Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin için hayırlısını diliyorum. Bence kendinizi hiçbir şeye zorlamayın. Ben sizin, "Çocuk istemiyordum, hamileyim. Çocukları sevmiyorum," hislerinizden ziyade içten içe, "Ya sevemezsem," endişesi yaşadığınızı düşündüm. Çünkü, ben olsam bu endişeye kapılırdım. Belki şu zaman severim/heyecanlanırım gibi şeylere odaklanmayın. Zamana bırakın.

Bir ay önce üçüncü kez hamile olduğumu öğrendiğim zaman dehşete kapıldım, şok geçirdim ve tam anlamı ile başımdan aşağı sanki kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı, nasıl baş edeceğimi bilemedim -ki çocukları çok severim. Üçüncü çocuğu da ileride düşünüyordum ama ikincisi henüz 14 aylıktı. Çok erkendi. Kürtaja karşıydım ama düşse üzülmezdim o an ki hislerime göre. Eşim ve ailemin desteği ile daha iyi hissettim. Şu bir ay hiç elimi karnıma götürüp sevmedim ama doğduktan sonra neler olacağı, neler yapacağımı planladım. Maalesef bu pazartesi gecesi düşük yaptım. Maalesef diyorum çünkü çok üzüldüm. Cuma günü kanamam başladı, aşırı endişe duymadım. Pazar günü arttı ve pazartesi günü ilk kez zayıflamış olan kalp atışlarını duydum. Çok enteresan gelmedi ama ilk defa o an kaybetme korkusu yaşadım. Çünkü doktorum, kalbi durabilir de devam da edebilir demişti. Gebeliği 9 ağustosta öğrendim, 9 eylül de sonlandı. Bir ay içinde farkında olmadan, varlığını dahi hissetmeden alışıvermişim. Şuan hala üzülüyorum. En çok düşük yaptığım an koydu. Allah kimseye de öyle tecrübeler yaşatmasın.

Kalp atışını duyarsam, tekmelerini hissedersem severim diye beklentiye girmeyin. O an da vay be de diyebilirsin, ee bu muydu yani de olabilir. Her insan farklıdır. Herkes farklı hisler yaşar. İlk kızımda kürtaja karşı olmama rağmen beni vazgeçiren şey kalp atışlarıydı ama herkes aynı şeyi hissedecek diye bir şey yok. Zamana bırak. Gezemeyeceğim, kilo alacağım diye de düşünme. Şu son 4 aydır sık duyduğum şey, "İki çocuk annesi demem vallahi taş gibisin, iki çocukla nasıl geziyorsun," oldu. İsteyen yapıyor arkadaşım. Kışın ev kuşuydum gezmedim, yazın da tozuttum. Çocuk işi ise piyango talihine ne çıkarsa. İlk bebem zordu hala zor, ikincisi kolay ya da tecrübe dolayısı ile bana öyle geliyor.

Bu arada, üçüncü gebeliği öğrendiğimde eşime psikolojik destek alacağım, psikoloğa gitmeden çocuk mocuk doğuramam demiştim. Gitmeye de gerek kalmadı ama muhakkak psikolojik danışmanlık al. İlerleyen dönemlerde gebe okullarına kayıt ol. Şuan herkes sana marjinal senmişsin gibi bakıyor olabilir ama onlar da sana öyle gelebilir. Ben şu bir ayda gelecek beş yılı hatta seneye yazın üç çocukla çıkacağımız tatili bile planlamıştım. Hatta şuan 2 ay sonra denesem de, hamilelik süresi ve sonraki iki sene ünüversite sınavlarına hazırlansam bebe de o zamana büyümüş olur diye bile düşünüyorum. Gözünü sevdiğimin evreni bak, bir ay önce hamileyim diye ağlayan bana şimdi neler düşündürtüyor. Tabii bu düşük sonrası yaşadığım üzüntüden kaynaklı da olabilir. Eğer gebeliği sürdüreceksen ağır kaldırma lütfen. Cuma günü 20 kilo balı arabadan indirdim bir saat sonra kanama başladı. Dikkat et. Sevgi pıtırcığı olma zorunluluğun da yok.

