Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ozge72 kişisini ben göz ardı et dedim, haliyle çok şükür yazdıklarını görmüyorum. Forumdan çıkış yaptığım için mesajını gördüm.
Ben onun yazdıklarını görmezken neden beni görüyor bilmiyorum. Bana mesaj attı demedim zaten, hakkımda mesaj atacak kadar takmasına üzüldüm dedim, Mune ablaya benimle ilgili mesaj attığından bahsetmiş, artık mesajlarını göremediğim için bulup buraya yazdığını koyamam.
Ağır yazma aşamasına doğru emin adımlarla gidiyorum, deler geçerim de vicdanen sonra rahatsızlık duyarım diye kendimi tutuyorum. Can acıtmak, kalp kırmak kolay, zor olan kendini tutmak. Daha da zorlaştırmayın.

Göz ardı et haricinde bir engelleme şekli var mı ona bakacağım şimdi. Forumdan çıkış yapıp da girmeyeceğim, görürsem cevap yazarım tutamam kendimi.

Evet hayat hiç adil değil arkadaşım.. gecenin kaçı olmuş ben hala uyumadım düşünüyorum sonu nolacak kaç tüp bebek tedavisi daha negatif ile sonuçlanacak...
Bir gün bu dünya daki en büyük hayalim olan anneliği tadabilecekmiyim diye düşünürken tamda bu konu geldi önüme...
Allah yardımcın olsun ama eminim doğunca çok iyi bir ANNE olursun şuan şok la böyle düşünüyorsun... biri bana hamilesin dese sevinçten düşer bayılırım... karnında bir mucize taşıyorsun senden bir parça allahın en güzel ödülü insanoğluna...

Yegeniniz falan var mi? Onlara karsi da mi boylesiniz? Ben de cocuklardan nefret ederdim. Hatta 10 yil once ilk yegenim dogmadan abimin esine valla severmiyim bilmiyorum. Sevemezsem kusura bakma cunku ben cocuklardan hazetmiyorum demistim . Ama dogunca, hele de oturmaya, emeklemeye baslayinca oyle bir sevmeye basladim ki. Kendime sasirdim.

Suan 34 yasindayim ama cocuk istemiyorum.Sebebi cocuklari sevmemek falan degil. Bu fobiyi yegenlerimle astim ben. Onlardan sonra her cocuk sevimli gelmeye basladi.. Sadece kendimce bazi korkularim var. Rahatima ve ozgurlugume cok duskunum.. kisitlanmasini goze dahi alamiyorum. Olsa tabiki sevecegim. Bence siz de seveceksiniz ve belki burada yazdiginiz mesaji okuyup utanacaksiniz bile ama tabiki suan kapana kisilmis gibi caresiz hissetmeniz cok normal. Sizi anlayabiliyorum.

Ben çocuklara çok düşkünüm, öyle seviyorum ki hepsini. Bir odada 10 çocukla kakır kikir günlerce oyun oynarım herhalde. Ama buna rağmen ben bile kendimi çocuk için hazır hissetmiyorum. Kesinlikle psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor, buna inanıyorum. Yani duygularını ben anormal bulmuyorum. Ama şuna da eminim ki doğduktan sonra çok çok seveceksin. Yazdıklarını okurken öyle hissettim nedense:)

7 yıl boyunca sosyo-ekonomik seviyesi düşük çocuklarla çalışan bir kurumda gönüllü eğitmenlik yaptım. Birçok gönüllü eğitmene de bu sürece alışmalarında yardımcı oldum.

Genel gözlemim şu yöndeydi:

Ben çocukları çok severim, hayatım boyunca bunu yapmak istedim, çocuklarla çalışmak harika vs. minvalinde söylemleri olan ve kuruma kendisi gelen gönüllülerin büyük bir kısmı en çabuk havlu atanlar ve sorumluluklarını aksatanlar oldular.

Ben çocukları sevmem, yapabilir miyim emin değilim, korkuyorum, bir deneyim belki yapabilirim diye tereddütü olan eğitmenler... Çoğu birinin ısrarıyla ya da zorla getirilmişlerdi. Bu arkadaşların istisnasız her biri çocuklarla çok iyi anlaşan hatta çocukların en sevdiği, sorumluluklarına sahip çıkan ve büyük hassasiyet sahibi eğitmenler oldular.

