• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte tapu

koca parası üzerinden hayat dönmez arkadaşım. bunun acımasızlıkla alakası yok hayatın kendisi acımasız. 1.si evi adamın ailesi bunlar rahat otursun kira ödemesin diye almışlar. arabayı adam bekarken almış. kadının elinde altınları var onu tutuyor kimse elinden almamış belli ki. o onun güvencesi zaten. daha da güvence arayan girsin işe çalışsın kocadan gelecek para üzerine gelecek ve garantili hayat kurulmaz.
çocuğun olacak arkadaşım ne boşanması senin kafandaki. donunu arıyorsan iş bul gir çalış boşanırsan kocanın elinden gelecek üç kuruşla yürümez o iş gücüm yok der boşanamazsın da.

Bu yorumlara kesinlikle katılıyorum . Bence kesinlikle bu konuyu eşinize açmayın. Ailesi size ev almış , araba zaten evlenmeden önce alınmış; siz boşanırsam ne elde edeceğim diye düşünürseniz, eşiniz de boşanırsam üzerinde hiç emeği olmayan bir kadına neden ailemin parasını yedireyim diye düşünebilir. Hamilesiniz yeni evlisiniz bu boşanma düşüncesi bana şu anda mantıksız geliyor. Ha o noktaya gelirse zaten alırsınız nafakanızı kendiniz de çalışırsınız bakarsınız hayatınıza.

Bilmiyorum ama evlenmeden önce alınan mallar ile ilgili bu kadar derin düşünmeniz bana saçma geldi. Ha araba yenilenecek diyorsunuz arabanın üzerine konulan para da zaten boşanma durumunda size pek bir şey sağlamaz.

Mal kaciriyor net. Ne kadar da sinsi

Bence siz konuyu anlamamışsınız. Evi zaten ailesi almış oğluna, araba da evlenmeden önce alınmış, bunların neresi mal kaçırmak ki ? Konu sahibesi daha evliliğinin başında boşanmayı düşünüyorsa ve biz bu konuda ona hak veriyorsak; erkek tarafının ailesi de oğullarına aldıkları evi, kendilerini düşünerek pekala üstlerine yapabilirler.

Evin annesinin üstüne olması çok doğal evlenmeden önce edinilmiş mal. Ama arabayı kendi üstünüze isteyebilirsiniz

Bence siz konuyu anlamamışsınız. Evi zaten ailesi almış oğluna, araba da evlenmeden önce alınmış, bunların neresi mal kaçırmak ki ? Konu sahibesi daha evliliğinin başında boşanmayı düşünüyorsa ve biz bu konuda ona hak veriyorsak; erkek tarafının ailesi de oğullarına aldıkları evi, kendilerini düşünerek pekala üstlerine yapabilirler.
Boşanmayı düşünmüyorum hayat bu burada neler okuyorum kadının kocası kaç yıl başkasıyla nikahla başkasından kaç tane çocuğu var bunları okuyunca insan kendini ve çocuğunu düşünmek zorundayım bence düşünmezsem işte ortada kalırım gibi yoksa çok mutluyuz şuan şükür

ArAbayı kendi bekarken aldı annesi almadı

Eşinizin bekarken edindiği mal üzerinde hakkınız yok zaten.
Eger şimdi de atıyorum üzerine eklediği para 20 bin ise, ve annesinin üzerine yapacaksa, ki kesin degil diyorsunuz, siz 10 bin lira için kendinizi üzüyorsunuz hamile halinizle.
Bence bunları düşünmeyin.
Bebeğiniz biraz büyüdüğünde tekrar işe başlamayı konuşursunuz.
Bunu da baştan kabul etmemeliydiniz bu kadar rahatsızlık veriyorsa.

Ev için zaten hakkınız yok.
Hem düşünürseniz, size o ev verilmese kira ödeyecektiniz, yani arabaya eklenen ve örnek verdiğim 10 bin lirada elinizde olmayacaktı.

Sizin üstünüze niye olsun anlamadım ?
Vergisi daha ucuz olsun diye ailesinin üstüne yapıyordur
Evlenmeden önce ailesiyle aldığı şeyi şimdi sizin üstünüze yapması saçma olur

Evin annesinin üstüne olması çok doğal evlenmeden önce edinilmiş mal. Ama arabayı kendi üstünüze isteyebilirsiniz

Arabalarının değeri ne kadar, şimdi üzerine ne kadar eklenecek bilmiyorum ama kabaca şöyle bir hesap yapalım; arabanın değeri 30-40.000 tl olsun, üzerine eklenecek para 20.000 TL olsun.

Eşi arabayı evlenmeden önce almış. Konu sahibi şu anda üzerine eklenecek 20.000 TL’yi düşünüyor ise boşanma durumunda o arabadan alacak parayı düşünüyor ise, eşi olacak beyefendi neden evlenmeden önce verdiği 40.000 TL’yi düşünmesin ?

Ha bence karşılıklı olarak iki tarafın da böyle bir hesaba girmiş olması çok çirkin ama eşi yine de bir nebze daha haklı oluyor bence.

