• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorun mu ?

Benim yengemde abimden 3 yaş büyük. Ama abim seviyor diye asla agzimiza almadik böyle bir seyi. Onlarin huzuru kacmasin diye asla karışmayiz bile.. erkek arkadasiniz sizi istiyorsa ailesine böyle bir seyi laf ettirmemeli

Yaştan başka nasıl bir sorun olabilir ki , beni görmediler bile . Anne ve babası yok. Abla ve abileri var . En çok karşı çıkan da büyük ablası . Bizden kim kendinden büyük bir bayanla evlenmiş ki sen evleniyorsun diyor . Onu sileceğini söylüyor .
Hata eş adayınızda yaş mevzusuna hiç girmeyecekti. Sormuslarsa da aynı yaştayız diyecekti. Nüfus cüzdanınıza bakcak halleri yok ya!!! Evlendikten sonra öğrenselerde problem değildi zaten.

o biraz iyi niyetlidir , bu kadar abartılacağını düşünmemiştir.
Bizim toplumumuzda genel bir yargı vardır ya erkek kadından büyük olmalıdır diye. Böye bir durumda bence konusu edilmemeliydi ya da dediğim gibi geçistirilmeliydi. Yaş farkı çok olsa anlarım ama sorun edilecek bir fark değil. Bu durumda da sizin yapacağınız birşey yok erkek halledecek bu durumu.

Benim yengemde abimden 3 yaş büyük. Ama abim seviyor diye asla agzimiza almadik böyle bir seyi. Onlarin huzuru kacmasin diye asla karışmayiz bile.. erkek arkadasiniz sizi istiyorsa ailesine böyle bir seyi laf ettirmemeli
Sevdiğini söylüyor ama bu ablası için bu hiç önemli değil maalesef

Bizim toplumumuzda genel bir yargı vardır ya erkek kadından büyük olmalıdır diye. Böye bir durumda bence konusu edilmemeliydi ya da dediğim gibi geçistirilmeliydi. Yaş farkı çok olsa anlarım ama sorun edilecek bir fark değil. Bu durumda da sizin yapacağınız birşey yok erkek halledecek bu durumu.
o zaten ben evlenicem diyor . ama şimdiden istenmeyen durumuna düşmek gururuma dokunuyor . ailemden de birkaç kişi biliyor bunu . diğerlerine istenmiyorum diyemiyorum .
tabii yaş sebebiyle çocuğumun olmayacağını söylemesi de cabası . yeterince yıratıcı bir süreç haline geldi .

o zaten ben evlenicem diyor . ama şimdiden istenmeyen durumuna düşmek gururuma dokunuyor . ailemden de birkaç kişi biliyor bunu . diğerlerine istenmiyorum diyemiyorum .
tabii yaş sebebiyle çocuğumun olmayacağını söylemesi de cabası . yeterince yıratıcı bir süreç haline geldi .
Yaşinız kaç bilmiyorum ama çocuğunuzun olup olmayacağına nasıl karar verebiliyorlar. Eğer eş adayınız sizin arkanızdaysa o denge tutacak bundan sonraki ilişkileri. Onun ailesi sonuçta o size laf söylettirmieyecek.

Su yas konusu disinda ; ciddi anlamda problem edilmesi gereken baska seyler var bence karsi tarafta.. : )
Mesela ? Bu dusunce yapisi..

Cok yakin tanidigim birinin iliskisi sirf bu yuzden bitti..
Sonrasinda ask acisi ceken iki genc..

3 yaş tabi ki sorun değil bana göre... Ama ailesi şu anda bile sırf bu nedenle sorun çıkarıyorsa ilerisi için de işiniz zor. Acaba yaş dışında başka bir şeyleri problem ediyorlar da bunu mu bahane ediyorlar diye aklıma geldi benim.

Abla ya bak, mirasindan da ret edecekmiymis :KK53: saka gibi...
Sevgilin tek lafiyla susturabilirdi hepsini ama o durus yok onda kusura bakma.
Onlardan once sen isteme, daha yerinde olur.

Sizi istemeyen ablasiymis hic umursamazdim bile, hadi annesi olsa yine farkli olurdu.