İlkinde çoğunluk vardı ama ikincisi istisnasızdı.

Kurumumuzun özel plaket verdiği arkadaşlarımızdan biri, ki sahneye çıktığında hepimiz ağlamıştık, dünyanın en huysuz kadınıydı. Kuruma geldiği gün ben çocuk sesine bile dayanamam demişti.

O plaketi hiç birimiz almadık, o kadar özel bir eğitmen oldu ki, onun adına özel bir plaket yapıldı.

Bir şey daha,

Bir kadın doğum hekimi bana demişti ki; gerçekten iyi bir anne iyi bir anne olamama ihtimalinden endişe eder.

Konu sahibi arkadaşım sizi anlıyorum. Bütün bu söylediklerimin sizin isteğinizle alakalı olmadığını da biliyorum.

Bebeği dünyaya getirmeye karar verdiğiniz için bunları söylemek istedim.

Tüm sayfalarda şu yorumu aradım aklı selim bir iki yorum daha var gerisi ay hamileyimm istemiyorum yaggg tarzında şımarık bi takım komiklikler(!)

Bana da bebek doğurmak çok uzak gelirdi yapamam derdim. Gezmeyi de o kadar çok severim ki eşimle rahatımıza da düşkünüz. Ama yaş ilerleyip de tüm gezmelere doyduğun zaman diyorsun ki hayatınızda bir şey eksik ama ney.. sonra arkadaşlarıma baktım hepsi bi koşuşturmaca da yok kreşe nereye yok ilkokul nereye. Bana uzak gelen o düşünceler sonra hoşuma gitmeye başladı. Eksikliği bulmuştum kısacası. Hemen olmadı elbette Türk filimlerindeki gibi değilmiş olay. Dr kontrolleri takipler tüp bebek vs derken doğal yolla geldi miniğiniz.
Kısacası Şimdi uzak gelse bile birkaç yıl içinde zaten isteyecektin. Ben istediysem herkes ister öyle söyleyeyim.
Şimdi tek dileğin hayırlısıyla ve sağlıcakla kucağıma alabilmek. Hele ultrasondaki o ayak kol hareketlerini görünce daha bir bağlanıyorsun. Zaman her şeyin ilacı ve sen de bağlanacaksın miniğine eminim.
Şunu da söyleyeyim ilk iki senemizi feda edeceğiz uykusuzluk yorgunluk fedakarlık..
Hele doğum sonrası depresyonu o süreç en zoru olacak biliyorum. Ama inan değer emin ol.

İlk hamileliğimde ağlamıştım hazır değilim daha çok erken diye ki evlendikten iki ay sonra hamile kaldım
Bence bu nasıl olacak beni neler bekliyor korkusu olabilir
Kalp atışını duyduğum an değişti herşey farklı Bi duygu
Kendinizi kasmayın istemiyordum VS diye rahat bırakın eminim değişecek düşünceleriniz
Şimdi iyi ki diyorum şükrediyorum

Bebek dogunca neden daha erken olmadi ki diyeceksin. Evet zor, ama insanin hayatinin amaci oluyor. Bir insan yetistirmek neden korkunc olsun? Ustelik hep bebek kalip aglamayacak merak etme

Leeennnn beddua mı ediyon menepoza kadar sevişmicem ha 38 im şunun şurasında ne kaldı

ne menapozu ömrün boyunca sevişmemen lazımmış okumadın mı

kavun felaket habercisi olmak istemem ama kalp atışını duyunca bir şeylerin kabaracağına falan kodlama kendini hayal kırıklığı yaşayabilirsin. bazılarının dediği gibi doğuştan anaç olan ve anne olmayı hak edenler muhtemelen bu etapta ses kaydı falan alanlar. koalinaya da yazmıştım kucağına aldığın an diyorum:))

Bebeği kendi hayatına uydur. Bakımında yardım al gerekirse. Ben doğursam, yatılı bakıcı tutardım kesin. Kendine zaman ayırabildiğin sürece neden olmasın, arkadaş olur sana işte.

