- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
Eskimesini istemiyorsa kiraya vermeyecek diğer kiracılar taviz vermiş ev sahibine sizden de aynı şeyi bekliyorlarBiz kullanmak dışında zarar vermedik ustalar saçma sapan is yapmış temizlik yapmaya korkuyor insan silikonlar atacak diye. Ama biz kullandık biz eskittik gözüyle bakıyor herhalde adam. Ya da asagi kattakilerden yüz bulup bize de yaptırın siz oturuyorsunuz hesabı yapıyor. Yaptırmamaya karar verdik gittiği yere kadar gitsin diyoruz şimdilik tehlikeli bi durum olmadıkça
KESİNLikle ben de zaten başka şeyler düşünmeye başladım bana herkes kimse kıracıyken parke yaptırmaz vardır onda bir is diyorlar. Ama alttaki adam hiç bir şekilde çıkmak istemiyor önü arka bahçe yaşlı insanlar seviyorlar evlerini ev almayı da düşünmüyorlar açık açık söylüyorlar. Ben bu evde olmeyecegim ki allah nasip ederse kendi evimi alınca çıkacağım. Niye senin evinin bozmadığım bir yerini yaptırayım ? İnsanlar tuhafne demek ortak. para verirseniz kiradan düşecek. öyle şey mi olur. alt kattaki teyzelerde yanlış yapmış
Öyle zaten benim bu düşüncemi bildiği halde ısrar etmesi delirtiyor beni. Olmadı öyle diyeceğim madem yapılması gerekiyor biz yaptıracağız siz kiradan düşeceksiniz kimse zorda kalmayacak diyeceğim. Ya İnan’ın dükkan sahibi insanlar dört tane evleri var kira aldıkları biz bebek sahibi olacağız kendi yağımızda kavruluyoruz genç insanlarız babamız annemiz iki destek oldu diye yüzümüze söylüyor bi de babanızdan isteyin die. Pes ciddenhayır hayır sakın odemeyın
yaptıracaksanız kıradan duser kırayı eksık verır faturayı saklarsınız
ne munasebet kıracı nıye evı yaptırsın asagı da yaptırdıysa kıradan dusulmustur veya baska bır anlasma vardır olur mu oyle sey 50 yılda otursanız sız kıracısınız netıcede
Öyle dicem zaten daha da konuşursa ben niye para veriyorum dediğimde yine sen kullanacaksın diyecek. Benden sonraki kıracı da kullanacak o da para versin o zaman dicem ben de. Çıkarken paranı veririm dicek yine. O zaman duş kiradan çok zor bisey değil memnun değilsen bizden de çıkar gideriz dicem. Böyle seylere hiç gelebilen insanlar değiliz çıkar gideriz taşınırım uç dört milyar kendime harcarım onun evine tek kuruş harcamam. Kendi kırdığım döktüğüm bir şey olursa da kimseye harcatmam kendi üzerime duseni yaparım.Öyle şey olmaz, siz çıkıp gideceksiniz ama orası onun evi. Oh kiracılara yaptırsın evin tadilatını. Ne güzel dünya.
