- 2 Ocak 2015
- 6.447
- 15.481
- 448
- Konu Sahibi kavun kokusu
-
- #521
Koalina lütfen gel ve yorum yaz, lütfen.
Ağlamak ile çığlık atmak arasında gidip geliyorum.
Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.
10 küsur yıldır da evliyim.
Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!
Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.
Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.
Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.
Bir gözünüz aydın silsilesini de orada ye. Nasıl bir suratım varsa artık
"şoktasınız galiba"
"istenmeyen gebelik galiba"
"3. çocuğunuz falan mı çok mu geldi"
gibi laflar duydum sık sık.
Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.
Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.
Keyfi kürtaja karşıyım, haliyle benim için seçenek değil.
Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.
Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?
4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.
Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.
Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?
Tüm sayfalarda şu yorumu aradım aklı selim bir iki yorum daha var gerisi ay hamileyimm istemiyorum yaggg tarzında şımarık bi takım komiklikler(!)Tmm cocuk istemiyorsun en kötü aldırırsın arkadasım.
İstemiyorsan dogurma zaten.
Ama ben su alaycı ifadeye acayip uyuzum
Gereksiz duyar kasacak değilim ama
İstemiyordum dersin anlarız 3 sayfa komediler sakalar flan ne gerek var?
İnsanlar cocuk diye hantırdıyor burda.
Sen gözün aydın diyenleri bile alaya alacak kadr egolusun.
Lüften üreme sen.
Leeennnn beddua mı ediyonmenepoza kadar sevişmicem ha 38 im şunun şurasında ne kaldı
Hiç kalp kırıcı yaklaşmadınız bana, kendi kalbiniz kırıldıysa bile belli etmediniz bana. Kırdıysam sizi özür dilerim, siz beni kırmadığınız içinse teşekkür ederim.
Günlük tutarsam konudaki belli kişiler oradan taciz etmeye devam edeceklerdir.
2 açıdan da üzücü olabilir benim için:
1. Hislerim değişmez ve değişmediğini görüp üzülebilirim
2. Hislerim değişir ve eskiden şunu şunu diyormuşum deyip üzülebilirim.
En son adım adım ilerlemeye karar vermiştim, hala öyleyim. Kalp atışı sıradaki adım.
Soylenen hic bir seye aldirmayin. Annemizin karnindan annelik ic gudusuyle dogmuyoruz zamanla ogrenilen birsey o. Ben bebegimin o cennet kokusu aliyorum dediklere hale cocugum 3 aylikken geldim. Dogdugunda ise bebegimi gorecegim diye degil saglikli dogdu sukur diye sevinmistim. Herkes sut kokuyor almiyormusun dediginde yoo bildigin kaka kokusundan baska birsey almiyorum demistim. Zamanla duruma adapte oluyorsun. Ama yinede dogum sonrasi bir psikologa gitmenizi tavsiye ederim. Surece alismak adina. Ve yasadiginiz her duygu normal bunu bilin. Herkes havalara ucacak diye bisey yok. Hakkinizda hayirlisi olsun.Herkese merhabalar, cezalı olsam da yazdıklarınızın çoğunu okuyabildim sanırım.
Arada çok hadsiz olanlar vardı, terbiyelerine veriyorum, terbiye sınırları aşmadan beni suçlayıp yargılayanlara lafım yok çünkü terbiye sınırlarını aşmadan fikirlerini belirtmişler.
Arada bazı annelere çok teşekkür ederim, bir annenin itiraf etmesi zor olan şeyleri söyledikleri gibi bir de burada belirtme cesareti gösterdiler, elbette onlar da payını almış "tuuu, ne biçimsin" vs gibi söylemlerden.
Çok şaşırdığım mevzu ego oldu. Çocuk istemezken (üstelik de korunurken) hamile kaldığı için kızan bir insan nasıl egolu oluyor? Benim adımı biliyor musunuz? Nerede yaşarım? Yanınızdan geçsem tanır mısınız beni? Ego gösterisi yapmam, şımarıklık yapmam yetmez bunun ekmeğini de yemem lazım, sanaldan nasıl olacak bu? "Yaaaaa, korunurken hamile kalma havası attım (nasıl bir havaysa bu), ama kimse adımı bilmiyoooooor, ben olduğumu bilmiyoooooor". Güldürmeyin rica ederim.
Buraya yazılanları baz alarak bundan sonra forumda kilo verme bölümünün kapatılmasını rica ediyorum, istemesine rağmen kilo alamayanlar varken bin bir çeşit diyet programı rencide edici oluyor. Aynı zamanda kilo alma bölümü de kapanmalı, su içse yarayanlara nispet oluyor. Forumu titiz bir şekilde inceleyip kapatılması gereken diğer bölümleri de tespit edeceğim.
Bundan sonra yazacaklarım yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar için.
Sakinleştim mi, kaçarı yok kabullen mi dedim ne oldu bilmiyorum ilk 2-3 günkü deli halim yok. Bir başka arkadaşım daha aradı, böyle hissetmen normal, isteyerek çocuk yapanlar bile hamile kaldığı an bu hislerde olabiliyor, hatta doğduktan sonra da bir süre devam edebilir, gitmek-kaçmak isteyebilirsin, ama geçiyor" dedi. Arkadaşıma haber veren ben değilim bu arada. (bunu yazma sebebim arkadaşlarıma haber verecek kadar kabullenmediğimi belirtmek.)
