Eylül ayında bebeğini kaybedenler sorunlarımızı duygularımızı paylaşalım

Arkadaşlar ben tahlilleri yaptırdım yaptırmak isteyen arkadaşlar vardı hatta bir ara tahlil isimlerini yazmıştım burdan onları veren doktor operasyonu yapan doktordu bu hafta başka doktora daha gittim ona da dedim oda verdi tahliller ama daha önceki enfeksiyon testleri yok bunlarda ve diğer hepside aynı değil daha az sanki bu tahliller zaten çoğu banayapıldı bir tanesi kromozom tahlili imiş hem eşime hem bana yapıldı onun için bile sadece 4 tüp kan aldılar bana yapılan diğer tahliller içinse sayamadım o kadar çok tüp vardı ki bakamıyorum zaten kan alınırken iki kişiydi kan tahlili yapanlar biri tupkeri doldurup diğerine veriyordu bir ara alınan tüpler 10 kadar vardı sanırım sordum kam tüp alınacak çok tüp dediler baya bir alındı yani ve baş dönmesi baş ağrısı yaşadım bu saate kadar halsizlik te cabası bu saat oldu anca kendime geldim desem yeridir çok etkiliyor kan alınması bilginiz olsun birde biz ne olur ne olmaz diye aç gitmiştik oda etkilemiş olabilir ama aç olmaya gerek yokmuş

Canim hayırlı olsun test faslı bitmis benimde yeni baslicak 18 Kasım'da esimle genetik testlerimiz var kromozom analizi trombofili paneli s onra enfeksiyon testi ins temiz cikar testlerimiz sonuçlarım Aralık başında çıkacak.ben Kasım'da hasta olduktan sonra çalısmaya başlıcam hayirlisiyla fakat sormak istediğim dusukten 18 gun sonra 2 gun süren bir kanamam oldu. 20 Eylül'de düşük yaptım bugun 45 gun oldu hasta olmadım acaba o kanamamı hastaligimdi Çarşamba gunu Dr kontrolum var senin nasıl oldu acaba

Merhaba canım.Aynı gün aynı kaderi yaşamışız desene :) Benimde 15 eylül tarihin aklımın bi ucunda çıkmıyo bir türlü.Napalım bizim sınavımızda bu diyelim,inşallah geçirdiğimiz o kötü günün yerini bebeklerimizin doğum tarihiyle unuturuz.Bana 2 ay korunun sonra bebek düşünebilirsiniz dedi,ama ben 3 ay bekliyim en az diyorum.Hem daha tahlillerimi yaptırmadım,doktordan isimlerini aldım yeni yaptırıcam inşallah yakın zamanda.Sen yaptırıp bi an önce iyi yapmışssın inşallah bişey çıkmaz.Hastanede mi yaptırdın özelde mi?Bizim burdaki üniversitenin tıp fakultesinde butun testler yapılamıyormuş yeni açıldıda.O yüzden mecburen bi tıp merkezinde yaptırıcam,testler biraz külfetli diyorlar.

sağolasın canım inşallah sonuçlarımız iyi çıkar ben enfeksiyon testini hamilelikten önce yaptırmıştım toxoplazma geçirmemişim dikkat etmen gerekiyor demişti o doktor sonra hamilelik esnasında başka bir doktor önemli değil demişti seni etkiler bebeğe zararı olmaz dedi sonra başka bir doktor önemli demişti bende korkup tekrar yaptırmıştım o yüzden bu doktor gerek görmedi enfeksiyon testlerini yaptırmayı bakalım inşallah iyi sonuç alırız sende bende canım benim kürtaj olmuştu düşükte nasıl olur bilmem ama benim zaten operasyondan sonra kanamam çok uzun sürdü ağrılarımda uzun surdu ben zaten hemen hemen 1 ay boyunca azar azar da olsa kanamam oldu sonra da adet oldum 10 gün sonra yani kurtajdan 40 gün sonra adet oldum ben ama bu sure bazılarında daha kısa bazılarında daha da uzun oluyormuş hayırlı haberlerini bekliyorum canımdoktordan sonra haberdar et beni de