Valla değişik artık insanlar benim aklıma hiç yatmadı sordum burda bir tane normal bulan arkadaş olmadı. Demek ki normal degil..Bizimde eski oturduğumuz ev çok eskiydi dökülüyordu
her ay muslukları bozuluyordu ve biz her ay yaptırdığımızın fişini saklayıp
kiradan düşüyorduk saçmalamış ev sahibiniz vermeyin para filan
Allah gözlerini doyursun. Kimsenin parasında gözüm yok ama bizim iki kuruşumuz annemizin babamızın iki desteğini çok gören insanlar var ya. Karisina da sabah söyledim oysa ki annemler ev aldı kayinvalidemler bebeğe bi ton masraf yaptı yapacaklar diye. İste kendine de pay çıkaracak demek ki. Oysa ben mağdur olduğumuzu dile getirmiştim. İşlerine geleni anlamışlar 500 liraya iki katı da hallettirecek iste ortak diyor ama bence bizimki 250 tutuyor tek basına tamamen bize yaptırma derdindeAsla kabul etmeyin eğer yaptırırsanız da verdiğiniz parayı kiralaya kişi kiradan düşmek zorunda sözleşmenizde bu yazıyor olmalı bu şekilde anlaşın mecbur bir şekilde kiradan mahsup edicek oldu canım parayı sokakta bulduk bizde
İnanın yıllarca kullanmış olsam sağlam biseyi kullanılmayacak hale getirsem yine tutar yaptırırım. Hani onu da aklım alır. Ama uç yıkamada mahvolan birşey eski bi küvet gibi biseyi takmislar oraya çıkma altında full rutubet yazın böceklerin örümceklerin yaşam alanı silikonları ha sokuldu ha sökülecek. Evin her yeri böyle bu arada ama burayı temizlemeye korkuyorum. Kavladı hep silikonları daha bir senedir buradayız düşünün süngerle hassasca temizledim hep en son dayanamadım silikonların altı simsiyah kalınca alttan gelen rutubetle fırça sürünce kalktı neredeyse komple. Dedim nasıl iş yapmışlar. Kendileri de evlerine geceli bir sene oldu yanlış yapılmış bir banyo olmasa iki katı birden ayni anda degistirtmezdi. Demek ki bizden kaynaklı biŞey değil ama bizden alacak aklı sıra. İnan’ın vereceğim parada da değilim insani genç ve cahil diye sırf karşısındaki kadar çenesi baskınlığı yok diye oldu bittiye getirip keriz yerine koymasi, yok deyince babandan iste demesi öyle ağır ki. Sanki eşim her ihtiyacında babasına koşuyormuş gibi. Ailelerimiz şükür bize biz söylemeden yaptılar hep. Biz genelde istemedik evli barkliyiz yapmayın kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenelim dedik. Ama tatile gönderdiler koltuk aldılar yatak odası aldılar açık cekim yaptırdılar şimdi bebek odası yapacaklar sagolsunlar ama başka bisey bekleyemeyiz. Bunları da birileri gördükçe koparma derdine düştü. Ama bu insanlar sizin gibi varlık icİnde yapmadi bunları üçün üzerine iki koyup zorluk içinde yaptılar. Evliliğimizin ucuncu senesin yapıldı. İnsanlar les kargasi gibi biz aldık desek bizim durumumuz kazancımız iyi sanacaklar die bildiler hep anne babamızın yaptığını. Ama bu defa da babandan iste annenden iste deme cesaretini buldular. Kendimiz için bi gün bisey istememişiz onlar icin isteyeceğiz. Kusura bakmayın hamileliğin verdiği duygusallıkla çok doluyum normalinin beş katı sinirleniyorum kırılıyorum insanlaraEskimesini istemiyorsa kiraya vermeyecek diğer kiracılar taviz vermiş ev sahibine sizden de aynı şeyi bekliyorlar
Dimi ben de öyle düşündüm masraf ettiyse durumu yoksa kiradan düşer. Bu bize evden çıkarsanız veririz paranızı diyor. Ama bana hiç inandırıcı gelmiyor. Dört evden kira alan dükkan sahibi insanlar bi de bunlar İnanın. İnsan “bunların eti ne budu ne bebekleri olacak yazık” der. Uç kuruşumuza göz dikiyorlar..
