Merhaba Arkadaşlar
Lütfen bana açık şekilde düşüncenizi bildirin. Konuyu hemen kısaca özetleyim .
Ben 4 aylık evliyim.
Çok şükür eşimle kendi aramızda hiçbir sorunumuz yok,kişisel bi anlaşmazlığımız yok.Bugüne kadar bütün kavgalarımız ve tartışmalarımız onun ailesi yüzünden oldu .Ben daha çok onun tutumu yüzünden sinirleniyorum çokmu şey bekliyorum bilmiyorum.
Kayınvalidem dengesiz bir insan, çok iyiliğide olmuştur sağolsun beni düşünür sever ama çokta patavatsız dır saçma sapan cümleler kurar .Ben saygımdan bana laf söyleyince cevap vermiyorum geçiştiriyorum sadece , istiyorum ki eşim beni savunsun anne sen neden böyle dedin desin.
En basitinden geçen gün herkez oturuyoruz kalabalıgın içinde bana sey dedi ay ben bugün bütün ütüleri çıkarmıştım sana ütü yaptırcaktım dedi. Bende hiçbirşey demedim kalkıp yapmadım cevapta vermedim.
Eşime de dedim annen neden bana herkezin içinde hizmetci muamelesi yapıyor ben oraya ütü yapmayamı gidiyorum sen neden anne sevgi buraya ütü yapmayamı geliyor diyemiyorsun dedim.Ve daha bir sürü sey . eşim hep bana sessiz kalma birşey dediğinde cevabını ver rahatsız oldugunu dile getir diyor.Kayınvalidem hemen duygu sömürüsü yapıp ağlayan şikayetçi olan bi insan . Kendisi neden anne bak böyle deme böyle yapma üzülüyor kırılıyor diyemiyor?
Bu çokmu byük bir beklenti?
Ayrıyeten daha 3 e giden küçük bir kardeşi var eşimin.Abisini deli gibi kıskanıyor benden.Eşimle yanyana oturalım geliyor abisisinin tepesine oturuyor.eşim kızıyor itiyor yapışıyor çocuk. geçen dışardayız hepberaber rahat vermedi bize yine annesi babası varken eşimin elini tutup yürüyor ,buraya kadar sorun yok kardeşidir canı ciğeri. Ama 3 e giden çocuk bana gelip çokmu zoruna gitti yalnız kaldın yalnız yürüdün diye diyo.
Abisine sarılıyor gözü bende devamlı , bizi çok kıskandı bize bakıyor diyor abisine.Eşim kızıyor rahat dur diyor .o öyle dedikçe iyice üstüne çıkıyor.Geçen dedi ben abimde kalıcam anneside dedi izin aldınmı yengenden kalmak için dedi.
3 e giden çocuk burası abimin evi izin vermezse onu kovarız evden dedi.daha neler neler. Annesi babası kızdı tabi ama yan bu kdr küçük çocugun aklı böyle şeylere ermesi normal mi.
Ben bu tür şeylere hiç alışık değilim,kendi ailemde ve çevremde bu tür şeyler yaşamadım hiç.Eşimle de onun annesinin bana dedikleri yüzünden tartışmaktan bıktım.3 E giden erkek kardeşinin 30 yasındaki fwsat bi kadın gibi davranmasından da bıktım..
Nasıl bi yol izlemeliyim evliliğimde arkadaşlar. Hatalarım yanlışlarım nedir? Eşime annen bana şöyle dedi böyle dedi neden tepkisiz kalıyorsun demem çokmu byük bi beklenti.
Uzun oldu ama Lütfen bi akıl verin...
Evet oda aynen bana öyle diyor. Huyunu biliyrsun ben terslesem hemen ağlıyıp sızlıcak diyor. aramızda 1 saat mesafe var haftada bir görüşüyoruz yüzyüze. 2 gün aramasam 3.gün neden aramıyorsun diye söyleniyorEsinize hic anlatmayin bence o da annesinin huyunu biliyordur ve duzeltemeyecegi icin de arada kalir annesini savunur. Mesafe koyun araya evleriniz ne kadar uzaklikta bilmiyorum ama haftada bir gidin mesela.
Allahtan k.validen yengenden izin aldın mı diyerek düşünceli davranmis bide demeyeydi napcaktin : ) sorumluluk alcan bide.. en iyisi mesafeli davranmak bnce. 3.siniftaa ama icine adam kaçmış sanki. Sen haklısın beklentin yerinde ama eşin de arada kalıyorsa sanada cvbii ver demis zaten susma sende bisey olunca
işte ben bunu nasıl yapıcam anlamadım,hep tartışmaya dönüyor şikayetlerim başlayınca.. Çocuk evet, ama o kdr itici geliyorki sevesim bile gelmiyorkv ne tatlı tatlı mesafe koy. ütü mütü elbette yapma. yerine göre cevabını ver. yerine göre suskun kalmak iyidir.
çocuğa gelince 3e giden çocuk çocuktur. çocukla çocuk olma. he he de gec çünkü çocuk.
tüm bunlara karşılık verip dur diyecek olan da sen değilsin eşim ama bunu devamlı söylediğinde evde hır çıkar. adamın ağzından gir burnundan tatlı tatlı çıkıp politik davranıp istediğini yaptırmaya çalış. ama sabırlı ol zort diye erkekler yola gelmiyor
şikayet etme konusunda haklısın bunun hata oldugunun farkındayım.Eşine ailesini şikayet edip durma; 8 yaşındaki çocuğu kıskanma.
İsrar eder ve basina kakar gibi dirdirini etmicen tatli tatli gulerek " aman askii bugun gene annen diyecegini dedi baka kaldim ama su sekilde cevabini verdim. Hahaha bu kaynanalarda hep boyle diyip lafi ceviricen. Kavgaya cikarmasina firsat vermeden sag gosterip soldan opucenişte ben bunu nasıl yapıcam anlamadım,hep tartışmaya dönüyor şikayetlerim başlayınca.. Çocuk evet, ama o kdr itici geliyorki sevesim bile gelmiyordedikleri 40 yasında gibi sanki...
evet huzursuzluğumuz sırf bu yüzden zaten. Annesinin dengesiz oldugunun oda farkında
Evet oda aynen bana öyle diyor. Huyunu biliyrsun ben terslesem hemen ağlıyıp sızlıcak diyor. aramızda 1 saat mesafe var haftada bir görüşüyoruz yüzyüze. 2 gün aramasam 3.gün neden aramıyorsun diye söyleniyor
ben böyle seyler görmediğim için çok zoruma gidiyor, ama sanıırım çok fazla takmamak lazım bu tür şeyleri.Eşimde dediğiniz gibi ben senn arkandayım cevabını ver ben birşey desem ağlayıp sızlar diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?