Evlilikte maddiyat

bu ulkede asgari ucretle insanlarin ev gecindirip cocuk okuttugunu dusunerek 750 tl.lik.krem almaktan.haya etmelisinz benve
.isterse o.krem sizi bastan yaratsin ne yazar.tabi ki esiniz ne kadar verse size yetmez

Haya edecek ne var? Kadin calipta alıyorum demis sanki...
Satan da satmak dan haya etsin o zaman.
Sonra eti bu kadr pahalıya satan haya etsin.
Oooo...
Gelir adaletsizligi var ancak bunun kadinin aldığı kremle bir ilgisi yok.
Kimi 750 yi çocuğunun okuluna verir kimi krem alir.
Kazanilan yada esten alinan farketmez parayi harcarken size soracak değil yani kimse.
Geliri fazla olan kıstı diye digerinin cebine hop para dolmuyor.

Ev işlerini karı koca ortak yapıyoruz biz yetisemedigimiz yerde yardımcı alıyoruz.
İhtiyacımız yok diyorsunuz ama eşinizin verdiği para yetmiyormuş demek ki paraya ihtiyacınız var.
Üstelik adam paranın lafını da yapmış size bu ayıptır sizi eve hapsediyorsa para lafı etmeye hakkı yok.
Kendinizi kisiylayacaginiza yasam standartlarinizi dusureceginize yukseltmeye bakin derim.
Ayrica o nasıl bir kulturmus anlamadım yerli kabile falan mı?
Doğu kültürü falansa kastettiginiz gayet çalışan kadınlar var oralarda da.

Kızlar ben mi çok fakirim yoksa siz mi çok çok lüks yaşıyorsunuz ben evlenmeden evvel çok kısa bi zaman dilimi çalıştım çalışmayı sevmedim galiba yada gerek olmadı babam abim annem hep ihtiyaçlarım fazlasıyla giderildi evlendim eşimde çok şükür kredili kartı cebimde harçlığım hiç eksik olmaz ama bana 4500 lira mutfak masrafı yok 750 lira krem vs çok çok fazla geliyor biz zaten o ücret civarı alıyoruz bazen üstü oluyor bazen altı evimiz kira ve doktor masrafları saymıyorum bile onun yanında eşimin ailesine yeri geldiğinde yardımcı oluyoruz yanında birde az buçuk birikim yapıyoruz şimdi ben mi tutumluyum yada fakirim siz mi çok savurgansınız bide kuzum kaç yaşındasın o güzel yüzüne ne gerek var allah aşkına bi ton kremlere filan.

He bide baştan çalışmak istediğini konuşsaydın ve şart koşsaydın izin vermeseydi eşine çoook kızabilirdim ama sen baştan kabul edip bayrakları indirmişsin şimdi çalışmaya izin vermiyor filan değil zaten baştan istememiş sizde kabul etmemişsiniz.şayet ben olsaydım aldığınız eğitimi alsaydım öyle biriyle evlenmezdim muhtemelen iki üç yıl çalışıp gezip tozup hayatın tadını çıkarır öyle evlenirdim

Üniversite yüksek lisans falan okuyup da çalışmayanlardan devlet verdiği eğitimin karşılığı olan parayı alsa keşke, boşuna mı okuttum seni dese

Hobaaa, ne ilgisi var yahu?
İsteyen istediğini yapar, çalıp çırpıp hak yemiyorsa utanacak bir durum da yoktur.
Artık bu kadarı demagojiye girmiyor mu sevgili üye?

arkadaslar tabiki iateyen istedigini yapar.ama cebimize giren paralar ayni zamanda.milli servet.ben kendi gorusumu soyledim.kaldi ki uye de bize sormus zaten siz nasil yapiyorsunuz ben yetistiremiyorm diye..yetiatiremiyorsa demek.ki bir yerde sikintisi var.ve haya et.em.kotu birsey degildir sadece kotu birsey yapinca haya olmaz vicdani bir durumdur.