Zorla onu yaptıracaklar bize para versek. Eşim onun yüzüne öyle deyip sonradan bi bahaneyle yapmayacak adamın baskınlığına karşı öyle yapacak yani adam konuşturmuyor çünkü yuzyuzeyken. Ben hep kızardım Kırıp döküp çıkan kiracılara. Demek ki kızmamak lazımmış bilip bilmeden. Böyleleri sonraki kiracıya öncekini sorunlu gibi göstermeye bayılırlar. Ama gelen kıracı bilmez gercegi. Demek ki İnsan bu noktaya gelebiliyormuş..Eşiniz kabul ederek hata yapmış, çıkarken de kurtaramazsınız parayı ki ne zaman çıkılacak belli değil, kırıp bırakırıp yerinizde olsam, zaten kendiniz yaptırmışsınız, kiraya verirken yeniden yaptırsın
Gelen kıracı hazıra mi konacak deyince çıkarken paranızı veririm diyor. Verecek insan şimdiden durumu yoksa bile kiradan düşer yine de hakkı olmayan bir paraya göz ucuyla bakmaz. Ama bu nasıl baskın nasıl yaptırmak zorundaymisiz gibi konuşuyor şakayla karışık görseniz. Asagiyi örnek gösteriyor bize. Sanki ben basından onaylamışım gibi parke yaptırmalarını. Halbu ki ilk yaptırdıklarında aşağıdakiler parkeyi ev sahibinin yüzüne kırk yıl da otursam parke yaptırmam demiştim. Beni hesaba katmaz gibi ısrar ediyor. Ama para değil inat meselesi oldu bu. Gerekirse düzenimi bozarİm bi banyo muhabbeti icin daha fazlasını harcarım bulup buluşturup taşınırım. Ama böyle insanlarla uğraşmam. Kira biraz da şans meselesi gerçi burdan kaçarsın daha kötü insanlara denk gelirsin. Daha iyisine de gelebilirsin. O yüzden ne tarafa dönsem çıkmaz hale gelmez insallah..yok artık daha neler , yaptırcaklarsa kendi evlerine yaptırcaklar tapusu sizin mi? ben gidince başka kiracı hazıra koncak oldu ya , ben kiramı veriyorsam sende kendi evinin masrafını üstlenceksin
Ki eğer çıkarılabilir tel ise (her turlu pencereye uyumlu olanlardan) kendiniz yaptırın giderken de diğer evinize götürürsünüz diyebilirdi. Ev sahibiniz harbi insanmış yani bu yonden. Bizimki duvara cimentoyla yapışıp hep orada kalacak fayansin ücretini bizden alıyor. 500 lira tutuyor diyor ama inanmıyorum. Küvetin altı zaten fayans kendinden allahtan onu düşünmüş adamlar fayansi tamamen döşeyip küveti oturtmuşlar. Yapılacak tek şey küvetin sökülüp gidere ızgara takılıp banyo Eşiği yapılması. Ama muhtemelen onun banyosuyla bizimki 500 tutuyor. Yani bizimkini direk biz ödeyelim istiyor. Yerler mi yemezler..Bizim evde camlara tel takıldı sırf benim böceklere arıya alerjim var girmesinler diye adam onu bile kiradan düştü siz niye vereceksiniz ne münasebet yani giderken orda kalacak sonuçta
Kayınpederle eşim konuşmuş. Kayinpederim önce 200 lirasını ver bu yıl zam yapmasın kiraya demiş. Ama sonra güvenemeyip bosver para mevzularına hiç girme o adamla demiş. Gittiği yere kadar kullanacaz biz deyin tamamen giderse de kullanılmaz hale gelirse de o zaman düşünürsünüz demiş. Ben de zaten öyle yapmayı planlıyordum.En güzeli kayınpedere devretmek, hakkından gelsin.
Kiracı taşınmaza zarar vermedikçe tadilat parasını ödemez ki, hiç duymadım.
Eşim para vermedi adama. Adam sadece akşam vakti yorgun argın yakalayıp şakayla karışık her konuda baskın gelip bi de üzerine pazarlık yapmaya çalışınca eşimin kafası kaldırmadı kesin bi karara da varılmadı en son. Adam pazartesi başlarız sizin oraya dedi yani. Eşim de eve gelince hayal kurmasın beni konuşturmadıgi icin bisey demiyorum ama hiç bir para alamaz benden bırak vercem zannetsin dedi. Onun baskınlığına karşı yani. Zaten biraz daha böyle devam ederlerse çıkacağız evden gelemeyiz çünkü böyle salak yerine konmaya.Eşiniz de hata niye kabul ediyor. Bizde kiraciyiz her ay 1100₺ veriyoruz kolay mı kazanılıyor o para . Verirken kuru eve vermiyorum evin içindeki herşey için kira ödemiş oluyorum. Ben bozmadiysam ev sahibi ödemek zorunda. Klozet bozuldu su akıttı , kullanmıyoruz biz içindeki malzeme çürümüş eski klozet aradık ev sahibini anlattık kiradan düşerek masrafını yaptırdık. Ufak tefek şeyler neyse derim ama kombi gibi , fayans gibi kalıcı şeyler siz bozmadikca ev sahibinin sorumluluğu dur.. vermekte hata etmişsiniz
Kesinlikle. Ama biz de saf ayağına yatıp çok güzel uğraşmayı biliriz. Eşim “abi ben 400 liraya yapan buldum sen ver ikiyüzelli lira biz tamamlayıp yaptıralım” diyecekmiş çok zorlarsa. Bulacağı adam 250ye yapacak tabi ki ev sahibine verdirmis olacak onu da. Eğer yanasmazsa anlayacağız ki kendi amaci o zaten çünkü 200-250 liralık bir is var orda. Ama bizimki 500 liraymış gibi gösterip kendi katıni da içine katacak kendininkini o yaptırmış olacak bizim katı tamamıyla biz. Herkesin uyanığı kendisi çünkü..Bizimde kiracilarimiz var ama yaptığımızı kendi evimiz için yapıyoruz olmaz öyle şey onlar oturuyorsa da benim evim sonuçta masrafı da bize ait. Ha dese ki şu an para yok yarısını karşılayin kiradan duselim o mantıklı.
