- 25 Aralık 2020
- 6.051
- 21.858
- 298
- 41
fakat genel olarak o kadınlar evin temizliği genel düzenitek bir şey sormak istiyorum,
aynı durumda siz olsaydiniz bu anormal karşılanır mi ?
çünkü çok fazla böyle kadın tanıyorum hiç kimse anormal karşılamıyor
benim tepkim buna (direkt size değil elbette)
çocuğun bakımı okul zamanı gelince ödevi (hiç iş çıkışı kırtasiyeye, hobi dükkanına vs. gidip de oğlanın etkinliği için fon kartonu mukavva alan erkek yok mesela ülkede, ben görmedim, gidin kırtasiyelere en varoş semtten en lüks semte hep anneler, okul whatsapp grupları hep anneler)
evde misafirin ağırlanması
eş ailesinin idare edilmesi, yeri gelince bakılması
gibi zibilyon tane ekstra görevi de yapıyor
bu kadınların büyük kısmı çamaşırı ütüyü yapmasa (ya da organize etmese) eşleri giyinip işe gitmeyi beceremez...
bu ülkede kadınların büyük çoğunluğu misal avrupalı ya da ABDli bir kadının kolay kolay ömründe karşılaşmayacağı zibilyon tane ekstra yükle, toplumsal baskıyla yaşıyor (misal Japon kadınlar da bizim gibi, onlar da genelde çocuk yapınca çalışmıyor mesela). o yüzden öyle sanki toplumda her şeyimiz eşitmiş de eve maddi katkı da eşit olsun demek bence kadınlara haksızlık...
ha ama erkek hem çocuğu hem evi idare ediyor ya da en azından eşit düzeyde katkı sağlıyor, toplum kadına hiç yük bindirmiyor, öyle güzel bir ortam ve buna rağmen kadın madden çok az kazanıyor ya da kazanmıyor ve bu durumda gerçekten erkekten geçiniyorsa o erkeklerin enayi olduğunu düşünüyorum ben (tersi de olsa o zaman da kadının enayi olduğunu düşünürdüm, burası sosyal bir devlet değil)...ben erkek olsam yapmam bunu hep diyorum.