Ay hem güldüm hareketlerine,hemde sinirlendim.o kucuk velet cevresinden kotu seyler duymasa size boyle davranmaya cesaret edemez.esinizle ugrasmayin bosuna onlar hiiiiic biseye karismak istemezler.araya koy mesafeni kendimle dalga geçirmek istemiyorum de.yoksa bir iki derken dalga konusu yaparlar sizi hic hos degil.Allah sabir versin.
kayınvalideye siz cevap verebilirsiniz, neden ayıp olsun ki. tabi ki üsluba dikkat etmek gerek, bir de mümkünse ses yükseltmemek gerek. yoksa eşinizden talep ettiğiniz ne varsa siz söyleyebilirsiniz. eşiniz de söylese olur, zamanla oturtursunuz bu düzeni, karşı taraf da size alışır.
çocuk sizin sinirlerinizi bozmuş, bazı çocuklar bir de bunu fark edince iyice üzerine giderler o kişinin, terbiyesizleşirler. tam öyle olmuş. ama ne diyelim ki size, en nihayetinde o da çocuk, büyüdüğünde kendi yaptığından kendi utanacak. çok canınızı sıkıyorsa o yokmuş gibi davranın.
Çok haklısınız,evlenip şehir değiştirince kendi kendime kaldım. Bir eşim var ,oturup bi kahve içip dertleşebilceğim kimsem yok malesef.Bu yüzdende çoğu şeyi eşime yansıtır oldum.
Daha dikkatli olucam bundan sonra,kayınvalideme de tatlı dille cevap vericem,susarsam kendi ilişkime zarar veriyorum bunun farkına vardım.
Sizi sosyal ilişkilerdeki baskılara karşı koruma işini başkalarına bıraktığınız sürece daha çok dertlenirsiniz konu sahibesi.şikayet etme konusunda haklısın bunun hata oldugunun farkındayım.
ama çocugu kıskanma olayı değil,o yaştaki çocugun dedikleri davranışları tuhafıma gidiyor sadece ..
Yemin edebilirim aynı sıkıntı bende de var ama ben sunu farkettim nisanlima beden beni savunmuyorsun dedikce senin yüzünden bugün annemi vuracan diyor kardeşin kıskanıyor diyorum olabilir çok srviyor beni diyor ben bi laf ettikçe ailesine can ciğer oluyor kendini Savun ama bana söyleme diyor bende şuan onu denemeye çalışıyorum bakalım başarılı olucam ....ama ona dedikce ailevi oluyor benim yaptığımı yapmaya çalış kendini Savun tabi aşırıya kaçmdan eşine belli etme ki yarın bisey olduğunda kaynana n arkandan konuştuğunda eşim bisey demiyor siz düşünüyorsunuz dicektir eminim bundan ve bu sefer sana yönelecektir :) umarım yardımcı olabildi kader ortagimMerhaba Arkadaşlar
Lütfen bana açık şekilde düşüncenizi bildirin. Konuyu hemen kısaca özetleyim .
Ben 4 aylık evliyim.
Çok şükür eşimle kendi aramızda hiçbir sorunumuz yok,kişisel bi anlaşmazlığımız yok.Bugüne kadar bütün kavgalarımız ve tartışmalarımız onun ailesi yüzünden oldu .Ben daha çok onun tutumu yüzünden sinirleniyorum çokmu şey bekliyorum bilmiyorum.
Kayınvalidem dengesiz bir insan, çok iyiliğide olmuştur sağolsun beni düşünür sever ama çokta patavatsız dır saçma sapan cümleler kurar .Ben saygımdan bana laf söyleyince cevap vermiyorum geçiştiriyorum sadece , istiyorum ki eşim beni savunsun anne sen neden böyle dedin desin.
En basitinden geçen gün herkez oturuyoruz kalabalıgın içinde bana sey dedi ay ben bugün bütün ütüleri çıkarmıştım sana ütü yaptırcaktım dedi. Bende hiçbirşey demedim kalkıp yapmadım cevapta vermedim.
Eşime de dedim annen neden bana herkezin içinde hizmetci muamelesi yapıyor ben oraya ütü yapmayamı gidiyorum sen neden anne sevgi buraya ütü yapmayamı geliyor diyemiyorsun dedim.Ve daha bir sürü sey . eşim hep bana sessiz kalma birşey dediğinde cevabını ver rahatsız oldugunu dile getir diyor.Kayınvalidem hemen duygu sömürüsü yapıp ağlayan şikayetçi olan bi insan . Kendisi neden anne bak böyle deme böyle yapma üzülüyor kırılıyor diyemiyor?
Bu çokmu byük bir beklenti?
Ayrıyeten daha 3 e giden küçük bir kardeşi var eşimin.Abisini deli gibi kıskanıyor benden.Eşimle yanyana oturalım geliyor abisisinin tepesine oturuyor.eşim kızıyor itiyor yapışıyor çocuk. geçen dışardayız hepberaber rahat vermedi bize yine annesi babası varken eşimin elini tutup yürüyor ,buraya kadar sorun yok kardeşidir canı ciğeri. Ama 3 e giden çocuk bana gelip çokmu zoruna gitti yalnız kaldın yalnız yürüdün diye diyo.
