Sana kendimden örnek vereyim ister katıl ister katılma evlenirken herşeyimizi ortaklaşa aldık çünkü ikimizinde durumu belliydi ikimiz çalışıp ikimiz harcadık herşeyimize kendimiz karar verdik ve kimsede müdahale edemedi tabiki erkek çalışıp evini geçindirmek zorunda ama eğer sizde çalışan biriyseniZ hem eve destek olursunuZ hemde birikim yapardınıZMerhaba sevgili hanımlar sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Eşinizin maddi durumu gayet yerinde evlilikten önce edinmiş olduğu evler, arsalar vs mevcut bunun yanı sıra çalışıyor kira geliri veya gelirleri mevcut, siz de çalışan bir hanımsınız, evinize maddi katkıda bulunma konusunda ne düşünürsünüz?
Bakin, bu sizin sorunuzu degistiriyor cünkü hepimiz ilk mesajinizi okursak, farkli bir resim olusuyor. Siz esinizle evlenirken ille bir sevgililik yada nisanlilik süreci olmustur ve bu dönemde hic mi fark etmediniz cimriligini? Böyle bir seyi gercek anlamda cimri olan bir adam en gec evlilik hazirliklarinda cok bariz bir sekilde belli eder. Ben hic evlenmedim ama esim olacak olan bir insan ciktigi zaman karsima, bu kadar ince bir konuyu konusmadan evlenmem büyük bir ihtimalle. Sizin su anlatiginiz sey gercekten cok zor ve hic hos bir sey degil.Cevaplar için teşekkür ederim. Şimdi benim konum şöyle eşim fazla cimri bir adam. Sevdiğini belli edip şımartmaktan uzak duran biri... küserseniz kaybetmekten çekindiği için sırnaşan adım atan, iyi davranırsanız ise mesafe koyan bir yapıya sahip. Eşimle 7 aylık evliyiz bana hiç gel hayatım akşam yemeğe çıkalım demedi, h.sonu bir plan yapalım şuraya gezmeye gidelim demedi.... 9 günlük tatiller oldu değerlendiremedik.. Bana hediye vs de almaz.
Evde bozulan kapağı kırılan dolaplar var ve bunları tamir de etmez, tamir de ettirmiyor bunun kavgasını ettim çok kez ve el yordamıyla kendim düzelttim gücümün yetmediği kadarını emrivaki ile hallettirmeye çalıştım kapıyı tamamen söktürerek mesela..
Eşimin mali durumu dediğim gibi gayet iyi, evliliğimiz boyunca faturaları o ödedi açıkçası maddi konuda beni üzmese en azından doğalgazı ben ödemeyi planlamıştım. Eve sebze, meyve, ekmek ufak tefek belki aylık 3 5 bin liralık alışveriş yapıyorumdur. Ondan almasını istediğim şeyleri ise söylerim alır. Evin bulaşığı yemeği çamaşırı temizliği bende çok ısrar edersem biraz destek olur. Bozulan dolap kapakları işimi zorlaştırıyor hallet dememe, gezi planları, tatil planları yapalım dememe rağmen direnç gösteriyor. Bu yüzden biraz öfkeliydim. Yakın zamanda kendi aracımın sigorta zamanı geldi, maddi olarak sıkışığım modeli yükseltmem lazım birikim yapıyorum diyerek bunu ondan ödemesini rica ettim kabul etmedi... sonrasında evin bütün giderlerini onun karşılaması gerektiğini söyledim o ise eve hiç birşey alma herşeyi ben alacağım dedi. Ben de eve 5bin lira bırakacaksın her ay ben senin peşinde dolanamam dedim. Kim haklı?
