Evliyim ama Sanki Yalnız Yaşıyor Gibiyim...

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
298
Burasıda olmasa sanırım rahatça dertleşecek kimse bulamayacağım. Ben 5 aylık evliyim. Eşimle uzun zaman flört ettikten sonra evlendik ve evlendikten sonra onun işinin olduğu şehire geldim. Ne onun ailesi ne benim ailem kimse yok bu şehirde ve benim evlenmeden önce yaşadığım şehire göre çok çok küçük bir yer. Ayrıca bir mesleğim var ama iş bulamadım. Buraya zaten alışamadım ne gezecek bir yeri var nede akşam dışarı çıkıp oturcak bir yer. Ayrıca tanıdığım görüştüğüm kimsede yok. Müstakil evde oturuyoruz ve haliyle komşuda yok. Bu yüzden zaten kafayı yemek üzereyim. Birde üstüne eşim her gün sabah gidiyor akşam geliyor, yemek ye, bişeyler iç, bişeyler izle derken gece oluyor uyuyoruz ve hiç vakit geçiremiyoruz. Bütün gün evde yalnızım zaten. Dışarı çıkıyorum ama her zaman değil çünkü dediğim gibi gezcek inanın bir yer yok. Eşim pazar günleri evdeykende sorun oluyor bu, sıkılıp bir yere gidelim desek gezecek yerler hep uzakta ve arabamız yok, kaç vesait değiştir in bin gideceğine pişman olur insan. Gitmesek otursak patlıyorum. Hadi gezme kısmınıda geçtim eşime her yakınmamda "tamam ilgileneyim seninle.Mesela napayım" diye cevap alıyorum. "senin bana yapıpta benim sana yapmadığım ne var? o zaman sende benle ilgilenmiyorsun demekki. Sen benle ilgilen farkı göreyim, napmam gerektiğini anlayaym" diyor. Halbuki bugüne kadar beraber ne yaptıysak hepsini ben düşünüp ben ayarlamışımdır. Hiç kafa yorupta benimle ilgilenmek adına yada değişiklik olsun diye birşeyler yaptığını görmedim. Her ne kadar farklı yollarla anlatmaya çalışsamda artık daha fazla da uğraşamıyorum. Şimdi tavrımı koydum, ben hep bu evde herşeyi tek başıma yapıyorum, bi gelip akşam yemeğini birlikte yemekle olmuyor. Ben bu evde yalnız yaşıyor gibiysem oda yalnız yaşasın. Birlikte yemek yemiyorum, birlikte oturmuyorum artık ama nereye kadar... Çözüme ulaştırıcı bir fikri olan var mı?

( Konuyu açtıktan sonra farkettim ki benim durumumda olup benim gibi düşünen peeek çok bayan var. Erkeklerle kadınlar arasındaki duygusal farklılıktan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Erkeklerin çoğu maddeci, ortada net bir sorun yoksa mutlular problem yok bu nedenle derine inmeye yada karşısındakini anlamaya çalışmıyorlar. Kadınlar için durum aynı değil, manevi olarak küçük bir boşluk gördüklerinde düzeltmeye çalışıyorlar sorun olarak görüp ama erkekler bunu anlamıyor. Anlamışmıyım bilmiyorum ama sanırım mesele bu?:) )

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim okuyunca kendimi gördüm bir an :) Bende izmirden muğlanın küçük bir köyüne gelin gitmiştim.Gezecek bir yek yoktu.Arabamız vardı eşim çıkarırdı pazarları.Tabi bu evliliğimin ilk ayları sıkıntıdan patlardım hafta içi...10 ay kaldım orda şimdi eşimle boşanıyoruz.İnan o küçük yeri okadar özlüyorum ki Allah senin mutluluğunu daim etsin canım benim...

devamında şimdi taşındık daha iyiyiz gibi bir cümle bekliyordum açıkcası. Üzüldüm canım boşanmanıza, sebep neydi çok özel değilse? Tahmin edebilirsem eğer, ben sıkılıp sıkılıp ona çatıyorum. Oda daha napayım nasıl ilgileneyim diye bana:) Haliyle tartışmalar birbiri ardına gidiyor. Sizinde benzer şeylermi oldu?

sende iş bul canım.
kurslara git.
hobiler edin.
belediyelerin kursları oluyor.
kendini oyalayacak birşeyler bulmalısın.
bir tane iyi arkadaş edinsen bile yeter.

