evliyim mutsuzum

Evlilik sevgi ister. Emek ister Ask gelip geçicidir.. Onda sadece gençliğinde bekarliginda yasanir erkekler romantik adam değiller. Evlilik zordur birbirlerini tanima süresi en az 2 yil. İlk baslarda zorlaniyosun gerçek yüzleri o anda oluyor. Bekarken Asik olduğu kişiyi taniyamazsin. Gerçeğini göremezsiniz. Kadinlar aska kapiliyor illa ask olacak diyor çoğu ayni.. Ama öyle olmuyor iste. Evlilik olunca birbirini taniyorsun bu şekilde surunup gidio eskiden dedeler ninelerimiz evlilikleri nasildir. Anne babanin evlilikleri nasildilar kavga ederek sürüyor aman biktim kocadan diyip anneevine gitmezlerdi. Ben en çok neye ozeniyorum biliyormusun 80-90 yaşlarındaki nine dedenin evlilikleri 60-70 yil sürenlere.. Hep ole olsun istiyoruz boşanmak kotu. Ama ne yazikki günümüzdeki evlilikleri hic uzun ömürlü değil

Evlilik sevgi ister. Emek ister Ask gelip geçicidir.. Onda sadece gençliğinde bekarliginda yasanir erkekler romantik adam değiller. Evlilik zordur birbirlerini tanima süresi en az 2 yil. İlk baslarda zorlaniyosun gerçek yüzleri o anda oluyor. Bekarken Asik olduğu kişiyi taniyamazsin. Gerçeğini göremezsiniz. Kadinlar aska kapiliyor illa ask olacak diyor çoğu ayni.. Ama öyle olmuyor iste. Evlilik olunca birbirini taniyorsun bu şekilde surunup gidio eskiden dedeler ninelerimiz evlilikleri nasildir. Anne babanin evlilikleri nasildilar kavga ederek sürüyor aman biktim kocadan diyip anneevine gitmezlerdi. Ben en çok neye ozeniyorum biliyormusun 80-90 yaşlarındaki nine dedenin evlilikleri 60-70 yil sürenlere.. Hep ole olsun istiyoruz boşanmak kotu. Ama ne yazikki günümüzdeki evlilikleri hic uzun ömürlü değil

Evlilik fedakarlik empati hosgoru sakinlik ve biraz da tecrube ister.ornegin bugun esim beni bir yere gezmeye goturecekti ablamlara da eslik edecektik.ancak esim bugun gitmesek olmaz mi falan filan isteksiz oldugunu dile getirdi.bosver evde vakit gecirelim dedi iyi tamam sorun cikarmiyorum dedim guzel de vakit gecirdik.guzel bi sekilde de ugurladim ise esimi.ama evliligimin ilk yillarindaki eski ben olsaydim kizar laf soyler surat asar haliyle de kavga cikardi huzurumuzda kacardi.normalde istedigim yere goturen biri bugun oyle oldu diye anlayis gosterdim.biraz da aski sevgiyi sicak tutmak icin cabalamak gerek.monotonluk hepimizde var gibi.

Evlilikte sadece ask bi yere kadarmis
Valla anneannelerimiz dedelerimiz zamanında aşk evliliği mi varmış? Saygı sevgiyi doğurup Mutlu oluyorlarmış. Ne boşanma ne şikayet hiç duyulmazmış. Evet çağımızda aşk ön planda ama aşık olayım derken diğer değerleri unutur olduk. Aşkın bittiği yerde sevgi ve saygı başlamalı diyorum ben.

Evlilik iki dusmanin ayni evde yasadigi bir iliski bicimidir bana gore

Benim cikardigim sonuc bu

+1 katiliyorum çoğu kişi ask peşinde.. Ama askin bittiği bence sevgi saygi olmali. Konu sahibi Kocasindan cabuk sikilmiş ask olmayinca. Belli etti tek cümleyle.. Bosanmayi artik dursun istiyoruz.. Kadinlae ise başladı aman kocaya ne gerek var diyerekten bosaniyor günümüzde.. Eskiden kadınlar calisir miydi gul gibi çocuk bakardi boşanmak nerdeee.. Şimdiki bosanmis ve çalışan kadinlarin çocukların çoğu mutsuz. Hayattan keyf alamiyor ne yazik ki.. Çok zor vahim yani

malesef şikayet ve boşanma olmaması her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor

He anacım he kadınlar çalışıyor diye evlilikler bitiyor çocuklar mutsuz.

Burda kaç tane konu var "eşim beni aldattı gidecek yerim yok işim yok kabul etmeye mecburum, eşim eve bakmıyor bana para vermiyor kendime ped bile alamıyorum, işim yok çalışmıyorum ailem kabul etmediği için burada kalıp koca dayağı yemeğe mecburum" diye biliyor musun?

Yahu gerçekten ananeler nineler zamanında boşanma olmamasının sebebinin çok mantıklı evlilikler olduğundan mı olduğunu sanıyorsunuz. Mutluluktan ağladıkları şahane evililikleri olduğu için mi sürüyor? Yahu ben kaç tane evlilik biliyorum aldatma ve şiddete rağmen devam eden. Bunların hepsinin sebebi ekonomik özgürlüğün olmaması. Ve evet çalışma hayatına girince kadın bazı şeyleri çekmemesi gerektiğini gördü. Aslında hep görüyordu ama mecburdu. Artık mecbur değil. Yani şu kadarcık mantık yürütemiyorsunuz ya şaşıyorum.

Hem kalbine hem mantigina uyacak arkadas.. Yani zaten birinden hoslanirken genel ozelliklerinin genel anlamda uyup uymayacagini da tartarsin sanki.. Tartmalisin.. Bu zaten mantik kismi oluyor.. Hicbiseyine bakmadan, koru korune olan şey de aşk veya sevgiden ziyade bi heyecan firtinasi olabilir en fazla, bence..
Benim algimda aşk/sevgi, icinde mantigi da barindirir..

her duyguyu ask saniyorsunuz.sonra en ufak seylerde o duygulari kaybedince ask bitti hersey bitti diyorsunuz.yasadiginiz sey ask degildir.tutkudur, aliskanliktir, hoslanmadir yada bagimliliktir.ask tek basina ask olmaz bana gore.aşk saygiyla olur.sevgiyle olur.fedakarlikla olur.ve gercek bir asksa eger bunlarin hepsi korunur karsilikli.aşk bitiyorsa saygi sevgi hepsi bitiyordur.yada tam tersi..

bence mantık evliligi daha uuzn surer ask oldugn adam belkı iyi insn degil bunu bile bile sırf sevdigin icin evlenmek sacma sahsn bn cok sevdigim erkegi cok kotu bir insn oldugu icin terk ettm oda gitti baskasyla evlendi sonra mantıga dayalı ilşki yasadm cok mutlu oldum sevdigim kişi bni cok üzmüstu ama bu ole degl bazn kaga etsek bile koymu yani rahat oluyosun ama sevdigim erkegn yannnda konusmaktn bile korkuyodum bnce mantk daha iyi hem onuda zmn gectkce sevmiştm ama ondnda ayrldım ailm yuzndn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…