Eylül ayında bebeğini kaybedenler sorunlarımızı duygularımızı paylaşalım

Bnas

meleğim bugün yine cuma yine o kötü haberi aldığım gün yine en sevmediğim 2 günden biri hep bu gün kötü haberlerini aldım bebeğim kanamam oldu düşük riskin var dediler kontrole gittim problem var dediler kalbi atmıyor dediler bitaneemmm şimdi tam 3 aylık olacak tık bebeğim riskli kısmın ilk bölümünü atlatacaktık senle olmadı koptuk koparıldık biribirimizden .. evet işe başladım bayram dönüşü bazı muhabbetler hoşuma gitmiyor bitanem çocuğu olanlar ondan bahsediyor ben kötü oluyorum ama alışmam lazım buna değil mi artık .artık her bebek her hamile gördüğümde ağlamamam lazım değilmi bitanemm..ama olmuyor işte Ddüşünürken evet daha güçlü olacağım diyorum ama sonra olamıyorum meleğim ben sensin yapamıyorum meleğiimmm.....

merhaba kızlar ben de 30 eylülde 8 haftalık bebeğimi gebelik bozulduğu için maalesef kürtajla aldırmak zorunda kaldım... Tabiki çok üzüldüm ama herseyin iyisini düşünmeye çalışıyorum... Şimdi dinlenme dönemindeyim. Dilerim en kısa zamanda hayırlısıyla allah hepimize ve diğer tüm isteyenler sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar nasip eder...

Bir çoğunuz gibi ben de hemen hamile kalmak istiyorum. Dilerim yüce rabbim hiç birimizi çok bekletmez, aratmaz. Bunun için de moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Doktorun söylediğine göre bebeğimiz doğsaydı allah korusun engelli olacaktı. Halime ne kadar şükretsem az... Bir an önce iyileşmek istiyorum. Sadece duygularımı paylaşmak istedim... Hepimizin allah yardımcısı olsun kızlar...

Ne kadar Cok ''missed abortus'' yaşayan anne adayları var bende 3 hafta önce zorunlu kürtaj oldum ne oluyor bu nesile anlamıyorum, Doğal dengemiz bozuldu herşey yapay. Doğal yolla cocuk sahibi oluyoruz deyip seviniyoruz sonra kalp atışlarınıda duyuyoruz, herşey iyi gidiyor derken 8+4 haftalık bebeğimizin kalbi duruyor, Tabiki herşey Rabbimizden tevekkül etmek en güzeli,sabretmek gerek, Bir kez veren Rabbim bir daha verir inşallah, bende Nisan ayında anne olucaktım ama nasib olmadı, İnşallah en kısa zamanda yine hamile kalıp bebeklerimizi sag sağlim kucağımıza alırız...

Canım çok geçmiş olsun hayırlısı böyleymş diye düşünmek lazım inşallah en kısa sürede hepimizin sağlıklı bebişleri olur bu arada canım sana kan tahlili falan yaptılar mı kürtajdan önce ben o kadar sordum doktor gerek yok deyip yapmadı da

canım çok geçmiş olsun evet gerçekten çok varmış missed abortus ninsan yaşayınca öğreniyor sanırım dediğin gibi dengemiz bozuldu umarım bundan sonra Allah bize hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder sana da sorayım tatlım senin kürtajdan önce kan tahlili yapıldımı

Yok canım kanımı aldılar kürtaja girmeden ama bi test yapılmadı... Bebeğimi patolojiye yolladılar bi sorun görünmüo herşey temiz dediler. Klasik cevaplardan biride ilk düşükte hiç bir test istemioruz araştırmaya gerek yok dendi. ama hamilelik öncesi tiroid degerlerimden T4 biraz sınırda çıktı ben şimdi bundan şupheleniorum. Bakalım hayırlsıyla inşallahh Rabbim bizede Anneliği tattırır..

Arkadaşlar ben bugün farklı bir doktora daha gittim kontrol amaçlı biraz enfeksiyon var dedi antibiyotik verdi sonra yapılması gereken testleri sordum operasyonu yapan doktorumun verdiği tahlilleri gösterdim onları yaptır dedi artı rahim filmi olabilir dedi ve adet olunca tekrar gelmemi istedi anlayacağınız arkadaşlar ben bir yerden başladım tahlilleri yaptıracağım herşeyin hayırlısı olur i̇nşallah hepimiz için hep beraber biryerlerden başlayalım ve Allah ın izniyle bundan sonra hayırlı sağlıklı bebişlerimiz olur

