Evlilikten Beklenti?Dertleşmeye ihtiyacım var Arkadaşlar...

Çok haklısınız,evlenip şehir değiştirince kendi kendime kaldım. Bir eşim var ,oturup bi kahve içip dertleşebilceğim kimsem yok malesef.Bu yüzdende çoğu şeyi eşime yansıtır oldum.
Daha dikkatli olucam bundan sonra,kayınvalideme de tatlı dille cevap vericem,susarsam kendi ilişkime zarar veriyorum bunun farkına vardım.

Sen cocugu umursama yuz verme mesela o oyle dediginde kabul etmeseydin boyle cumleler kurdugun surece benin evime gelrmezsin de 3 e gidiyo cocuk diyozda simdiki cocuklar laf ebesi laf yetismiyo ki... Kv gelecek olursa hic esini katma sen alttsn alttan hallet ben esime derim biz tartissak bile karisma senin ailen diye mesela 3 aylik evliydik tattistik bi kv hemen aglayan biri hemen ogluna msj atmis beni sikayet etmek icin ben hic anlatmamistim olayi aksam geldi isten noldu askim dedi uok bisey askim dedim gel gel biliyon dedi salona gittik annesinide cagirdi bir daha bir sorun duyayim esimin gozunden sizin yuzunuzden bir damla yas gelsin gozum sizi gormez siler giderim dedi onun kadar olamadiniz arayip sikayet bile etmedi siE birsey demiyim diye dedi o gunden beri kv ve gorumcem hic virsey diyemiyolar cekiniyolar abilerinden tabi simdi 2 yillik evliyim hic oyle aman aman sorunumuz olmadi ondan sonra

açıkçası ben normalde eşime havale ederim bu konuları ama bu konuyu önceden konuşmuştuk.

benim ailemle ilgili bir sorunu ben çözerim, onun ailesi ile ilgili bir problemi o üstlenir.

sizin durumunuzda siz eşinize söylemişsiniz, o da çok müdahil olmak istememiş. o yüzden ben siz de konuşabilirsiniz yazdım. yoksa diğer türlüsü bana daha iyi geliyor. size darılırlar da eşinizi hoş görürler diye düşünüyorum. her aile farklı ama.

Bunlar olabilir,durumdan hoşlanmayabilirsin , eşimin annesi bana utu yaptırmaz ama işim yoksa girer ütülerim nadirde olsa. Asıl mesele bunlar için eşinizle kavga etmeniz. Bazı şeyleri görmezden,duymazdan gelmeyi öğrenin,adamların kafası bizim gibi çalışmıyor,bize laf sokma gelen onlara tatlı muhabbet gelir. 4 aylık evliliği bu şekilde yıpratırsanız ileride daha çok yıpranırsınız.

şikayet etme konusunda haklısın bunun hata oldugunun farkındayım.
ama çocugu kıskanma olayı değil,o yaştaki çocugun dedikleri davranışları tuhafıma gidiyor sadece ..
Sizi sosyal ilişkilerdeki baskılara karşı koruma işini başkalarına bıraktığınız sürece daha çok dertlenirsiniz konu sahibesi.

Hayatınızda daha önce hiç mi bi büyüğünüzün ya da küçüğünüzün gazabına ugramadınız?

Yani patavatsız ama annenizin arkadaşı olduğu için alttan almaya mecbur kaldıgınız bi komşu teyze ne bileyim ben cadaloz ama yaşına hürmeten el üstünden tutulan babaanne hikayesi olmadı mı hayatınızda ya da çevrenizde?

Severek yaptıgınız işinizin tek kusuru olan gıcığın en önde flama sallayanı bi patrona da mı denk gelmediniz?

Bütün tatlıyı halıya boca edip her önüne gelen çekmeceyi karıştıran bi velede annesi hatrına tahammül göstermediniz mi?

Komşu teyzeyi annenize, babaannenizi babanıza, patronu iş arkadaşlarınıza, çocuğu annesine şikayet etmek ne kadar işe yararsa annesini eşinize şikayet etmek de o kadar işe yarar.

Kendi hakkınızı kendinizden kücüklere ve büyüklere karşı da yine siz savunacaksınız. Tabi kullanılacak dil, davranış, taktikler baya değisiyo ama değismeyen şey sorunu çözmesi gereken kişinin siz olduğu gerçegi.

Bu işi kendi üstünüzden atıp eşinize yıkmaya çalıstıkça karı-koca iliskinizi de yıpratırsınız o da üstüne tuz biber olur. Adam vermiş size açık çeki. Gereğini yapın alın dizginleri elinize. Başarıya ulaşırsınız umarım.

