Eylül dostluğumuza burada devam (:

yaa kızlar öyle dedi dantel mantel kullanılmıyormuş kermeslere hayrına verivercekmişim Hayır olacakmış o öyle... tamam hayır da yapılır ama kullanmak maksadıyla alınmış hemen dağıtı mı vericez... Annem hepsini özenip aldı hem çeyiz dediğin şey bi ömür kullanılır bi gün loğasa olursun dantelli çarşaf serersin, özel bi günün olur işlemelisini serersin ki kullanıyoruz ama hepsini bi günde kullanacak halimiz yok... çok bilmiş Ama rüyamda gelinliğimi duydum ya çok üzüldüm

halt etmiş o benim kayınvalidemin çeyizi hala duruyor 30 yıldan fazla geçmiş aradan ..

çeyiz o adı üstünde kıskanç biri sanırım kayınvaliden

kayananamı çok severim çok iyidir ama ne 1 tane havlu ne yazma ne patik hiç bşy görmedim 2 tane yorgan yaptı sadece o kadar bir de eşimin kendi çeyizine aldığı katı meyve sıkacağı vardı bir de kaynanam ütü ve şarjlı el süpürgesi verdi ama....işte o kadar onlarda onda varmış evde sen alma demişti el süpürgesini 1 kere bile kullanmadım kutusuyla geldi ama daha önceden denemiş belli...öylece duruyo
eşim bana herşey aldı nişanda sözde ayrı ayrı bohça yaptı getirdi ama hep bana aldığı sexi iç çamaşırlarıyla makyaj malzemeleriyle ve kıyaftelerle doluydu çok güzeldi ama tek bir elişi yoktu içinde...ihtiyacım mı var hayır tabiki fazlasıyla getirdim çeyizimde ama insan 1 tane de olsa bekliyo o bohçalara gelen giden meraklı komşular yani samimi olduğumuz için bakıyolardı hepsi sordu havlu falan yok mu diye ama yoktu

Kilitli sandık iyi ya kocam da olsa da açıp bakmasın kafasına göre hani kocam açıp dağıtıyormuş ya çeyizlerimi denildiğine göre o benim özelim, gizlim o da bakmasın sadece ben açabilirim sandığımı gönlüme göre de kullanırım çeyizimi yok ya bizimki hep aba altından yapıyor bişey yapacağı vakit sonra da eşime atıyor geçende eşimin eşyalarını taşıdığında da sonradan senin kocan istedi ben yardım ettim sadece deyivermişti... Ne işi varmış benim yatak odamda benim gardrobumda... Tuhaf insan ya kızının gelinliğini bile ona sormadan şuna verelim giysin diyodu tamamen vercekmiş bi de kafasına göre iş yapar çok... Samimi olmaya gelmiyo benmkiyle kafa şişirdim yine

benim kayınvalidemde 2 patik, 2 el bezi getirdi sadece ne yorgan ne yastık hiçbişey görmedik. bohça bile gelmedi bize, biz bilmeyiz biz anlamayız, ay daha önce çocuk mu evlendirdik ayol ne bilirik dedi durdu. bizde bişey söylemedik

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim k.v nişanda aldığımız küçük sandığın içine bi nakışlı çarşaf 2 onun yastık kılıfları,ördüğü patikler ve bir yelek bir de bornoz takımı koymuştu okadar evlenirken ve sonrasında hiç bişi yok hepsini eşim yaptı hele nişanda aldığımız şeyleri sepetlere koyup renkli renkli tüllerle süslemişti,sepetlerin içine renkli taşlar koymuş simli çiçeklerle donatmıştı canım ya bayılmıştı gören herkess

şimdi sözü zarcılara bırakalım....

nasıl bi heyecan kattı mı? eşinizin tepkisi ne oldu eline ilk aldğında pis pis sırıttı mı zarları evirip çevirip

aynısını söledi canım bide bizim orda her şeyi kız tarafı yapar diyip durdu sürekli aydında adet öyleymiş güya

daha önce çocuk evlendirmediysen kolu komşuya sor hayret bişey ya.
bizimkilerde büyük gelinleri için hiç bişey istemedi bohça falşan yapmadık nasıl yapılır bilmeyiz gerek varmı dediler bende ben size alınacakları yapılacakları söylerim bizde alınır herşey dedim. Öteki gelin istemediyse onun sorunu alla alla.
Benim bohça hazırlandığı zamanda eltim görmüş ayyy hepsi çok güzel keşke bende isteseydim diyomuş kv onada yapalım bohça gibi saçma sapan bişey söyledi ama lafta kaldı bişey alınmadı tabi

Son düzenleme:
aynen benim 50 kilo vermiş halim ..tamam affettim

oLeeeeyyyyy!:119:

bizim bohça olayında hakkını yiyemem Allah razı olsun yapmıştı birşeyler. örtü takımları, dantellipike takımları, havlular, yazmalar,yorgan yastık, günlük yemek tk vs herşey vardı. hatta benim annem pek bilmiyordu onada akıl veriyordu, annemde zavallım kıyamam kim ne derse onu yapıyordu, ama yoktan yere şu birşey sardırılıyormu ağır bir iş onu yaptrttı kullanmam hayatta ama işte, ben çeyiz meyiz de göstermedim kimseye benim akrabalarımla serdik ettik sonrada topladım gerek yok dedim sevmiyorum pek öyle şeyleri.
sizde varmıydı eşimin tarafında kıza eşya kesmesi diyorlar, hem nişanda hemde düğün alışveriş öncesi baya kıyafet alışverişi yapmıştık biz en hoşuma giden oydu ama sorsanız şimdi kıyafet konusunda herhalde aceleden çokta işime yarar birşey almamışım ne akılsa işte

Son düzenleme:
benim kayınvalidemde hiç oyalı filan bişiler vermedi. 3 yıl nişanlı kaldık biz hediye filan hiç almadı bana. isteme nişan bi arada olmuştu bizim o zaman bi sepet getirmişlerdi bizde vermiştik karşılık olarak. parfüm iç çamaşırı havlu,bohça,saten pijama takımı vardı 2li. evlenirkende yorgan yastık bikaç cam eşya verdi ama olsun hiç önemli değil napim o kadar danteli oyayı sanki. düğün borcumu ödüyolarya Allah razı olsun o yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…