• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorun mu ?

Bir arkadaşım 6 yıllık sevgilisi tarafından terk edilmişti bu sebeple

KV adayı "ben atanmamis gelin istemem, maaş bordrosunu gormeden bu evlilik olmaz." dedi ve çocuk KPSS açıklandığında kızın atanamaycagini gördü ve ayrıldı

Ne kadar sığ bir anlayış ve düşünce tarzı

Umarım her şey gonlunuzce olur
Teşekkür ederim umarım gönlümüzce olur.

Normalde problem olmaz.
Ancak eş adayınızın ailesi anormalse uzatırlar bu durumu.
Erkek arkadaşınızın tavrı çok önemli bu noktada. Ailenin sözünden çıkamayacak bir tipse yıpratmayın kendinizi.

Aslında ben de başta sorun olacağını düşünmemiştim . Çok hoş karşılanmasa da sen evet diyorsan bizce sorun olmaz diyeceklerini sandım galiba. İkimiz de tahmin etmedik böyle bir tepkiyi . Maalesef ki onlar modern değil, çok cahiller. Diyorum ya, aklıma bile getirmedim böyle bir tepkiyi. Eşinin ailesininki gibi bir karşılama bekliyordum sanırım.
Bana yansıtmasına gelince; ilk zamanlar, böylesi herhangi bir tepkiyle karşılabilirsin takma diye söyledi . Sonra da arada morali bozuk olunca çok üstüne gittim de öyle öğrendim .
Peki sormasi ayip kac yasindasiniz sevgiliniz kac yasinda???

Erkekler daha geç olgunlaştığı için aslında bunun daha ideal olduğu söylenir. Ama bize çıtır tercihini ezberletmişler bir kere, adam 20 yaş küçük kız alsa sorun olmaz, kadın 3-5 yaş büyük olunca vuuuu zinharrrr

Tekrar söylüyorum dini bütün olanlara, sünnet bu, peygamberimiz ilk evliliğini kendinden 15 yaş büyük ve 2 kez dul kalmış Hz Hatice ile ile yapmıştı, hepimiz de çok severiz, ana biliriz. Sorun ne ?

Hz Hatice 40'ından sonra 5 çocuk daha doğurmuş. Her konuda sünnete çok önem verirken bunları niye göz ardı ederler ki

Herkese meraba
Sorum şu ki ; bayan erkekten 3 - 4 yaş büyük olunca çok mu problem oluyor . Seviyorum o da beni seviyor . Ama ailesi beni yaşım ondan büyük olduğu için istemiyor. Dik durmaya çalışıyorum . Ama artık yıpranmaya başlıyorum söylenen sözlerle. Aynı durumda olan var mı?
Kadinin buyuk olmasi sorun mu kisiye gore degisir siz sorun yapmamissiniz ki sevgili olmussunuz. Ama ailenin seni istememesi cok buyuk bir sorun. Cunku evlenince aileyle birinci dereceden muhatap oluyosun. Ben olsam beni istemeyen aileye gelin olmam

Erkekler daha geç olgunlaştığı için aslında bunun daha ideal olduğu söylenir. Ama bize çıtır tercihini ezberletmişler bir kere, adam 20 yaş küçük kız alsa sorun olmaz, kadın 3-5 yaş büyük olunca vuuuu zinharrrr

Tekrar söylüyorum dini bütün olanlara, sünnet bu, peygamberimiz ilk evliliğini kendinden 15 yaş büyük ve 2 kez dul kalmış Hz Hatice ile ile yapmıştı, hepimiz de çok severiz, ana biliriz. Sorun ne ?

Hz Hatice 40'ından sonra 5 çocuk daha doğurmuş. Her konuda sünnete çok önem verirken bunları niye göz ardı ederler ki
ben de örnek verdim ama kendim söyledim kendim dinledim

Kadinin buyuk olmasi sorun mu kisiye gore degisir siz sorun yapmamissiniz ki sevgili olmussunuz. Ama ailenin seni istememesi cok buyuk bir sorun. Cunku evlenince aileyle birinci dereceden muhatap oluyosun. Ben olsam beni istemeyen aileye gelin olmam
seni seven senin de sevdiğin bir insan olsa da mı? her gün karşımıza, çok anlaşacağımız ve bir o kadar seveceğimiz birileri mi çıkıyor ? yazık edemedim . yoksa çok rahat resti çekecek biriyim aslında.

seni seven senin de sevdiğin bir insan olsa da mı? her gün karşımıza, çok anlaşacağımız ve bir o kadar seveceğimiz birileri mi çıkıyor ? yazık edemedim . yoksa çok rahat resti çekecek biriyim aslında.
Her gun cikmasa da insanin karsisina sevdigi sevildigi birileri tabii ki cikiyor, evlilik riske atilmayacak kadar ciddi mevzu. Bdvde dolas biraz gelini sevmeyen bi ailenin insanin basina ne belalar acacagini idrak edersin

Yakın çevremde örneklerini gördüm kadın büyük, hatta bir tanesi akrabamız. 3 yaş büyüktü kocasından, boşanırken her ifadesine ''Benden 3 yaş büyük karım, benden 3 yaş büyük karım'' yazdırıp durdu. Daha genç kadınlarla aldatıldılar hep.
Belki bu yorumum insanların hoşuna gitmeyebilir ama ben kadınların 2 yaş ve üzeri büyük olduğu evlilikleri doğru bulmuyorum. Bana göre sınır sadece 1 yaş. Yanımdaki erkek çocuk gibi hissederim, ciddiye alamam onu.
Yani ben uyuzluk yapmak için değil sırf, oğlum kendinden 4 yaş büyük bir kadını getirse eş olarak, ben de engellemek için elimden geleni yapardım, kabullenemezdim.