Soylenen hic bir seye aldirmayin. Annemizin karnindan annelik ic gudusuyle dogmuyoruz zamanla ogrenilen birsey o. Ben bebegimin o cennet kokusu aliyorum dediklere hale cocugum 3 aylikken geldim. Dogdugunda ise bebegimi gorecegim diye degil saglikli dogdu sukur diye sevinmistim. Herkes sut kokuyor almiyormusun dediginde yoo bildigin kaka kokusundan baska birsey almiyorum demistim. Zamanla duruma adapte oluyorsun. Ama yinede dogum sonrasi bir psikologa gitmenizi tavsiye ederim. Surece alismak adina. Ve yasadiginiz her duygu normal bunu bilin. Herkes havalara ucacak diye bisey yok. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Sevgili kavunkokusu, insanları “özel mesaj attı” diyerek itham edip bir nevi zan altında bıraktıktan sonra kanıt isteyince öyle demedim demek ne kadar kolay değil mi? Bir de sıkışınca “aslında engelledim ama siteden çıktım da, bir de öyle baktım öyle gördüm mesajı” demeler.

Site ile bu kadar saat bu kadar ince tekniklerle meşgulseniz ve bir üyeye sadece size aksi yönde görüş yorum yazdı diye bu kadar takılıyorsanız kusura bakmayın ama ben size sadece güler geçerim, hatta hamile olduğunuzdan bile şüphe duyarım. Konu, belki de ilgi çekmek isteyen bir insanın fake konusu bile olabilir bu donelere bakınca.

Değilse de size acilen zihin dinginliği diliyorum, zira bir can dünyaya gelecekse biraz daha ruh sağlığı yerinde birine denk gelsin inşallah :)

Tüm sayfalarda şu yorumu aradım aklı selim bir iki yorum daha var gerisi ay hamileyimm istemiyorum yaggg tarzında şımarık bi takım komiklikler(!)

Aman onunla kalsa da iyi maalesef görüş bildirenleri bir de zan altında bırakma, itham etme ve üzerine bir de “stalker” diye dalga geçme de çabaları da cabası.
Madem aksi görüşe hazır değiller, neden konu açarlar hiç anlamam.

Mune'ye özel mesaj ile belirttim yazmışsınız ; o da zaten hakkımda özel mesaj atmaktan bahsetmiş. Nesi yanlış? Atmışsınız mesaj sonuçta.

bütün yorumları okudum.
bana da üslubunuz çok sevimli gelmedi ama, sevimli olmak zorunda olduğunuzu düşünmüyorum.
kuzenim hamile kaldığında çok benzer bir konuşma yapmıştık onunla.
"ben senin gibi haberdar değilim, başıma ne geleceğini bilmiyorum. ne yapmam lazım folik asit dediler, su iç dediler ama of puff"
"özgürlüğüm kısıtlanırsa öfkelenir miyim şefkatsiz olur muyum? benden iyi bir anne olur mu? kendimi sürekli yemek yapan bir anne rolünde düşünemiyorum" demişti.
çalışmayı seviyorum ben evde olmak çocuk bakma fikri bana çok uzak, nasıl üstesinden geleceğim?"

ben de ona sordum: eşini seviyor musun? o da seni seviyor mu? neden anne olduğun için bütün bu kaygıları tek başına yüklenmen gerektiğini düşünüyorsun?

evet toplumsal rollerimiz, algılarımız vs. sorumluluk hep annede..
elbette babası emzirmeyecek bebeğinizi..
ama konunun dışında kalması da gerekmiyor.

eğlenceli bir çiftsiniz birbirinizi seviyorsunuz. eşinizin size saygı duyması çok önemli. bebek istememekle ilgili kararınıza saygı duyması da, hamilelik haberinizi havalara uçarak karşılaması da çok güzel tepkiler.. (Gebeliği sonlandırmak isteseydiniz onun sevinmesi de sizin için ayrı bir yük olabilirdi ama zaten bu ihtimali düşünmeye gerek yok)
paylaşarak zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. korkmanız doğal en iyisi akışına bırakarak süreci yaşayın.

