Evlilikte yaş farkı

Burda konu bu mu gerçekten? Boşuna zahmet edip bu kadar yazmışsınız.

Arkadaşım 33 yaşında eşi 54 yaşında 3 yıl filan oldu evleneli. Ikisininde ikinci evliliği üstelik. Ama yanyana görüntü cidden tuhaf. Kendileri iyi anlaşıyorlar ama bunda arkadaşımın pati çok büyük hep kendinden ödün veriyor bunu yapmasa anlaşamazlardı. Çok zor birlikte olduğun adam bi 10 yıl sonra yaşlı moduna ufaktan geçiş yapicak her yönden kendini yetersiz hissedilen kafa yapısı sosyal hayat cinsellik vs. Ve sen bunu sorun etmesen de o kompleks yapabilir sana baskı ve kıskançlıkla dünyayı dar edebilir. 21 ya s zaten evlilik için çok ermen bir yaş iken birde böylesi bir yas farkı hiç sağlıklı değil.

Kendimden odun veriyor yazmıssınız, napıyor mesela.

Kadin o kadar genc oldugu halde neden ödün veriyor? Genelde erkekler genc kadini elinde tutmak icin her seyden ödün veriyor
Aynen, buyuzden sordum.
Hem yaslı adamı genclıgınle onurlandır hem ödün ver.
Sankı al paçino.

Gençliğini, güzelliğini, ömrünü, ananı, babanı, onların emeklerini, hayallerini ziyan etme nolur. Çünkü olsa olsa ziyan olur. Bu hayata Bi kere geliyosun ve onu ilerde yanında zıpkın gibi Bi delikanlıyka yaşamak varken neden vurulmuş Bi dedeye geçirsin ki? Aşk mı? Hayır tatlım burada herkes söylüyor ben de söylüyorum evlenince aşk başka bi boyuta geçiyor ve bazen o çok sevdiğin insanı boğasın geliyo bazen de çok seviyorsun böyle karışık Bi şey fakat asla o sevgililikteki heyecan kalmıyo, artık başka şeyleri görmeye başlıyorsun. Belki konuşmasına takıyorsun sevgiliyken takmamana rağmen. Çünkü o zaman gözün Başka h Bi şey görmüyo fakat evlenince görüceksin. Arkadaşlarınla bile buluşamıycaksın belki yanındaki adamdan utanıcaksın artık yeterince genç görünmesini için, belki Bi cafeye bile gitmek istemiyceksin insanlar size bakmasın diye. Böyle Bi hayat mı istiyosun? Bence saçmalama ve yanlışında dön. 21 yaş ASLA AMA Asla evlenilecek Bi yaş değil. 20 yıl önceki 20 yaşla şimdiki 20 yaş aynı değil Malesef artık çok geç olgunlaşır nesil. Senin evlenmen için en az Bi 26 27 yaş lazım, e o arada adam 50ye merdiven dayıycak ohooo 1 ayağı çukurda resmen. Sonra evde oturmak istiycek enerjisi bitcek aranızdaki ciddi fark iyice kendisini göstericek ve mutsuz olcaksın. Bu ilişkinin başka bi alternatifi yok. Tamamen mutsuzluk. Anneni babanı hiç üzme onlara söyleme bile ve ayrıl.baya uzun yazdım ama pırıl pırıl Bi gençsin belki Bi umut işe yarar diye yazdım. Uyuyan kızım var 7 aylık, ve onu düşündüm o da böyle Bi şey yaşasa Allah beterinden korusun şu an anlamıyosun çok küçüksün ama bu çok yanlış Bi ilişki ilerde anlıycaksın ama umarım keşke diyerek değil iyi ki diyerek anarsın. İyi ki bırakmışım ne aptalmışım ya diyerek...

