Aşılama Eylül ayında aşılama yapanlar.....

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

aminn canımm benimmm..tabi ki Allah başka dert vermesin haklısın... nasip,kısmet tabi bu işler..... :) sen beni hep umutlandır.. napalım umut fakirin ekmeği :) o da olmasa naparız...

Merhabalar,inşallah öncelikle aşılamanız tutar ve anne olursunuz. Size şeyi sormak istiyorum. 35 yaşındaki birinin tüp bebek veya aşılama için 3 yılı beklemesi şartmı? galiba bunu demişsiniz, peki siz aşılamayı özeldemi yaptırdınız? ne kadar peki öğrenebilirmiyim

17 aylık evliyim. iLK aşılamamı geçen hafta pazartesi yaptırdım. bugün 7. gün. heyecanlı mıyım? Şimdilik tam olarak net hiç bir şey hissetmiyorum. Olacak veya olmayacak yarı yarıya. eşimin sperm morfoloji hareket herşey düşükolduğundan merkezde kimle karşılaşsam kimsenin ki tutmamış. Herkes vakit kaybetmeden keşke tüp yapsaydın dedi.
Ben yaş 35 olunca 1 senelik bile evli olsan raporlu tüp yapacağımızı sandığımdan hemen aşılamaya geçtim. 2 tane olumsuz aşılamadan sonra devlet tüp raporu veriyor sandım. Halbu ki bunun yanında 3 yıl evlilik şartıda aranıyormuş. Bilmiyordum,
Sonra küstüm tabi devlete:) Yine de ilk aşılamayı da denemek açısından yaptırmış olduk.

Ben aslında kendimi tüpe hazırlamış durumdayım. Sanki aşılama olmayacak ve ben hemen tüp yapıp bebeğime kavuşacağğım diye düşünüyorum, bu hevesle de motive oluyorum, Bu yüzden aşılama tutmassa sanki fazla üzülmem gibi. Ama sonucu aldığımda ne olurum kestiremiyorum. İnsan herşeye rağmen bir ümit diyor. Gerçi tüpün de garantisi yok ama işte ihtimali daha yüksek.

7.gün betahsg miydi hbc miydi neydi ay:) işte onun yükselmesi başlıyormuş. Şayet döl fırtınası yaşamışsak, eğer oluşmuşsa 7. günden sonra başlıyor değer, öncesi çatlatmanın etkisi sürermiş vücutta.
7.günden sonra 10. gün hamile olduğunu anlayabiliyormuşsunuz. tabi sonrası katlaarak artarsa var deniyor.

Ne tuhaf bişey şu an karnımızı göreceğimiz sihirli bir küre olsa da ne oluyo ne bitiyo görsek. gerçi olsa şimdi olmuştur, Hani olsa. Benim gibi bekleyen , bu maratona yeni başlayan başlayacak herkese Allahım nasip etsin inşallah.. Amin.

mrh.dilekçee61.umarım bunu görürsün.çünkü bizdede eşimin sperm sayısı 3 milyondu.sonrasında ibrahim saraçoğlu ile görüştüm ve keçiboynuzu pekmezini önerdi.2 ay kullanın olur.tüp bebek düşünmeyin hemen dedi.bizde o arada tıp fakültesinden randevu almıştık.iptal etttirmiyelim dedim.ordaki tahlilde 6 milyon denildi.ve tüp bebekten önce aşılama dediler.neyse perşembe günü aşılama yapıldı.aşılama öncesi yapılan tahlilde ise sayı 22 milyon hareketlilik te %98 çıktı.hemşire çok iyi olduğunu söyledi.şimdi bende beklemedeyim.benimde sağ tüpüm tıklalıymış.Artık hayırlısı olsun ben elimden geleni yaptım. herkese ii akş.inş herkes istediği bebeğe kavuşur.

17 aylık evliyim. iLK aşılamamı geçen hafta pazartesi yaptırdım. bugün 7. gün. heyecanlı mıyım? Şimdilik tam olarak net hiç bir şey hissetmiyorum. Olacak veya olmayacak yarı yarıya. eşimin sperm morfoloji hareket herşey düşükolduğundan merkezde kimle karşılaşsam kimsenin ki tutmamış. Herkes vakit kaybetmeden keşke tüp yapsaydın dedi.
Ben yaş 35 olunca 1 senelik bile evli olsan raporlu tüp yapacağımızı sandığımdan hemen aşılamaya geçtim. 2 tane olumsuz aşılamadan sonra devlet tüp raporu veriyor sandım. Halbu ki bunun yanında 3 yıl evlilik şartıda aranıyormuş. Bilmiyordum,
Sonra küstüm tabi devlete:) Yine de ilk aşılamayı da denemek açısından yaptırmış olduk.

Ben aslında kendimi tüpe hazırlamış durumdayım. Sanki aşılama olmayacak ve ben hemen tüp yapıp bebeğime kavuşacağğım diye düşünüyorum, bu hevesle de motive oluyorum, Bu yüzden aşılama tutmassa sanki fazla üzülmem gibi. Ama sonucu aldığımda ne olurum kestiremiyorum. İnsan herşeye rağmen bir ümit diyor. Gerçi tüpün de garantisi yok ama işte ihtimali daha yüksek.