Eşin sana kendin cevap ver diyor daha ne ver cevabını işte.
Merak etme bir kaç kez kötü olursun sonra rahat edersin.

Emin ol bir de kendi susup senin de susmanı isteyen koca bozuntuları var

Mesela sen ütü yap diye çıkaracaktım dediğinde yerinde olsam,
Neden? Beni buraya yüzümü görmek için değil de
hizmet ettirmek için mi istiyorsun insan gelinimle oturalım çay içelim, hasret giderelim diye düşünür, çok kırıldım derdim.

3 e giden çocuk da kvdeden beter bence

O ne laflar öyle. Kovarız onu evden dediğinde de hiç çocuk diye düşünemezdim
galiba iyi bir azarı yemişti şımarıklığın alemi yok

Biz kadınların evlilikte yaptığı en büyük hata "eşim annesine beni savunsun" beklentisi.
Hiç bir erkek evliliğin ilk yıllarında eşini korumaz, annesiyle ilişkisi pek iyi olmayıp eşine daha aşık olanlar hariç o da kırkta birdir. Yıllanmış evliliklerde anca anca o da eşine çok hak veripte annesinin cadolozluğundan bıkarsa olur.

Bunu yapmazlar, yapamazlar. Zordurda. Bizim babamızla kocamız arasında kalmamız gibi düşün. Ne yapabiliriz, bir yerde kocan bir yerde baban. O yüzden çare senin savaş boyalarını sürmende. Evine tartışmaları çok yansıtmadan, sen hallediceksin kendi işini. Kvalidene gereken yerde gereken cevabı ver, kavgaya girişme sakın. Susman gerektiğinde sus, duyma her şeyi. Bunlar pat diye olmuyor tabi, çünkü benim kvalidemde aynı senin gibi. Bir iyi bir deli. Zamanla çözersin taktiği şimdi sıkma canını. Kocanla en güzel zamanlarınızı boşuna tartışarak geçirmeyin. Geçmişe bakınca çok pişman oluyorum ben aptal gibi kocamla huzurumu bozmuşum diye. Belki öyle öyle öğrendim şimdi böyle olmayı ama yine de değmezdi.

Kardeşi de takma. Sinirlendiğini anlıyorsa daha çok yapar. Çocuk o daha. Kıskançlıkları normal. Hele bi de bebiş olsun bak ona neler yapar :) Sen ona abin hala senin ben onu almadım elinden hatta bende ekstradan ablan oldum fena mı şeklinde konuş arada, hediyeler al gönlünü al, cadaloz belli ama nihayetinde çocuk daha o. Bir çocuğun gönlü bir şekere kayar unutma :)

Bir de kendine ortam çevre edin, hobiler edin, çalışma imkanın varsa çalış. Yoksa bunlara daha çok sarar, boşuna üzersin canını.

Allah yardımcın olsun.

Boyundan büyük laf edene hiç dayanamam lafımı derim, küçük görümceye el altından siz de laf sokun ve haddini bilsin.

Konunuzu okurken aynı benim kayınvalide diye geçti içimden. Bende eşimden çok bekledim arkamda durmasını. Durdu ama sessizce durdu. Konuşabileceğim kimse olmadığı için hep eşime anlattım. Çünkü çok bunalıyordum ve k.v yanımızda kaldı bir yıl kadar.üstelik tatillerde kV nin evinde her işini yaptım isteyerek. Çünkü kV nin biraz sağlık sorunları vardı ve onları bahane edip yapmıyordu hiç bir iş. Neyse sonra maymun gözünü açtı dişe diş kana kan:) içimden geçen lafı hiç esirgemedim kibarca söyledim. Eşimin söylemesini beklemedim. Hatta kv nin kendi kardeşinin kızlarının yanında bile gülerek şakayla karışık lafımı söylerim. İşlerini de hep bahaneyle yapmadım. Şimdi en azından içimde kalmıyor.

Her lafıda eşe götürüp, annene sunu soyle demek hos degil.Benimde esime soyledigim ve mudahale etmesini istedigim seyler oldu ama tutup "annen ütü yaptircaktim sana " dedi lafını da taşımayın.Bikar adam sonunda yaka silker ufak tefek seyleri kendiniz halledin.
Kucuk cocuga bende sinir olurdum ama tutup esimden ayri oturup,ayri yurumezdim yinede isterse kendini yirtsin.Veletse veletligini bilsin simariklik yaptirmayin.

