Evlilikte mutsuz olmak

Konu sacma bir polemige dogru kaymaya basladi , ilk mesajimda ben bunu demistim zaten siz beni alintilayip ama insanlar degisir dediniz
Bende size temel ozellikler degismez dedim , zaten temel degismedikten sonra uzun sureli bir iliskide de bambaska yone kaymaz insanlar , ikisinin de temeli ayniysa basit degisiklikler iliskileri etkilememeli
Ama temelde cok farkli bir insanla evlendiginizde degisime bile gerek kalmadan anlaasamazsiniz zaten , zaman geçtikçe de aradaki ucurum buyur
Sanirim sizinle anlasamadigimiz nokta bu
Mesela annemle babam 43 senedir evli , kendilerinin degisimine birebir sahit oldum , ikisi de cok degisti ama bu iliskilerinde ucuruma yol acan bir degisim degildir , beraber buyuduler , beraber olgunlastilar , degisirken birbirlerini etkilediler ama aralarinda hic derin bir fark olmadi anlatmaya calistigim sey bu
Ozunde ayni iki insan degisimi de beraber yasar , 40 sene sonra bambaska olmazlar ama ozunde iki farkli insan birak 40 seneyi 10 sene sonra bile oturup iki muhabet edemez bambaska yonlerine evrilmislerdir
Bende esimin değiştirmesini istedgm huyları var kimisi degismez asla diyor kimisi değişir. Bende umutsuzum. Ona sorsan bende degistireym ister kendimi . Bende cok mutlu dglm.

Bekarken aynı şekilde aileden zengin, meslektaşım ve yaşıtım bir erkekle tanıştırıldım. Aile apartmanında boş dairesi vardı belli ki evlenince orada oturacak, ailesinin bağ evi varmış abisi yengesi anne baba her haftasonu giderlermiş, para havuzda toplanırmış ihtiyacı olan alırmış... derhal ayrıldım elbette. arkadaşlarımla eğlenmeye çıkarsak içkili gelirsek hoş karşılarlar mı? Her haftasonu kv kp görüşemem, hesabımı bilmeliyim havuzda ortak para bana uymaz... ama hani herkes karşı tarafı kendisi gibi biliyor ya hatalar hep ondan. Evlenince eşim benim görgüme uyar, uymayacak ne var ki kafası oluyor. 8 senelik evliliğimin son bir yılında anca mutluyum, yeterince kötü zamanlardan sonra ortak paydada buluşuyoruz galiba
Nasil basardiniz ya banada anlatin

Artik tolere edilemeyecek bir noktada sanirim. Yani bazi seyler batmaya baslamis. Bu durumda saygiyi kaybetmeden ya ayrilacaksiniz ya da ikiniz de orta yolu bulmak zorundasiniz. Hep alttan alan taraf tek taraf olmamali ama. Ki benim gorusum kisilik 7 yasinda oturdugu icin bu saatten sonra kimse degismez. Sadece biraz torpulenir. Yani demek istedigim ikiniz de bu durumu bir sure daha idare edebilirsiniz sadece.
Genelde evliliklerde bu gibi durumlarda alttan alan, idare eden, kadin oldugu icin oyle yillar gelip geciyor. Disaridan mutlu gibi ciftler, evlilik de yuruyor gibi gorunuyor. Ama idare edici kadina soruldugunda aslinda isin ic yuzunun hic oyle olmadigi goruluyor. Kadinin bu durumda idareci olmasinin nedeni ya cocuklardir, ki genelde ayrilma cesareti yoktur, ya da kadinin gidecek bir yeri yoktur.
Fikir ayriligi sanirim sizde aşılamayacak duzeyde ve artik sizi bu durum iyice rahatsiz etmeye baslamis. Tek bildigim esiniz degismeyecek, sadece azicik torpulecek. Karar sizin.
Bir de sunu soylemek isterim. Biz 4 kardestik. Bizim ayri odalarimiz hic olamadi. Eldeki imkanlar o kadsrdi cunku. Ranza sistemiyle buyuduk. Eski esim de esiniz gibi kanepede buyumus. Kendine ait odasi olmamis. Ama biz evli iken biz oyle buyuduk cocugumuz da bizim gibi olsun demedik. Onun icin elimizden gelenin en iyisini yapmaya calistik. Esinizin biraz da bazi seyler isine gelmiyor. Isine gelmeyen seylerde de ne gerek var biz oyle mi buyuduk deyip isin icinden cikiyor. Bahanesi hazir yani.
Bence de . Bende esimde rahat buyumedik ama cocuklara iyi şeyler sunmaya çalışıyoruz. Aramaizda vok sorun var o ayrı ama . Biz böylemi büyüdük diye cocuklarin hayat kalitesini dusurmeye çalışmadı neyseki