Kimden duyduğumu hatırlamıyorum, demişti ki "Doğum tarihimin benim yaşantımla ilgisi yok, bu sadece avukatımla doktorumun konusu...."

Çok hoşuma gitti. Niye yaşa bu kadar takığız ki? Herkes yaşını gösteriyor mu ? hayır, hep duyarız "Aaaa, daha küçük sanıyordum ben seni" veya "Daha olgun gösteriyorsun" Aşina olduğumuz cümleler...

Diyelim ki 30 yaşındasınız ve anneniz dedi ki "Biz seni 3 yıl geç yazdırdık..." Ne değişir hayatınızda ? Çok mu mutsuz olursunuz? Yoksa yasal olarak daha çıtır sayıldığınız için gizli gizli gülümser misiniz ?

Veya yeni bir uygulamayla, yeni bir takvime geçilse, 1 yıl 500 gün olsa, hepimizin yaşı bir anda küçülür, daha mı mutlu oluruz ?

Bırakın arkadaşlar, yaş konusu avukat ve doktorların işi, nasıl yaşayacağınız, kimi seveceğiniz size kalmış...

Biriyle aşk yaşamanın amma çok kabul şartı varmış .....

a) Kadının ailesi daha zengin olmayacak
b) Kadın erkekten çok kazanmayacak
c) Kadın erkekten daha eğitimli olmayacak
d) Kadın erkekten uzun olmayacak
e) Kadının yaşı erkekten büyük olmayacak...

Listeyi uzatabilirim ama canım sıkıldı. Kadın hep daha alt olacak farkındasınız değil mi ? Genel kabulümüz böyle...
Biz kadınlar da, çoğumuz bu listeyi destekliyoruz...

Bakın din-ırk-mezhep falan hiç onları koymadım. Bir de onları koysam insanlar hiç aşk yaşayamıycak... Neymiş, genel kabul standartları böyleymiş, yoksa kabul edemezmişiz....

Standartları takmayan arkadaşlara selam olsun, işiniz zor....

Herkese meraba
Sorum şu ki ; bayan erkekten 3 - 4 yaş büyük olunca çok mu problem oluyor . Seviyorum o da beni seviyor . Ama ailesi beni yaşım ondan büyük olduğu için istemiyor. Dik durmaya çalışıyorum . Ama artık yıpranmaya başlıyorum söylenen sözlerle. Aynı durumda olan var mı?

Neden sorun olsun ki
Ama 10 yaş üzeri kadın erkek fark etmez bence biraz sorun oluyor

Ne kadar sığ insanlar var ya . 3 yaş çok az . Büyük yaş farklarını erkek büyük olsada tasvip etmiyorum ama 3 yaş fark yaşıt olmak gibi .
Kadınların büyük durduğu da tamamen şehir efsanesi . Tamamen genetik ve kendine bakmak ile alakalı . Benden 3 yaş küçük erkeklerin %80i benden büyük duruyor .
3 5 sığ insan karşı çıktı diye ben olsam sevdiğim insandan vazgeçmem ayrıca . Karşındaki bu yuzden vazgeçse onu affetmezdin aynı şeyi de o yuzden ona yapmak doğru değil bence .

Ne kadar sığ insanlar var ya . 3 yaş çok az . Büyük yaş farklarını erkek büyük olsada tasvip etmiyorum ama 3 yaş fark yaşıt olmak gibi .
Kadınların büyük durduğu da tamamen şehir efsanesi . Tamamen genetik ve kendine bakmak ile alakalı . Benden 3 yaş küçük erkeklerin %80i benden büyük duruyor .
3 5 sığ insan karşı çıktı diye ben olsam sevdiğim insandan vazgeçmem ayrıca . Karşındaki bu yuzden vazgeçse onu affetmezdin aynı şeyi de o yuzden ona yapmak doğru değil bence .

Aynen katılıyorum. Ben 28im hem genetiğim iyi, hem de spor yaparım vücudum dinç. Benimle yaşıt ünv. arkadaşı arkadaşım erkekler göbekli, hımbıl, amca kıvamında.

Yani taraflardan biri erken çökse bile ne olacak ki? Diğer tarafa aldatmak için daha kolay bahane mi çıkmalı? Bunun neresi hayat arkadaşlığı, eskiyen malı atmaktan bunun ne farkı var? Toplumumuzun kadınlara mal, evliliğe takas gözüyle bakması midemi bulandırıyor.

Aynen katılıyorum. Ben 28im hem genetiğim iyi, hem de spor yaparım vücudum dinç. Benimle yaşıt ünv. arkadaşı arkadaşım erkekler göbekli, hımbıl, amca kıvamında.

Yani taraflardan biri erken çökse bile ne olacak ki? Diğer tarafa aldatmak için daha kolay bahane mi çıkmalı? Bunun neresi hayat arkadaşlığı, eskiyen malı atmaktan bunun ne farkı var? Toplumumuzun kadınlara mal, evliliğe takas gözüyle bakması midemi bulandırıyor.

Kadınların bu bakış açısına sahip olması daha da kötü .

Her gun cikmasa da insanin karsisina sevdigi sevildigi birileri tabii ki cikiyor, evlilik riske atilmayacak kadar ciddi mevzu. Bdvde dolas biraz gelini sevmeyen bi ailenin insanin basina ne belalar acacagini idrak edersin
Yaşı küçük olan her bayanı seviyorlar mı sanki? Tüm herkesin memnun olması olasılığı o kadar düşük ki, herşey istediğimiz gibi olsun dersek büyük ihtimalle evlenmemiz gerekir.

Back
X