herkes kendi hikayesini yazıyor. eski yorumlarımda da bahsettim benzer konularda.
çocukları hele de bebekleri hep sevdim. 10 yaşında bile mahallede anneleri rahatlatan, bebekleri, çocukları oyalamayı seven bir çocuktum. iki çocuğum var şimdi..
ben esasında evlenmeyi değil de anne olmayı çok istedim.
hamileliğim doğumum sorunsuzdu..
kucağıma aldım, fotoğraflar çekildi, gülücükler espriler emziriyorum, altını değiştiriyorum
ama hastaneden çıkıp eve geldiğimde ben ben değildim.
hayatım sıfırlanmış gibiydi. ilk iki hafta bütün yetilerini kaybetmiş her şeyi unutmuş gibi şaşkın, bezgin ve yorgundum.
sen nasılsın diye soran arkadaşıma, ki genelde herkes önce bebeğe agucuk gugucuk yapar annenin nasıl olduğunu sormaz, iyiyim derken gözlerimden yaşlar akmıştı.
bu kadar isterken bile yaşanabiliyor.
gözlerinden kalpler fışkıran, huzurla pışpış yapan bir kadın değildim.
ha sonra emzirme, gaz, ek gıda, uyku hepsinde zorlu aşamalar yaşadık ve alıştık.
kaka takibi, kusma sayısı takibi, yarım kundak, slingle evde iş yapma gibi tecrübelerim oldu.
zamanla birbirimizi tanıdık sanki. o beni doğar doğmaz çok seviyordu bana aitti zaten.. ben de gülücüklerle agucuklarla çığ gibi büyüyen bir sevgiyle bağlandım yavruma.

bu sorgulamayı "naif olmayan" bir üslupla yapsanız da, merhametli bir anne olacağınıza inanıyorum.
herkes kalp atışı ikili test ayrıntılı usg takvimini bilmek zorunda değil.
imkan dahilinde özelde de bir doktorunuz olsun o sizi bilgilendirir.

hem eşiyle rulolarla kılıç oynayan kadın çocuğuyla neler yapmaz?

ayrıca şunu da eklemek istiyorum, ikinciyi deli gibi istedim. yine her şey yolunda gitti.
ve bu sefer ilk 6 ay o kadar güzel geçti ki, ilk çocuğumun ilk 6 ayını düşünüp hayıflandım..
ha sonra iki çocuklu hayat pek de kolay olmadı, eşimle iletişimimizde sorunlar da oldu ama sular bulanmadan durulmuyor.
şimdi okul kreş kaygıları.. günlük telaşlar.. oturup düşünmeye fırsatım olmuyor bile.
günün sonunda hep "şükür" var..

Mune'ye özel mesaj ile belirttim yazmışsınız ; o da zaten hakkımda özel mesaj atmaktan bahsetmiş. Nesi yanlış? Atmışsınız mesaj sonuçta.

Sevgili Koalina bir de size açıklayayım aşağıda tane tane, madem sordunuz ve merak ettiniz:

Mune Hanım'a yazının aynısı gönderdiğimi dürüstçe ben yazdım zaten ilgili mesajımda. Bunun da sebebi site ve forum kuralları ile ilgili nacizane yorumumu Mune ile paylaşmak istemem, sanırım buna hakkım var değil mi?

Konu sahibi ise; benimle ilgili ispat edemediği bir takım söylemlerde bulunmuş: "Özel mesaj atacak kadar" demiş, yasaklı olduğu halde "mesajlarını bulduğumu beğenmediğimi" yazmış (ki teknik olarak imkansızlığını anlattım önceki yorumumda), üstüne üstlük "stalker" diye itham etmiş. Bir forumda gördüğümüz, denk geldiğimiz mesajlara bakıp yorum ya da emoji bırakmak ne zaman yanlış oldu acaba?

Ben de bunlar üzerine diyorum ki, özel mesajı gösterebilir misiniz, üstelik rica ederek belirtiyorum. :)

Bir de diyorum ki, konu sahibi yasaklı iken nasıl olur da ben konu sahibinin mesajlarını bulabilirim?

Son olarak da stalker olduğumu düşündüğü için bununla ilgili de bir kanıt sunmasını rica ediyorum.

Bir zahmet madem siz sorumluluk aldınız yorum yazarak, siz bir izah edebilirseniz inanın çok mutlu olurum :)

Yoksa uzatmak değil niyetim. Ama sonuçta kişisel olarak birkaç zan altına birden sokmuş beni. Doğal olarak ben de anlamak istiyorum. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…