Siz bu konuyu neden bu kadar kisisellestirdiniz ki?
Konu sahibi siz degilsiniz ama konuyu siz acmis gibi yorum yapiyorsunuz insanlara , kimse size bosan demiyor hanimefendi , konu sahibi ile cok farkli insanlarsiniz siz , eger varsa derdiniz acin konu oraya yazsin insanlar
Size mi soracam nasıl yorum yapacağımı konu aacmıstım zaten ama artık buraya konu acacak kadar saf degılım diyelim cunku uc şey ezberlemıssınız bosan kadın siginma ya git çalıs Baska bıldıgın iz yok Baska Bısey yazmıcam Bısey yazma

Sizinle hayat goruslerimiz cok farkli sanirim ortak paydada bulusmamiz mumkun degil , ancak herkes evlilige sizin gibi bakmiyor , yani evlilik hayat amaci degil , olsa da olur olmasa da oyle ahim sahim vah vah evlilikler bitmesin diye dusunmeyen milyonlarca insan var o yuzden bosan demek kolay
Bir iliskiyi bitirmek icin illa fiziksel siddet, aldatma sart degildir , sadece mutsuz olmak en büyük sebeptir bana gore
Bana cahil demeye getırdıgınızın farkındayım ama bende egıtımlı bir insanım bencede ortak payda da bulusmamız imkansız benım evet ilgisizlik sevgisızlık gayette bosanma sebebi ilk evlılıgımde hıc dus6nmeden ayrıldın bşr gun bile üzülmedim valla annesinin bile adını hatırlamıyorum o derece cunku cocugum yoktu ne bagım kaldı ne bıseyım siz burada halledılebılecek sorunlara dahı bosan bosan bosan diyorsunuz ortada cocuk lar var cok rahat konusuyosunuz cocuk deyince cocugu bahane etme rahatını bozmak istemiyorum de diyorsunuz cocuk olmasa zaten kadın durur mu neyse anlatmaktan skldım ciddiyim artık yazma Bısey ben sana ve senin tayfana laf anlatamam

Görüs ayriliklarimizin temeli surdan kaynakli aslinda. Gelişmişlik ve gelişmemişlik. Ben refah seviyesi yuksek bir ülkede büyüdüm aldığım eğitim yasadigim hayat esiminkinden çok farklı. Annem ve babam eğitimimize tatilimize giyim ve kusamımiza çok önem verirdi. Hepimizin kendimize ait özel bir alanı vardı evde kendimize ait bir odamız kendimize ait hobilerimiz. Şu anki imkanlarımız dahilinde bende çocuklarımın böyle bir hayat yaşamalarını istiyorum. Eşim ise evlenene kadar kanepede yatmış biri ne kendine ait odası eşyaları vardı nede kendine ait ozel bir alani. Annem ve babam bir kez olsun veliler toplantımıza gelmedi diyor. Hepimiz bir odada yatar bir odada kalkardık diyor. Bu yüzden örneğin eşimin kendi çocuğuna zaten yapması doğal olan şeyi yaptığı birşey onun gözünde dünya kadar büyüyor. Halbuki benim gözümde zaten olması gereken o. Boyle boyle catismalar cikiyor. Ilk cocugima hamileyken bir suru huzursuzluk yasadik mesela. Her ay doktor kontrolune gitmem tahlil yapmamin lafini edip duruyordu. Ne gerek var eskiden köylerde doktor mu vardı benim annem doğum yapana kadar doktor yüzü görmedi falan derdi tartışırdık. O kadar cahilce konusuyorki bazen aklımla dalgamı geçiyor bu diye sormuyor değilim.
Aslında ailesini aşamaması sorun.
Benim eşim de gecekonduda büyümüş, sobalı ev, çocukluğu aynı odada uyumayla geçmiş. Oyuncağı bile sayılıymış. Yazları tatili geçtim çalıştırırlarmış bahçelerde.
Ama okulu, iş hayatı ve arkadaş çevresi gözünü aşmış. İmkansızlıklardan yapılmadığını anlamış. İmkan varsa doğal olarak yapılması gerektiğini anlamış. İnanç durumu, olaylara siyasi bakış açısı ailesinden taban tabana zıt. Bana daha yakın. Tek bir pürüzü var çocuğu tatile götürmeyi hala ihtiyaç olarak görmüyor açıkçası ama onu da çocuğum da ben de istediğimiz için ayak uyduruyor.
Yani değişime kapalı bir insan eşiniz. Ve ailesinin eski zamanında çakılıp kalmış. Kendini geliştirememiş. Yorucu kesinlikle. Değiştirmeye çalışmak da yorucu. Ama sizin bir standartınız varsa bunu da tutturmak zorunda esasında. Bunu nasıl yaparsınız bilemiyorum.
Boşanmak bir seçenek değilse orta noktada buluşması için ciddi konuşma yada anlaşmaya varmak çözüm olur mu bilemiyorum ama denemelisiniz.

