Eylül dostluğumuza burada devam (:

kızlar dün giremediğim için söyleyemedim p.tesi günü eve gidip yemek hazırlıcam salı iftara misafir geliyo demiştim ya eve giderken alışveriş yaptım sonra hemen çorbayı ocağa koydum o pişerken patlıcan kabak biber patates yıkadım soydum doğradım tel.geldi arkadaşım kaynansındaydı yarın gelemicez görümceme gitcez dedi kaynanası öyle söylemiş arkadaşına başka zaman gidersin demiş ben de ama yemekler hazır sayılır herşeyi hazırladım yarın için görümcene başka zaman gidersin dedim arkadaşım üzüldü ama arkadan kaynanasının sesi geliyo hemen ne hazırlamış da diyo duydum tamam gelmeyin önemli değil görümcene gidin dedim çok gıcık ve otoriter bi kaynanası var kendi borusunu öttürüyo kaynanamın kıymetini bir kez daha anladım asla karışmaz ona söz versek başka iş çıksa önemli değil oraya gidin der ki bu kız önceden bana söz vermiş ayrıca daha kötüsü insanın kocası anlayışlı olur biraz idare eder di mi arkadaşım için üzülüyorum çünkü onun suçu olmadığını biliyorum ama çok moralim bozuldu...
ya insanların hayatına planlarına neden müdahale ederler ki anlamıyorum...

çok şükür kaynanamı başıma taç yapmam lazım ya uyuz olurum böyle kayınanalara

bu arada o doğradığım patlıcan kabak ve biberleri buzdolabı poşetine koyup dolaba koydum pişirmedim hala sadece patatesleri suya koymuştum kararmasın diye dün onları kızarttım yanına tavuk kuşbaşı kavurdum baharatla öyle yedik çokgüzeldi o malzemeleri de pişiresim yok belki yarın yaparım ama 2 kişiye çok belki eltimi çağırırım ya da yapar oraya götürürüm

gerçekten inanılmaz sinir bir durum şu anda sanki bana yapılmış gibi sinir oldum, kaynanası zaten baş piskopos nasıl karışabilir onların ne yapıcağına ortada bir plan var Allahım çok şükür halimize gerçekten speedy nin de dediği gibi benimde kayınvalidemi kafamda taşımam lazım

Benimki de karışamaz bize sormadan hiç bişeyimize karar veremz eşim çok kızar öyle bişi olursa eşte bitiyor bence bu olaylar
ben kv.me değil eşimin böyle biri olduğuna şükrediyorum

Son düzenleme:

Benim eşimde verdiği söze çok kıymet verir ben caysam o mutlaka gider ve annesini karıştırmaz böyle konulara. Gerçi bizimle ilgili hiç bir konuya karıştırmaz. Hatta kayınvalidem canım ya bir şey dese görümcem karışma kıza nasıl istiyorsa öyle yapsın. Belki sana hayır diyemiyordur der. Arkadaşına çok üzüldüm Allah sabır versin. Sana da yazık işten çık koştur koştur alışverişe git sonra mutfağa girip hazırlık yap. Bende sinir oldum kayınvalidesine birlikte mi yaşıyorlar?

yoo bir de birlikte yaşasalar düşenemiyorum o gün onlardaymış iftara denk geldi işte

Bir de onun altlı üstlü oturma versiyonu var ille bişeyler çıkarıyolar

onlar da ısrar etti birlikte oturalım diye arkadaşım kabul etmedi sonra altlı üstlü oturalım dediler dublex evleri arkadaşım yine istemedi haklıymış bi evleri daha vardı 5 dk.mesafede hem de kız arkadaşımın kendi annesinin sokağı orda oturuyolar şimdi

işte bi kv.karışmak istiyosa ve de eş buna izin veriyosa aralarında kmlerce mesafe olsun karışan karışıyo hayatlara malesef

kızlar şuan moralim bozuk bakın size anlatayım obejketif olun ltfen yanlış düşünüyosam azarlayabilrsiniz