Hayırlısı olsun canım,İnşallah gerekli olan tedaviyle bir daha aynı seyleri yasamassın... Bende bugün ilk adeti oldum . Canım sen kürtajdan ne kadar sonra adet olmustun?...Bu arada dün bende başladım artık biyerler den saglık ocagına gidip tam kan testi taraması yaptırdım, beta bende hala düşmemis yeni oldugu için sanırım kürtajım. 2 hafta sonra tekrar gel dedi. TSH değerimde suan 4.4 çıktı hamilelikte 5.1 di ama simdi düşünüorum acaba hamilelik tiroidim mi var die, doktor gayet normal dio ama hamilelikte 2 ye düşmesi gerekiyormuıs, hamile kalmadan düzenli TSH degerime baktırıcam, Birde doktorlardan yana hiç sansım yok, ben İstanbuldayım Sende istanbuldamısın? Bir doktor tavsiyen varmı? ve hangi tahlilleri yaptırıcaksın burdan bizimlede paylaşırsan cok sevinirim,
Hepimiz için Hayılrısı olsun inşallah güzel haberlerimizi paylaşalım...

inşallah canım bir daha kimse bu duyguları yaşamaz inşallah .senin ne kadar oldu kürtaj olalı ben 15 eylül de oldum ve hala adet olmadım ..45 güne kadar oolabilir dedi doktor kiürtajı yapan doktor 1 ay içinde olursun bir ay korun demişti cuma günü gittiğim doktor 2 ay korunman yeter dedi ..rahim duvarın kalın dedi adet olunce tekrar gel dedi ...önceki doktor bana tahlilleri vermişti bende bu doktordan da teyit almak istedimm bu doktorda ilk bebekte olması normal dedi sağlıksız bebekler de sorun yaşanır zaten bizde böyle olmasını isteriz dedi ..ben istanbulda değilim küçük bir şehirdeyim canım ve bende burda o kadar çok doktor arayışına girdim ki hamilelik sürecim boyunca 5 tane doktora gittim ve nerdeyse hepsi farklı bişiler dedi hiç biri düzgün ilgilenmedi hepsi de ya özel hastane ya da özel muayenehanesine gittim 1 tanesi devlet hastanesi doktoru idi.şuan benimde güvendiğim doktor yok cuma günü gittiğim doktor a önce dende gitmiştim memnun kalmadım bulunduğum şehirdeki en iyi doktor olarak nam salmış bir doktor.ama o kadar çok hastası vardı her mesela benim randevum akşam 7 idi bana sıra 10,30 da geldi düşün her gittiğinde en az 3 saat bekliyorsun ve o yoğunlukta ilk gittiğimide fazla ilglenmemişti bizle ilgilenecek zamanı yok gerçi ..velhasıl yine o doktora gittik tekrardan .ama senin istanbulda seçenein inan daha fazla birçok özel hastane var acıbadem mesela ordaki doktorların iyi olduğunu duymuştum bende düşünmüştüm bir ara bulunduğum yere en yakın şehirdeki acıbadem hastanesine gitmeyi tahliller kan alınıp burda dışarı gönderiliyormuş bakalaım tahlil sonucuna göre düşünüyorum artık ..camım tahlil isimlerini yazıyorum
brucella- toxo ıg m ıg g
rubella ıg m ıg g
cmv ıg m ıg g bu testler enfeksiyon testleri ben hamilelik önncesinde yaptırmıştım toksoplazma yı geçirmemişim doktor hamile kaldığında iyi pişmemiş et yeme iyi yıkanmamış sebze meyve yeme kedi köppekten uzak dur demişti.
hamile kaldım doktorların bu iyi pişmemiş et yeme demesi gerekiyormuş 5 tane doktora gittim kimse demedi art ben bu enfeksiyonu geçirmedim daha tehlikeli normal de de bu enfeksiyonu geçişen bile hamile iken dikkat etmekj gerekiyormuş buna ben doktorlardan birine sordum bana önemli değil bebeği etkilemez seni etkiler dedi bende ona güvendim yediklerime dikkat etmedim nette araştırdım sonra dikkat edilmesi gerekiyomuş bütün hamilelerin hemde o arad gittiğim diğer doktora sordum evet dedi dikkat et öenmli ben sormadan kimse bişi demedi bu konuda bend dışlarıda tost falan yemiştim korktum tekrar bu testleri yaptırdım Allah tan bişi çıkmadı sonra dışarıda hiç et yemeği içinde et olan bişi yemedim salata yemedim iyi yıkanmamış olma ihtimaline karşı çalışıyorum öğlen dışarıda yiyorum mecburen zaten iştahsızlık vardı bwende yediğim tek şey çorba veya kaşarlı tost tu dışarıda korkuyordum ya etler tam pişmemişolursa diye o kadar çok dikkat ettm ki.. neyse bu testlerin dışında daha var onları da yazayım
aPTT
ANTİ-KARDİYOLİPİN ANTİKOR
LUPUS ANTİ-KOAGÜLAN
ANTİ-DNA-ANTİKOR
ANTİ RhO (SSA) ANTİKOR
ANTİ-lA (SSB)ANTIKOR
ANTİTROMBİN3
PROTEİN C
PROTEİN S
PROTROMBİN G2021OA MUTASYONU
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU
METİLEN TETRA HİDRO FOLAT REDÜKTAZ GEN MUTASYONU
KARYOTİP ANALİZİ