Ufak atta kuşlar da yesin

Üniversite yüksek lisans falan okuyup da çalışmayanlardan devlet verdiği eğitimin karşılığı olan parayı alsa keşke, boşuna mı okuttum seni dese
Ya sizde nasıl bir kafa var nasıl bir zihniyet var
Çalışmayın çocuklarına kendi bakma kararı alan bir bayanın ilkokul mezunu mu olması gerekiyor
Okuyup ilim irfan öğrenip evde kültürlü biri olamaz mi?
Siz kitapları sadece bana para kazandıracak bir faydası olsun diye mi okuyorsunuz ki, üniversite bitirince çalışmak zorunda olasiniz.

Okumuş cahiller deniyor halk arasında size.

İlkokul çocuğu gibi kocadan harçlık beklemek bana normal gelmiyor .
Kaldı ki yıllarca eğitim alıp herhangi bir zorunluluk olmaksızın sırf koca kişisi istiyor diye çalışmamak..

Selenay92 ya bir de dün yazamadım yazmazsam çatlarım, aynı bölümden aynı sınıftan mezun herkes aynı pozisyonda aynı maaşla çalışır diye bir kaide de yok, siz sanırım arkadaşınızdan etkilenip 4500 tl ye başlarım ne de olsa diye içinizi rahatlatıyorsunuz, burda işe alımlarda bir çok kriter var, kişilik özellikleri gibi mesela. Ben de kardeşim de iyi okullardan mezunuz ikimizin de sınıf arkadaşları arasında işsiz olanlar da var, çok iyi yerde olanlar da, çok az maaşla çalışan da...İşe alımlarda inanın mezuniyetiniz ve dereceniz çok da etkili olmuyor , öyle olsaydı ben bir çok mülakattan elenmezdim onur öğrencisi olarak mezun oldum çünkü...

Şimdi her yıl yüzlerce mezun var, ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi, size niye çalışmadın diye sorsalar eşim istemedi dediğinizde o işe kabul edilir misiniz sizce?

Bakın benim üniversitedeki en yakın arkadaşımı anlatayım size. Örnek olsun...Bu kız çok iyi notlarla okulu bitirdi, hayalleri vardı, sonra son senemizde ne olduysa sınıfın bıçkın delikanlılarından biri (önce bana yaklaşmış farketmemişim) buna yaklaşıyor ve bu kızımız sınıftaki en uçarı erkeğe aşık olan kızımız hem de her ne hikmetse bu bıçkın delikanlıya aşık oluyor, çocuk aynı eşiniz gibi çalışmayacaksın diyor, vs vs. Ben bunları mezuniyette öğrenip şok geçiriyorum benden bile gizliyor.

Sonuç evlendiler bebekleri oldu arkadaşım çalışmıyor ve psikolojisi bozuk öyle ki telefondan falan engelledim mecburen. Bana gecenin bir yarısı benim eşim senle kocan kadar maaş alıyor ondan çalışmıyorum diye mesajlar atıyor, sonra aslında boğuluyorum bebeğim kolik hayattan nefret ediyorum seni kıskanıyorum neler neler...

Kendi isteğinizle çalışmasanız anlarım ama bu şekilde onur kırıcı buluyorum. Çalışan bir anneyim. 2,5 yaşındaki kızımı bırakarak işe gidiyorum ve evet mutluyum. Eve geldiğim andan itibaren onunla oynamaya çalışıyorum. Temizlik için yardımcı alıyorum, ufak tefek işleri de onu da dahil ederek yapıyorum. Yaşadığım şehirde eşimin tek maaşıyla geçinilir. Tatildi-özel okul-sosyal hayata pek yetmez ama.
Siz çalışsanız eşinizin verdiği kadar para alacak olsanız da o para size ait olur. Ev için yapılan harcamaların bir kısmını ödersiniz tamamen sizde olmaz, kendinize ait birikiminiz de olur.Çalışmama işini kabullenmiş görünüyorsunuz ama görüyorum ki yetmiyor, o zaman kendinizi sorgulamak yerine eşiniz ev için size verdiği bütçeyi artırsın ne diyeyim

Sizin gibi kadınlarımızın çoğalması dileğiyle.