doktor bana ev işini kısmen yasakladı, bebek büyüdüğü için vücuduma baskı artıyor, vertigo atağa geçebilir diye özellikle eğilip kalkmak yasak
namazı dahi oturarak kılıyorum. Ev işlerimin çoğunu yapamıyorum, eşim yapıyor. Haftada iki kez Allah razı olsun annemle ablam gelip 2 saatte temizleyip gidiyolar, Rabbim bin kez razı olsun haklarını ödeyemem

ve ben günde en az 1-2 kez hala istifra etmeye devam ediyorum. Kan sevyem ve demirim çok çok düşük. EE bi de bebek kullanmaya başladı ben iyice halden düşmüş bir vziyetteyim. Mide bulantılarım baş dönmelerin geçmedi bunu zaten biliyosunuz. Bu sebeple kan ilacı da kullanamıyorum çünkü mide bulantısını dayanılmaz hale getiriyo
ayrıca bütün gün evimde rahatca yarı çıplak vaziyette dolaşıyorum.

tansiyonum 8 den yukarı çıkmıyo, bir anım bir anıma tutmuyo, her an yataga çakılı kalabiliyorum

Ayrıca yemek yapamadığım günler çok oluyor, genelde dışarda yiyoruz, eşim beni sahura bile kadırmıyo. Kızlar yemin ederim şımarıklık yapmıyorum, yaşamayan bunu bilemez. normal hayatım çok geride kaldı, kendime gelemiyoru. Beni en iyi doktorum anlıyo, eşime de sürekli anlatıyo, eşim de destek oluyo sağolsun

ben bu haldeyken dün gece görümcem aradı. 3 çocuguyla beraber bize geliyomuş pazar günü. Yanında kaynım ve diğer görümcem de var. salı günü de kayınpederim gelcekmiş
diğerleri br hafta kalıp döncek ama görümcem üç çocuguyla ramazan boyunca bizimle kalmayı planlamış

normalde başımın üzerinde yerleri var biliyosunuz defalarca ağırladım hepsini. Küs oldugum görümcemin çocuklarına bile baktım günlerce. Gelsinler sefa getirsinler yani. Ama benim bu halimle onları ağırlamam mümkün değil Allahım görüyo

ya beni hiç düşünmüyolar hiç mi değer vermiyolar. Halimi biliyolar aslında. Buna ragmen gezmek olsun diye böyle bişey yapmaları doğru mu sizce. Ve onlar herşeyi ters karşılıyolar. Kaynımın yanında açık bi şekilde oturamam zaten hadi onu geçtik görümcelerim kendi yanlarına bile kolsuz badiyle ya da askılıyla çıksam tuhaf karşılıyolar, hoşlanmıyolar
ben bu sıcakta uzun etek uzun gömlek üstüne başörtü nasıl katlanıcam
hadi onu geçtik, benim sürekli dinlenmeye ihtiyacım var, bazen o kadar kötü oluyorum ki kafamın altına yastık koymaya güç bulamıyorum. Sıcaktan fenalık geçirdiğimde midem bulanıyo ve resmen soyunuyorum. Onlar gelince ben rahatsızlığımla nasıl mücadele edicem ya

bir de işin başka boyutu var. biz iki buçuk ay evden uzak kaldık, evimi özledim tek başıma vakit geçirmeyi özledim. Kocamla baş başa kalmayı özledim. Napıcam ben ya ramazanın sonuna kadar

ve onlar burda oldugu sürece benim dışarda yemek yeme lüksüm, iftara misafirliğie gitme ya da çağırma lüksüm, temizlik yapmama lüksüm tamamen yok olacak.

ya ben mi hamile oldugum için abartıyorum yoksa insafsızca mı düşünüyorum nolur bişey söyleyin ya

ben hayatımda herşeyi ince düşünen, insanlara nezaketle davranmayı görgülü olmayı ilke edinmiş bir ailede yetiştim bunlar bana çok ters geliyo kılaar bana bişey diyin