canım bunlar kanpıhtılaşması ile ilgili tahlillermiş 1 tahlil hem eşime hem bana yapılacakmış diğerleri sadece bana yapılcakmış son gitiğim doktor öyle dedişimdi ben bunları burda öazel hastanede yaptırcam kan alıp dışarı gönderiyormuş onlar bakalım artık hayırlısı ..bu arada bu sitede tanıştığım bizimle aynı sorunları yaşayan bir arkadaşla tanışmıştım İstabulda ikamet ediyordu bu testleri yaptırmış orda genetik merrkezleri varmış orda yapıyorlarmış ve 1 haftada sonuçlar ı veriyorlarmış burda olmasaydı ben oraya gelip yaptıracaktım sende bir araştr istersen canım hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel haberlerimizi de paylaşırız burdan

Anladım cnm senden bir hafta sonra 24 eylülde kürtaj oldum ve 4. haftamda yani dün adet oldum çok sükür, Ama çok okudum 40-45 günü bulanlarda varmış ilk adeti o yüzden normal... İstanbulda o genetik merkezlerini bende biliyorum fakat sigorta karşılamıyormus ve maliyeti baya yüksekmiş diyorlar ve orada da kaç düşük yaptınız falan diye soruluomus, ya yalan söyleyerek bu testleri yaptırıolar özel olduğu için yada tekrarlayan düşükleri bekliolar, devlette yaptırıolar ki ozaman para alınmıormuş... Benim doktorlarımdan hiç biri test yaptırmana gerek yok saglıksız bir bebekti ve elendi dediler. Israrla bunu sölüorlar ama içimizde kuşkular var bakalım büyük ihtimalle hamile kalmadan önce şüphelendiğim testleri yaptırıcam nolursa olsun inşallah... Bilgileri paylaştığın için saol canım... İnşallah hayırlısı olsun hepimiz için.....

Evet canım bana da gittiğim doktorlar gerek yok sağlıksız bebektir ondan dedi zaten kan pıhtılaşma testi önemli çünkü böyle birşey varsa diğer gebelikte hergün iğne artı coraspin tarzı ilaç kullanılıyormuş yoksa kromozom veya farklı birşeyden kaynaklanan kayıpta alınacak bir önlem yok tabi herşey Allah ın takdiri iğne ilaç kullanıp yine ksyıp

yine kayıp yaşayan var böyle bir durum varsa biz önlemimizi alırız takdiri ilahi hayırlısı evet kurum ödemiyormuş benim özel sigortam var bir kısmını karşılıyor bu tahlillerin o şekilde yaptırcam bende birde bu siteden bir arkadaş dedi burçlab diye bir merkez varmış istanbulda peşin ödemede indirim yapmışlar baya normalde 1000 tl den başlıyormuş diğer merkezlerde ücret orada nerdeyse yarı fiyatına pazarlık yapmışlar bana orasını tavsiye etmişti burda yaptıramasaydım ve sigortam ödeme yapmasaydı ben düşünmüştüm oraya gelmeye tahlilleri yapıyorlarmış 1 hafta sonra mailine sonucu gönderiyorlarmış tabi bu arkadaş hangi tarihte yaptırdı bu fiyata bilmiyorum fakat gittiği merkezlerde en uygun fiyata burası yapıyormuş istersen bir araştır canım hakkımızda hayırlısı olsun en kısa zamanda sağlıklı bebişlerimiz olur ve burdan mutlu haberlerimizi paylaşırız

canım burc genetik merkezi biliorum bende yaptırırsam oraya gidicem bana yakın zaten bakalım artık o söylediğin arkadaş hamile kalabilmiş mi nasıl son durumu acaba ne yaptı

canım birde benim kanamam azar arada olsa geçen hafta yeni bitti ya acaba çok geçmişolsun adet olurum

canım ben tam 2 hafta lekelenme halim
canım birde benim kanamam azar arada olsa geçen hafta yeni bitti ya acaba çok geçmişolsun adet olurum

Canım benim 2 hafta boyunca lekelenme şeklinde oldu hep, normal o rahim duvarı kendini toplamaya çalışıo tamamen bitip beyaz akıntın olunca tekrar adet olursun, kişiden kişiye farklılıklar var kimisi erken oluo kimisi 60 günü bile buluyormuş normalmiş...