Tanimadigim insanlar ve iliskileri hakkinda kesin konusmayi svmem ama sizin isin oluru yok yahu. En civil civil yaslarinuzda yaninizda babaniz gibi takilacak size ayak uyduramayacak. Zsten gorunus olaraj da yas farkiniz bariz belli oluyormus. En basitindenntatil anlayisiniz bile fatkli olur dye dusunuyorum.

Kendimden odun veriyor yazmıssınız, napıyor mesela.
Mesela, arkadaşımla ben akran sayılırız eşimle beni aynı yaştayız ama ailecek esli gorusmuyoruz çünkü adam sıkılıyor bariz belli. Ya da arkadaşım evlilikten önce son derece sosyal serbest bir kadındı ama şimdi oraya gitmeyeyim burda ggezmeyeyim sorun olmasın kafalarında. Bu da doğru bir yaklaşım değil tabiki ama düşünsenize elçisi annesi ile yaşıt eşininilk evliliğinden kızları var çoluk çocuk sahibi. Bir düğüne gittiler mesela. Dans etmek istedi eşi istemedi herkes bize bakıyor yorun yapıyor demiş. E şimdi adama sorarlar madembu kadar biliyordun ne evlendin bir de çocuk yaptın. Bunlar birkaç örnek sadece. Yani kısaca kız eşine ayak uydurabilmek için bildiğimiz orta yaş üstü moduna geçiş yaptı.

Neden evlendi arkadasınız? Asık mı oldu bu adama... hayatının en guzel yaslarını yıllarını ziyan etmıs.

Neden evlendi arkadasınız? Asık mı oldu bu adama... hayatının en guzel yaslarını yıllarını ziyan etmıs.
Ikisinin de ikinci evliliği. Arkadaşım ikk evliliğinde yaşları yakınmış fakat çok hayal kırıklığı yaşamış tamiri mümkün olmayan noktalara varmışlar özelinin detayını veremiyorum. Bunu bir defa konuştuk arkadaşımla,aman genç olanını da gördük bu hiç olmazsa görmüş geçirmiş olgun ve sakin demişti. Bir daha da konusu açılmadı ben de soramam pek öyle.

Gencligini yakmis.. derdi neydiki o adamla evlencek? Neyse.

Eski acilan konudaki adam da ayni sahis mi o kismi anlamadim.
21 yas evlenmek icin cok erken bence. Once mezun olup iyi bir is icin cabalamali, kendi ayaklari ustunde durmali bir genc hanim. Evlilik ve es konulari daha sonra dusunulmeli.
Galiba degil konu sahibu o kisinin yasini 24 ya da 22 yazmis

Eşim 45 yaşında, 22 yaşında kızı var, yapmayın yahu resmen iki jenerasyon var aranızda

Canim benim eski nisanlimla aramda 14 yas vardi. Ailem cok cok büyük tepki gösterdi hatta nerdeyse beni evlatliktan red ediyorlardi. Neyse ben yine dr vazgecmedim, bi sekilde ikna ettim. Ikna ettikten sonra gözüm acildi biraz, artik ailemi ikna etmekle ugrasmak yerine iliskiye odaklanabiliyordum. Ve o noktadan sonra aslinda gayet de yas farkinin büyük bir sorun oldugunu anlamaya basladim. Önceleri kendime itiraf edemesem de bu böyleydi. Yasitlarimin oldugu bir ortama girince, yasitim olan kizlarin kendilerine yas olarak yakin olan sevgililerini/ eslerini gördükce acabalar beynimde dolasmaya basladi.
Bu arada birlikte oldugum kisiden de sıklıkla "ben senden büyügüm, senden fazla hayat tecrübem var, beni dinlesen iyi olur" gibi sözler duyuyordum. Simdi geri dönüp bakinca ne düsünüyorum biliyor musun? Bir erkek bosuna kendinden yasca kücük bir kadina baglanmaz, o kadini yönetmek ister, herseyi ben bilirim modunda olur. Ben sahsen bundan sonra yasitlarimla ilgileniyorum...

Uzuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…