Evlilikte mutsuz olmak

Bende esimin değiştirmesini istedgm huyları var kimisi degismez asla diyor kimisi değişir. Bende umutsuzum. Ona sorsan bende degistireym ister kendimi . Bende cok mutlu dglm.

Nasil basardiniz ya banada anlatin

Bence de . Bende esimde rahat buyumedik ama cocuklara iyi şeyler sunmaya çalışıyoruz. Aramaizda vok sorun var o ayrı ama . Biz böylemi büyüdük diye cocuklarin hayat kalitesini dusurmeye çalışmadı neyseki

Size mi soracam nasıl yorum yapacağımı konu aacmıstım zaten ama artık buraya konu acacak kadar saf degılım diyelim cunku uc şey ezberlemıssınız bosan kadın siginma ya git çalıs Baska bıldıgın iz yok Baska Bısey yazmıcam Bısey yazma

Bana cahil demeye getırdıgınızın farkındayım ama bende egıtımlı bir insanım bencede ortak payda da bulusmamız imkansız benım evet ilgisizlik sevgisızlık gayette bosanma sebebi ilk evlılıgımde hıc dus6nmeden ayrıldın bşr gun bile üzülmedim valla annesinin bile adını hatırlamıyorum o derece cunku cocugum yoktu ne bagım kaldı ne bıseyım siz burada halledılebılecek sorunlara dahı bosan bosan bosan diyorsunuz ortada cocuk lar var cok rahat konusuyosunuz cocuk deyince cocugu bahane etme rahatını bozmak istemiyorum de diyorsunuz cocuk olmasa zaten kadın durur mu neyse anlatmaktan skldım ciddiyim artık yazma Bısey ben sana ve senin tayfana laf anlatamam

Aslında ailesini aşamaması sorun.
Benim eşim de gecekonduda büyümüş, sobalı ev, çocukluğu aynı odada uyumayla geçmiş. Oyuncağı bile sayılıymış. Yazları tatili geçtim çalıştırırlarmış bahçelerde.
Ama okulu, iş hayatı ve arkadaş çevresi gözünü aşmış. İmkansızlıklardan yapılmadığını anlamış. İmkan varsa doğal olarak yapılması gerektiğini anlamış. İnanç durumu, olaylara siyasi bakış açısı ailesinden taban tabana zıt. Bana daha yakın. Tek bir pürüzü var çocuğu tatile götürmeyi hala ihtiyaç olarak görmüyor açıkçası ama onu da çocuğum da ben de istediğimiz için ayak uyduruyor.
Yani değişime kapalı bir insan eşiniz. Ve ailesinin eski zamanında çakılıp kalmış. Kendini geliştirememiş. Yorucu kesinlikle. Değiştirmeye çalışmak da yorucu. Ama sizin bir standartınız varsa bunu da tutturmak zorunda esasında. Bunu nasıl yaparsınız bilemiyorum.
Boşanmak bir seçenek değilse orta noktada buluşması için ciddi konuşma yada anlaşmaya varmak çözüm olur mu bilemiyorum ama denemelisiniz.

Konunuzu okudum, annem ve babam aklıma geldi. Siz eşinizi başta olduğu gibi kabul edip sonradan kendiniz gibi olmasını beklemişsiniz ama adamın kalıbı bu. 30 yıl sonra da böyle olacak.

Annem ağa kızı, babam da köylü çocuğu. Annem genç yaşta mesleğini eline almış, babamdan önce atanmış, gezmiş, tozmuş, süslüymüş. Gelinliğine kadar kendi almış. Bunu da 35 yıldır anlatır. Benim babam da sizinki gibi hep fakirliklerini anlatır, elimizde olanlarla yetinmemizi söyler. Annem hep söylenir, baban şöyle odun, hiç kibar değil, ben çok süslüydüm, çok kibar bakımlıydım, baban beni mal yaptı vs. Ben de şunu derim: evlendiğinde fark etmedin mi, neden evlendin, neden boşanmadın, madem 1.yi yaptın, mutlu değildin, neden 2.yi yaptın? Bizimkiler de çoğu zaman bağırış çağırış 'senin akraban, benim akrabam' diye kavga ederlerdi. Şu an akrabalar yok, liseli aşık gibiler. Tabii ki ben o kavga ettikleri zamanları unutmadım. Annem, babamdan kibar olmadığı için boşansaydı affetmezdim.

Kafa yapınız farklıymış, olabilir ama 7 yıl geçmiş. Ayrıldınız diyelim, Fransız beyefendisi birini buldunuz, belki aldatacak sizi, keşke o odun adam olsaydı diyeceksiniz. Size hakaret etmiyorsa, şiddet yoksa, aldatma yoksa ben boşanmayı gerektirecek bir şey görmedim.

Bence de . Bende esimde rahat buyumedik ama cocuklara iyi şeyler sunmaya çalışıyoruz. Aramaizda vok sorun var o ayrı ama . Biz böylemi büyüdük diye cocuklarin hayat kalitesini dusurmeye çalışmadı neyseki
Evet ciftler arasindaki problemleri kendi cozmeli, cocuklardan cikarmamali. Adamin derdi neyse acik acik konusmali.

Katıldım gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…