Ev sahibiniz çok açık göz bulmuş sizin gibi sessiz kiracıları nasıl somursem diye düşünüyor.
İnan bizim de tuvalet hep akıtıyordu iki kere değişti (sıfır tuvalet) biz ödedik malzemelerini sifon materyallerini falan öyle ucuz bisey de çıkmadı. Sigortayı küçücük takmislar buyumesi lazim tabiki evde elektronikler sönüyor aniden şofben atıyor. Eşim söylemiş ona bile demiş ki “o çok pahalı bisey değil ya hallettirirsiniz “ pahalı değil dediği şey sigorta 40 lira tutsa adamın işçiliği takması 20 liraya adam bulamazsın elektrikçi. Her turlu bize yıkmaya çalışıyor hep. Biz sustukça böyle oldu en son bunu istedi. Bakalım daha neler gorcezKayinvalidemin bir kiraci cikti. O arada badana yapildi. Wc kapisi kullanilmaz haldeydi onu degistirdi cam kirikti onu degistirdi. Sonra diger kiracinin oglunu oraya koyduk. Daha eve girdiler bismillah dusakabin basligimiz eski alın dediler. Nalbur alt sokakta esim aldi goturdu. Be iinsan al da tak, sonra kiradan düş gerekirse. Ben anlamiyorum bu kurnaz insanlari. Hep pasif olana bir kurnaz denk geliyo. Sizin ev sahibi fayanslari size verecekse alsin parasini. Yada yaptirma sende. Kendi evinmi istemiyorum de cik cik isin icinden
Zaten zorla bisey yaptıramaz. Çok rahat bi şekilde saka yollu (ama ciddi) keriz yerine koymasi canimi sıkıyor . Ciddi anlamda “zorundasınız” gibi bi tavırla gelirse senin evine tek kuruş harcayacağıma kendime ev tutar dünyanın masrafını yaparım gerekirse ama senin gibi ev sahibi basımdan atarım diyeceğim. Yaparım da. Paranla rezil olduktan sonra anlamı yok çünkü.internetten kiracı kanunlarını okumanı ve gerektiği yerde çat diye kullanmanı tavsiye ediyorum
Boşver in kayinpederinize devredin bu devirde kimden koparsam kar diye bakiliyor sanki bedava mı oturuyorsunuz evde kira alıyorsa bi zahmet ilgilensin evle deKi eğer çıkarılabilir tel ise (her turlu pencereye uyumlu olanlardan) kendiniz yaptırın giderken de diğer evinize götürürsünüz diyebilirdi. Ev sahibiniz harbi insanmış yani bu yonden. Bizimki duvara cimentoyla yapışıp hep orada kalacak fayansin ücretini bizden alıyor. 500 lira tutuyor diyor ama inanmıyorum. Küvetin altı zaten fayans kendinden allahtan onu düşünmüş adamlar fayansi tamamen döşeyip küveti oturtmuşlar. Yapılacak tek şey küvetin sökülüp gidere ızgara takılıp banyo Eşiği yapılması. Ama muhtemelen onun banyosuyla bizimki 500 tutuyor. Yani bizimkini direk biz ödeyelim istiyor. Yerler mi yemezler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?