evet canım aynı gün aynı kaderi yaşamışız acılarımızı paylaştığımız bu sayfada inşallah en kısa sürede mutlu haberlerimizide paylaşırız bana operasyonu yapan doktor 1ay korun dedi ki ben 1ayda adet bile olmamıştım sonra gittiğim diğer doktor 2 ay korun dedi doktorlarda farklı konuşuyor hangisine güveneceğim bilmiyorum ama belki diğer ay düşünebilirim kısmet olursa hayırlısı ile bakalım bende tıp fakültesinde yaptırmak istediğimde 3 kayıptan önce olmaz dediler yapmıyorlarmış özel bir hastanede yaptırdım ben tahlilleri zaten bulunduğum şehirde yapılmıyormuş dışarı göndereceklermiş sonuçlar 20 günü bulur dediler hayırlısı benim özel sigortam var karşılıyor bir kısmını testlern normalde yaptırdığımız tahlillerin fiyatı 750 tl imiş öyle dediler hastanede ama enfeksiyon testleri yok içinde doktorum kısa zamanda yaptırdığım için gerek duymadı inşallah sonuçlarımız iyi çıkar canım ve inşallah en kısa surede bebek haberlerimizi de paylaşırız nurdan canım hayırlı haberlerini bekliyorum

canım bu arada sen hangi şehirdesin

Balıkesirdeyim ben,sen hangi şehirde yaşıuyosun?Şehirlerde aynı çıkarsa yuh artık derim :) Keşke çıksada yüzyüzede görüşüp dertleşebilsek..

Benim çevremde benim durumumda olan yaşadıklarımı yaşayan kimse yokta

Merhaba arkadaşlar...
İnsan bu tip şeylerin hiç başına gelmeyeceğini düşünüyor ama imtihan dünyası işte oluyor... Annecim canım annem başımda kuran okuyor şimdi, ne kadar güçlü durmaya çalışsamda ister istemez gözlerimden yaşlar süzülüyor... Bu olayı uaşamayan kimse anlayamaz hakikaten, etrafımda o kadar çok kişi yaşadıki bu durumu şimdi başıma geldiğinde anladım neler hissettiklerini...
Bizimki zaten başından beri geriden geliyordu, hiçbir zaman haftasını tutmadı, kendimi hep geç döllenmedir diye avuttum ( çok biliyorum ya!), herkes bu kadar stres olma diyordu, ama bişeyler düzgün gitse emin olun kimse boşuna evham yapmaz...normal sat a göre 9-3 olmam gerekirken ultrasonda 6-4çıktı bu pazartesi kalp atışınıda aldık, bir umut işte dr çok iyi 1 ay sonra gelsen dedi. Ama dün gece feci karın ağrısıyla uyandım, kanamam arttı, sonuç düşürmüşüm...bebeğim gitmiş benden en son kalanlarıda dün dr kürtajla aldı... Kürtaj sonrası kötüydü allah kimseye yaşatmasın.

Balıkesirdeyim ben,sen hangi şehirde yaşıuyosun?Şehirlerde aynı çıkarsa yuh artık derim :) Keşke çıksada yüzyüzede görüşüp dertleşebilsek..
canım inanmayacaksın belki ama evet aynı şehirde yaşıyoruz:)) inşallah birgün görüşürüz

