• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama alışamıyorum

Kaç senedir evlisin ? İmrenerek okudum eşin hakkında söylediklerini yanlış hatırlamıyosam kadarıyla senin evliliğinde uzundu. Bu kadar senede hala böyle düşünmene inanılmaz şaşırdım ne yapıyorsunuz ne yiyorsunuz da evlilik yürüyor😂 Ciddi soruyorum bunu dalga geçmiyorum.
10 seneyi geçtik. Tabiiki anlaşamadığımız oluyor. Çocuktan sonra özellikle kavga ettiğimiz oluyor. Ama saygıyı koruyoruz. Kavgalarda ağır şeyler söylemeyiz. Ben küslük sevmediğimden aynı gün genelde sorunu çözeriz. Uzun süre aynı evde küslük hiç sevmem. Ondan iş kin boyutuna gelmiyor.
Karşılıklı sevgi de belirleyici. Seviyorsan daha toleranslı olursun.

olabilir ya.
ben üniversiteyi şehir dışında okudum. annemle aram iyi değildir. lisede bile eve pek giren bir çocuk değildim. üniversite bitti annemin yanına döndüm 1 sene birlikte yaşadık. sonra istanbula taşınmaya karar verdim. taşındığım ilk hafta sabahları acıyla uyanıyordum. bir şey olsa da geri dönsem annem çağırsa da gitsem diye. ama gitmedim. iş buldum, ev arkadaşı buldum falan derken alıştım. olur böyle şeyler. evinize alışmaya çalışın. sevebileceğiniz ve aidiyet duygusu oluşturan eşyalar alabilirsiniz. telefon var mesela sabahları arayın annenizi görüntülü konuşun. zaten aynı şehirdesiniz gurbete gitmemişsiniz ki
kesinlikle, ev ve ortak aktivite o hissi alacak gibi geliyor

E napcaksınız kardeşin ve sen ömür billah annenle mi yaşayacaksınız? Hayat böyle bir şey. Doğarsın, büyürsün, kendi hayatını kurarsın. Evlilik evet sorumluluk ama 40 yaşına geldiğinde de sorumluluklardan kaçarak annenin ergen kızı olarak yaşayamazsın.
ya kglglfl yok bi de asi kız. Konfor alanından çıkmak kolay mı? çıkabilene ve başarana helal olsun tabi ki. bocalıyorum hepsi bu

Ay yorumları beğenmekten kolum ağrıdı. Konu sahibi size gelince siz benim annemin son sürümüsünüz.. Tencerelerle yemek yapıp götürürdü orda yatar kalkardık. Hay Allah aptallıklara bak ne saçma. Bu süreçlere birebir şahit biri olarak bazı anneler dram sever. Dram mutluluk getirmiyor elbette. Pozitif yönden bakın, hayat arkadaşınız iyi ise yol yürümeye değer. Ve çok üzücü bir gerçek aile büyüklerimiz bir gün mutlaka ebediyete gider.

kesinlikle, ev ve ortak aktivite o hissi alacak gibi geliyor
iyi de siz sevgiliyken eşiniz yoğun çalışmıyor muydu?
iş mi değiştirdi?

sevgiliyken aktiviteden aktiviteye mi koşturuyordunuz da evlenince birden herşeyi bırakıp ortak hayatsız kaldınız?
aksine artık aynı evdesiniz dışarıda görüşmekten daha fazla zamanınız yok mu?
sevgiliyken daha mı fazla görüşüp sevişiyordunuz? o nasıl oluyordu ki?

valla anlamadım anlamaya çalışıyorum 2 aylık evli olsam seksten başımı zor kaldırırdım hele hele o yaşta
2 ay için temel ortak aktivitem o olurdu açıkçası
ha başka aktivite de sevgiliyken ne yapıyorsak o olurdu

bi 5 sene geçse tamam sıkıldınız diyecem de....

annemin evinde yiyip sçtığım izlenimini nereden verdim? süpürgesi az çekiyor diye süpürgemi toplayıp gidiyorum evini süpürüyorum. yorulmasın diye robot bile aldım. annemin huzuru mutluluğu benimkinden önce geliyor. bu yüzden evime alışamıyorum, çünkü o bensiz mutsuz. biliyorum.
Niye evlendiniz o zaman ?

iş mi değiştirdi?

sevgiliyken aktiviteden aktiviteye mi koşturuyordunuz da evlenince birden herşeyi bırakıp ortak hayatsız kaldınız?

valla anlamadım anlamaya çalışıyorum 2 aylık evli olsam seksten başımı zor kaldırırdım hele hele o yaşta

