evliyim ve aşık oldum

ilk bosanan, cocugunu huzursuz bir aile ortamina maruz birakmayan sen diilsin. kendini suclama.
ben 8 senedir unutamadigim adam icin> tamam bigun senle evlenicem dediim kisiyle baglarimi kopardim ve senelerdir sevdigim kisiyle; artik inandirdigi ve hakettigi icin evlenicem. arkama bakmiyorum, bu benim hayatim. cok arkadasim var mutlu evliligi olmayan.. cocuklarin yasi ilerledikce daha psikolojisi bozuk agresif insanlar oluyorlar. bu sadece senin iyiligin icin degil, kizin icin de daha hayirli olabilir. mutsuz bir evlilik ortaminda cocuk daha cok kaybolur. once digerinden emin ol sonra gozunu karart derim.
kadinlarin sahiplenme guduleri cok yucedir, buyuktur.. her daim erkeklerin onlari harcamasina yardimci olur. ama degil.. olmamali.
kocan olabilir ama yikilmaz daglar yada kopmaz baglar yok arada. sen birakirsin o yolunu bulur. bir gun..
birak lanet etsin sana. ates olsa curmun kadar yer yakar. bakmadim ama yasin genc anladigim kadariyla. hicbir sey icin gec degil. yaptiklarin degil yapmadiklarin icin pisman olmak daha buyuk aci verir.
beynini yikamak degil amacim ben de o ikilemden henuz ciktim o yuzden yazmak istedim sana:/

allah razı olsun canım. beni anlıyorsun. bu adam insanda psikoloji bırakmadı ki. haklısın gitmeliyim kesinlikle. belki o boşanmamada yardımcı olur. çünkü ben kesinlikle istemiyorum.

şu boşanma işini aşık olduğun adamdan bağımsız yapmalısın ama birini diğeriyle ilişkilendirirsen ileride problem çıkar yani" senin yüzünden" durumu ortaya çıkar ayrıca evli bir kadın olarak gidip onun yardımıyla boşanman etik olmaz kızın büyüyecek yüzüne bakman gerekecek açıklayamayacağın şeyler yapmamalısın beklemesini iste belki o zaman onu da daha net tanımış olursun bu arada evliliğinle ilgili sorununu da çözersin , işin biraz zor ama durumları birbirine bağlantılama derim yani gittiğin için boşanma ya da boşanmış bir kadın olarak gideceği yeri bir yer kalmamış biri gibi aşık olduğun adama gitme ve hala profesyonel yardım alman konusunda seni uyarmak isterim hoşçakal ...

kızlar bu iş göz karartmakla olmaz dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak diye bir deyim var..bu adamla daha hiç konuşmamış bile nedir ne değildir..sinirlimi alkolikmi..şartlerı nasıl..bir meçhuliyet için yuva bozulurmu..

Ben bekar bir bayanım bu yaşıma kadar büyük konusmaktan ve birini kınamaktan hep çekinmişimdir... Hani derler ya oğlu olan.... kızı olan... kınamasın insanın başına neler gelir bilemeyiz. Hayat bu yapmam dediklerimizi yapabiliriz o yüzden size söylebileceklerim bir bayan olarak bellidir.
Bekar olduğum için sizi anlamam imkansız neler yaşadınız eşiniz neler yaşattı siz eşinize neler yaşattınız bilmem... Anlattıklarınızı sadece sizden dinliyoruz burada kendini savunabilecek bir eşiniz yok...
Bilmediğim bir konu hakkında verebileceğim fikir öneri ne kadar doğru olur bilemem ama ahlaki değerlere günümüz şartlarına ve yıllardır süre gelmiş bir aile yapısına dayanarak evlilik kutsal birşeydir. Evlenmek kadar boşanmak da doğaldır bunun dinimizde de yeri vardır. Yuvanızla ilgili artık yapılacak birşey yoksa hem kendi hayatınızdan çalar hemde eşinizi kandırmış olursunuz zaman ikinizede ızdırap ve huzursuzluktan başka birşey getirmez. Ama kurtulacak birşeyler varsa en azından kızınız için bir yardım alın doktordan '' eşinizin eskisi gibi olmadığını düzeldiğini söylüyorsunuz belki geçmişten kalan kırgınlıklarınızı nefretlerinizi bir uzman yardımıyla çözebilirsiniz. '' En azından küçük kızınız için deneyin bunu derim... Okumuş kültürlü ne istediğinizi bilen bir bayansınız ne yapmanız gerektiğini eminim biliyorsunuzdur aşık olmanıza gelince diyebilecek hiçbir sözüm yok hayat insanların başına neler getirmiyor ki ama boşanana ve kızınızın velayetini alana kadar çevrenizle ilişkilerinize dikkat edin boşanma arifesinde sizi zor durumda bırakacak hal ve durum içinde olmayın...
Ve en önemlisi evliyken kendinize 5 yıllık evliliğinize ve kızınıza ne kadar kötü olsa da eşinize karşı olan saygınızı yitirmeyin... Yaşanmışlıklarınız ve güzel günlerin hatrına ahlaki değer yargılarını koruyun...

