Rizik kaderin degismez cizgilerindendir. Yani imtihan vesilesidir. Kiminle evlenirsen evlen ayni refah duzeyinde yasarsin. Bence onemli olan erkegin kac para kazandigi degil. Tutumlu olsun, sorumlulugunu bilsin, har vurup harman savurmasin kafi. Cunku savurgan erkek cok can sikiyor. Yoksa dedigim gibi eve girecek rizik belli Allah katinda. Mesela zengin diye evlenirsin hort iflas kaldin deli duzde. Adamin gucune bakin ama maddi gucune degil, karakterinin gucune bakin.
Arkadaşlar genç, bekar bir insanın maddi durumunun iyi olması çok zor. Eğer iyiyse büyük ihtimal ailesi sayesindedir. Peşinen söyleyeyim, o aile de ömür billah size rahat vermez. Bu gelin bizim servetimizin üstüne kondu diye düşünüp, size eziyet ederler, sizden beklentileri hiç bitmez.
Bahsettiğiniz bir işse evet bu önemli ama çok önemli değil, rızık Allah tealanın taahhüdü altındadır. Kaldı ki bugün zengin olan veya iyi işi olan birinin yarın ne olacağını bilemezsiniz. O zaman evlilik kriteriniz boşa çıkar elinizde kocaman bir hiç kalır.
Kimse kırılmasın ama kızların bu düşüncesini çok çirkin buluyorum. Siz para ve maddiyatla karşıdakini ölçerseniz, onlarda sizin para karşılığı alınabilecek bir meta olduğunuzu düşünür.
Bu şekilde davranıp zengin olduğu eşiyle evlenen bir çok tanıdığım niyetlerinin aksiyle tokat yediler.
haklısınız.benmle ciddi dşünen biri var ama bitirdiği bölm gazetclk ve iş imkanı cok zor bulundugumz yerde.başka işte yapamaz. bu yuzden kafam karıştı ya ilerde sorun olabilir gibi duruyo
İş dışında diğer kriterleri sana uyuyor mu? mesela aile yapısı, görüşleri, sana değer vermesi... Bunlar önemli şeyler.
son zamanlarda aklıma takılan bir soru bu . aşk tabiki önemli bir evlilik için.ama mantıklı düşününce ise maddiyatın daha önemli oldugunu dşünmeye başladım..ki ben bundan 1 2 yıl önce hiç bu fikri savunmazdım cok saçma gelirdi.ama şu anda karşıma ciddi niyetli biri çıktıgı zaman ilk olarak maddi olarak ilerde beni rahat yaşatırmı düşüncesi geliyor aklıma. hepsini geçtim işi ne kadar saglam diye düşünüyorum ve belkide tanıyınca cok sevebilecegim insanları elimin tersiyle itiyorum...yanlış yaptıgımı hissediyorum bu durum hoşuma gitmiyor ama hayatında gercekleri var öyle degilmi. siz ne düşünüyosunuz bu konuda.tecrübeleriniz veya düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Peki sen çalışıyor musun? Ne bileyim yada çalışabileceğin bir mesleğin var mı?uyumluyuz her konuda ama iş canımı cok sıkıyor.
Niye başkasının sizi maddi olarak rahat yaşatmasını bekliyorsunuz?Siz niye kendi kendinizi rahat yaşatmıyorsunuz?Eliniz ayağınız tutmuyor mu?Çalışırsanız başka erkeğe muhtaç kalmazsınız,aşk evliliği yaparsınız.Babanız okutmadı mı?
evet babam okutmadı ne oldu ___????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?