- 3 Şubat 2018
- 25.778
- 110.914
- 598
Ben tekrar bir konu daha yaşansa eşimin tepkisinden emin değilim ,yeminler etti sözler verdi ama kadın çok cahil .Bazen acaba idare m etmem lazım eşimi arada mi birakiyorum benim de böyle bir annem olabilirdi diyorum .Ama baktım ben idare ettikçe sustukça iyice uzadı kadının dili eli .Sürekli eli üstümde .Hareketleri beni rahatsizediyor .Tepki gösterdiğim için eskisi gibi karisamiyor.Bir şey olduğunda söylesem hiçbir şeye de karisamayacak miyiz diyor .Ben de evet karisamazsiniz ,sadece yardım etmeyi teklif edebilirsiniz dedim en son .Mesela bugün telde konusuyoruz .Ben eve temizliğe kadın gelecek dedim .Cevabı "Ayy ben de düşünüyordum sana bir kadın alalım,benim de bildiğim bir kadın var onu da dene sonra ,evine ne zamandır kadın gelmiyordu ,perdelerin yikanmamisti ,onlar benim omzumda yüktü,"gibi bir cevap verd.Mesela bu cevap bana hadsiz geldi .Sanane benim evimden ne zaman temizlenecegine ben karar veririm .Seni niye geriyor diye düşündüm .Sonra da acaba ben mi abartiyorum ,kendimi dolduruyorum ,abartacak bir şey yok mu diye düşünüyorum .
Aynısını yazacaktım.Bu kadar problemin içine ikinci bebeyi yaptığınıza göre bi şekilde geçiniyorsunuz aslında, burda yazıp kendinizi doldurmayın bence, sadece durumu zorlaştırırsınız
Kadın 34 yaşındaki oglunu kaybetmiş . o yüzden bir dönem psikolojisi bozulmuş tedavi görmüş bence hâlâ bozuk .Sürekli bunu kullanıyor .aBu durum yuzunden zaten herkes ağzının içine bakıyor .Sık sık bu durumu dile getirip kullaniyor.Esi de kendisini kardeşlerine kayinvalidesine çok ezdirmis.Bir arada yaşamışlar hep.Sık sık bunu dile getirir .Hep en acılı o,bütün dunyanin kahrini o çekmiş ,en hasta o.Söyle söyliyim: Altdan alabileceginiz/yok sayacaginiz seyler var, altdan alabilemeyeceginiz seyler var. Mesela verdiginiz örnekte kadina "benim perdelerim neden senin omuzuna yük. Kendine bosuna stres yaratiyorsun" diye gecin. Kadinin belli ki isi yok. Insan baskasinin perdesini kafaya niye taksin. Ama sahsen lafimi söyledikten sonra da kafaya takmam. Artik öyle bir duruma gelmissiniz ki her söyledigi söz zaten dokunacaktir size. O konuda kendinizi de biraz geri cekin veya frenleyin. Cahil insalarla ugrasmak oldukca zordur cünkü kendi davranislarinizi asla sorgulamazlar. Esiniz de kendini sorgulamak zorunda. Kimse durduk yere annesine saldirmiyor. O neden dengeyi kuramiyor onu düsünsün. Ya annesine yaranmaya calisiyor yada ortada duygu sömürüsü gibi manipulasyonlar da var. Esiniz bunları istedigi kadar yapabilir, ama bunu sizden beklemeye asla hakki yok. Affedersiniz herkes kendi delisine sahip ciksin. Siz zaten esinizden gereken desteginizi esirgemezsiniz o dengeyi kurabilse
Gerçekten çok merak ettim .Başınıza böyle bir şey gelse direkt her şeyi silip kocanizi bosayacak misiniz ? Tabi evli misiniz önce onu sormak lazim.Harika bir adam ama üzerinize yürüyor öyle mi?
Anasının lafıyla hamile karısının fiziksel şiddet imasıyla üzerine yürüyen leş birine iyi diyecek kadar ne yaşadınız merak ettim.
Sevgisinden eminim diyorsunuz, kocam beni dövmek için üzerime yürüse, sevgi ve koca kelimesini asla yanyana getiremezdim.
Hayatınızda hiç sevilmeyip bunu sevgi sanıyorsanız gerçekten üzüldüm ama bilin ki sevgi böyle birşey değil.