canım öncelikle çok geçmiş olsun ..evet insan yaşamadan bilmiyor ya ben böyle şeyleri çevremde de görmemiştim bilmiyorum hiç kendim yaşadım ve çok zor bir durummuş günlerce ağladım her bebk her hamile gördüğümde ağlıyordum etkileniyor insan hemde çok artık eskisi kadar olmasada hassasım yine bu konularda çevremde beebk muhabbeti yapılınca o ortamdan uzaklaşmaya çalışıyorum ama inan bunu yaşayan çok kişi varmış daha bugün işyerinden birarakadşta 3 aylık hamile idi onunda kalbi durmuş bebeğini ve yarın alacaklarmış bebeği uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşında benzer olay bşına gelmiş evet yaşayan çok kişi varmış bu durumu şimdi daha duyarlı olunuyor ister istemez birde bu duurmu yaşadığını bilen herkes önce gelip sana anlatıyor bak bu kişide aynı olayı yaşamış falan diye ..benim bebeğimde ilk zamanlarda kanamalar oldu azda olsa 2 defa. ilaç ve iğne kullandım düşük riskim vardı ağrılarım oluyordu sık sık ama düşmedi bebeğim kalbi durdu oysa daha önce 2 defa kalp atşını duymuştuk çok farklı bir duyguydu ama olmadı kısmet değilmiş hayırlısı böyleymiş canım artık ben herşeyin hayırlısını istemeye başladım hamile iken de düşük riskinden dolayı hep tedirgindim bir şey olmasın diye çok dikkat etmeye çalıştım ama nasip olmadımı olmuyor hakkımızda hayırlısı olsun canım inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde bebeklerimiz olur .

Bugün bir komşumuz diyorki üzülme bir daha çocuğun olur...ben ona üzülmüyorumki ben sonuçta küçükte olsa bir can gitti benden...ben biraz bekliyeceğim açıkçası kafamı beynimi toplamak istiyorum. Bu ne kadar sürer bilmiyorum, birde eşmle farklı şehirlerde çalılıyoruz belki biraraya gelince nasip etcek allahım bilmiyorumki ayrıyken zor olucaktı... Herşey allahtan umarım biran önce hem bedenen hem ruhen sağlıklarımıza kavuşuruz canım allah sanada sabır versin arkadaşım
Buarada benim etrafımda çok bar düşük yapan arkadaşım dr umda söyledi ilk gebeliklerde %70 oranında yaşanıyormuş yani bu şu demek oluyor 3 kadından 1i yaşıyor bu durumu...o yüzden kendimizi çokta fazla yıpratmamamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Birde beni çok zor günler bekliyor, eşimin ablasıyla aynı zamanlarda hamile kalmışız...allahın takdiri hep ikiz olsa bu kadar olur diye konuşuyorduk, hemen hemen aynı günde doğacaklardı...eleke doğuma gireriz diye sspri yapıyorduk...şimdi 1 haftadır onunda kanaması var oyüzden riskli dönem geçene kadar söylememeyi düşündük. İnş. İyi olsunozaman söyleyeceğiz, gerçi ne kadar saklayanilşriz onuda bilmiyorum ama... O bebek büyüyecek sonra doğacak inş. Ama aklıma hep kurduğumuz hayaller gelecek, üzüntümü belli etmeden nasıl davranacağım onu bile bilmiyorum şuanda çok zor benimde böyle olucak imtihanım sanırım...görümcem benim yüzümden doya doya yaşayamayacak hep çekinecek belki onuda bilmiyorum. Allahım kolaylıklar verir inş. Su yolunu bulur off off yataklar dar geliyor bana...