arkadasım tek başına olsa zaten maddi özgürlüğünü beklemezdi bırakır giderdi ama arkadas yurtta büyümüş ve bir bebegi varken kime güvenip ya da neye güvenip gurur yapıp gidecekti.
şimdi çalışıyor, para kazanıyor, kızına bakacak özgürülüğe sahip ve gitme zamanı.
çok şükür bir çogumuz kocamız aldatınca bırakıp gidebiliriz baba ocagına ama peki yaa baba ocagı olmayan bir kazancı olmadan nereye gidebilir. mecbur katlancak. taa ki o özgürlüğü elde edene kadar. konu sahibi de şimdi edinmeye başlamış para birktirmiş. kendini hazır hissediyor.
ayrıca kocasından tiksindiğinden bahsediyor bu evlilik nasıl sürecek.. tiksindiğiniz biriyle aynı yatağa girdiğinizi düşünsenize...

bnce sen ıyı oku konu sahıbı kımsesız bırakamamıs ıste neden anlamak ıstedgınız gbı anlıyorsunuz bna kalsa bnde bırakırdım katlanmazdım
kadın uzun zamandr bırakmak ısıyorum kocam bırakmıyo dıyor ayrıca ıssızmıs belkıde bırınden hoslanablcegını sevecegnı anladı yenıden bazı seylere baslayabılecegı umudu oldu neden hemen asık oldu kurulu duzenını yıkıyo moduna gecırdınz konuyu

belki bir çok kişi yargılamış olabilir ama...aşk konusuna her zamn saygı duymuşumdur...aşkın yaşı olmaz ve insanın karşısına ne zamn çıkacagı belli olmaz..ve kimsede büyük konuşmasın..en yakın arkadaşımdan bildiğim için böyle konuşuyorum...bir insan nasıl savunmasız oluyormuş, nasıl kör oluyormuş en yakınımdan gördüm...ama işte bir çocuk var ve bu çok üzücü...hakkında hayırlısı olsun canım...

özgecim kızma bu kadar. maalesef forumda bazı kişiler var. ve bu kişiler forumda konu açan bazı dert sahibi insanları doğru yönlendirmeye çalışmak yerine yargılamayı tercih ediyorlar.
buraya bir derdim var, yardım edin diye konu açılıyorsa bizler de Allah rızası için o insan yanlış dahi yapıyor olsa o kişiyi bu yanlışdan çevirmeye çalışmalıyız. "vurun kahbeye" misali yargılayıp daha derine itmek yerine yardım etmeliyiz.

Son düzenleme:

hayat gerçekten çok kısa...aşkı buldugunuza ve peşinden gittiğinize sevindim..umarım herşey güzel olur

sana katiliorum

Arkadasim kesinlikle bosan boyle evlilik olmaz. tamam evllik kutsal kimse birsey demiyor ama huzursuz bir evlilik kimse
icin iyi olmaz. kutsal diye kendini cocugunu heba etme . madem paran var isin var ayril evden bosan . tehdit etmek kolaydir inanma
kolay mi oyle hersey. korunma iste polisten. birsey yapamaz.
iyi ya herseyi yapsin adamlar bizde evlilik kutsal deyip oturalim asagiya.
hemende bosanirsin zaten aldattigina dair 1-2 sahiti cikarinca.
bazilarida niye onceden bosanmadin demis kimsesizlik nedir bilmiyor bazlari iste . sokaktami kalacak bu kadin.
ancak parasi olmus, para olmadan ne yapabilirsin?? bir minubuse binemezsin.
neyse konuyu dagitmayalim seni destekliyorum. bosan ve yeni hayat kur kendine kizinla.
coook mutlu ol insallah

aynen oyle canım...yardımı olmaya calısıyorum herkese elımden geldıgı kadar ama okumadan yorum yapanlara cok kızıyorum
belkı suan konu sahıbının bıze cok ıhtıyacı var tesellıyı bzm ona yazacagımız bıkac cumlede bulacak ne bıleyım ıste kafası karısık belkı bızden baska anlatacak kımsesı yok boyle mı yapmamız gerekır kadın defalarca aynı seyı yazdı bnde yanlıs anladım basta ama ılk yazdgı mesajda derdını tam anlatamamıs ondan boyle oldu.

Bu tarz toplum kurallarına aykırı,etik olmayan ,üçüncü kişiler,yasak aşkları içeren konular tarafsız yorumlanamayacağı ve tartışmaya sebep olacağı için yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…