Üzerinize yürüyüp sonra dövmekten vazgeçtiği için iyi ya da seven bir adam olmuyor yani.
Öyle mi iyi anlaşmanın on.kosullari ne imiş?O zaman siz yazın da okuyayımAynısını yazacaktım.
Bir de size kötü haberim var konu sahibi siz eşiniz olacak kişiyle iyi falan anlaşamıyorsunuz.
Üstünüze ne sebeple olursa olsun yürünmesiÖyle mi iyi anlaşmanın on.kosullari ne imiş?O zaman siz yazın da okuyayım
İyi anlaşmanın ön koşulu üstüne yurunmesi olamaz heralde .Yanlış okudunuz ya da yanlış yazdınız.Neyse orasını geçelim .Siz ne yapardiniz peki o zaman ?Hemen boşanır miydiniz ?Üstünüze ne sebeple olursa olsun yürünmesi
Evet iş oraya kadar geldi artık .Birçok defa yaptı bunu ses çıkarmadım ve daha sonra tepki vermeye başlayınca .Ben seninle annemden daha çok ilgileniyorum gibi suursuz bir laf etti .Annem bu arada burdan 20 saat uzaklıkta .Ben de en son fena patladım .Bir şikayetin varsa beni karıştırma anneme ilet ya da ben ileteyim dedim .Sesini kesti o lafimdan sonra ..Masaya, kıyafete karışmasından ziyade ben ailenize laf etmeniz konusuna takıldım. Kendisine nasıl bir hak buluyor da ailenize laf ediyor ?
Düz mantık bakın olayaİyi anlaşmanın ön koşulu üstüne yurunmesi olamaz heralde .Yanlış okudunuz ya da yanlış yazdınız.Neyse orasını geçelim .Siz ne yapardiniz peki o zaman ?Hemen boşanır miydiniz ?
Evlenmeden önce öyle idi .Ne zamanki ailesinin olduğu şehire evlenip yerleştik sorunlar başladı .Onlar her seyimize müdahale etmek ,her şeyimizi bilmek istedi,beni yönlendirmek ,değiştirmek istediler .Ben kabul etmeyince sorunlar başladı .Hamileliğimde ve dogumumda zirveye ulaştı .Çünkü müdahale edecekleri bir birey daha doğdu kızım.Ama ben de eşime rahatsiz olduğumu yeterince bildirmedim ama bildirmeme gerek yoktu .Her şey gözünün onunde yaşanıyordu zaten .Ben sadece değişmeye başladığını görüyorum .Şimdiye kadar öyle değildi .Ben anlasiyorduk derken başbaşa iken hiçbir problemimiz yok ama ne zamanki böyle bir durum olsa ve ben rahatsız olsam huzursuzluk çıkıyor .Esin hep anlayisli ve uyumluydu ve hala oyle mi? Bence yaniliyorsun
Zaten bi erkegin esine iyi olmasi demek bence.. ona sahip cikip ezdirmemesidir.. evlenmeden herkes iyidir genelde.. cunku kopruyu gecmemistir dahaEvlenmeden önce öyle idi .Ne zamanki ailesinin olduğu şehire evlenip yerleştik sorunlar başladı .Onlar her seyimize müdahale etmek ,her şeyimizi bilmek istedi,beni yönlendirmek ,değiştirmek istediler .Ben kabul etmeyince sorunlar başladı .Hamileliğimde ve dogumumda zirveye ulaştı .Çünkü müdahale edecekleri bir birey daha doğdu kızım.Ama ben de eşime rahatsiz olduğumu yeterince bildirmedim ama bildirmeme gerek yoktu .Her şey gözünün onunde yaşanıyordu zaten .Ben sadece değişmeye başladığını görüyorum .Şimdiye kadar öyle değildi .Ben anlasiyorduk derken başbaşa iken hiçbir problemimiz yok ama ne zamanki böyle bir durum olsa ve ben rahatsız olsam huzursuzluk çıkıyor .