Ben de bekarken böyle düşünüyordum para birikimim var ama borçsuz ev almaya yetmiyor evlenince eşimle alırım derdim. Ama eşim ile aramızda maddi uçurum var beraber çalışıp bişeyler yapmak derdinde değil haa verirsem alır bence o da var...Sana kendimden örnek vereyim ister katıl ister katılma evlenirken herşeyimizi ortaklaşa aldık çünkü ikimizinde durumu belliydi ikimiz çalışıp ikimiz harcadık herşeyimize kendimiz karar verdik ve kimsede müdahale edemedi tabiki erkek çalışıp evini geçindirmek zorunda ama eğer sizde çalışan biriyseniZ hem eve destek olursunuZ hemde birikim yapardınıZ
İlk paylaşımım genel bi olay ikincisinde ise sebeplerin sonucundaki duygularımdı aslında onu önce paylaşmak istemedim. Teşekkür ederim haklısınız evlenirken de cimri olduğu belliydi ama ben tutumluyum yatırım yaptım mal mülk edindim vs derdi kendisini överdi yani. Eşim benden 10 yaş büyükBakin, bu sizin sorunuzu degistiriyor cünkü hepimiz ilk mesajinizi okursak, farkli bir resim olusuyor. Siz esinizle evlenirken ille bir sevgililik yada nisanlilik süreci olmustur ve bu dönemde hic mi fark etmediniz cimriligini? Böyle bir seyi gercek anlamda cimri olan bir adam en gec evlilik hazirliklarinda cok bariz bir sekilde belli eder. Ben hic evlenmedim ama esim olacak olan bir insan ciktigi zaman karsima, bu kadar ince bir konuyu konusmadan evlenmem büyük bir ihtimalle. Sizin su anlatiginiz sey gercekten cok zor ve hic hos bir sey degil.
Yani adam eviyle ilgilenmiyor bir nevi ve kendi planlari haric hic bir seyi düsünmüyor yada istemiyor. Sizi söylemek zorunda bile birakmasi cok cirkin bir sey. Esinizle bu konulari cok ciddi konusun tekrar derim (emri vaki gibi degil "söyle yapacaksin böyle yapacaksin" gibi; nasil evimizi yönetiriz beraber gibi). Yasiniz dogruysa, esinizde o yaslardadir. Yani böyle önemli bir seyi gercekten konusun derim. Iki yetiskin insansiniz. Ben calisan bir insan olarak zaten hayat müsterektir diye düsünüyorum; ama eslerden biri birinden fazla kazaniyorsa 50/50 olmasi bence gereksiz. Sonucta sevdigimle aramda para pul konusu olmasi bana göre olmaz zaten. Hayat paylasiyorsunuz. Ayri gayri olmaz bence. Sizin anlatiginiz gibiyse, hayat paylasmak degil o; siz söyleyince "zorla" yapiyor gibi. Tabi bunlar benim sahsi fikrim. Gönlünüzce olsun her sey. :)
Biz eşimle ortak hesap açtırdık, onun maaşı oraya yatıyor ve evin bütün harcamalarını oradan yapıyoruz. Benim gelirim kendi özel hesabıma yatıyor. Gerekirse ordanda harcıyorum yoksa biriktiriyorum. Senin benim yok bizde.Merhaba sevgili hanımlar sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Eşinizin maddi durumu gayet yerinde evlilikten önce edinmiş olduğu evler, arsalar vs mevcut bunun yanı sıra çalışıyor kira geliri veya gelirleri mevcut, siz de çalışan bir hanımsınız, evinize maddi katkıda bulunma konusunda ne düşünürsünüz?
bu adam için tek kuruş harcamam.Cevaplar için teşekkür ederim. Şimdi benim konum şöyle eşim fazla cimri bir adam. Sevdiğini belli edip şımartmaktan uzak duran biri... küserseniz kaybetmekten çekindiği için sırnaşan adım atan, iyi davranırsanız ise mesafe koyan bir yapıya sahip. Eşimle 7 aylık evliyiz bana hiç gel hayatım akşam yemeğe çıkalım demedi, h.sonu bir plan yapalım şuraya gezmeye gidelim demedi.... 9 günlük tatiller oldu değerlendiremedik.. Bana hediye vs de almaz.
Evde bozulan kapağı kırılan dolaplar var ve bunları tamir de etmez, tamir de ettirmiyor bunun kavgasını ettim çok kez ve el yordamıyla kendim düzelttim gücümün yetmediği kadarını emrivaki ile hallettirmeye çalıştım kapıyı tamamen söktürerek mesela..