İzmir Karşıyaka dan Düzce ye geldim..Tek tanıdığımız yok...Ne bir akraba,ne bir komşu...2 küçük bebeğim var..Tek başıma bakıyorum...4. kat ve asansör de yok..Aileler uzakta...Evden dışarı da çıkamıyorum haliyle..Şehir dışındayız..Siz bir de bendeki bunalımı görün.....Ama az kaldı..Kurtulucam buradan yakında...Aksilik olmazsa taşınıcaz inşallah..

sende iş bul canım.
kurslara git.
hobiler edin.
belediyelerin kursları oluyor.
kendini oyalayacak birşeyler bulmalısın.
bir tane iyi arkadaş edinsen bile yeter.

iş az aramadım. Üniversite mezunuyumda ama dedimya küçük yer... İş imkanıda az. Kurslar desen dediğin gibi yazılmak için gittiğimde öyle bilgisayar,dil fln değil dikiş nakış tarzı kurslar vardı. Onlarda haftada bir gün sadece ve kursa katılanların yaş ortalaması 55 60. Yani düşündüm seçenekleri ama...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunalımlarımızı paylaşarak birlikte atalım diye var zaten KK. Bazen düşünmüyor değilim aslında bu kadar canım sıkılıyor,işte bulamadım bari bebek bakayım diye:) Ama öyle daha zor olur sanırım? Bilemiyorum

Bak canım doğru tahmin ettin.Sıkıntıdan ona çatardım hep.Oda hep alttan alırdı.Sonrada başka sorunlar çıktı.Kavgalar üst üste yaşanınca aileside müdahale etmeye başladı.Eski sevgilisyle falan görüşmeye başlamış bu.Şiddet falanda başladı.Sevmiyorum demeler başladı.Neden evlendin ozaman dediğimdede kavgalarımız sana olan sevgimi bitirdi dedi.Dilerim kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz.

Korkuyorum sonumuz öyle olacak. Ya ben çekip gideceğim ailemin yaşadığı, 24 yıldır yaşadığım alıştığım ve en azından tanıdığım insanlarla dolu şehre yada burda didişe didişe o gidecek. Yokmu başka yolu bilmem. Hadi meşguliyet buldum yada çalışmaya başladım diyelimki e ozamanda yine aynı bütün gün saaaadece 3-4saat oturup yemek yemek, çay içmek içinmi evlendim ben. Böyle monotonluk sıkıyor zaten..

ay sizin monotonluk dediğiniz şeye imrenerek bakıyorum ben.
keşke evlensem sevdiğim adamla , doğusam cocugumu otursam evimde monotonlaşsam

Allah korusun canım...Evliliğe alışma süreci normaldir sıkılmalar :) Kavgalarıda bırakın...İnan kavgalar sevgiyi bitiriyormuş ben eşimde onu gördüm.Gözümün içine bakan adam şimdilerde benim düşmanım...Açık açık kavgalarımız sana olan sevgimi bitirdi dedi.Bişey diyemedim.Sevgisi bitmişse yapacak bişey yokki.7 aydırda ailemin yanındayım.Ve eşim 1 kere bile aramadı ...Saygıyı bitirmeyin..Ayyy ders veriyor gibi oldum kusura bakma :)

Benim kendime ait iş yerim vardı burada ..Ama mümkün değil gidemiyorum..O yüzden iş yerimdeki ne var ne yok satıyorum...Boşa dükkan kirası ödüyorum..Depo gibi oldu orası da zaten...Bebeklerime kavuşmak için çok uğraştım..Allaha hep şükrediyorum..4 senedir bu şehirdeyim..Alışırsın buraya dediler ama alışamadım..Alışamayacağım...Eşimin işi nedeniyle buradayız..Hadi kalk yarın taşınıcaz dese koşa koşa gidicem..O derecede yani :)

geçen yıl bende öyle diyordum. Ama bi farklılık bekliyor insan. Tamam ayın 28 günü sıkıcı olsunda 1 gün 2 gün değişik birşey yapamazmı? Mesela ona göre ailesinin yaşadığı şehre gitmek değişiklik bizim için:) yani beklentiler çok farklı...

cnm snde eşine tavır koyup onu yalnz brkma dahada yokuşa sürersin yazık edersn evliliğine..az sabret daha güzel fırsatlar çıkar karşınıza..yuva kurmak kolay değil ama yıkılması çok kolay oluyo malesef

canım benim bencede ...Bende öyle düşünüyorum...Keşke tek derdim monotonluk olsaydı

32 yasındayım , istanbulda yasıyorum ,13 yıldır ara vermeden calısıyorum, aşırı stresli bi iş yaşantım var.
monotonluga özenmem cok normal

yok est.zaten bu yüzden açtım konuyu ders almak için:) Dediğin doğru kavgalar sürdükçe soğukluk başlıyor. 2 gün iyi 3.gün tartışma tabiki bi yerden patlak verir farkındayım. Ama yapcak bişey yok onuda suçluyorum senin yüzünden geldim buraya diye. Keşke gelmeyi kabul etmeseydim diye. İster istemez patlıyorum napiimm

canım benim bencede ...Bende öyle düşünüyorum...Keşke tek derdim monotonluk olsaydı

umudunu kaybetme. okudum sorunlarını yaşadıklarını.
şöyle düşünn (ben öyle yapıyorum) ileride çok mutlu olacaksın , kıymetini bilmen için bu olumsuzlukları yaşadın.
nefes aldığımız sürece umud vardır.

ne yada neler yapmak isterdin mesela?

Monotonluğa alışılır tamam,

Ya yanlızlığa .... ? Kimse ile görüşemeyeye,ailenden arkadaşlarından,dostlarından uzak kalmaya............?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…