Estagfurullah, ben sadece kendi gucunun farkinda olan bir kadinim. Aslinda kadinlar o kadar guclu ki, bedeninde susam tanesi kadar bir hucre butununden bir bebek olusturma kabiliyeti verilmis bir canli nasil gucsuz olsun. Hepimiz bunun farkina varip, gelecegimizi, hayatimizi bir erkegin iki dudagi arasindan cikacak kelimelere baglamamaliyiz.

Orasını baştan konuşup anlaşacaktınız, öyle şey mi olur. Çok sinir oluyorum bu adam tipine

Canım sırt dayamak isteyen ben değilim bu en son isticeğim şey ama şu an için durum bu.derneklere üyeyim üni zamanında tüm topluluklara üyeydim hala da devam ediyo haberlerini alıyorum ama etkinliklerine artık katılamıyorum tabi.aynı fikirdeyim yıllar sonra iş aramak çok mantıklı olmaz zaten onun yerine kendi işimi yaparım belki de belli mi olur

Sen çok yaşa ne güldüm victoria secret yapan kremi bırak bi estetik bile yok
Lüksle çok alakası yok canım ben başka şeylerden kısıyorum bakım ürünlerine harcıyorum öncelik diyelim ama doğrudur sen tutumlusundur ben çok tutumlu bi kadın değilim
İşte herşey planlı olmuyo hayatta benimde planım öyleydi mezun olur olmaz iyi bi şirkette işe giriyodum sonra evleniyodum ama allah karşıma eşimi okurken çıkardı aşık olup evlendim şimdi de durum bu.bu arada bana nişanlıyken çalışamazsın da demedi bahane yaratıyodu bakarız falan diyodu mırın kırın yapıyodu ben kesin olcağını hiç tahmin etmedim etseydim yine de evlenir miydim işte ona bişey diyemiyorum nasip kısmet kader evlilik konusu
Çok haklısın çalışmıyosan okumamak mı lazım keşke bütün ev hanımları okusa da çocuklarını bilinçli büyütse ev hanımıysan okumamış ol okuduysan ille çalış gibi bi algı yaratılmasını bende doğru bulmuyorum

Esiniz için buyük bi fedakarlik bu umarım değer..
Ailen icinde gucdur..bi kizim var tum varim yogumu ona harcayacagim.okuyup iyi yerlere gelmesi icin..bi erkek icin tum emeklerden vazgecmesini anne olarak kaldirmam zor olurdu.

asıl okumuş cahil koca i izin vermiyor diye çalışmayana denir evde kültürlü biri olamaz mıymış o kadar vizyon kültür olsaydı kocası izin vermiyor diye değil; kendi isteğiyle çalışmaz kocasına der senin para ikimize yetiyor ben evde duracam çocuk bakacam der "kendi isteğiyle" "koca zoruyla değil" çöpsünüz çöp

Esinizden para istemek zor gelmiyor mu? Ustelik egitiminiz de var? Hani adam cok zengindir, ek kart cikartir sinirsiz harcarsiniz, para istemenize gerek kalmaz anlarım da, hem calistirmasin hem cocuk gibi harclik istetsin.

Su an cocuklarima bakiyorum calismiyorum. Ilerde calisacagim insallah ama su an durum böyle..
Nasil cözüyoruuz, valla bizde senin paran benim param yok. Ihtiyacim neyse aliyorum. Genelde beraber cikiyoruz alisverise cüzdan bile kullanmiyorum bu sebeple, yani ikimiz tek bir cüzdan kullaniyoruz.
Lüks sayilabilecek harcamalarimizda birbirimize danisiriz, esim kazaniyor olsa bile ailenin ortak parasi oldugu icin izin ister.
Bana da öyle bir imada bulunmadi, cok kücük düsürücü ve de evliligi zedeleyen bir durum olurdu.
Bazen alinganlik yaparim ruhsal durumuma göre, gecen demistim yaa cok mu para harciyorum diye, o da bir kisiyi örnek vermisti,iste o catir catir yiyor kocasinin parasinin bir sen düsünüyorsun rahat ol demisti. Dogru ya demistim, hemen de gaza gelmistim, kosa kosa indirimim derinliklerinde kaybolmustum en son.
Ani ruhsal degisiklikler benden sorulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…