Evlilikte maddiyat

civnilay

hep yek, hep tek başına
Kayıtlı Üye
6 Mart 2016
917
2.321
113
Arkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.

Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Evlilik bu durumlarda korkutucu geliyor. Para girince araya.

özeti bu gibi görünse de , evet yani ben de ekleme çıkarma yapamıyorum. Böyle de diyemiyorum tabi.

Çocuk daha sevgiliylen kıza ev alıp üzerine yapıyor o zaman arkadaşınızdan ses yok ! Ama mutfak giderlerine ortak olur musun dediğinde bozluyor ??? Kusura bakmayın ama adam kocası olsa neyse diyeceğim ama sevgilisi belki maaşı yetmiyor gerçekten zorlanıyor ve yardım istemiş bu kadar bozulacak ne var anlamadım ?? Çocuk adnan ziyagil değil ki arkadaşınızın her masrafını rahatça karşılayabilsin !

Derdi anladığım beraber markete gittiğimiz zaman ben ödediğim an kadın olduğumu hissedemem diyor. Biraz anlayabiliyorum)))
Bir de, şimdi bunu istiyor, sorn abelki restorana gidince sen öde derse ya da, başka bir şeylerde de isterse korkusu. Hatta krize girip ya çocuk olunca tümden bana yıkarsa durumu diye korkuyor... öyle olmadığına ikna etmek istiyorum

evli çalışan kadınların günahı ne ?
hem ev işi yemek hemde maaş veriyorlar
kızın kendi maaşını biriktirmeye çalışması güzel
ama beraber yaşıyorlarsa tabikide ortak olacak masraf
çocuk evlilik olmadan kızın üstüne ev almış
çocuğun yerinde olsam o evi alır o kızı şutlarım
ben hep öderken ev alırken iyiyim ama mutfak masrafına ortak olmanı isteyince kötüysem
sen benim için tam kötüsün derdim ve o kızla görüşmeyi keserdim

bi insan evli barklı değilken neden aldığı evi başkasının üzerine yapar ki? üstelik üzerine yaptığı kişi de adamın etini sütünü evini barkını sömürüyorken? üstelik mutfak masrafı konu olunca utanmadan parayı masnaın üstüne filan çarpabiliyor. allah insana akıl mantık, utanma duygusu versin.

ozaman bende çalışıyorum hemde ev işi yapıyorum iyi bende masrafa ortak olmayayım. arkadaşın iyice saçmalamış. çok kurnaz. kadın çalışıyorsa eve destek olmak zorunda. erkekte evde kadına destek olmak zorunda. birde evi üzerine yapmış çocuk yuhh. arkadaşın para harcamamaya alışmış o yüzden bozulmuş. çocukta iyi sabretmiş. valla çocuk saf ama arkadaşın hanım hanımcık kurnazlardan

yani ne kadar karıştı masraflara ben tam bilemiyorum. Ama mutfak masrafına böyle karşı çıktıysa sanırım çok az katılmış masrafa. Evet ev olayında ben de dumur oldum açıkçası.

Aynen şöyle de "çocuk yeteri kadar iyi niyet göstermiş. Kimin sevgilisi şak diye ev veriyor? Kaç yıllık evliler yapmıyor bunu. Tabi ki ortak yaşadığınız eve katkın olmalı. O demeden senin yapman lazımdı. Düğün için para biriktirmekse mesele o borçlar da ortak sonuçta."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…