evlilikte tilkilik

hangi konuda haksızlığa maruz kalıyorsunuz

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .
Dün de konuyu okurken aklımdan geçti de yazmadım
Bizim toplumda kızlar hizmetçi erkekler paşa gibi yetiştiriliyor. Kız çocukluktan itibaren annesine yardım eden, abi/kardeşe hizmet eden, küçük de olsa ev işlerine ufaktan el atmaya başlayan kişi olurken oğlan çocukları da dışarıda oyuna dalar, üstünü kirletir, annesi yıkar, değiştirir üstünü sonra yemeğini önüne koyar, aman paşam acıkmış diye yetiştirilir.
Tulipa, tatlım sen bence çok üstüne gitme, bunu konuşmuştuk senle, akışına bırak, hayatını kendine göre yaşa gelirse buyur dersin gelmezse de yol verirsin, boş yere kafaya takıp kendini boş yere yıpratma adam demek ki sana karşı güçlü durmak istiyor bu da onun içindeki sorumluluk duygusundan ileri geliyor ya senden medet uman, maddi manevi seni tüketen biri olsaydı? o zaman herşeyi tek başına sırtlanırdın adam da keyfine bakardı ama bu kişi öyle değil anlattıklarından anladığım kadarıyla... kimseden medet ummadan kendi başına birşeyleri başarıp karşına ayakları yere sağlam basan ve işte şimdi evlenebiliriz diyerek çıkmak istiyor. Takmamaya çalış sen kendine odaklan olur mu? Erkekler çok ilgiden hoşlanmaz, genlerinde odunluk var önce bizim bunu kabul edip ilgi konusundaki beklentilerimi azaltmamız lazım. Mesela ben çok ilgi beklemem ama karşıma da hep nerede romantik adam var onlar çıkar Şans işte...

Elalem ne der lafını hayatımızın merkezi yapıyoruz hem de fazlasıyla... bu nedenle de mutlu olmayı beceremiyoruz maalesef Ben de öyle yetişmedim ama sonunda yine toplumun istediği şekle girdim, MECBUREN... Ben lise bitene kadar pek ev işi yapmadım, küçükken arada annem toz aldırırdı o yüzden toz almaktan nefret ederim onun haricinde ufak tefek yardımlarda bulunurdum sofra hazırlama, ortalık toplama ama ütü nasıl tutulur bilmezdim. Sonra lise bitti üni.de geçen 2 yıllık dönem hariç, geçen yıla kadar ev işleri hep bendeydi görseniz kardeşlerim anne babamı sayarsak dört çocuklu anne gibiydim. Annem babam köy işine giderler onları gönderir, ardından ortalığı toplarım, bulaşıklar makineye konur kalanlar elde yıkanır, masa toplanır tezgah, ocak mis gibi silinir, çamaşırlar asılır toplanır, katlanır, ütülenir, yataklar toplanır, salon büyüklüğünde balkonlar yıkanır Allahım düşünüyorum da kabus gibi Şimdi de farklı değil de artık pratik olmayı öğrendim ve tek yaşadığım için kendi dağıttığımı topluyorum. Annem beni ev kızı gibi yetiştirmedi, ev işini ya da milletin dediğini sallamaz ama babam titizdir o yüzden mecburen yapmak zorundaydım (gerçi o da evdeykendi yoksa eğitimim boyunca iş beklemediler Allah razı olsun). Şimdi ben de hiç umursamam millet ne der diye beğenen beğenir beğenmeyen kalksın kendi yapsın hep elalem ne der diye mi yaşayacağız

Peygamber Efendimiz'in bu lafını erkeklerin yanında söylediğimde aldığım cevap: eee ben ne diye alıyorum o kadını? ev işi yapmayacaksa ne işe yarar? Ben çalışan bir insanım ve herşeye yetişemem dediğimde anneyle kıyaslanıyorum anne ev hanımı ama... ha çalışmayıp evde dursan bu sefer de ben akşama kadar yoruluyorum sen ne yaptın diye de azar hakkını kendinde bulurlar

[QUOTE=krizantem;3535333

pes dorusu diyorum aileler barıstırcak yerine birde icemi ortamı germişler halbuki bu çok büyük düşüncesizlik aslında sen o adamla ömrünü gecireceksin hep hergin olacaksınız bu olmamalıydı ne yap ne et şiddet yoluna baş vurdurtma ona ve hatasını zamanla anlamasını sagla eşinin babası da sanırım biraz vurma meraklısıymıs yoksa böle çalışan ve eğitimli bir insanın bu şekilde odunluk yapması şok etti beni kusura bakma alınma
çocuk senin kurtarıcın olmus gercekten bir nevi ama hayatınıda boşa harcadını hiç zannetmiyormusun kuzucum ömrünü hep bölemi gecirmek isticeksin sıkıla sıkıla kopuk bir evlilik

