- 4 Ekim 2012
- 16.683
- 33.002
- 798
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Peki şunu çok merak ettim. Eski eşinizin ailesi kendisine karşı nasıldı, kopuklar mıydı, soğuklar mıydı ya da tam tersine evine gittiği tatillerde annesinden hizmet babasından özlem görür müydü?Bu cok genelleme olmus , herkes ayni degil yanliz , mesela benim ilk esimin ailesi asiri cahildi hani ben nisandan once ailesini gorsem aninda ayrilirdim adamdan o kadar diyim , bambaska dunyalarin insaniydik ama esim cok kucuk yasta ayrilmis evden ve hicbir zaman onlara benzemedi , evlendikten sonra da bana ve aileme adapte oldu , pek cok insanda da ters tepiyor bu aile mevzusu yani benim ailem boyleydi ben boyle olmamaliyim diyor kendisini egitebilen adam
Hic gitmedik annesinin evine , annesi bize geldi iki kere ama duskundu annesine cok severdi , hemen hemen hergun arardi annesini ama benimle ve ailemle muhatap etmezdi annesiniPeki şunu çok merak ettim. Eski eşinizin ailesi kendisine karşı nasıldı, kopuklar mıydı, soğuklar mıydı ya da tam tersine evine gittiği tatillerde annesinden hizmet babasından özlem görür müydü?
Neden dalga geçeyim haddim değil. Anne babası boşanmış kimsenin daha ben parçalanmış ailede büyüdüm psikolojim kötü dediğini duymadım. Baba sorumsuzsa evlilikte de sorumsuzdur, sorumluysa bosanınca da sorumludur. Anne baba birbirine düşman olmadıktan sonra cocuklar gayette mutlu oluyor istediği zaman babayla istediği zaman anneyle vakit geçiriyor. İlla çatışma olması gerekmez mutsuz gergin olunuyorsa çocuklar hissediyor. Hayata bir kere geliyoruz neden sevmediğimiz biriyle ömür geçirelim. Neden annelere sürekli fedakarlık yapmak zorundaymis gibi davranılıyor ? Yok cocuk mutsuz olurmus da yok bilmem neymiş de... Düzenimi bozmak istemiyorum deyin açık açık. Ay sinirlendim gene.Yüksek ihtımal bekar cocuksuz birisiniz yoksa cogu kadının ortada cocuklar varken neden ayrılmadıgıyla boyle dalga gecmezdınız parcalanmıs ailede buyumek zordur cok zordur bosanmıs ailelerin cocuklarını ılerde bosanma olasıgı Dıger cocuklara Gore 5 kat. Tabı catısmalar ileri boyutsaysa ayrılmalılar ama konu sahibinin skntısı pek asılmayacak gıbı degıl. Zateb bu forumda hemen boşan ayrıl diyenlerin cogu bekar bu kesın
Yıllardır düzenimi bozamadım ben de. Bozmamak için halının altına süpürdüm hep. Ama bir yerden sonra bitti mi bitiyor. Düzen müzen görmüyor insanın gözü, huzur görmek istiyorNeden dalga geçeyim haddim değil. Anne babası boşanmış kimsenin daha ben parçalanmış ailede büyüdüm psikolojim kötü dediğini duymadım. Baba sorumsuzsa evlilikte de sorumsuzdur, sorumluysa bosanınca da sorumludur. Anne baba birbirine düşman olmadıktan sonra cocuklar gayette mutlu oluyor istediği zaman babayla istediği zaman anneyle vakit geçiriyor. İlla çatışma olması gerekmez mutsuz gergin olunuyorsa çocuklar hissediyor. Hayata bir kere geliyoruz neden sevmediğimiz biriyle ömür geçirelim. Neden annelere sürekli fedakarlık yapmak zorundaymis gibi davranılıyor ? Yok cocuk mutsuz olurmus da yok bilmem neymiş de... Düzenimi bozmak istemiyorum deyin açık açık. Ay sinirlendim gene.