Konunuzu okudum, annem ve babam aklıma geldi. Siz eşinizi başta olduğu gibi kabul edip sonradan kendiniz gibi olmasını beklemişsiniz ama adamın kalıbı bu. 30 yıl sonra da böyle olacak.

Annem ağa kızı, babam da köylü çocuğu. Annem genç yaşta mesleğini eline almış, babamdan önce atanmış, gezmiş, tozmuş, süslüymüş. Gelinliğine kadar kendi almış. Bunu da 35 yıldır anlatır. Benim babam da sizinki gibi hep fakirliklerini anlatır, elimizde olanlarla yetinmemizi söyler. Annem hep söylenir, baban şöyle odun, hiç kibar değil, ben çok süslüydüm, çok kibar bakımlıydım, baban beni mal yaptı vs. Ben de şunu derim: evlendiğinde fark etmedin mi, neden evlendin, neden boşanmadın, madem 1.yi yaptın, mutlu değildin, neden 2.yi yaptın? Bizimkiler de çoğu zaman bağırış çağırış 'senin akraban, benim akrabam' diye kavga ederlerdi. Şu an akrabalar yok, liseli aşık gibiler. Tabii ki ben o kavga ettikleri zamanları unutmadım. Annem, babamdan kibar olmadığı için boşansaydı affetmezdim.

Kafa yapınız farklıymış, olabilir ama 7 yıl geçmiş. Ayrıldınız diyelim, Fransız beyefendisi birini buldunuz, belki aldatacak sizi, keşke o odun adam olsaydı diyeceksiniz. Size hakaret etmiyorsa, şiddet yoksa, aldatma yoksa ben boşanmayı gerektirecek bir şey görmedim.

Bence de . Bende esimde rahat buyumedik ama cocuklara iyi şeyler sunmaya çalışıyoruz. Aramaizda vok sorun var o ayrı ama . Biz böylemi büyüdük diye cocuklarin hayat kalitesini dusurmeye çalışmadı neyseki
Evet ciftler arasindaki problemleri kendi cozmeli, cocuklardan cikarmamali. Adamin derdi neyse acik acik konusmali.

Konunuzu okudum, annem ve babam aklıma geldi. Siz eşinizi başta olduğu gibi kabul edip sonradan kendiniz gibi olmasını beklemişsiniz ama adamın kalıbı bu. 30 yıl sonra da böyle olacak.

Annem ağa kızı, babam da köylü çocuğu. Annem genç yaşta mesleğini eline almış, babamdan önce atanmış, gezmiş, tozmuş, süslüymüş. Gelinliğine kadar kendi almış. Bunu da 35 yıldır anlatır. Benim babam da sizinki gibi hep fakirliklerini anlatır, elimizde olanlarla yetinmemizi söyler. Annem hep söylenir, baban şöyle odun, hiç kibar değil, ben çok süslüydüm, çok kibar bakımlıydım, baban beni mal yaptı vs. Ben de şunu derim: evlendiğinde fark etmedin mi, neden evlendin, neden boşanmadın, madem 1.yi yaptın, mutlu değildin, neden 2.yi yaptın? Bizimkiler de çoğu zaman bağırış çağırış 'senin akraban, benim akrabam' diye kavga ederlerdi. Şu an akrabalar yok, liseli aşık gibiler. Tabii ki ben o kavga ettikleri zamanları unutmadım. Annem, babamdan kibar olmadığı için boşansaydı affetmezdim.

Kafa yapınız farklıymış, olabilir ama 7 yıl geçmiş. Ayrıldınız diyelim, Fransız beyefendisi birini buldunuz, belki aldatacak sizi, keşke o odun adam olsaydı diyeceksiniz. Size hakaret etmiyorsa, şiddet yoksa, aldatma yoksa ben boşanmayı gerektirecek bir şey görmedim.
Katıldım gitti.

Back
X