Azd cim Merhaba. Ben arada bakıyorum ama uğreyan yoktu. Biz iyi diyelim iyi olalım inşallah. 3. Bebeği me hamileyim. 3 kızım olacak. Dün özelde detaylıya gittim. Herşey yolunda. 3. Erkek olur dedik ama nasip, hayırlısı...2. Kızım 10 gün sonra 1 yaşında olacak. İyi yekesine rağmen 8 kilo. Çok üzülüyorum. 9. Aydan sonra sütümde azaldı, kızının doğum gününü tutlarğm. Nici yaşları olsun sağlıkla inşallah. Sizden başka haberler var mı? Benim kızım çok az emekliyor. Yürükeye teşebbüs bile etmiyor. Surma ve duruda yavruları ile iyidir umarım.
3. bebeğin hayırlı olsun şimdiden rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. 2. kızın doğum günü kutlu olsun sağlıklı nice mutlu yaşlara
bende senin kadar hızlı değilim canım 2. çocuk için kardeşsiz bırakmam ama şuan için zor kısmet diyelim herşeyin hayırlısı
benim kızım 10 aylıkken kendi bıraktı emmeyi o kadarda sütüm vardı doktorumda 4 aylıkken işe başladın bu zamana kadar çalışan anne olarak iyi emzirdin üzülme dedi aç bıraktık belki gine emer diye ama maalesef emmedi değişen bir şey yok iş ev evde kızımla zaman geçiriyorum artık hareketlendi ve sürekli peşinde ben rabbim sağlık versin evlatlarımıza
suma hiç görünmüyor artık
Duru sen nasılsın?
azd cim çok sağol arkadaşım. 3. çocuğu çok istedik. 35 yaşında olduğum için de daha fazla ertelemeyelim dedik.doğum günü kutlaman için teşekkür ederim.senin hakkındada hayırlısı olsun. rabbim en doğru zamanı biliyor. benim kızımda 10 ay emdi sayılır. 3 aydır hamilelikten dolayı sütüm su şeklinde yapışkan azar azar geliyor ama kızım emmeyi sürdürüyor. doğumdan sonra ikisini bir emzireceğim inşallah. bırakmasın istiyorum emmeyi o yüzden. süt olmasada emmeye devam. tandem nursing deniyor. 1 yaşını bitirdi küçük kızım işe başladım. bir ay oldu. eylül ortası tekrar doğum izni inşallah. benim kızımda çok hareketli ve konuşkan. 10 15 kelimeyi 3 aydır söylüyor. bebek dili cabası ama. sadece emekliyor ve tutunarak yürüyor. bizdende kaynaklandı çok muhafaza eden anne baba olduk. surma da duru da yok. ben hamilelik takvimi için sık sık giriyorum foruma ama gelen giden olmuyıor. senin mesajını görünce çok şaşırdım azd cim. biz bir aydır diyetisyen tavsiyesi ile hazır mama ya başladık. bir aydırda eşim bakınca bebeğe öğlenleri 5 tepeleme kaşık maması hazırlayıp yediriyor. bende sabah kahvaltısına 2 ölçü devam sütü 3 kaşık kaşık maması 1 er tatlı kaşığı tahin pekmez1 yumurta sarısı yarım beyazı ve arada tereyağı veriyorum. gece tam buğday unundan bir kase pekmezli muhallebi ama gel gör ki kilo almıyor. ne yapacağımı şaşırdım. belki hazır mama kilo yapar dedim ama nafile. 8,5 kilo geliyor şuan. boyuda 76-77 anca. sen hazır mama kullanmıştın dimi azd. şu anki beslenme planınız nedir. üşenmezsen yazabilirmisin arkadaşım. kızını çok öpüyorum. rabbim sizinle beraber sağlıklı ömür versin inş. diğer annelere de sitemler :) ve selamlar.