7.gün betahsg miydi hbc miydi neydi ay:) işte onun yükselmesi başlıyormuş. Şayet döl fırtınası yaşamışsak, eğer oluşmuşsa 7. günden sonra başlıyor değer, öncesi çatlatmanın etkisi sürermiş vücutta.
7.günden sonra 10. gün hamile olduğunu anlayabiliyormuşsunuz. tabi sonrası katlaarak artarsa var deniyor.

Ne tuhaf bişey şu an karnımızı göreceğimiz sihirli bir küre olsa da ne oluyo ne bitiyo görsek. gerçi olsa şimdi olmuştur, Hani olsa. Benim gibi bekleyen , bu maratona yeni başlayan başlayacak herkese Allahım nasip etsin inşallah.. Amin.

mrh.dilekçee61.umarım bunu görürsün.çünkü bizdede eşimin sperm sayısı 3 milyondu.sonrasında ibrahim saraçoğlu ile görüştüm ve keçiboynuzu pekmezini önerdi.2 ay kullanın olur.tüp bebek düşünmeyin hemen dedi.bizde o arada tıp fakültesinden randevu almıştık.iptal etttirmiyelim dedim.ordaki tahlilde 6 milyon denildi.ve tüp bebekten önce aşılama dediler.neyse perşembe günü aşılama yapıldı.aşılama öncesi yapılan tahlilde ise sayı 22 milyon hareketlilik te %98 çıktı.hemşire çok iyi olduğunu söyledi.şimdi bende beklemedeyim.benimde sağ tüpüm tıklalıymış.Artık hayırlısı olsun ben elimden geleni yaptım. herkese ii akş.inş herkes istediği bebeğe kavuşur.

Aşılama için 35 yaş sınırı ve ya 3 yıl bekleme şartı aranmadı sanırım uzun süren bir bekleyişimiz vardı ondan galiba. En son hsg çektirdim doktorun yanına gittim tmm dedi artık aşılama yapabiliriz. Ben tıp fakültesinde yaptırdım. raporlu 285 tl ilaçlara ödedim o kadar. Ama tüp için 2 aşılama şartı ve 3 yıl evlilik şartı varmış. Bir de net bilmiyorum ama sperm sayısıda eğer çok sınır altındaysa aşılamadan drek tüp de yapılıyormuş gibi anlamıştım. Valla doktorlarla konuşmak öyle zor ki sen sormasan cevap vermiyolar..

ne güzel artmış öyle 2 ayda hemde. peki bu pekmez İbrahim saraçoğlunun gönderdiği bir keçiboynuzu pekmezi miydi, yoksa dışarda herhangi bir yerden aldığınız mıydı? pekmezden çok keçiboynuzu kürünü öneriyorlardı bizede, bizde onu yapmadan proxed kullandık 2,5 ay 5 kutu, ama bizim sadece 9 milyondan 15 milyona çıktı sayımız,
hareketimiz arttı işte ilerimiz 7 iken 20 ye çıktı toplam hareketimiz 30 iken 53 e çıktı. ama ben daha çok ümitliydim. Bizde gücümüz yetmez dedik bıraktık.
Üzrinden 2 ay geçtikten sonra kalktık aşılama yaptık. O 2 ay içinde hpermler düştü mü çıktı mı hiç haberim yok. Aşılama yapıldığı an bile hiç bir şey söylemediler, Ben de o stresten sormayı unuttum
Bu arada hani aşılamamız olmassa diye keçiboynuzu kürüne başlattım eşimi, en azından o sonuçtan sonra bile 2. aşılamayı veya tüpü 2 ay sonraya yaptıklarından, o arada ne kadar içirsem kardır diye düşündüm. Allah büyük belki bu iki ayda biraz artırırız da tüp olsun aşılama olsun daha kaliteli sperm oluştururuz.

kızlar benim aşılama hayallerim suya düştü.dün doktora gittim yumurtalıklarım aşırı uyarılmış.ohss olmuşum .moralim çok bozuldu.muhtemelen tüp bebek deneyeceğiz gelecek ay. dualarınızı eksik etmeyin

ayyyy çok üzüldüm ... neolmuş ki anlayamadım ben pek (

Allah heimiin yüzünü güldürür inşallah.
Dozu çok mu verdiler ki aşırı uyarıldı. Bozma moralini vardır bi hayır da, aşırı uyarılma olasılığından mı tüpe geçişiniz??

