Evliyim mecburi ayrym

truf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
3.236
8
116
41
Diğer
herkesin bir derdi var işte benim ki de bambaşka

ben devlet hastanesinde 6 senedir sözleşmeli memur olarak çalışıyorum ve maalesef tayin hakkım yok.
2006 da evlendim eşim diş hekimi ve özel muayenehanesi var iyi kötü idare ediyor benim yanıma gelse muayenehane işlemez ve tekrar kapatmak zorunda kalır.. çalıştığımız yerler arasında 1 saat 45 dk lık mesafe var
devlet eş durumu tayini verir dedik çocuğumuz oldu 2 seneye yakın onun sayesinde izin kullandım. ama tayinim hala olmadı mayıs ayında çalışmaya tekrar başladım. ben başka bir ilçedeyim eşim başka bir ilçede. ve farklı illerdeyiz. ben çocuğumu annemi alıp arabayla gidiyorum hafta içi kalıp iş çıkışı toplanıp geliyorum.

1. her hafta 4 saatlik yola giden, babasını göremeyen 1,5 yaşındaki yavrumamı acıyım
2. annemide alıp götürüyorum aç sefil kalan erkek kardeşime ve babamamı acıyım.
3. ben yokken işten yorgun argın gelen ve evde yemek bulamayan eşimemi acıyım.
4. hafta içi oranın hafta sonu buranın temizliğini yapıp köleden farkı kalmayan kendimemi acıyım bilemiyorum

hani kanunlarda aile birliği vardı. bumu aile birliği

senelerce oku, çalış, didin zorla memur ol. sonra böyle birşeyle karşılaş.

önümde iki seçenek var ya tekrar hamile kalıp izin kullanmak (ama sonrasında çalışmanın ç sini unutmam lazım iki çocukla gidemem)
ya da maalesef istifa etcem.

siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız. (bu arada eşimin yanına gelmem için becayiş yapabiliyorum ama benim çalıştığım yeri şartlar daha iyi olmasına rağmen kabul etmiyorlar kıymete bindiği için) sürekli bunu düşünüp duruyorum artık kafayı yiyceeeeeeeem.

derkeeeeen bu konuyu açtıktan iki gün sonra; idarenin ben izinliyken, beni nöbet sistemine dahil ettiklerini öğrendim. sonuç:
1- kızım bulunduğu yerden ayrılmayacak, yolculuk eziyeti çekmeyecek
2- annem benimle gelmeyecek kimse aç sefil olmayacak
3- kızım babasını hergün görecek ; beni ayda 8 gün, nöbette olduğum günler göremeyecek ama geri kalan günler daha fazla vakit geçirmiş olacağız.
4-orada acil durumlar için ev kalacak, kalmadığımız için 2 ev derdi olmayacak 1 ay sonra taşınacağımız kendi evimizin tadını çıkaracağım

kanunlar yine aynı mmaalesef inşallah bu olaya çözüm bulur şu devlet çünkü sadece ben yokum bu durumda olan. hepinize çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Eşinizin maaşıyla geçinebiliyor musunuz?
Ben sizin yerinizde olsaydım, maddi açıdan çok zorlanmayacaksak işimi bırakırdım.. Ben bir süre çocukların annelerinden ayrı kalmaması gerektiğini düşünüyorum.. Benim annemde çocukluğumda hep çalışırdı ve bu kesinlikle büyük bir eksiklik bana göre..

Mesleki endişeleriniz olması çok doğal.. Geleceği düşünmekte de haklısınız elbette.. Ama 14 aylık bir bebeğin hem annesine hem babasına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben..
Bilemiyorum belki küçük yaşta annemden ve babamdan uzun süre ayrı kaldığım için bir eksiklik olarak görüyorum bu durumu.. Eşiniz ne düşünüyor peki bu durumda?Kararı size mi bıraktı?

ocak ayında sözleşme yeniliyoruz biz.
ocak ayına kadar çalışmak istiyorsan git çalış ama ocak ayına kadar tayinin olmazsa işi bırakırsın dedi. mayıs ayında başladım bende orayada ev kurduk. kızım şu anda 19 aylık. ve kasım ayını 4 gözle bekliyorum inşallah becayiş yapabilirim

aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

arkadaşım yapma gözünü seviyim memur olmak bu kadar zorken sen memur olmuşsun..
sıkıp dişini oturacaksın yapacak bir şey yok..

arkadaşım yapma gözünü seviyim memur olmak bu kadar zorken sen memur olmuşsun..
sıkıp dişini oturacaksın yapacak bir şey yok..

personel şube müdürünün yanına gitmiştim birgün beni il içinde başka bir ilçeye atayın dedim yoksa istifa etmek zorunda kalıcam adam olurmu öyle şey o kadar çalış çabala sonra istifa et dedi. ne kadar emek harcadın bir düşün dedi. ben sulugöz adamın makam odasında karşısında iki göz iki çeşme tutamadım kendimi. Allahtan adam insanmışta olmayacak şeye sen bi dilekçe yazda bakalım dedi. beni geri çevirmedi en azından.