İiiyyyy ne igrenc bir cocukmus,sanki kocakari ya
Ama bununla beraber yapacak birsey de yok, cocuk sonucta,sakin bu laflari ona bir baskasi ogretiyor olmasin?

Bence cocuga kendinizi sevdirmenin bir yolunu bulun o yastakiler cok cabuk duygu gecisi yapar . Bence esinizle konusmakta artik fayda yok direk kaynananizla konusun alttan alarak rahatsiz oldugunuz konulari belirtin ve mutlu son yasayin

Yemin edebilirim aynı sıkıntı bende de var ama ben sunu farkettim nisanlima beden beni savunmuyorsun dedikce senin yüzünden bugün annemi vuracan diyor kardeşin kıskanıyor diyorum olabilir çok srviyor beni diyor ben bi laf ettikçe ailesine can ciğer oluyor kendini Savun ama bana söyleme diyor bende şuan onu denemeye çalışıyorum bakalım başarılı olucam ....ama ona dedikce ailevi oluyor benim yaptığımı yapmaya çalış kendini Savun tabi aşırıya kaçmdan eşine belli etme ki yarın bisey olduğunda kaynana n arkandan konuştuğunda eşim bisey demiyor siz düşünüyorsunuz dicektir eminim bundan ve bu sefer sana yönelecektir :) umarım yardımcı olabildi kader ortagim

kv'nize gereken mesafeyi koysaydiniz oyle bir hadsizlik edemezdi. ornek benim esimin annesi biz evlenmeden herkesin icinde maasimi sormustu sahi semurcan ben senin maasini bilmiyorum yavrum diye... ben de gayet kibar bir sesle merak etmeyin annem de bilmiyor demistim. yeterli bir yanit olmustu bu da benim takip mesafem konusunda.

evlilik oncesi ve bugune dek olan mesafeniz nasil bilmiyorum o yuzden yorum yapmak eksik olacaktir. ancak su var ki ailemde boyle gormedim dediginiz seyleri esinize degil dogrudan muhattabina ama saygi cercevesinde izah ediniz.

x teyze - y hanim yahut anne; her nasil hitap ediyorsaniz karsiniza alin ve ben bunlari bunlari yapamam siz lutfen sahsi algilamayin diye aciklayin. hala devam ediyorsa o vakit degerlendirme yapariz.

3. giden çocukta ''çokmu zoruna gitti yalnız kaldın yalnız yürüdün'' , '' burası abimin evi izin vermezse onu kovarız evden'' Demesi,çocuğun cümleleri gibi gelmiyor bana. Ya öğretiliyor,evde konuşuluyor. Çokcukta bunu duyuyor,kıskançlık krizine giriyor kendince. Artık ne konusuluyorsa evde... ! Kvdenize lafınızı söyleyi,hemde en güzelinden. Ne susuyorsunuz ki ? Hayır yani susunca ne oluyor. Olan size oluyor. Eşinze gidip yetiştirince ne oluyor ? gene olan size oluyor. Oyüzdenn kendi işinizi kendiniz halledin ...

Yalniz şu 3 e giden velede gicik oldum erkekmis bide okurken kiz annetmistim.hic duymadim bikadar kiskanc bir erkek cocugu ay vallahi tek ona takildim ben yaa

Sizi ailesinin yanında eziyo değil eşiniz ve ailesinin sizi ezdiğini de düşünmüyo sanırım.. Burda yazmadığınız ciddi bi konu yoksa ütü vs.vs.dert değil ciddi bi durum olur da o zaman sessiz kalır ya da size yüklenirse size hak veririm ama şu durumda adam huzursuzluğa sebep olmak istemiyodur karışmak arada kalmak istemiyodur olabilir bunlar..

Kardeşine güler yüzlü davranmaya devam edin bence Küçük olduğunu ona sinir olduğunuz anlarda da unutmayın kabullenecektir herkes kızmış yanlışlarına zaten sizi temelli düşman bellemesin
yaş aldıkça (dengesiz değilse) normale döner belki çok da anlaşırsınız ilerde..

Ama arkadaşların dediği gibi
1 mesafe olmalı
2 çok kırıcı çok ciddi bişey olmadıkça üç maymun olmak işe yarar huzur açısından :)

O çocuğa birde siz şöyle onun ağzıyla cevap verin bakim napıcak
Ukala şey.
Altta kalmayın ya da umursamaz olduğunuzu belli edin
Birşey söyleyince duymadığınızı belli edin, şarkı söyleyin mırıldanın
Güzelce yaparsanız yavaş yavaş indirgenir bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…