya danışmanlık şeklinde belki proje bazlı iş vs gibi bu şekilde daha hafif tempoda çalışmaya çalış. Yıllar sonra iş ararken bunca sene hiç bir şey yapmamış gibi durmasın.
Sen çok yaşa ne güldüm victoria secret yapan kremi bırak bi estetik bile yokKocamın maaş kartı bende. Tüm faturalar zaten otomatik ödeme. Ben ihtiyacım oldukça kartından çekerim. Ama çekmeden önce Yada sonra mutlaka ne için lazım olduğunu eşime haber veririm. Daha çok pazar alışverişi, bebeğimizin ihtiyaçları İçin oluyor para zaten. Ama 1 kreme isterse komple beni victorias secret mankeni yapsın vermem. Kocam onca saat alın teri dökmüş utanırım ya.
Lüksle çok alakası yok canım ben başka şeylerden kısıyorum bakım ürünlerine harcıyorum öncelik diyelim ama doğrudur sen tutumlusundur ben çok tutumlu bi kadın değilimKızlar ben mi çok fakirim yoksa siz mi çok çok lüks yaşıyorsunuz ben evlenmeden evvel çok kısa bi zaman dilimi çalıştım çalışmayı sevmedim galiba yada gerek olmadı babam abim annem hep ihtiyaçlarım fazlasıyla giderildi evlendim eşimde çok şükür kredili kartı cebimde harçlığım hiç eksik olmaz ama bana 4500 lira mutfak masrafı yok 750 lira krem vs çok çok fazla geliyor biz zaten o ücret civarı alıyoruz bazen üstü oluyor bazen altı evimiz kira ve doktor masrafları saymıyorum bile onun yanında eşimin ailesine yeri geldiğinde yardımcı oluyoruz yanında birde az buçuk birikim yapıyoruz şimdi ben mi tutumluyum yada fakirim siz mi çok savurgansınız bide kuzum kaç yaşındasın o güzel yüzüne ne gerek var allah aşkına bi ton kremlere filan.
İşte herşey planlı olmuyo hayatta benimde planım öyleydi mezun olur olmaz iyi bi şirkette işe giriyodum sonra evleniyodum ama allah karşıma eşimi okurken çıkardı aşık olup evlendim şimdi de durum bu.bu arada bana nişanlıyken çalışamazsın da demedi bahane yaratıyodu bakarız falan diyodu mırın kırın yapıyodu ben kesin olcağını hiç tahmin etmedim etseydim yine de evlenir miydim işte ona bişey diyemiyorum nasip kısmet kader evlilik konusuHe bide baştan çalışmak istediğini konuşsaydın ve şart koşsaydın izin vermeseydi eşine çoook kızabilirdim ama sen baştan kabul edip bayrakları indirmişsin şimdi çalışmaya izin vermiyor filan değil zaten baştan istememiş sizde kabul etmemişsiniz.şayet ben olsaydım aldığınız eğitimi alsaydım öyle biriyle evlenmezdim muhtemelen iki üç yıl çalışıp gezip tozup hayatın tadını çıkarır öyle evlenirdim
Çok haklısın çalışmıyosan okumamak mı lazım keşke bütün ev hanımları okusa da çocuklarını bilinçli büyütse ev hanımıysan okumamış ol okuduysan ille çalış gibi bi algı yaratılmasını bende doğru bulmuyorumYa sizde nasıl bir kafa var nasıl bir zihniyet var
Çalışmayın çocuklarına kendi bakma kararı alan bir bayanın ilkokul mezunu mu olması gerekiyor
Okuyup ilim irfan öğrenip evde kültürlü biri olamaz mi?
Siz kitapları sadece bana para kazandıracak bir faydası olsun diye mi okuyorsunuz ki, üniversite bitirince çalışmak zorunda olasiniz.
Okumuş cahiller deniyor halk arasında size.
Esiniz için buyük bi fedakarlik bu umarım değer..İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
asıl okumuş cahil koca i izin vermiyor diye çalışmayana denir evde kültürlü biri olamaz mıymışYa sizde nasıl bir kafa var nasıl bir zihniyet var
Çalışmayın çocuklarına kendi bakma kararı alan bir bayanın ilkokul mezunu mu olması gerekiyor
Okuyup ilim irfan öğrenip evde kültürlü biri olamaz mi?
Siz kitapları sadece bana para kazandıracak bir faydası olsun diye mi okuyorsunuz ki, üniversite bitirince çalışmak zorunda olasiniz.
Okumuş cahiller deniyor halk arasında size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?