3 yas fark derken yaslariniz kac ögrenebilirmiyim?
Yas farkinda bence önemli olan hangi yas araliklari oldugu. Mesela 15 yasinda bir erkekle 18 yasindaki kizin iliskisi olmaz, ama 30 yasinda bir erkekle 33 yasindaki bir bayanin olur.

Ben 26 yasindayim esim 24 bizdede anlasmazliklar oluyor. Erkeklerin biraz gec olgunlasmasiyla alakali birsey bence.

Çocuğum olmaz diye istiyorlar laf ediyorlar demişsiniz, yaşınız kaç ki?
Bende henüz evlenmedim üstelik bana evlilik için gelende, normal erkek arkadaşlarımda genelde küçüktür benden.

Bence sorun etmeyin ailesi aşırı geri kafalı ve cahil insanlarmış, cahillik okumamak değil işte bu zihniyet!!

Herkese meraba
Sorum şu ki ; bayan erkekten 3 - 4 yaş büyük olunca çok mu problem oluyor . Seviyorum o da beni seviyor . Ama ailesi beni yaşım ondan büyük olduğu için istemiyor. Dik durmaya çalışıyorum . Ama artık yıpranmaya başlıyorum söylenen sözlerle. Aynı durumda olan var mı?
Eşimden 4 yaş büyüğüm çok şükür bi sıkıntı yaşamadık yaşamıyoruz da.. Ailesine gelince, zaten modern insanlar, oğulları da olsa kimsenin hayatına müdahale etmeye hakları olmadığının farkında olan kişiler.. yaşım sözkonusu dahi olmadı belki de bilmiyolardı bile farkında değilim kaldı ki şimdilerde kayınvalidemle gayet samimiyiz yeri gelince yaşımı söylemekten çekinmem konusu olunca falan ama hala bi tepki görmedim.. Bence müstakbel damat biraz ailesinin ipinde oynuyor.. bişeyler söylense bile yaşınızla ilgili size yansıtması hoş değil..

Eşimden 4 yaş büyüğüm çok şükür bi sıkıntı yaşamadık yaşamıyoruz da.. Ailesine gelince, zaten modern insanlar, oğulları da olsa kimsenin hayatına müdahale etmeye hakları olmadığının farkında olan kişiler.. yaşım sözkonusu dahi olmadı belki de bilmiyolardı bile farkında değilim kaldı ki şimdilerde kayınvalidemle gayet samimiyiz yeri gelince yaşımı söylemekten çekinmem konusu olunca falan ama hala bi tepki görmedim.. Bence müstakbel damat biraz ailesinin ipinde oynuyor.. bişeyler söylense bile yaşınızla ilgili size yansıtması hoş değil..
Aslında ben de başta sorun olacağını düşünmemiştim . Çok hoş karşılanmasa da sen evet diyorsan bizce sorun olmaz diyeceklerini sandım galiba. İkimiz de tahmin etmedik böyle bir tepkiyi . Maalesef ki onlar modern değil, çok cahiller. Diyorum ya, aklıma bile getirmedim böyle bir tepkiyi. Eşinin ailesininki gibi bir karşılama bekliyordum sanırım.
Bana yansıtmasına gelince; ilk zamanlar, böylesi herhangi bir tepkiyle karşılabilirsin takma diye söyledi . Sonra da arada morali bozuk olunca çok üstüne gittim de öyle öğrendim .

3 yaş tabi ki sorun değil bana göre... Ama ailesi şu anda bile sırf bu nedenle sorun çıkarıyorsa ilerisi için de işiniz zor. Acaba yaş dışında başka bir şeyleri problem ediyorlar da bunu mu bahane ediyorlar diye aklıma geldi benim.
bildiğim hiçbir sorun yok

Keşke onun ailesi de böyle olsaydı , keşke...

Su yas konusu disinda ; ciddi anlamda problem edilmesi gereken baska seyler var bence karsi tarafta.. : )
Mesela ? Bu dusunce yapisi..

Cok yakin tanidigim birinin iliskisi sirf bu yuzden bitti..
Sonrasinda ask acisi ceken iki genc..
Evet bu yapıda olmaları gerçekten bir sebep. Ama günlerdir düşünüyorum; seviyorum, o seviyor , şu an bunun dışında başka sorun yok . Tam vazgeçecekken, vazgeçme geçer bu kötü günler deyince hem ona hem kendime bunu yapmamalıyım diyorum .

Back
X