merhaba arkadaşlar,
eşimle 4 senelik flört döneminden sonra evlendik gerçekten çok seviyoruz birbirimizi ama sorun şu. ikimiz de aniden parlayan karakterdeyiz. dün mesela gerizekalı diye bağırıştık birbirimize yani hakaretler o kadar çabuk ağıza geliyor ki ben de o da dilimizi tutamıyoruz saygı baya baya azaldı. sonra ertesi güne bile kalmadan bir şekilde sarılıyoruz barışıyoruz ama yalama gibi oluyor böyle de. hiç sevmiyorum bu şekilde. baya yükseliyor seslerimiz boğacak gibi hissediyorum sinirimden bir gün sonra ben niye bu kadar kızmışım diyorum. nasıl aşabiliriz bu konuyu böyle olup da olması gerektiği gibi saygıyı koruyabilen var mı yoksa bir kere böyle oldu artık düzelmez mi? çok üzülüyorum
bence o tarz kelimeleri bırakın,tartışma her evde olur ama gerizekalı falan tarzı laflar saygıyı düşürür,tartışma esnasında sesi yükseltmeden tartışmaya çalış
Sinirlendiğinizi anladığınız an başka odaya geçin ya da dışarı çıkın. Sakinleşince konuşmayı deneyin.
bende çabuk parlarım çok tartışırız ama yapacak bir şey yok
ama siz de yıpranıyormuş gibi hissetmiyor musunuz ben çok üzülüyorum
öyle zaten önce aptal salakla başladı yakında küfürlere geçeriz Allah korusun of ofBu konuyu konuşup karşılıklı karar alabilirsiniz.
Şuna inanıyorum. Diyelim ki bugün gerizekalıyı kullandınız, yarın daha ileri seviye bir kavganızda daha kötü kelimeyi kullanırsınız, gerizekalı sizi kesmez. Sonrasında daha kötü kelimelerle devam eder. O yüzden bıçak kemiğe dayanmadan saygı sınırlarını aşmamak evliliğin devamı açısından şarttır. Hatta aynı sebepten boşanma lafının kullanılmasına da karşıyım.
daha 1 yıl olmadıne kadarlık evlisiniz?
öyle zaten önce aptal salakla başladı yakında küfürlere geçeriz Allah korusun of of
kitap okumak aklıma gelmedi hiç olabilir, ama kalıcı olur mu ki bilmiyorum.Ofke yonetimini arastirin internetten. Psikologlarin bu konuyla ilgili yazilari var belki onlari okumak ise yarar.
ilk bir yılda tartışmalar olabilir normaldir ama dozunu iyi ayarlamak gerekir... heleki hakarete varan kelimeleri kesinlikle kullanmayın.. bu sadece evliliğinizi yaralar... eşinizden soğutur...daha 1 yıl olmadı
kitap okumak aklıma gelmedi hiç olabilir, ama kalıcı olur mu ki bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?