Maalesef çok iyi bir psikoljiye sahip olmadan onlarla başetmeniz mümkün değil..Beş yıllık bir evliliğim var . 2 yaşında bir kızım var ve hamileyim .Eşimle birbirimizi çok severek evlendik .Kultur farkı var .Büyüdüğümüz aileler arasında uçurum var .Ben batili yım .O doğulu .ama eşim öyle değildi .Hep çok anlayışlı ,uyumlu idi .Çok iyi anlasiyorduk,hâlâ da öyleyiz .Benim sorunum kayınvalidem,bitmeyen istekleri memnuniyetsiz olması .Görümcem için ayrı bir konu açmıştım zaten tam bir şeytan .Kayınvalidemin tek farkı toplum içinde bu huyunu belli etmemesi .Kayınvalidem yüzünden kaç kere boşanmanın eşiğine geldik.Psikolojim bozuldu.Zavalli gibi ,beni çok seviyor gibi görünüp alttan alta psikolojimi mahvetmesine dayanamıyorum .Artık kendisinden tam anlamı ile nefret ediyorum .Her şeyime karışmaya çalıştı ve ben hep izin verdim .Bu yüzden kendime de kiziyorum .Eşim de hep buna çanak tuttu,bana yapılanları görmezden geldi .Hiç sesini çıkarmadı .Sen haklısın dedi.Onlarla konuşup sonra gelip üzerime yürüdü .Ben dolduruyormus gibi olmayayım dedim .Kadın aileme kadar dil uzattı ama gücü sadece bana yetiyor .Herkese söyleyeceğini gelip bana söylüyor .Sürekli laf sokma ,sitem ,yanıma gelin özledim özledim diyor gidince yüzüme bakmiyor ,son gidişimde bir hoşgeldin demedi .Bana nasıl böyle yapar diye evde bir sürü kavga çıkıyor .Sürekli anneligimi eleştiriyor .Bu yuzden boşanma aşamasına geldik.Evimize alınan eşyalara karışıyor ,her şeyime evime cagirdigim gundelikciye bile.Su an biraz daha iyi gibi ben biraz dişimi gosterdim ama kadın evet ben haksizim deyip hatasını anlayıp susmuyor ve ben mücadele vere vere gercekten yıprandım .Kaç kere evi terk edecektim .Hatta eşimle bosanma konuşması yaptım yakın zamanlarda yalvar yakar affet her şey farklı olacak dedi ama ben inanmıyorum .Sevmiyorum ,aynı ortamda bulunmak ölüm gibi geliyor .Sürekli hasta numarası ,oran ağrıyor buram ağrıyor ama yaptığı hiçbir şey yok .Evime zorla bir şeyler yapıyordu .Elini ayağıni cektirttim evimden .Bana bir akıl verin her şeyi yazamadım o kadar uzunki .Yaşadıkların çok da ağır değil sen buyutuyorsun deyin ya da ne bileyim tavsiye bekliyorum .
Evet evliyim.Gerçekten çok merak ettim .Başınıza böyle bir şey gelse direkt her şeyi silip kocanizi bosayacak misiniz ? Tabi evli misiniz önce onu sormak lazim.
Öyle mi iyi anlaşmanın on.kosullari ne imiş?O zaman siz yazın da okuyayım
Bak hemen orasını geçelim yazmışÜstünüze ne sebeple olursa olsun yürünmesi
Asla boşanmaz. Hala eşim iyidir , şöyledir böyledir diyor. Hem aileme laf edecek hem üzerime yürüyecek hem anasına laf geçiremeyecek.Düz mantık bakın olaya
Üstünüze yürüyen kişiyle iyi anlaşıyor olamazsınız
Ayrıca üstünüze yürüyüp kendine hakim olamasaydı ne yapacaktı?
Sarılmayacaktı herhalde sonunda
Sizin olayların bütününe bakınca boşanırdım valla
Canım her şeyden önce geliyor
Siz seviyeli bir şekilde cevap yazamıyor musunuz ??Tanımadığınız bir insana karşı nedir bu nefret??Ben anlamadım.Komiksiniz tabii.Kapak sesi falan o ne yaaa.Seviye yerlerde .Haddinizi bilin .giggles cevabı vermiş. Fena bir kapak sesi duyulmuş Aldınız mı efem cevabınızı ? Ay keşke şurada kinin 10 da birini de kocalarınıza yapsanız yaw. Belki ÜSTÜNÜZE YÜRÜMEYE korkarlar o zaman. ( cevabı anlayamamışsınızdır diye 2. Kez yazdım , çok tatlıyım yine)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?