evlilikte saygı

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
53
merhaba arkadaşlar,
eşimle 4 senelik flört döneminden sonra evlendik gerçekten çok seviyoruz birbirimizi ama sorun şu. nasıl aşabiliriz bu konuyu böyle olup da olması gerektiği gibi saygıyı koruyabilen var mı yoksa bir kere böyle oldu artık düzelmez mi? çok üzülüyorum

Son düzenleme:

bence o tarz kelimeleri bırakın,tartışma her evde olur ama gerizekalı falan tarzı laflar saygıyı düşürür,tartışma esnasında sesi yükseltmeden tartışmaya çalış

Sinirlendiğinizi anladığınız an başka odaya geçin ya da dışarı çıkın. Sakinleşince konuşmayı deneyin.

bence o tarz kelimeleri bırakın,tartışma her evde olur ama gerizekalı falan tarzı laflar saygıyı düşürür,tartışma esnasında sesi yükseltmeden tartışmaya çalış

kendimi tutamıyorum o kadar zor ki o da aynı. belki birimiz sessiz olsak neyse ikimiz de fenayız. bilmiyorum ne olacak

Sinirlendiğinizi anladığınız an başka odaya geçin ya da dışarı çıkın. Sakinleşince konuşmayı deneyin.

ama mesela bir konu oluyor ikimiz de kesinlikle farklı düşünüyoruz ve ortak bir karar vermek zorundayız. on dk sonra konuşsam da bir şey değişmiyor so unda yine kavga oluyor

bir kaç ay önce başlık vardı mutlu evlilikler diye o kadar merak ediyorum ki hiç tartışmayız tartışsak bile ses yükselmez bizde diyor. nasıl oluyor anlamıyorum geçen gün komşu bile duymuş sesimizi çok utandım,ertesi gün sarmaş dolaş. çok yorucuymuş evlilik

Bu konuyu konuşup karşılıklı karar alabilirsiniz.

Şuna inanıyorum. Diyelim ki bugün gerizekalıyı kullandınız, yarın daha ileri seviye bir kavganızda daha kötü kelimeyi kullanırsınız, gerizekalı sizi kesmez. Sonrasında daha kötü kelimelerle devam eder. O yüzden bıçak kemiğe dayanmadan saygı sınırlarını aşmamak evliliğin devamı açısından şarttır. Hatta aynı sebepten boşanma lafının kullanılmasına da karşıyım.

öyle zaten önce aptal salakla başladı yakında küfürlere geçeriz Allah korusun of of

Benim eşimde birden sinirlenip o diğer güne bile kalmadan 1 saat içinde sakinleşiyor . Bende sinirlenmiyorum keşke bende bağırsam çağırsam ama hakaret etmeden tabi Çabuk sakinleşmeniz güzel ama hakaret etmeyin . Tartışmada her evde oluyor normal .

Ofke yonetimini arastirin internetten. Psikologlarin bu konuyla ilgili yazilari var belki onlari okumak ise yarar.

öyle zaten önce aptal salakla başladı yakında küfürlere geçeriz Allah korusun of of

Valla arada eşimle birbirimize gireriz biz de elbette. Eskiden bu tarz kelimeleri kullanmışlığımız da var Ama birbirimizi uyara uyara kalmadı o huyumuz. 4 yılı doldurduk. Eşinizle konuşarak ve zamanla aşacağınız bir durum. Ama çözüm bulmazsanız küfürleşmeniz bence kaçınılmaz.

kitap okumak aklıma gelmedi hiç olabilir, ama kalıcı olur mu ki bilmiyorum.

Bende ise yaramisti. Aniden sinirleniyorum ve gozum donuyor sinirim gecince pisman oluyordum. Sonra karar verdim ben ofkemi yonetmeyi ohgrenecegim diye ve bu konuda yazilan makaleler okudu. Sihirli degnek degmis gibi hic sinirlenmeyen bir insan olmadi tabi ama kisa kesmesini dozunda birakmasini ogrendim. Sinirlenince aklima okuduklarimi getirmeye calistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…