Pozisyonu degisti, daha yogun bi temponun icine girdi. sabah beraber çıkarız ve aksam laptop/telefon görüsmeleri derken evde sohbet etmek 9-10u bulur. Sevgiliyken haftada bir iki gün buluşurduk ve o günü bize ayırırdık. evlilikte o zamanı sağlayamıyoruz. Libidosu yüksek biri de değik

sorumlulukları eş ile paylaşmak anne ile paylaşmak gibi değil. o yemek yapardı ben toplardım, ben süpürürdüm o toz alırdı mesela. Eşime sorumluluk vermek beni çıldırtıyor. Benim yaptığım gibi olmuyor çünkü. arkasından tekrar geçiyorum.
daha birbirinizi tam tanimiyorsunuz.
zamanla birbirinizle de bir ekip olursunuz.
ama o savsakliyor diye sen yaparsan hep boyle gider sonra dersin ki "amele miyim ben evin tum isi bende, cocugun tum isi bende, ise de gidip parami da veriyorum, adam hem etimden hem sütümden yararlanıyor daha bir faydasini goremedim"
sonra daha cok sinir olursun. o da anne evinde yapmadiysa aliskin degildir. ogrenecek ki alışacak. benimkinin de benim midem suyumu bogazima getirecek bir hijyen anlayisi var. yani taharet muslugunda elma yikar yer oyle soyleyeyim😂😂😂 ama uyarip rahatsizligimi dile getirdikce ve yaptigi seyin gercekten benim kulturume cok ters oldugunu söyledikce duzeldi. bir sekilde uyum saglaniyor zamanla. ama ben söyleyip düzeltmesini beklemesem "iyyy of ver ben yapayim" desem hepsi bana kitlenecekti.
adamin da yapabilecegi, arkasini toplamana gerek kalmayacak gorevler verebilirsin. mesela camasir yikayip kurutmak.
neyi yanlis yapabilir ki bir kere anladiktan sorna? ya da sofra toplayip bulasik makinasini doldurmak tezgahi silmek. cok cok kotu yerleştirir bazi yerlere su gitmez yarin yine koyar zamanla duzgun yerleştirmeyi öğrenir. bizde mesela yemekler benden çünkü gercekten yaptigi yemekler igrenc. cok özeniyor , ugrasiyor bazen yiyorum ama zevk almiyorum. en basiti gecen balkabagi puresi vardi evde. ona yulaf koymus, yumurtayla cirpmis kizartmis. diyor ki "mucver gibi oldu dene istersen" bjr isirik aldim tüm gun istahim kapandi😅😅
o yuzden gorev dagilimini arkasini toplamayacagim sekilde yaptik. sen de bul bir yolunu:)

iş mi değiştirdi?

bu yaz 3 arkadaşım evlendi biri vajinismus diğerinin de kocası isteksiz. seksten başını kaldıramayanlar çok şanslılar. yemeklere sulara mı bir şey katıyorlar da gençler böyle anlamadım

Yıllar geçtikçe eşinle yakınlığın daha da artıyor. Ben de 13 yıllık evliyim, annem, babam canım ciğerim ama eşimden daha yakın değiller. Evliliğin ilk zamanları bunu diyemezdim ama şuan hissettim bu kesinlikle.

2 aylık evlilikte eşe karşı bir heves, heyecan olur ayrıca, bu bir işi çıksa da annemin evine gitsem modunu hiç anlamadım.

Evliliğini biliyorum mermad. Senin “gerçek” bir evlilik ve ilişki yorumlaman da sağlıklı değil.
Ayrıca annem eşimden önce gelmez. Hepsinin yeri ayrı. Birini daha az sevmek değer vermek zorunda değilim. Annemi de eşimi de çocuğumu da ayrı ayrı çok seviyorum. Ama gün gelecek annem vefat edecek, oğlum evlenecek başka bir yuva kuracak ve biz eşimle kalacağız yine.
O benim yol arkadaşım, hayat arkadaşım, canım sevgilim.
En yakınım o. Kimse bana ondan daha yakın olamaz.
Kalkıp da annemi yol arkadaşımın önüne koymam.
Eşim de en değerlilerimden benim.

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
Size evlilik sorumluluğu ağır gelmiş.
Tahminen evdeki iş bölümü tek taraflı. Ev işi, yemek, süpürge, vileda, toz alma, tertip düzen, çamaşır hepsi sizde. Bu hakkaniyetli bir dağılım değil. Karı koca çalışıyorsanız tüm bu işleri ortaklaşa yapacaksınız ya da eşinizle bütçe oluşturup yardımcı alacaksınız.

