Dün de konuyu okurken aklımdan geçti de yazmadımhem öle hemde birazda öle yetiştrilmiyormuyuz ilerde ne yapacaksın su işin ucundan tut yok komsular bakın benim kızım nasıl hamarat ilerde böle ol erkek oh gezsin tozsun erkeğin elinin kiri kadının yüzünün lekesi kısıtlamalar biz bize yapıyoruz birazda düşüncelerin için teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum
Bizim toplumda kızlar hizmetçi erkekler paşa gibi yetiştiriliyor. Kız çocukluktan itibaren annesine yardım eden, abi/kardeşe hizmet eden, küçük de olsa ev işlerine ufaktan el atmaya başlayan kişi olurken oğlan çocukları da dışarıda oyuna dalar, üstünü kirletir, annesi yıkar, değiştirir üstünü sonra yemeğini önüne koyar, aman paşam acıkmış diye yetiştirilir.
Tulipa, tatlım sen bence çok üstüne gitme, bunu konuşmuştuk senle, akışına bırak, hayatını kendine göre yaşa gelirse buyur dersin gelmezse de yol verirsin, boş yere kafaya takıp kendini boş yere yıpratmaYa benim ki normal ama ,onun ilgisi az,yapısı böyle yani..Ben ona bu konuda demeçler falan veriyorum..Aklını başına al falan.
İlçeden merkeze geçince ,büyükşehir,aktif iş hayatı,aile,gezme derken aklım dağılır herhalde..
Bu durum beni tetikledi zaten ilçeden (rahat işimden,yalnız kaldığım evimden)gitmek için..
(merkeze bir buçuk saat ilçedeyim,merkeze geçince ailemin yanında kalacağım..)
Tavsiyelerini (ve diğer arkadaşların tavsiyelerini) herzaman beklerim..
Beni yalnız bırakmayın canlarımm..:13:
Elalem ne der lafını hayatımızın merkezi yapıyoruz hem de fazlasıyla... bu nedenle de mutlu olmayı beceremiyoruz maalesefEvet kesinlikle böyle yetiştirilmenin etkisi büyük. Ben böyle yetiştirilmediğim için belki de bu kadar rahat konuşuyorum. Çünkü mesela annemin hiçbir kadını ev hayatıyla ilgili eleştirdiğini görmedim. Yok şunun evi çok dağınık, yok şunun gelinine bak ne beceriksiz gibi... Bunların yanında beni de evinin kadını çocuklarının anası olacaksın mantığında yetiştirmedi. Bu dediklerimden sonra yanlış anlamayın annem çok düzenlidir temizdir mükemmel bir anne mükemmel bir eş gıptayla bakılan da bir gelindir aynı zamanda. Çünkü o da öyle yetiştirilmiş :) Ananem de kimseyi kötülemezdi ama kadın dediğin şöyle olur gibi tanımlamaları da vardır. Bizler bence artık üzerimize yapışan bu tanımlamalardan sıyrılmayı becerebilmeliyiz. Yoksa insanların bizi daha çooook yıpratmasına izin veririz. Önce kendi keyfimizi düşünelim biraz da. Her zaman cefakar olan biz olmak zorunda mıyız?
Aslında eşlerimize değil de belki de bizi ve onları böyle yetiştiren anne ve babalarımıza kızmalıyız?
Peygamber Efendimiz'in bu lafını erkeklerin yanında söylediğimde aldığım cevap: eee ben ne diye alıyorum o kadını?EV İŞLERİ KADININ GÖREVİ DEĞİL LÜTFUDUR diye buyurmuslardır
ama bizler nasıl bir görevi üslendiysek artıküstümüze yapıştı bu tabudan kurtulamıyoruz
günaydın kızlar umarım günümüz aydın ve huzurlu gecer