MERHABA ARKADAŞLAR
BENIMDE KIZIM DOĞUMA 4 GÜN KALA MELEK OLDU
4 AY OLDU AMA ACISI GEÇMİYOR SANIRIM GEÇMİCEKTE HEP ORDA Bİ KÖŞEDE SIZLICAK UMARIM HEPİMİZ TEZ ZAMANDA
BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALICAĞIMIZ HAMİLELİKLER YAŞARIZ .HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISINI DİLİYORUM.

Canim basin sagolsun Rabbim sabir versin, cok zor bisey rabbim kimseye yasatmasin ama inan birtek sen degilsin bu cok insanin basina gelio ve burda hep birbirimize destek oluyoruz, dua ve tevekkul herseyin ilaci, Rabbim sevdigi kullarini buyuk imtihanlarla sinarmis bebeklerimiz cennet kapisinda bizi beklior ins bize sefaat eticekler umidimizi kesmeyelim insallah bizde bi gun o mutluluga erisicez..

Canim cok tesekkur ederim... Kusura bakma gec cevap yaziorum ama giremedim firsatim olmadi. Doktor bana kan testi ya da genetik test yapmaya gerek duymadi. Bu cok sik yasanilan bir durum korkacak bir sey yok dedi. Cok buyuk bir ihtinalle ikinci gebeligin sorunsuz olacak dedi. Zaten dusuklerde detayli arastirma kan testi genetik falan ikinci hatta ucuncu duskten sonra yapiliyormus. Hatta benim doktoraun dedi ki dusuk yapabikiyorsan gebe kalabiliyorsun demektir. İkinci gebeligini farkeder etmez hemen gel yakin takiple sorunsuz gececek insallah dedi. Hatta kurtajdan sonra daha kolay gebe kalindigini soyledi. Bir de oyle siradan bidokyora da gitmedim. Acibadem hastanesinin meshr doktorlarindan biri. Acikcasi ben de test yaptiririm diyordum ama doktor cok icimi rahatlatti. İnsallah ikinci de hersey iyi olacak hepimiz icin !

20 eylul öyle kazındıki beynime kalbime hayatıma unutmak ne mümkün:S:17 haftalık meleğimle dr kontrolüne gittiğimde suratlarından birşey olduğunu sezmiştim. bebeğimin kalbinin atmadığını söylediğinden sonrasını hatırlamıyorum gözlerimi acilde açtım. rüya olmasını çok isterdim.ama gerçekti. dr eve gidip hazırlanıp gelmemi söyledi.hastaneye gittim ben orda değildim. bedenim orda aklım melegımle konuşuyordu. suni sancı fitil drlar hemsıreler bırı gıdıyor biri geliyor. yakınlarım teselli içinde. kalp acım öyle baskındıkı çektiğim acılara inleyerek gözyaşlarıyla geçistiriyordum 12 saat çektim allahım kimseye yaşatmasın. öyle dular ettimki bir an önce bitsın herşey dıye. tam 1 ay oldu düşük yapalı. bu durumlarda eşlerin desteği çok önemli. şükürler olsun ki eşimin sevgisiyle şefkatıyle kendimi toparlayabildim. şimdi hem eşime hem bana genetik testlerimizi yaptırıcaz sonuçlar aralıgın ilk haftasını buluyor. doktorum gerek yok dedı hatta hıc bekleme hemen başla çalışmalara dedi. ama ben testlerimi yaptırıp 1 adet dönemini atlattıktan sonra hayırlısıyla aralıkta çalışmalara başlıcam allahın izniyle.umudumuzu yıtırmeyelım hepimiz zor acı tecrübeler edindik sınavlardan geçtik hep şükredelim belki meleklerimiz doğsaydı sonrasında ne yasayacagımızı bılmıyrouz. allahımın bildiğinden sual olunmaz.o verdi o aldı. sakın isyan etmeyin. hepimiz buralara hemileliğimizi yazıcaz. inanın. inanalım. allahıma sığınalım. çok uzun yazdım.kendimi tutamadım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…