Eşimin mali durumu dediğim gibi gayet iyi, evliliğimiz boyunca faturaları o ödedi açıkçası maddi konuda beni üzmese en azından doğalgazı ben ödemeyi planlamıştım. Eve sebze, meyve, ekmek ufak tefek belki aylık 3 5 bin liralık alışveriş yapıyorumdur. Ondan almasını istediğim şeyleri ise söylerim alır. Evin bulaşığı yemeği çamaşırı temizliği bende çok ısrar edersem biraz destek olur. Bozulan dolap kapakları işimi zorlaştırıyor hallet dememe, gezi planları, tatil planları yapalım dememe rağmen direnç gösteriyor. Bu yüzden biraz öfkeliydim. Yakın zamanda kendi aracımın sigorta zamanı geldi, maddi olarak sıkışığım modeli yükseltmem lazım birikim yapıyorum diyerek bunu ondan ödemesini rica ettim kabul etmedi... sonrasında evin bütün giderlerini onun karşılaması gerektiğini söyledim o ise eve hiç birşey alma herşeyi ben alacağım dedi. Ben de eve 5bin lira bırakacaksın her ay ben senin peşinde dolanamam dedim. Kim haklı?
Neden? Ben de sinirlenip böyle düşünüyorum çünkü ama bazı yorumlarda beni haksız bulanlar olmuş. ben kesinlikle benim fikrim doğrudur demiyorum.bu adam için tek kuruş harcamam.
yemek yapmam, evi temizlemem, yemeğimi dışarıda yer gelirim, evi de bok götürsün.
mesela arkadaşın fikri neden böyle? siz yerimde olsanız ne yapardınız darkmore evli misiniz 2. mesajımı okudunuz mu?Eve aldığınız erzağın parasını adamdan mı isteyeceksiniz? Çok ayıp değil mi bu hesaplar? Ev hanımı olsanız okey de,çalışan bir kadınmışsınız. Market masrafını adama ödetip kendi maaşınızı napacaksınız? Üstelik adamın mal varlığı geçmişten gelen bir şey. Beraber çalışıp yaptığınız bir şey de değilken. Üzernde hak sahibi bile değilsiniz.
az önceki yorumumda alıntıladığım mesajınızda yazan şeyler için, adam asla verici değil ki neden hep siz veresiniz? yapması gereken şeyleri bile yapmıyor..ben böyle bi adamla evli bile kalmam..Neden? Ben de sinirlenip böyle düşünüyorum çünkü ama bazı yorumlarda beni haksız bulanlar olmuş. ben kesinlikle benim fikrim doğrudur demiyorum.
mesela arkadaşın fikri neden böyle? siz yerimde olsanız ne yapardınız darkmore evli misiniz 2. mesajımı okudunuz mu?
İyi davranınca mesafe koyması konusunu aşmaya başladık onun kavgasını da çok yaptım çünkü.. aslında beni üzen asıl nokta sorunlarımla ilgilenmemesi ve ihtiyaçlarımı sormaması, adeta sırf tatil gezi planı yapalım dedim diye inatlaşıp direnmesi, üzerine evdeki arızaları çözmeye çalışmayıp yemek pişirme, akşam çayı, temizlik vs bana yıkması. Bunlar olunca ben de araç sigortasını ortaya atmak istedim tavrını görmek için ona da red verince eve tek kuruş harcamamaya karar verdim. Artık yemeği de çayı da canım isterse,,, evi temizliği de olduğu kadarıyla gittiği yere kadar sonu ayrılık belliki...az önceki yorumumda alıntıladığım mesajınızda yazan şeyler için, adam asla verici değil ki neden hep siz veresiniz? yapması gereken şeyleri bile yapmıyor..ben böyle bi adamla evli bile kalmam..
amaaaaaa şimdi o mesajı tekrar okudum, 7 aylık evliymişsiniz daha.. maddi durumları planlamak vs. bunlar zamanla oturadabilir.. ama adamın tavrı da çirkin, iyi davranınca mesafe koymak falan, bu huyuysa değişmez ki, siz bunu sindirebiliyor musunuz mesela?
Siz de çalışmıyor musunuz ? Evin işlerini, yemeği neden beraber yapmıyorsunuz?İyi davranınca mesafe koyması konusunu aşmaya başladık onun kavgasını da çok yaptım çünkü.. aslında beni üzen asıl nokta sorunlarımla ilgilenmemesi ve ihtiyaçlarımı sormaması, adeta sırf tatil gezi planı yapalım dedim diye inatlaşıp direnmesi, üzerine evdeki arızaları çözmeye çalışmayıp yemek pişirme, akşam çayı, temizlik vs bana yıkması. Bunlar olunca ben de araç sigortasını ortaya atmak istedim tavrını görmek için ona da red verince eve tek kuruş harcamamaya karar verdim. Artık yemeği de çayı da canım isterse,,, evi temizliği de olduğu kadarıyla gittiği yere kadar sonu ayrılık belliki...