Allah heimiin yüzünü güldürür inşallah.
Dozu çok mu verdiler ki aşırı uyarıldı. Bozma moralini vardır bi hayır da, aşırı uyarılma olasılığından mı tüpe geçişiniz??

canım ben de pko var.aşırı uyarılma çok görülüyormuş pkoda.ama bazen içime şüphe düşüyor.ben hiç hap kullanmadan 75 ml iğnelerle başladım tedaviye acaba dozu mu yüksek demeden edemiyorum. tabiki doktor öyle demiyor.sen aşırı uyarılıyorsun bu çok tehlikeli hemen tüp bebeğe geçelim dedi.benim çocuk için ilk tedavimdi daha Rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok zor bir durum

ne güzel artmış öyle 2 ayda hemde. peki bu pekmez İbrahim saraçoğlunun gönderdiği bir keçiboynuzu pekmezi miydi, yoksa dışarda herhangi bir yerden aldığınız mıydı? pekmezden çok keçiboynuzu kürünü öneriyorlardı bizede, bizde onu yapmadan proxed kullandık 2,5 ay 5 kutu, ama bizim sadece 9 milyondan 15 milyona çıktı sayımız,
hareketimiz arttı işte ilerimiz 7 iken 20 ye çıktı toplam hareketimiz 30 iken 53 e çıktı. ama ben daha çok ümitliydim. Bizde gücümüz yetmez dedik bıraktık.
Üzrinden 2 ay geçtikten sonra kalktık aşılama yaptık. O 2 ay içinde hpermler düştü mü çıktı mı hiç haberim yok. Aşılama yapıldığı an bile hiç bir şey söylemediler, Ben de o stresten sormayı unuttum
Bu arada hani aşılamamız olmassa diye keçiboynuzu kürüne başlattım eşimi, en azından o sonuçtan sonra bile 2. aşılamayı veya tüpü 2 ay sonraya yaptıklarından, o arada ne kadar içirsem kardır diye düşündüm. Allah büyük belki bu iki ayda biraz artırırız da tüp olsun aşılama olsun daha kaliteli sperm oluştururuz.

mrh.keçi boynuzu pekmezini özellikle sordum ben.herhangi biryerden alabilirsiniz dedi.markası öenmli diğil.sabah akşam bir yemek kaşığı dedi.eşim genelde 1 kez içti. keçiboynuzu kürünü de uyguladık.ayrıca çayda getirttik.onlar pek işe yaramadı bizde. bencebide bunu deneyin.hareketi üzerinde çok etkili olduğunu düşünüyorum.inş sizdede işe yarıycak.

sanırım aşılamam tutmıycak.adetime12 gün var ama şimdiden kasık ağrım başladı((

gazel_es kullanıcısından alıntı

sanırım aşılamam tutmıycak.adetime12 gün var ama şimdiden kasık ağrım başladı((
canım moraline bozma hemen belkide hamişlik belirtisidir :))

inş.canım ya. bide şu alıntıları nasıl yapıyorsunuz.ben beceremedim bir türlü....

canım sen içini ferah tut yeter :)) alıntıları mesaj butununun altında alıntı ile cavepla seçeneği var sağ alt köşede orayı tıklıyorsun :))

Son düzenleme:
2 yıllık evliyim yaş 30. hiç korunmadım, eşimde morfoloji bozukluğu, sayı azlığı ve hareket azlığı var, proxeed de iyi sonuçlar aldık hareket ve sayı açısından ama eşim 5. aydan sonra içmedi tadından dolayı, pahalıydıda, neyse ilkbahardan bu yana 3 aşılama denedim, 3. sü geçen çarşamba oldu, son spermioğram bayaa düşüktü, olmazsa artık belli bi zaman dinlenme ve bitkisel kürlere yöneleceğim, hatta son aşılamada 4 yumurtam oluştu puregonla ve vaktinden evvel çatladı, kontrole gittiğimde çatladığını gördük ultrasonda ve o gün aşılamam yapıldı, planlanan tarihten 2 gün önce yani!!!
Hiç umudum yok, uzmanlar yüzde 20 ihtimal verirken aşılamaya, ben kendim için yüzde bir diyorum, sayımız bayaa düşüktü çünkü 6 milyondu, %25 ileri hareket-%50 yavaş ileri hareket, hemde yıkamadan sonra böyle bir değerdi, Rabbim hayırlısını versin, bizleri fazla aratmasın inşallah.....medne bir şema hazırlasana?

ve planlanandan erken aşılama olduğu içinde eşimin perhiz süresi 48 saati dolmamıştı

valla canım yapim şema iyi olr dediğin gibi hiç aklıma gelmemişti
sende çok ümitsiz olma yaa olcak inş. bebişlerimiz bak göreceksin
listede birazdan gelir canım...

canım sen içini ferah tut yeter :)) alıntıları mesaj butununun altında alıntı ile cavepla seçeneği var sağ alt köşede orayı tıklıyorsun :))

teşekkürler canım.onu hiç görmemiştim:)))

arkadaşlar doğumun ölümün ve nikahın tarihi şaşmazmış.(evlilik kararı verirken bu söz bana çok yardımcı olmuştu))). o yüzden siz elinizden geleni yapın ve çok ta üzmeyin kendinizi.kolay diğil biliyorum bende tüp bebek dediklerinde çok ağlamıştım. ama bakın herşey normale döndü. şimdi ise aşılama yapıldığını unuttuyorum zaman zaman.ve tarih hesaplamasıda yapmıyorum. çünkü daha çok strese girerim. ve yarın hayırlısıyla tatile gidiyorum.olmazsada yapacak bişi yok.bi süre aşılama falan düşünmüyorum.umutsuzluğa kalpılmayın bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…