Gün içinde hamile olduğum aklıma gelmiyor, öyle karnımı marnımı tutmuyorum. Ancak geçen gün şöyle bir şey oldu, elimde tepsi var, tepsiyi kısa tarafından değil de uzun tarafından tuttum böylece tepsi dikey bir halde kapıdan geçmeye çalışıyorum. Evimiz rüzgarlı, kapı hızlı bir şekilde kapanmaya başladı önündeki kapı tutacağına rağmen. Normalde ben kapı mı çarpmış, bacağımı duvara mı sürtmüşüm umursamam böyle şeyleri, geçer giderim. O an ama karnımı korudum. Kapı aniden kapanmaya başlayınca popomu geri atmak zorunda kaldım ki tepsiyi kendime çekeyim, kapıyla çarpışıp dökülmesin üstündekiler. Bu oldu diye (kendimi geri çektim diye sevinirken...) akşama canım sıkıldı.
Birkaç ay önce halı almıştık ve içinden kalın kartondan rulo çıkmıştı, eşimle o iki ruloyu kılıç gibi kullanıp şövalyecilik oynuyoruz. Aynı akşam aldım bizi kartondan kılıçları ama eşim oynamadı, yok olmaz dedi. Hamile olduğum için oynamadı. O an "daha şimdiden hayat kısıtlandı" diye düşünüp üzüldüm.
Eşim hala çok mutlu, her şeyle o ilgileniyor. Doktorları o buldu, evet doktorlar, 2 tane çünküRandevuları o ayarlıyor, bir bakıyorum telefonuma mesaj gelmiş, MHRS kaydınız maydınız diyor, kendi telefonuna uygulamayı indirmiş ama benim bilgilerimle giriş yapmış. Yani annenin hissedeceklerini baba, babanın hissedeceklerini anne adayı hissediyor. Bu şekilde davranması normalde bir kadını göklere çıkaracakken beni üzüyor.
Bütün bu hislerin geçmemesinden korkuyorum, hem de çok. Beni bilen insanlarsa senin kadar merhametli ve sevgi dolu bir insan istese de böyle hissedemez diyor (doğumdan sonra yani).
Şu an durum bu. 200e yakın bildirim var, dönüp bakayım atladığım görmediğim mesaj var mı.
@office daha hain ve içten gülemezdin sanırım, zalımsın kadın.
@domacica hatırladım, hatırlamaz mıyım
@Bibibella ben de kendi halimdeydim sen gibi, sen de olacaksın ben gibi.
Ozge72 kişisini ben göz ardı et dedim, haliyle çok şükür yazdıklarını görmüyorum. Forumdan çıkış yaptığım için mesajını gördüm.
Ben onun yazdıklarını görmezken neden beni görüyor bilmiyorum. Bana mesaj attı demedim zaten, hakkımda mesaj atacak kadar takmasına üzüldüm dedim, Mune ablaya benimle ilgili mesaj attığından bahsetmiş, artık mesajlarını göremediğim için bulup buraya yazdığını koyamam.
Ağır yazma aşamasına doğru emin adımlarla gidiyorum, deler geçerim de vicdanen sonra rahatsızlık duyarım diye kendimi tutuyorum. Can acıtmak, kalp kırmak kolay, zor olan kendini tutmak. Daha da zorlaştırmayın.
Tüm sayfalarda şu yorumu aradım aklı selim bir iki yorum daha var gerisi ay hamileyimm istemiyorum yaggg tarzında şımarık bi takım komiklikler(!)
Mune'ye özel mesaj ile belirttim yazmışsınız ; o da zaten hakkımda özel mesaj atmaktan bahsetmiş. Nesi yanlış? Atmışsınız mesaj sonuçta.Sevgili kavunkokusu, insanları “özel mesaj attı” diyerek itham edip bir nevi zan altında bıraktıktan sonra kanıt isteyince öyle demedim demek ne kadar kolay değil mi? Bir de sıkışınca “aslında engelledim ama siteden çıktım da, bir de öyle baktım öyle gördüm mesajı” demeler.
Site ile bu kadar saat bu kadar ince tekniklerle meşgulseniz ve bir üyeye sadece size aksi yönde görüş yorum yazdı diye bu kadar takılıyorsanız kusura bakmayın ama ben size sadece güler geçerim, hatta hamile olduğunuzdan bile şüphe duyarım. Konu, belki de ilgi çekmek isteyen bir insanın fake konusu bile olabilir bu donelere bakınca.
Değilse de size acilen zihin dinginliği diliyorum, zira bir can dünyaya gelecekse biraz daha ruh sağlığı yerinde birine denk gelsin inşallah :)
Mune'ye özel mesaj ile belirttim yazmışsınız ; o da zaten hakkımda özel mesaj atmaktan bahsetmiş. Nesi yanlış? Atmışsınız mesaj sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?