Tipik hem dışarıda çalış hem ev işinin hepsini yap tarzı biriyle evlendiniz. Mutsuzluk ondan..iş bölümü yapın.. eşiniz size değer veriyorsa tüm ev işlerinin ucundan tutmalı. Evlendiniz diye kimse kimsenin kölesi olmamalı.

bu yaz 3 arkadaşım evlendi biri vajinismus diğerinin de kocası isteksiz. seksten başını kaldıramayanlar çok şanslılar. yemeklere sulara mı bir şey katıyorlar da gençler böyle anlamadım
ahahahahahhah cidden ya. balayında bile o kadar yorgundu ki, yol dügün derken geberik gibi uyudu iki gün

10 seneyi geçtik. Tabiiki anlaşamadığımız oluyor. Çocuktan sonra özellikle kavga ettiğimiz oluyor. Ama saygıyı koruyoruz. Kavgalarda ağır şeyler söylemeyiz. Ben küslük sevmediğimden aynı gün genelde sorunu çözeriz. Uzun süre aynı evde küslük hiç sevmem. Ondan iş kin boyutuna gelmiyor.
Karşılıklı sevgi de belirleyici. Seviyorsan daha toleranslı olursun.
İşte ben de saygıyı koruma muhabbeti yok ve inanılmaz kindarım.Ağzıma ne gelirse söylerim fırlatırım.Ve aşırı takıntılıyım. Diyorum ya evlilik anaç kadın işi,benim gibi tipler evlenmemeli ve çocuk yapmamalı.

Doğru diyorsun.Ben alışamama sebebimi geç yaşta evlenmeme ve evleninceye kadar aile evinde kalmama bağlıyorum.
Ben 17 yaşında ayrıldım evden üni için bi daha da dönmedim 22 yaşında evlendim 2 senedir aynı evde yaşıyorduk haliyle zor olmadı ama bana da mezun olunca sorumluluk vurmuştu işimde mutsuzdum arkadaşlarım yüksek lisans yapıyordu yurtdışında boğuluyordum 2019da düğünümüz 2018de nikah oldu sonra pandemi vurdu eşim işsiz kaldı ben eve bakmak zorunda kaldım memleketim yazlık ilçe ailem hep orada ben istanbul işe gidiyorum fmfliyim hastalık korkusu var o ara biz kriptoda iki koca kafa battık of Allahım of hatırladıkça kabus 4545343 kere boşanma konuşması yaptım kafamda bi kaç kere hiçbir şey demeden babama gidiyordum 😂 tek istediğim evde kalmak 24 yaşındaydım tabii daha. Benim evliliğim hep zor şeylerle sınandı bi ara ev yaptırdık altın borcu ağzımıza etti kredi kartı borcunu asgarisini eksi hesapla ödedim o derece borç ben şuursuz gibi alışverişteyim ama baliye gidiyoruz 3 gün İtalya tatili yapıyoruz tüm yıllık izinde antalyaya gidiyoruz bi şekilde toparlıyoruz pat başka bir şey. Şimdi de 2 aylık bebeyle ikimizin de işi yok 😂 bebe büyümeden risk alalım deyip iş kurdu eşim 2 milyon borcumuz var.... rahatlayınca rahat batıyor bu sene borcumuz vs yoktu gelirimiz iyiydi boşanacaktık mesela

Pozisyonu degisti, daha yogun bi temponun icine girdi. sabah beraber çıkarız ve aksam laptop/telefon görüsmeleri derken evde sohbet etmek 9-10u bulur. Sevgiliyken haftada bir iki gün buluşurduk ve o günü bize ayırırdık. evlilikte o zamanı sağlayamıyoruz. Libidosu yüksek biri de değik
peki bu pozisyon değişikliği bile isteye olan birşey mi?
planlı mıydı?
size göre daha fazla mı kazanıyor? böyle bir kariyer planı varsa da yoksa da ev işlerini nasıl paylaşmıştınız evlenmeden önceki niyetiniz neydi?

sevgiliyken haftada 1-2 günle mutlu muydunuz? şu anda da h.sonu bari olsun mesela tüm günü beraber geçiremiyor musunuz?

Size evlilik sorumluluğu ağır gelmiş.
Tahminen evdeki iş bölümü tek taraflı. Ev işi, yemek, süpürge, vileda, toz alma, tertip düzen, çamaşır hepsi sizde. Bu hakkaniyetli bir dağılım değil. Karı koca çalışıyorsanız tüm bu işleri ortaklaşa yapacaksınız ya da eşinizle bütçe oluşturup yardımcı alacaksınız.

Tipik hem dışarıda çalış hem ev işinin hepsini yap tarzı biriyle evlendiniz. Mutsuzluk ondan..iş bölümü yapın.. eşiniz size değer veriyorsa tüm ev işlerinin ucundan tutmalı. Evlendiniz diye kimse kimsenin kölesi olmamalı.
kocam iş yapmıyor demiyor ki
yapıyor ama beğenmiyorum ben arkasından tekrar yapıyorum diyor

aferin konu sahibi böyle yap adam da 1 yapsın 2 yapsın 3.ye nasılsa beğenmiyorsun diye hiç el sürmesin

tamam ideal değil ama bırak yapsın. beğenmiyorsan da söylenme güzelce yola getir, iyi yapacağı işleri ona ver, bazı şeylere de karışma olduğu kadar olsun.
dahası yani evlenmeden hiç mi admaın işini yemeğini görmedin :D ne bekiyordun ki diyecem de neyse....

Back
X