Ya sevgi açısından bakinca evet böyle gitmiyo ömür boyu bu şekilde olmaz ama neticede benim bi mesleğim var şuan calismiyorum bebeğim le ilgileniyorum kimseye birakamam asla...ama biraz büyüsün ozaman herkesin bi hayatı olcak yani...dediğim gibi şuan hiç bir şey içimden gelmiyo yani...şiddet olayına gelince evet ben de aileden kaynaklı oldugunu fark ettim çok da belli oluyo zaten...ailesi oğlunu destekleyince benim ailem de susamazdi tabi...ortam vu yüzden gerildi yani naparsa yapsın bi erkeğin davranışını baba belirler dur demesini bilmeli ama bizde aslan oğlum diye sırt sivazlanan cinsten.... daha fazla zarar vermelerine izin vermiyorum biz anne kız gibiydik kv.le şimdi gayet mesafeliyim hepsiyle kv.deden anne olmuyomus...

ßůšr@

senin kocayı dize iyi getiriyorsun okuduğum kadarıyla da adamlar sinirlenince herkese bağırma hakkı bulurken senden susup alttan almanı ister ama sen birşeye sinirlenip bağırsan üste çıkıp o daha çok bağırıp seni bastırır sonra haklıyken yine susan sen olursun ay şu erkeklerin bu sinir bozucu huylarına deli oluyorum yaaaaaa - hep onlar haklı kadın da hep suçlu!!!!! sen iyi suyuna gidiyorsun bende o yoktur yani nabza göre şerbet veremem neyse o, haklıysam sonuna kadar savunurum haksızsam da özrümü dilerim ama öyle stratejik davranamam o yüzden benden eş olmaz gelin hiç olmaz valla kv falan dinlemem saygısızlık yapmam ama hakkımı da yedirmem

bu somodakiler beni çok etkiledi topik bir kaç kişi daha olunca daha bir eglenceli geciyor ondan ben yetmiyormuyum yoksa sekerim evet baya bir ciddi bugün konu canım
ya geçen hafta ben de çok kötüydüm haber normalde de izlemem ama sırf soma için takip etmeye çalışıyordum artık bir ara facebook bile açasım gelmiyordu - öyle ölümlerde ağlayabilen biri değilimdir takdir-i ilahi der kabullenirim ama bu somadaki canlara içim yandı her haberde gözlerim doldu geride kalan eşlere çocuklara içim parçalandı
bu aralar konulara bakıyorum da ailesiyle hakketen ne kadar sıkıntı yaşayan varmıs ne kocalar var yarabbib benim koca beni kırdı diye bin laf söledik daha da beterleri var Allah ım sen koru Yarabbim
KK sayesinde eş, kv, görümce, elti, kayın vs gibi aile bireylerinin binbir türlü çeşidini öğrenme fırsatımız oluyor zira tüm açılan konuları yine hemcinslerimiz yaşamış ve burada paylaşmış oluyor. Gerçekten zor yaaa.... Benim anlamadığım evlilik bir hayat paylaşımı ise ve mutlu olmak için yapılıyorsa neden daha çok sıkıntı çekiliyor??? Şu anki hayatıma bakıyorum evet sıkıntılar var ama sonunda huzurum da var Rabbime şükür, eğer ki evlenirsem bu huzuru devam ettirecek ve şu anki yüklerimi paylaşacak birini isterim yanımda yoksa ne diye dertsiz başıma iş açayım :44: Yani belki yanlış düşünüyorumdur bilmiyorum ama zaten hayat zorken neden daha da zorlaştıralım ki?

YOK YEŞİLAYCIYIZ BİZ PRO NEYİM KULLANMIYOZ
Beğen tuşuna bastım ama seni ve krizantemi daha önce beğendiğim için sistem başkalarını beğen dedi

bşey olmuyor yaaa ben çocukluğumdan beri biniyorum hatta son on yıldır binmedim özledim uçmayı sadece kalkış ve inişlerde bir garip hissediyorsun o kadar...

valla seni çok takdir ettim hem bunca işi yükleniyorsun hem de garantim yok deyip işler ve borçlar hafifleynce kpssye hazırlanacağım diyorsun - maşallah bence sen fazlasıyla ayakların üzerinde duruyorsun da işte lafa gelince eşin iş sahibi sen sadece yardım ediyorsun oluyor ondan daha fazlasını yapsan da... insan bazen en yakınından bile şüphe ediyor güven konusunda, yazık gerçekten... Allah kolaylık versin en kısa sürede borçlarınızı ödemeyi nasip etsin size inşallah...