çok doğru söylüyorsun saruböceğim 70 milyon türkiyeden 10 milyonu memurken bu hakkı geri tepmek hiç mantıklı değil.

günlük gidip gelsem gidip gelinecek gibi değil. tuzladan avcılara gitmek gibi birşey ama yollar öyle asfalt değil kenarı uçurum formula 1 yarışlarının düzenlenebileceği yollardan.

bana dua ederseniz çok sevinirim.

allah yardım etsin ne diyelim sen çalışmak istiyorsun ayrılmak istemedeğin belli. durum olması gerektiğinden fazla yormuş herkesi.. evde çocukla ilgilenmek iş hayatından daha yorucu ama senin durumunda psikolojik olarak etkilemeye başlamışsın ki bir süre sonra ne işinde verimli olabileceksin ne evinde..
hem annen iki eve bölünmüş üstelik 19 aylık zıpırcanı zaptedebilme çabasında 5 evi çekip çevirmeye bedel..
hem kendi kızımdan biliyorum akşamları babası işten geldiğinde nasıl deliriyor sabah öpüşüyorlar işe uğurluyor hem kızın hem eşin bunlardan mahrum.. ocak ayına kadar işler düzelmezse eşin huzursuzluk çıkarırmı?
sen istifa etmek istemiyorsun onun için başka bir çıkar yol lazım. inşallah becayiş yada tayin birşey olurda ailecek harap olmazsınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

canım ya 2010 kpss ıcın hazırlansan o puanınla tekrar tercıh yapsan esının oldugu ıle
sonucta eger 2008 kpss ıle atanınca o puanla 2010a kadar tercıh yapamıyorsun
ya da ıstısnaı memur olarak torpıl bulabılırsen oyle atanıp 657 hakları alıp daha sonra kpss ıle yenıden tercıh yapabılırsın bolelıkle 657ye gecmıs olursun
4/b sın dıye dusunuyorum ama yanılıyor muyum?

kimsenin hayatı dört dörtlük değil

herkes bir mücadelenin içinde

eşim sürekli 12saat çalışıyor

hafta değil ayda 1gün izni yok

yönetici olarak çalışıyor

konumundan sabır ediyor

ben ise ikiz bebeklerim var onlarla sürekli haşır neşir

haftanın bir günü 2saat dışarı çıkabilirsem ne ala

böyle işte güzelim..herkesin bi sıkıntısı var

keşke çalışabilsem...asla işini falan bırakma

esinin senin ikamet ettigin yerde is yeri acabilme gibi bir olanagi yok mu peki ?

arzucocum evet ben çalışmak istiyorum. çocukla ilgilenmek zor ve işe gidip geldiğimde evde daha kaliteli vakit geçiriyoruz. yoksa akşama kadar evde olunca ben bence daha iyi ilgilenemiyorum. inşallah canım ya inşallah becayiş yaparım. teşekkürler desteğin için. öpüyorum bebişini

bizim atanmamız çok zor ve eşimin olduğu yere genelde atama olmuyor. tekrar atanmam imkansızdan öte. 657 ye geçemiyorum ve 4/b değil. 4924 sözleşmeli personel diye saçma bişey

ablamın ikizleri var zor ALlah kolaylık versin sanada eşine de canım.

esinin senin ikamet ettigin yerde is yeri acabilme gibi bir olanagi yok mu peki ?

küçük bir ilçe benim görev yaptığım yer ve bir diş hekimi arkadaş açmıştı maalesef geri kapattı. kapatmak zorunda kaldı. özel diş hekimi kültürü yok ne yazıkki . eleman temininde güçlük çekilen yerler buralar.

cmn eşim burada muayenehane açamaz demişsin bence bunu iyice araştırmalısınız sen tayinin için tekrar başvurursun tayinin çıkana kadar da eşin sizin yaşadığınız yerde çalışmalı madem sen gidemiyosun o gelmeli iş yapamasa da akmasa da damlar herhalde

Rabbım yardımcın olsun canım...eş durumu tayınlerınde sorunlar oluyor dılerım en kısa zamanda esının yakına bır yere tayının cıkar cok uzuldum

açılmış olan muayenehaneyi hop diye kapatamıyor hem ben nasıl işimi kaybetmek istemiyorsam onun içinde şu andaki işi öyle. yanında bir hekim daha çalışıyor ve 2 tanede yardımcı elemanı var. onun gitmesi demek 3 kişinin daha işsiz kalması demek. işsizliğin kolgezdiği şu günlerde kimsenin işini kaybetmeden yapılabilecek en çıkar yol hangisi ise onu bulmaya çalışıyoruz.

ama hiç aklımdan çıkmıyor bu konu. sürekli stres yüzünden bi aft çıkıyor ağzımda. bi boynum tutuluyor. hayırlısı ile inşallah eşimin bulunduğu yere gelebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…