Abisine sarılıyor gözü bende devamlı , bizi çok kıskandı bize bakıyor diyor abisine.Eşim kızıyor rahat dur diyor .o öyle dedikçe iyice üstüne çıkıyor.Geçen dedi ben abimde kalıcam anneside dedi izin aldınmı yengenden kalmak için dedi.
3 e giden çocuk burası abimin evi izin vermezse onu kovarız evden dedi.daha neler neler. Annesi babası kızdı tabi ama yan bu kdr küçük çocugun aklı böyle şeylere ermesi normal mi.Ailesi ile beraberken eşimle hiç yanyana oturamadım daha.
Ben bu tür şeylere hiç alışık değilim,kendi ailemde ve çevremde bu tür şeyler yaşamadım hiç.Eşimle de onun annesinin bana dedikleri yüzünden tartışmaktan bıktım.3 E giden erkek kardeşinin 30 yasındaki fwsat bi kadın gibi davranmasından da bıktım..
Nasıl bi yol izlemeliyim evliliğimde arkadaşlar. Hatalarım yanlışlarım nedir? Eşime annen bana şöyle dedi böyle dedi neden tepkisiz kalıyorsun demem çokmu byük bi beklenti.
Uzun oldu ama Lütfen bi akıl verin...
Merhaba Arkadaşlar
Lütfen bana açık şekilde düşüncenizi bildirin. Konuyu hemen kısaca özetleyim .
Ben 4 aylık evliyim.
Çok şükür eşimle kendi aramızda hiçbir sorunumuz yok,kişisel bi anlaşmazlığımız yok.Bugüne kadar bütün kavgalarımız ve tartışmalarımız onun ailesi yüzünden oldu .Ben daha çok onun tutumu yüzünden sinirleniyorum çokmu şey bekliyorum bilmiyorum.
Kayınvalidem dengesiz bir insan, çok iyiliğide olmuştur sağolsun beni düşünür sever ama çokta patavatsız dır saçma sapan cümleler kurar .Ben saygımdan bana laf söyleyince cevap vermiyorum geçiştiriyorum sadece , istiyorum ki eşim beni savunsun anne sen neden böyle dedin desin.
En basitinden geçen gün herkez oturuyoruz kalabalıgın içinde bana sey dedi ay ben bugün bütün ütüleri çıkarmıştım sana ütü yaptırcaktım dedi. Bende hiçbirşey demedim kalkıp yapmadım cevapta vermedim.
Eşime de dedim annen neden bana herkezin içinde hizmetci muamelesi yapıyor ben oraya ütü yapmayamı gidiyorum sen neden anne sevgi buraya ütü yapmayamı geliyor diyemiyorsun dedim.Ve daha bir sürü sey . eşim hep bana sessiz kalma birşey dediğinde cevabını ver rahatsız oldugunu dile getir diyor.Kayınvalidem hemen duygu sömürüsü yapıp ağlayan şikayetçi olan bi insan . Kendisi neden anne bak böyle deme böyle yapma üzülüyor kırılıyor diyemiyor?
Bu çokmu byük bir beklenti?
Ayrıyeten daha 3 e giden küçük bir kardeşi var eşimin.Abisini deli gibi kıskanıyor benden.Eşimle yanyana oturalım geliyor abisisinin tepesine oturuyor.eşim kızıyor itiyor yapışıyor çocuk. geçen dışardayız hepberaber rahat vermedi bize yine annesi babası varken eşimin elini tutup yürüyor ,buraya kadar sorun yok kardeşidir canı ciğeri. Ama 3 e giden çocuk bana gelip çokmu zoruna gitti yalnız kaldın yalnız yürüdün diye diyo.
Abisine sarılıyor gözü bende devamlı , bizi çok kıskandı bize bakıyor diyor abisine.Eşim kızıyor rahat dur diyor .o öyle dedikçe iyice üstüne çıkıyor.Geçen dedi ben abimde kalıcam anneside dedi izin aldınmı yengenden kalmak için dedi.
3 e giden çocuk burası abimin evi izin vermezse onu kovarız evden dedi.daha neler neler. Annesi babası kızdı tabi ama yan bu kdr küçük çocugun aklı böyle şeylere ermesi normal mi.Ailesi ile beraberken eşimle hiç yanyana oturamadım daha.
Ben bu tür şeylere hiç alışık değilim,kendi ailemde ve çevremde bu tür şeyler yaşamadım hiç.Eşimle de onun annesinin bana dedikleri yüzünden tartışmaktan bıktım.3 E giden erkek kardeşinin 30 yasındaki fwsat bi kadın gibi davranmasından da bıktım..
Nasıl bi yol izlemeliyim evliliğimde arkadaşlar. Hatalarım yanlışlarım nedir? Eşime annen bana şöyle dedi böyle dedi neden tepkisiz kalıyorsun demem çokmu byük bi beklenti.
Uzun oldu ama Lütfen bi akıl verin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?