Eşinizin bekarken edindiği mal üzerinde hakkınız yok zaten.
Eger şimdi de atıyorum üzerine eklediği para 20 bin ise, ve annesinin üzerine yapacaksa, ki kesin degil diyorsunuz, siz 10 bin lira için kendinizi üzüyorsunuz hamile halinizle.
Bence bunları düşünmeyin.
Bebeğiniz biraz büyüdüğünde tekrar işe başlamayı konuşursunuz.
Bunu da baştan kabul etmemeliydiniz bu kadar rahatsızlık veriyorsa.

Ev için zaten hakkınız yok.
Hem düşünürseniz, size o ev verilmese kira ödeyecektiniz, yani arabaya eklenen ve örnek verdiğim 10 bin lirada elinizde olmayacaktı.
Kesin yapar annesinin üzerine arabayı Eminm bana sormaz bile asla kabul etmiyor çalışmamı ki çocuk olacak hayatta kabul etmez

Arabalarının değeri ne kadar, şimdi üzerine ne kadar eklenecek bilmiyorum ama kabaca şöyle bir hesap yapalım; arabanın değeri 30-40.000 tl olsun, üzerine eklenecek para 20.000 TL olsun.

Eşi arabayı evlenmeden önce almış. Konu sahibi şu anda üzerine eklenecek 20.000 TL’yi düşünüyor ise boşanma durumunda o arabadan alacak parayı düşünüyor ise, eşi olacak beyefendi neden evlenmeden önce verdiği 40.000 TL’yi düşünmesin ?

Ha bence karşılıklı olarak iki tarafında böyle bir hesaba girmiş olması çok çirkin ama eşi yine de bir nebze daha haklı oluyor bence.
Beni işimden çıkardı bana vaatler verdi sözler yapmadı maddi konuda o yüzden onları söylemek istemiyorum e ben çalışmıyorum okey de bu evde boş mu duruluyor sonuçta kendimi güvencesiz hissediyorum korkuyorum açıkçası

Beni işimden çıkardı bana vaatler verdi sözler yapmadı maddi konuda o yüzden onları söylemek istemiyorum e ben çalışmıyorum okey de bu evde boş mu duruluyor sonuçta kendimi güvencesiz hissediyorum korkuyorum açıkçası
Ev hanımları da sigorta yaptırabilir kendine
Kendinize sigorta yaptırın

Boşanmayı düşünmüyorum hayat bu burada neler okuyorum kadının kocası kaç yıl başkasıyla nikahla başkasından kaç tane çocuğu var bunları okuyunca insan kendini ve çocuğunu düşünmek zorundayım bence düşünmezsem işte ortada kalırım gibi yoksa çok mutluyuz şuan şükür

Kendiniz ve çocuğunuz için kaygılanmakta tabii ki sonuna kadar haklısınız Ama çözüm yöntemi bu olmamalı bence.

Çocuğunuz doğduktan sonra çalışmayı düşünebilirsiniz, eşinizden çocuğunuz adına bir hesap açıp her ay oraya ufak tefek meblağlar yatırmayı rica edebilirsiniz kendiniz ufak tefek birikimler yaparak elinizde para bulundurabilirsiniz, düğün takılarınızı kesinlikle hiçbir şekilde vermeyin ama bence bu evin arabanın tapusu mevzusunu kapatın.

İlişkinizde bir sorun da yoksa eşiniz kesinlikle bu konuda size hak vermeyecektir, boşuna huzursuz olacaksınız.

Eşiniz size bir takım sözler vererek işten çıkmanızı istediyse ve şu an sözünü tutmuyorsa, siz de tekrar işe başlayarak ona verdiğiniz çalışmama sözünü tutmayın. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın, birazcık da büyümesini bekleyin daha sonra tekrar işinize devam edin.

Kesin yapar annesinin üzerine arabayı Eminm bana sormaz bile asla kabul etmiyor çalışmamı ki çocuk olacak hayatta kabul etmez
Yapsa bile kendi adıma bu hesapta zaten sizin bir hakkınız olmadığını düşünüyorum.
Evlenmeden önce edinilen mala göre konuşuyorsak..
çalışmama konusunu baştan kabul etmemeliydiniz. Hele de böyle düşünceleriniz varsa.
Şimdi sadece kendi kendinizi üzmüş olacaksınız.
Değiştirebileceğiniz bir şey yok, eşinizin başka kardeşi varsa sadece bu yonden yaklaşıp söyleyebilirsiniz.
Ki ben olsam söylemezdim.

Benin tutumum bu konuda basit: Parayi kim ödüyorsa mal onun üstüne olması lazım. Ortak alındıysa ekonomik acisindan ve aile arasinda sıkıntı olmayacaksa kimin üstüne daha uygunsa ona yapilir. Bu anne de olabilir. Bende sorunun tam tersi var. Esimin annesi babasi mal alsa son zamanlarda esimin üstüne yaptiriyor hep. Istemedigim halde cünkü parasi onlarin,ama anne baba ogul arasinda bir mesele. Onlarin maddi islerine sorulmadikca karismam.

Vaatler yerine gelmediyse siz de buna binaen işe başlayabilirsiniz.
Sizin bu konuyu konuştuğunuz kimse oldu mu?
Anne, kızkardeş, arkadaş?

Back
X