tabi ki bana da çok diyor çevremdekiler tekrar olur üzülme diye ama o duyguyu yaşamak bambaşka birşey gerçekten yaşamayan anlamaz dışarıdan çok farklı bakılabiliyor ama anneyi fizyolojik psikolojik olarak çok etkiliyor ama biliyormuşum canım her işte bir hayır var diyorlar ya buna inanmak lazım gerçekten yoksa insan bazı şeyleri sorgulamaya başlarsa sonuç pek iyi olmaz gibi geliyor eşin yanında değilmiş beraber olarak hamilelik geçirmek vardır kısmetinizde belki bebeklerimiz sağlıklı olmayacaktı bilmiyoruz ki herşeyin hayırlısı canım bende önceden beklemek istiyordum ama şimdi kafamdaki soru işaretleri netleşince düşünüyorum bebek sahibi olmayı kısmetse tahlil sonuçlarım belli olsun onu bekliyorum birde benim 2 tane yağ bezem vardı onları aldırdım cuma günü o yaralarım iyileşsin çünkü hamilelik döneminde iltihap yapmıştı alalım demişti doktorlar ama ben lokalde olsa anestezi istememiştim birde senin eşinin ablasının hamile olması dezavantaj tabi ikiniz içinde zor bir durum Allah insana kaldıramayacağı yuk vermezmiş derler bizimde imtihanımız böyleymiş canım

Kızlar daha oncede yazmıştım 20 Eylül'de düşük yaptım. 17 haftalıktı bebegim.allahim birdaha yasatmasin kimseye.belki edindiğim bilgiler yardımcı olur buradaki arkadaslara. Pataloji raporumda tek ven kordon eksikliği cikti yani bebeklerde 3 tane olurmuş 2 atardamar bir toplardamar seklinde ve bebek oksijeni beslenmeyi kordonlar sayesinde aldığı icin birtanesi eksik olunca anamoliler ortaya çıkarmış saglikli bir gebelik geçirememiştim her kontrolde sıkıntımız vardı. Anne babadan olan genetik bir sorun değilmiş tamamen bebekteki kromozom bozukluğundan kaynaklanmış simdi tüm testlerim yapıldı temiz cikti sadece trombofili paneli testm kaldı aralığın 12 cikicak. Dr basla çalısmaya dedi. Suan hastayim bitince başlıcaz Allah'ın izniyle saglikli hayırlı evlatlar nasip etsin ins hepimize cok uzun yazdım ama belki aynı problem birilerinde çıkarsa bilgi olsun istedim

Biraz daha iyisindir umarım canım zaman gerçekten herşeyin ilacı...zaman geçtikçe yaralarımız kabuk bağlayacak inş. Ben bekleyeceğim, gerçekten psikolojik olarak iyi hissettiğimde tekrar deneyebilîrim diye düşüneceğim...bu evrede eşimin yanına gelebilmek için kadro araştıracağım bakalım... Olmazsada ona göre çare düşüneceğim bilemiyorum şimdilik...herşeyin hayırlısı oksun allah bşr daha bu acıları yalatmasın inş. Sanada çok geçmiş olsun, burdan haberlerini yaz tatlım

Canım çok çok geçmiş olsun, allahın vardır bizim için bir düşündüğü...inş yeniden hayurlı zamanda sağlıklı bebeklerimiz olur ve bu sıkıntıları yaşamayız. Patoloji sonucunun çıkmasına sevindim, bir nebze oksa rahatlamışsındır. Bende adet olduktan sonra gideceğim dr a, o zaman öğreneceğim sonuçları bakalım hayırlısı...trımbofili testi yaptırmadım ama dr a soracağım tekrar yaptırayımmı diye bakalım.

canım patoloji raporunda böyle ayrıntılı sonuçlar alınıyormu benim doktorum daha patolojiye gitmeden bu rutin birşey sonuç alınmaz demişti ve 1 hafta olmadan sonuç geldi ve birşey çıkmadı dedi doktor ama yine bu sitede başka bir arkadaşında 1 ay sonra çıkmıştı ve ayrıntılı idi senin gibi sanırım benim bulunduğum yerde detaylı incelemiyorlar hayırlısı canım herşeyin hayırlısı inşallah bundan sonraki bebeklerin sağlıklı olur canım hepimizin inşallah bu arada tahlillerin temiz çıkmış sevindim diğer tahlilinde iyi çıkar ve hayırlı haberlerini slurız canım bebiş olduğunda da haberleşelim canım birde senin canım kürtaj oldumu kendiliğinden mi duştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…