yani ne kadar karıştı masraflara ben tam bilemiyorum. Ama mutfak masrafına böyle karşı çıktıysa sanırım çok az katılmış masrafa. Evet ev olayında ben de dumur oldum açıkçası.
Sen çocuğun telefonunu ver bize de bir uyaralım onu :)
Arkadaşın hiç de sandığın gibi hanım hanımcık değil. Baya şark kurnazı..
Sen söyleyemiyorsan burayı okut :)
Sanırım biz yanlış ilerliyoruzkadın oldugunu kocası para ödeyınce mi hissecekmiş
Canım ya kıyamam arkadasına
hangi saraydan gelmiş acaba
evlilik bu ülke şartlarında kendini kadın hissetme egosu olmuyor malesef
kimd epara varsa o ödüyor
bazen eşimde olmaz ben veririm bende olmaz eşim verir
arkadasın ıyı yere dükkan açmış
çocuk olursa masrafını bana yıkarsa ne demek ya
hamıleyım 6 aydır cocuga alısverıs yapıyorum her ay kredi kartını ödüyorum bebeğimin ihtiyaclarının
gecen magazaya gıttık eşim bende nakit var ödeyeyım dedi hayır deidm bebeğin ihtiyacları benım kartta toplansın dedim ödetmedim.
eşimin kredi kartını da ben oduyorum ayrıca
eşim de ev kredisini ödüyor
faturaları ödüyor
kasko sigorta vs vs ödüyor
market bende pazar bende
acıdım acıkcası arkadasınızın sevgilisine
bedavadan hayat istıyor
ne güzel iş
Aynen hiç bozmasın. Erkekler alışınca sorumsuz davranmaya Başlıyor.Sanırım işte arkadşaım da aynen bunu düşünüyor. Şimdi elimi verirsem kolumu kaptırabilirim derdinde.
Evli olmadığı kadının üzerine ev mi yapmış? İyilik değil enayilik bu. Arkadaşınız da yiyip içtiği eve para harcamayan bir uyanık. İyi bulmuş bu devirde böylesini, kaçırmasın elinden.Arkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.
Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Evlilik bu durumlarda korkutucu geliyor. Para girince araya.
evleneceği insan için bu şekilde düşünmesi ne acı.Sanırım işte arkadşaım da aynen bunu düşünüyor. Şimdi elimi verirsem kolumu kaptırabilirim derdinde.
okuyacka bunlarıGitti ev ona yanarim :)
valla aynenSanırım biz yanlış ilerliyoruzHem hamileyim hem çalışıyorum hemde evin işini yapıyorum
Biz kadın değiliz ozaman ya da yanımızdakiler erkek değil ? Ah bu piremsescilik oynayan hanımkızlarımız hayat onlara güzel
Kusura bakmayında çocuk kızın üstüne ev yapınca para araya girmiş olmuyo ama masraflara dahil olmasını isteyince iş değişiyo.Arkadaşlar Merhaba.
Sabahtan beridir bir arkadaşımla telden yazışıyoruz konuşuyoruz. Burada öyle çok konu var biliyorum işte arkadaşımın başına geldi gibi ama beni tanıyanlar evli olmadığımı, tek olduğumu bilir. Bu kız arkadaşım 29 yaşında.
2 yılı aşkındır bir ilişkisi var. Önceden çocukla farklı bir şehirde tanışmışlar. Çocuk mühendis, inşaatta çalışıyor. O bulundukları iş bitmiş tabi orada ve İstanbul'a gelmişler. Evli değiller bu arada. Ama berabe ryaşıyorlar ve çocuk evlenme teklif edip yüzük taktı , hayırlısıyla yazın-sonbahar evlenecekler.
Durum şu, arkadaşım İstanbul'a gidince çocuk ,yeni başladığı işini gidebilmek için bırakmış. Yanına gelmiş. Bu arada uzun süre çalışmamış. Yaklaşık 4 ay önce bizim yanımızda işe başladı tanıştık konu konuyu açtı. Geçen gün suratı asık gleince konuştuk. Çocuk özetle şunu demiş,
Sen de ben de çalışıyoruz. hayatımız ortak. İstanbul'da giderlerim arttı , sen de bir süredir çalışıyorsun madem mutfak masraflarına ortak olur musun? Arkadaşım bu konuya baya bozuldu. Ben onun tarafından şunu anladım, bu kadardır beraberiz hiç böyle bir isteğinden bahseetmedi şimdi niye diyor. O akşam bir süre odasına kapanmış ve çıkarıp maaşını masanın üstüne para istedin al para gibisinden bir de koymuş.
Bu arada çocuk o bahsettiğim ufak şehirden bir ev almış ve kızın üsütne yapmış. Bir de arabası var onun kimin üstüne olduğunu bilmiyorum.
Çocuk bir iki kere işten almaya geldi arkadaşımı, öyle kötü biri gibi de değil bir yanlışı da benim anladığım anlattığından arkadşaımın yok.
Arkadşaım çok şirin çok hanımhanımcık iyi yürekli bir kız. Çok ekonomiktir, evde temizlik her şeyi yapıyor. Ben bunları yapıyorsam neden ödeyeyim diyor. Ben düşün masrafı için biriktirmek istiyordum diyor. Ben onu da anlıyorum. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz? İstemesi çocuğun böyle bir şey doğru mu?
bugün bana yazışmalarını az gösterdi. Şimdi arkadaşım diyorki, tamam ben bir miktar katayım masraflara diyor çocuk baya alınmış sanırım geçti, ben reaksioynundan korktum diyormuş... Bilmiyorum.
Vallahi evlenirse de hep böyle devam etsin arkadaşınız erkek milletine elini verince kolunu kurtaramıyorsun. Verici Olmasın söz konusu kocaysa alıcı olsun. Evi geçindirmek Erkeğin görevidir. Bu açık ve net.
Arkadasiniza inanamadim. Bu cocukla evlilik dusunup hayatini karartmasin bu ne bencilliktir. O evde o da yasiyorsa elini tasin altina koysun cocuk elbette yardimci olmasini isteyecek. Bu kiz bu cocukla da evlense, baska biriyle de evlense mutlu o la maz. Bi yerden sonra ekonomik durum erkegi yorar ortada huzur kalmaz. Kiza hayran kaldim bu ne rahatlik, ne insanlar var.Boyle olunca seviliniyor herhalde...
Ben evlenmeden aynı evde yaşamaya karşıyım ama yapmışlar . Ben adamın bu talebini hiç çirkin bulmuyorum gayet normal birlikte yaşamanın gerekliliklerindenArkadaşlar Merhaba.
bende evlenmeden aynı evde yaşamayı uygun bulmam ama kendi bilecekleri iş ve o konuda eleştirmedim hiç. Zaten konu da o değil.Ben evlenmeden aynı evde yaşamaya karşıyım ama yapmışlar . Ben adamın bu talebini hiç çirkin bulmuyorum gayet normal birlikte yaşamanın gerekliliklerinden
Ev işleri, yaşlanınca eş ailesine hizmet ve hatta birlikte yaşama, eşten izin almadan alışveriş yapmama gibi kurallar da yazıyor mu bu netlikte yoksa ataerkilliği ve modernizmi kendi çıkarlarımıza göre mi seçiyoruz?Vallahi evlenirse de hep böyle devam etsin arkadaşınız erkek milletine elini verince kolunu kurtaramıyorsun. Verici Olmasın söz konusu kocaysa alıcı olsun. Evi geçindirmek Erkeğin görevidir. Bu açık ve net.
Doğanın kanunu diyelim.nerde yaziyor bu acik ve net olay?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?