Gercekten icimde tutamayacagim yazacagim.cocuk istemezsin bebek sevmezsin sevmek zorunda degilsin.fakat oyle igrenir tarzda bir yazi yazmissiniz ki gercekten midemi bulandirdiniz.siz kimsiniz ki anneligi hamileligi bu sekilde asagiliyorsunuz yeryuzunde kucuk daglari benden sorulur diye gezenlerdensiniz belli.o kadar iticisiniz ki ama dunya sizin etrafinizda donmuyor once bunun farkina varip o kaf dagindaki burnunuzu gorun.resmen alayci asagilik uslubunuzla kisiliginiz az cok belli zaten.hic olmeyecek hic yaslanmayacak bu dunyaya gelme amaciniz yemek icmek gezmek sevismek....
Anne olmak istemessiniz icinizde yoktur hepsi normaldir fakatttttt anneleri ve hamileleri ayrica sizin gbi evliligi sevismek!!! Olarak gormeyip cocuk yapip aile olmak isteyenleri uremek icin evlenmiyorum diyerek ti ye alamazsiniz.eminim cevreniz sizden ne cekiyordur.esiniz nasil tahammul ediyor adamada yazik..
Daha bebegi varmi yokmu belli degilken sezertan vucudumu bozar normal genislicem diye sacma sapan dusuncelerle kendine asik bencil egosu tavan yapmis oldukca simarik ergenlikten cikamamis olgunlasamamis birisiniz.eminim duvarlarda boy boy fotolariniz vardir..inanin dogurmakla anne olunmuyor her doguran anne olsaydi o minicik bedenleri bogup atan tuvalete atip sifonu ceken bir cop gibi cope atan canavarlarmis bir anne kopek! Kadar olamayan insan gorunumlu mahluklar anne midir sizce!!!
Burada ne sizin hamileliginiz nede duygulariniz umurumda.acinacak halde olan sizsiniz bunu bilin.ne yazik simdi igrendiginiz!!!! O kadinlar gibisiniz..Allah layiginizi vermis eee Allahin sopasi yoktur.o yavrucak Allah omur vermisse dogar ama siz ona bakmazsiniz zaten bakici bakar anane bakar dede bakar babasi cok guzel bakar eminim o yonden sansli en azindan bir baba seflati hissedicek.emzirmek mi aaaaa sarkarsiniz tam seyma subasi tipi!!!
Son olarak size bol bulantili depresyonlu anyayi konyayi anlayacaginiz 9 ayi 9 yil gibi gececek bir hamilelik diliyorum.o sabi p masum yavruyuda Allah korusun insallahhhh...
NOT:bana cvp yazma zahmetinde bulunmayin hic bakmayacagim zira iki kucuk kizimin vaktinden sizin gibiler! Icin calamam..
Kimseyi kinamayiniz kisi kinadgini yasamadan ölmez.....

Ama siz de kinadiniz şimdi

Yazmayacaktım polemik de hiç olsun istemem ve sevmem ama, eline ultrasonda yumurtalığındaki tümör resmi tutuşturulan kadınlar varken halinize şükredin. O kadınlar da bebek için uğramıyor kadın doğum bölümüne. Jinekoloji tüm kadınlar içindir. Ya sağlık sorununuz olsa yine gidecektiniz aynı doktorlara. Kim emin olabilir sağlık sorunu yaşamayacağından. Bu da bir egodur işte.

Konunuzda kendimi gördüm bende evlenme aşamasındayım hamile kaldım dünyanın en zor şeyi resmen asla istemiyordum önümüzdeki beş senede isteyecek gibi durmuyorum.yasınız kaç o önemli bence?
sizi de burda yerden yere vurmuslardi hatirladim.insallah daha iyisinizdir.aslinda var ya hic boyle konulari acmamak lazim.herkes melek bi konu sahibi caniymis gibi yorumlar geliyor.

çok yazık kadının kadına yaptığını hiç kimse birbirine yapmıyor.

Göz ardı et haricinde bir engelleme şekli var mı ona bakacağım şimdi. Forumdan çıkış yapıp da girmeyeceğim, görürsem cevap yazarım tutamam kendimi.
actıgınız konuya ıstemedıgınız uye yorum yapamıyor engelleyebılıyorsunuz ama pro uye olmayanlar yapabılır mı bunu bılmıyorum

oy neler okudum ben ya.
hamile bir kadına böyle beddua edilir mi hiç. Bol bulantılı depresyonlu hamilelikler yazılmış. İnanılmaz. Aşırı etkilendim ya, benim bile içim cız etti Allah var. Kurban olayım böyle yazanlar kendinize gelin. Nasıl bir kalbiniz var sizin?

Madem bu kadar istemiyordunuz neden korunmadınız diyeceğim . Siz de bana ilaçlar kilo aldırıyor hormonal dengemi bozuyor falan diyeceksiniz sanırım. Hatta korunuyorduk, bir seferlik bir hataydı da diyebilirsiniz. Olabilir.
Ama keşke bu denli çocuklardan, hamilelikten, kadınlığın en büyük lütfu olan annelikten bu denli nefret ederken tüplerinizi bağlatmayı düşünseydiniz de hayatı kendinize zehir(!) etmeseydiniz ...

Konu sahıbı napmış dıye bakayım dedım konu talan olmuş :) neyse konu sahıbısı suankı ruh halınız nedır umarım bıraz daha bebegınıze alışma evresıne gecmıssınızdır

Kadınlığı en büyük lütfu annelik mi? Neye göre, kime göre? Böyle bir evrensel kanun mu var? Siz dünyaya sadece üremeye mi geldiniz? Sizin hayat amacınız bu olabilir ama birçok kadının hayat amacı, vizyonu misyonu amacı bu değil.
Ha bu arada belirtmeden edemeyeceğim. Tüpleri bağlatsanız dahi %0,01lik bir ihtimal var, hiçbir korunma yöntemi %100 korumaz,korumuyor. Şunu kullanıyorum kesinlikle hamile kalmam diyebileceğimiz bir yöntem varsa o da seks yapmamak. Başka da yok.

Allahim tez zamanda saglikli bir evlat nasip etsin size cani gönülden

Kafasi karisik,gebelik istemedigi halde gebe kalmis endiseleri olan bir kadina bu denli olumsuz yorum yapip hatta beddua etmek cok acimasizca degil mi?
Lutfen bunu birbirimize yapmayalim. Empati kuralim,anlamaya calisalim.

Konu sahibi, bence alisacak seveceksin.
Ama lutfen uzman destegi al.
Hakkinda ne karar verirsen ver,en iyisi olsun insallah

Allah tez zamanda kucağını doldursun arkadaşım. Keşke herkes senin gibi naif, iyi kalpli olsa :) kalbinin ekmeğini ye inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…