Yoo buna hiç katılmıyorum. Ataerkil bir ailem var baskıcı ben tam tersiyim ve hayatımdaki insanları da buna göre seçiyorum. Kendini geliştirmek insanın kendi elindedirFlört ayrı canım, o zaman hepsi karşıdAki kadına ayak uydurabilirmiş gibi rol yapıyor. Ya da gerçwkten yapabiliriz sanıyor. Sen de görmüş geçirmiş adam , zaten çıkmuş memleketten yıllar önce diyorsun ama aldanmış oluyorsun. Herkes evde ne gördüyse evden çıkalı sittin sene de olsa onu uyguluyor. Evliliklerdeki mutsuzluğun temel sebebi bu. Ama bekarlar gelip her konuya “neden evlendin bu öküZle” yazarak hiç hayat tecrübesine sahip olmadıklarını çok güzel ispatlıyorlar. Aynı şey kadınlar için de geçerlidir muhtemelen. Flört ederken börek sarar getirir, kayınvalidesini çok sevecekmiş gibi davranır, her fırsatta yakınlaşmaktan çekinmeZ ama evlenince tam tersi olur.
Aynen işte bu kadar. Cocuklarınız ayrıldınız diye depresyona girdi mi ?Yıllardır düzenimi bozamadım ben de. Bozmamak için halının altına süpürdüm hep. Ama bir yerden sonra bitti mi bitiyor. Düzen müzen görmüyor insanın gözü, huzur görmek istiyor
Baskı gördüğünüz için böylesiniz büyük ihtimalle. Ben modern bir ailede büyüdüm ve ailemden çok da farklı değilim. Zaten herkesin böyle olmadığı yukarıda yazıldı.Yoo buna hiç katılmıyorum. Ataerkil bir ailem var baskıcı ben tam tersiyim ve hayatımdaki insanları da buna göre seçiyorum. Kendini geliştirmek insanın kendi elindedir
Demek ki bu bir tercih meselesiymiş. Siz ailenizin birebir kopyasi misiniz ? Modern olsalar da eminim ufak tefek onaylamadığınız davranışları vardır. Onaylamadığınız davranışı da uygulamazsınız.Baskı gördüğünüz için böylesiniz. Ben modern bir ailede büyüdüm ve ailemden çok da farklı değilim.
Zaten herkesin böyle olmadığı yukarıda yazıldı. Tercih derken herkes doğruyu tercih etmek ister ama ne kadar başarılı olur bilinmezDemek ki bu bir tercih meselesiymiş. Siz ailenizin birebir kopyasi misiniz ? Modern olsalar da eminim ufak tefek onaylamadığınız davranışları vardır. Onaylamadığınız davranışı da uygulamazsınız.
Yüksek ihtımal bekar cocuksuz birisiniz yoksa cogu kadının ortada cocuklar varken neden ayrılmadıgıyla boyle dalga gecmezdınız parcalanmıs ailede buyumek zordur cok zordur bosanmıs ailelerin cocuklarını ılerde bosanma olasıgı Dıger cocuklara Gore 5 kat. Tabı catısmalar ileri boyutsaysa ayrılmalılar ama konu sahibinin skntısı pek asılmayacak gıbı degıl. Zateb bu forumda hemen boşan ayrıl diyenlerin cogu bekar bu kesın
Ben sadece oradan alıntı yaptım. İnsan kendini belli eder. Tercihlerinin sonucunu yaşar flört döneminde kıyafetinize karışan birinin evlilikte de karışacağı garantidir. Yani böyle birini bile isteye seçip de sonra ailesinden gördüğünü yapıyor demek doğru olmaz. Biraz da taviz meselesi siz ona kıysfetinize karışması icin müsaade edersiniz o da karışır. Siz kaynanayla oturmayı kabul ederseniz o evden ayrılamazsınız. Siz kendinizden taviz verirseniz karşınızdaki kişi aileyi bahane eder ben böyle gördüm der.Zaten herkesin böyle olmadığı yukarıda yazıldı. Tercih derken herkes doğruyu tercih etmek ister ama ne kadar başarılı olur bilinmez
En guzel kanitsiniz anlatmak istediklerimeBende “Parçalanmış” bir ailenin çocuğuyum nereden biliyorsunuz ayrılma ihtimalinin beş kat fazla olduğunu? Biz gayette güzel ilişki kurabiliyoruz. Ayrıca boşanmış olmak ya da boşanmış bir ailenin çocuğu olmak dünyanın sonu değil, lütfen. Eğer yılları geri alabilme hakkım olsaydı, annemin daha erken boşanmasını isterdim. Keşke babamla beraber büyümeseydim. Çünkü konu sahibinin eşiyle babam tamamen aynı. Anne ya da baba mutsuzsa çocukta mutsuz oluyor. Birlikte olup mutsuz olmanın ne anlamı var?