Doğumdan sonra ciddi anlamda bi hissizlik oldu ne yalan söyliyim evet isve cilve bitti ama içimden gelmediği için ihmal ettiğim ya da bilmedigim için değil bunu o yaptı uzaklaştırdı diyorum yaptıklarını unutamiyorum artık beraber yatmkla ayri yatmak arasında bi fark yok bizim için buna da alıştım sarilmadan uyuduğu için kustugum kocama iyi geceler bile demeden uyuyorum bilerek değil ama unutuyorum yabancilastigimiz için... onun için hazirlanma faln yok tabi artık tum bakimim kendime kişisel bakım diye buna derim işte:sly:
Evin içinde neseyle dolaşan gidip gelip sirnasan kucağına atlayan simaran biri değilim artık bi de severdim ki kedi gibi sirnasmayi

ßůšr@

evet biraz öyle oldu kaç gün önce msj yazmıştım sana
nasılsın bu topikle birlikte toparlandınız mı

evet haklısın insan geveze olunca konuşmak ister bide gevezeliği bırak insanın eşi herşeyi olduğu için yani olmalı onun için paylaşmak konuşmak anlatmak isteği duyulur

saolasın teşekkürler ama sen proculardanmışssın
proları içip içip atıyosunuz etrafa olmuyo özellikle konu sahibemiz

Bence de hekese hakettigni vermek lazım ama bunu ustaca yapmak lazım

ßůšr@

oyyy kuzum hoş geldiğin sistemmmmm sisstemm sen bana düşmanmısın kıza begendirmemişsin bak hele
aynen öle canım ataerkil bir toplum oldugumuz için bayanlar her zaman dogdukları an itibaren nasıl olsa evlenecek gidecek diyr büyütülürler o yüzden hep analar burda yap ilerde kendi evinde rahat edersin kocan a böle dersen taşlarlar o erkektir yapar diye büyütülür tamamen bu yüzden doguştan direk kotlanmıs oluyoruz ama erkekler malesef erkek adam yapar türk erkeği accık maco olur dediğini yaptırır höt zöt diye düşünüldüğü için bizim her zaman bukalemun gibi onlar ne renge girmemizi istiyorlarsa girmeye zorlanıyoruz yapmadımızdada cevre tarafından baskı yoluyla yapılıyor yok gene mi olmuyor adımız edepsize cıkıyor örnek ben
kız benim hocalıkla alakam yok yasadıklarımı sadece kelimelere döküyorum okadar
hoş geldin bu arada tekrardan kuzum benim

saolsun kızlar başka konuda yorumlarımı begendiler ondan bu konu acıldı ne güzel onların vasıtasıyla açıldı

çatlak oldumu yaa ben daha hamile değilken bile bende var yandım

Çatlak kuru ciltte yoğun oluyo canım sürekli nemlendirmk lazım badem yağı bebe yağı haricen bi de hamileyken her gün mustela ve lierac kullanın... ama kesin bi sonuç yok yani cilt tipinize bağlı...

ßůšr@

bulamazlar efendim çünkü böle bir hakları yok aslında peyganber efendimiz camasırları kendisi yıkar yemeklere yardım eden bir insandı o yüzden erkekler aslında adam nasıl olunur biraz örnek almak istiyorlarsa efendimizi açsın okusunlar
evet malesef erkek kız ayrımı daha dogduktan hemen sonra yapılmaya başlıyor ama su anda şükür biz yeni nesiller daha umutlu bir evlatlar yetiştirme sansıımız olacak

Benim 4.5 ayda 11 kg oldu :))

Canım yavaş git napiyosun öyle sen.¿ 6.aydan sonra asla frenleyemezsin öyle bir iştah oluyo ki...senin şuan ayda bir kilo alman lazımdı dikkat et 6.aydan sonra 2ser kilo oluyo...ben 9ayda toplam 12kilo aldım caninin istediği herseyi ye ama tika basa değil tadına bakarak...emzirme döneminde de başına bela olmasın kilolar...emzirerek ver güzelce. ..

ßůšr@

aaaa olurmu hiç öle şey kadın olmak demek her şeyi yapabilmek demetir yapamazsan uyusuk beceriksiz olursun
bende zamanında cok suskundum kv bişey derdi alttan alırdım ama şimdi yok öle yama tabi saygısızlıkla sölemiyorum ama anne sen daha iyi bilirsin tabi ama bende bu bu yüzden böle olmasını istiyorum deyince hafif sert zaten geri adım almak zorunda kalıyorlar artık bir kere cidden gecirttirdikten sonra
evet somodakiler beni çok fazla etkiledi canım benim uyuyamadım onlar için aglayıp hep dua ettim umarım bir daha böle bir felaket basımıza gelmez
amin canım benim ne kadar kocana yardım etsende nankörlük insan oğlu içindir bilirsin yapsan da ters bir yanlısın oldumu ne yaptın durumuna gelir kadınların yaptıkları gözle gözükmez oldugundan ondan su borclar su sezonda ödensin hemen kpss ye hazırlanıcam önceden bu kadar dişli değildim hayat beni zamanla yonttu şimdi daha özgüvenli hayata bakıyorum cok tesekkürler güzel yorumların için

benimki kuru malesef yaaa kremlerin içine girsem bile hemen kilo aldımda oluyo hamile oldugumda heralde vücudum haritaya dönecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…