O kadar parası var ve tatile bile gitmiyormusunuz?İyi davranınca mesafe koyması konusunu aşmaya başladık onun kavgasını da çok yaptım çünkü.. aslında beni üzen asıl nokta sorunlarımla ilgilenmemesi ve ihtiyaçlarımı sormaması, adeta sırf tatil gezi planı yapalım dedim diye inatlaşıp direnmesi, üzerine evdeki arızaları çözmeye çalışmayıp yemek pişirme, akşam çayı, temizlik vs bana yıkması. Bunlar olunca ben de araç sigortasını ortaya atmak istedim tavrını görmek için ona da red verince eve tek kuruş harcamamaya karar verdim. Artık yemeği de çayı da canım isterse,,, evi temizliği de olduğu kadarıyla gittiği yere kadar sonu ayrılık belliki...
Dusunmem :) konuyu dusunmem yani. Ne gerekiyorsa alirim. Hic bir beklentiye girmem. Hic para muhabbeti yapmam. Su an öyle yapıyoruz. Evlendigimizden beri aramazda hic para muhabbeti gecmedi. Yeri geldi evlenmeden once aldigim altinlarimi bozdurdum onlari harcadik. Ona asla paranin kaynagini soylemedim.Merhaba sevgili hanımlar sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Eşinizin maddi durumu gayet yerinde evlilikten önce edinmiş olduğu evler, arsalar vs mevcut bunun yanı sıra çalışıyor kira geliri veya gelirleri mevcut, siz de çalışan bir hanımsınız, evinize maddi katkıda bulunma konusunda ne düşünürsünüz?
Her mesajınızı okumadım,konu açmanın ilk kuralı ,tüm ayrıntıları ilk mesaja yazmanız. Ne sorunumuz varsa konuyu açarken yazıyoruz ki insanlar objektif yorumlasın.Neden? Ben de sinirlenip böyle düşünüyorum çünkü ama bazı yorumlarda beni haksız bulanlar olmuş. ben kesinlikle benim fikrim doğrudur demiyorum.
mesela arkadaşın fikri neden böyle? siz yerimde olsanız ne yapardınız darkmore evli misiniz 2. mesajımı okudunuz mu?
Bunlar aşırı küçük ve gereksiz hesap kitap. Aldığınız sebze meyveyi de saymazsınız ya com rahatsız ediyorsa ev için size bir kart versin oradan alışveriş yapın. Allah eşinize sabır versinPeki eve hiç bir şey almazmıydınız sebze meyve vs sürekli bunları eşten getirmesini mi talep edersiniz.
Eşinin size para vermesi gerekir tabiki ev masrafları için tabiki eşinde para olmazsa zaten maddi durumu iyi diyorsunuz ama olmadığı zamanlarda sizin ödemeniz gerekir bence yardimda edebilirsiniz esinize yani sizde ben olmaması lazım biz olmanız lazım yani benim param değilde bizim paramız olması gerek örnek olarak benim bir arkadaşım kirada eşi çalışıyor kendiside kira parasını eşi ödüyor şu elektornik falan filan işte kızda gerekirse yardım ediyor kalan para olursada kendi ihtiyaclari kiz elbisesini herseyini aliyor geriside birikim yapıyorlar ev almak icin yani beraber bizim paramızCevaplar için teşekkür ederim. Şimdi benim konum şöyle eşim fazla cimri bir adam. Sevdiğini belli edip şımartmaktan uzak duran biri... küserseniz kaybetmekten çekindiği için sırnaşan adım atan, iyi davranırsanız ise mesafe koyan bir yapıya sahip. Eşimle 7 aylık evliyiz bana hiç gel hayatım akşam yemeğe çıkalım demedi, h.sonu bir plan yapalım şuraya gezmeye gidelim demedi.... 9 günlük tatiller oldu değerlendiremedik.. Bana hediye vs de almaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?