Her maşşallah bu ne büyük konuşmadır, nerde yaptınız hayat doktorasını merak ettim doğrusuBen sadece oradan alıntı yaptım. İnsan kendini belli eder. Tercihlerinin sonucunu yaşar flört döneminde kıyafetinize karışan birinin evlilikte de karışacağı garantidir. Yani böyle birini bile isteye seçip de sonra ailesinden gördüğünü yapıyor demek doğru olmaz. Biraz da taviz meselesi siz ona kıysfetinize karışması icin müsaade edersiniz o da karışır. Siz kaynanayla oturmayı kabul ederseniz o evden ayrılamazsınız. Siz kendinizden taviz verirseniz karşınızdaki kişi aileyi bahane eder ben böyle gördüm der.
Bende “Parçalanmış” bir ailenin çocuğuyum nereden biliyorsunuz ayrılma ihtimalinin beş kat fazla olduğunu? Biz gayette güzel ilişki kurabiliyoruz. Ayrıca boşanmış olmak ya da boşanmış bir ailenin çocuğu olmak dünyanın sonu değil, lütfen. Eğer yılları geri alabilme hakkım olsaydı, annemin daha erken boşanmasını isterdim. Keşke babamla beraber büyümeseydim. Çünkü konu sahibinin eşiyle babam tamamen aynı. Anne ya da baba mutsuzsa çocukta mutsuz oluyor. Birlikte olup mutsuz olmanın ne anlamı var?
Bende günlerdir bunu düşünüyorum sizinle aynı durumdayız benim dr iki tane çocuğum var biz bi ara çift terağstine de gittik bi işe yaramadı yine bildiğine yapmaya devam etti antidepresan kullanırken iyiydim ama kafasına göre onunda bıraktı bende kullanıyorum bana da bırak diye baskılıyo yapıyo ama bana iyi geliyo bazı sorunları görmezden gelmemi sağlıyo çok soğudum ben de çocuklar için katlanıyorum ama nereye kadar bu şekilde gider bilemiyorum şu an akışına bıraktım inceldiği yerden kopsun
En guzel kanitsiniz anlatmak istediklerime
Konu sahibinin esi gibi adamlar sadece eslerine degil cocuklarina da zarar veriyor ve cocuklarim ocin bosanmiyorum tezi cok yanlis bir savunma sekli
Henüz ayrılmadım, ay sonunda inşallah.Aynen işte bu kadar. Cocuklarınız ayrıldınız diye depresyona girdi mi ?
Kiyamam size , asil cocuklara zarar o evlilige hapsetmek çocuklarıAynen öyle. Çok haklısınız. Annemin mutsuz olduğu bir evde nasıl mutlu olabilirdim ki?
Yemin ederim, konu sahibinin eşiyle babam aynı. Ondan ayrı büyüseydim (ki benim anneminde çok iyi bir işi vardı) şuanda daha iyi bir hayatım oldu, o kadar paranın içinde kendimi geliştirmek için hiçbir şey yapamadım.
Bunun icin hayat doktorasına gerek yok. Ortada zaten her şey. Ne bileyim illa açık açık demesi gerekmez.Ben ataerkil birini görünce arkama bakmadan kaçıyorum.Sevgiliyken "Aşkım beyaz pantolon giymesen mi ?" diyen birini aşık seviyo beni diye algılarsanız,evliyken de beyaz pantolon giymeyeceksin dediğinde şaşırmamak gerek. Sevgiliyken "neden erkeklerle konuşuyorsun" diyen birine ay sen beni kıskandin mi derseniz evliyken kız arkadaşlarınıza dahi karışır. Bela geliyorum derHer maşşallah bu ne büyük konuşmadır, nerde yaptınız hayat doktorasını merak ettim doğrusuher şey böyle ayan beyan ortada olsa kimse mutsuz olmaz merak etmeyin, herkes en az sizin kadar düşünebiliyor bu kadarını
Kiyamam size , asil cocuklara zarar o evlilige hapsetmek çocukları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?