Allah kimseyi düşüncesiz ve anlayışı kıt insanlarla karşılaştırmasın kızlar

siz ne kadar iyi olursanız olun karşınızda cahil ve ince düşünmeyen birileri oldugu sürece hep sorun var hayatınızda hep

bazen diyorum eşim bu aileden nasıl çıkmış diye

ahsen çok üzüldüm normalde ne var bunda diye düşünürüm ama senin durumunu çok iyi biliyorum

aklım almıyor ahsen bir insan bir insana sormadan nasıl plan yapar ... ramazanı sizde gecirecekmş cocuklarıyla peki bu görümcenin kocası yok mu ?

ahsencim haklısın tabi...
acaba görümcen sen rahatsız olduğun için sana yardımcı olur mu şimdi tanımadan bşy söyleyemem ama belki ev işine yemeğe filan el atar o kadar da saygısız değildir heralde...sen istifini bozma yat doktorum öyle söyledi de yemek yapamıyorum normalde dışarda yiyoruz madem burdasınız kendi eviniz gibi istediğiniz pişirin birlikte yiyelim de tabii o kadar samimiyetiniz varsa sanırım yoktu ama bence bu fırsat olabilir bunları söylemek için...

Aslında başka evleri de var ilk orayı düşünüyordu eşim ben orda da kalabiliriz dedim uydum herşeye ama sonradan ille de evin üstü oluverdi işte... Kv. cim önceden ben gelinimle altlı üstlü oturmayı bırak komşu bile olmam derdi zamanında ama evin üst katını yapmak kimin fikriydi acaba hala öğrenemedim... Terbiye almış kadınım v.s. ben öyle yapmam böyle etmem derdi çok

ah Ahsen yaaa senin bu görümcelerini var ya Sinir katsayım arttı... Öyle şey mi olur hiç... Hayatta en nefret ettiğim şey emri vaki... Biz karar verdik eeee iyi güzel de size gelecez e senin de bi fikrini alsalardı ya...

Canım sonuna kadar haklısın. Eşin söyleyebiliyorsa söylesin görümcene. Yaptıkları tamamen düşüncesizlik ve bencillik.

eşim telefonda dediki;"abla durumu biliyosunuz, gelecekseniz buları bilerek gelin ben sofrayı bile kaldırtmıyorum ona" dedi. Daha ne desin gelmeyn diyemez ki
ki öyle bişey demesini ben istemem zaten

normalde olsa ben de bişey demem. Kaldı ki ben onları ilk evlendiğim ay bile güle oynaya 10 gün ağırlamış insanım
kocası yok canım yurtdışında bir kaç ay gelmeyecek
bunlarda öyle sorup sormaca yoktur. Palanlarını yaparlar sen uymazsan yaptığın iyilikler fedakarlıklar bir anda yokoluverir, dünyanın kötüsü olursun

bak az çok biliyosunuz türlü sorunlar yaşadık
ama ben bir kere bile karşı karşıya gelmedim, tartışmadım konuşmadım ses etmedim Yani hiç yüz göz olmadım. Samimiyet de kurmak istemedim doğal olarak mesafeyi tercih ettim. Böyle olmayı hiç istemezdim ama beni mesafeye mecbur bıraktılar

iyiki de mesafeli davranmışız, öyle davranmasaymışım evimden çıkmayacaklarmış demek
doğulular, çok farklı anlayışlara sahibiz. biz eşimle çıkıp yemek yesek ayıp karşılarlar gariplerine gider biliyorum
onları bırakmışız da eğlenmeye gitmişiz gibi olur

hee çocuklardan birini mutlaka takarlar peşimize o da ayrı

hem sorun sadece yemek değil ki ben çok güsüz durumdayım evimi çekip çeviremiyorum
onların yanında yan gelip yatamam ki
dünyanın en iyi insanlrı olsalar bile dinlenemem ben evimde bir ordu varken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…