yazını okudumda gerılere gıttım bak :) benım ikinci kızımdakı kılo aldırma savasıma benzıyor :) sana ne tavsıye edeyım bılıyormusun.vazgec.hakıkaten bırak bazı bebekler kilo almıyor ne yaparsak yapalım oyle..mesela benım kuzum.oda 2010 dogumluydu 3 kılo dogdu ama sonra epey yavaşladı kılo alımı.sonra az yemeler felan.ben uzluyorum tabı çunku ılk kızım çok ıyıydı kılosu hatta epey fazlaydı tontık :) neyse efendım ılkınde gormedıkya kılo derdı bu neden boyle oldu dıey uzuluyodum.ben bu çocuga bakamıyuormuydum.yo ılıne baktımda bunamı bakamıyorum.ama almıyodu kılo doktora goturuyodum .ilk mama takvıyelı süt verdıler içmedı sevmedı..gerı gıttık bu sefer fantomalt dıye toz içecek.yogurda yada sute katıyoduk.doktor raporuyla çıkarrtık.tam bır yıl usanmadan verdım bu mamayı..ama hiç degışıklık yok.ne iştah açtı ne ıyı oldu kılo.hala zayıf..ve baktım olmuyo bıraktım bende.kan testı felan yapılıyo ıdrar testı.ultsaraonda bobreklere kadar felan baktırdık.maşallh gayet saglıklı bı bebek..artık doktor dedeı bu çocugun bunyesı boyle almıyo kılo.ben bıraktım artık uzerıne duşmeyı ve oldugu gıbı kabul ettım.şimdi mınıgım 4,5 yaşında 15 kıloyanı hala zayıf ama oyle alışmışımkı nede guzel ve zarıf gelıyo halı.boyuda guzel.çok tatlı teyzesı .hatırlamıyorum ama belkı benım kızda 1 yaşındayken ance o kılodaydı belkı 8,5 bıle degıldı..şimdi buyuk kıızm bıraz yese kılo alıyo.aman onu frenlıyorum .korkuyorum kılo sorunu olmasın dıye.emın ol kılo alacak sorunu daha kouymuş:) ortanca anne sunu yemek ıstıyorum deyınce hıç tereddıte duşmeden ye dıyorum.ama buyuk bıraz fazla yese korkumdan kılo alacak derdıne duşuyorum.yanı bı muddet sonra sende yorulursun emın ol zaten yenı mınk gelıyomuş hayırlı olsun.işin zorlaşır zaten.şimdilik ne gelıyosa allıan yap tabı ama nacoızane tavsıyem takma boşver.benım son 3.kızda 2013 mayıs dogumlu .10 kılo eh onada zorlamıyorum ama ıyı çok sukur.3 çocugumunda hepsı farklı yanı.kimi zayıf.kimi orta hal.kımıde az tombık :) hayırlı dogumların olsun.benımde 3 tane cennet kokulu kızcem var. benım kuçukte yurumuyo tam olarak 3-4 adım atıp duşuyo ama yakın yuruyecek belkı bı 10 gunu var belkı 1 ayı var.kelıem haznesıde sıızn bebk kadar .diil kuşlar maşallh..arada gırıp bakıyorum bende .3 çocuklu olunca çok ugrayamıyosun halıyle.hayırlı akşamlarr
07papatya hanım uzun ve ferahlatıcı cevabınız için teşekkür ederim. bende hazır mamaya başladım dediğim gibi bir ayı geçti ama aynı kiloda duruyor kızım. birde emzirmeye devam ediyorum. o yüzden kızımın bağırsakları oluşmaya başlayan kolostrum nedeniyle pek aktif. geçen hafta raporluydum. çalışmayınca ve evde olunca kızım sürekli emmek istedi. dün 8 kez kaka yaptı. kolostrumun böyle bir etkisi oluyormuş. bende çok kafaya takmamaya çalışıyorum ama insan yinede üzülüyor. baş çevreside küçük kızımın. hangisine üzüleceğime şaşırdım. allah (cc) dermansız dert vermesin tabi. inşallah kilo alamamaları bünyeseldir. altında yatan birşey yoktur yani. 3. çocuğunuz benim ikinci ile yaşıt. 31 mayıs doğumlu benim kızımda. ona hazır mama verdinizmi, emzirmeye devam ediyormusunuz. gğnlük beslenme şekliniz planınız nedir. hangi gıdayı ne ölçüde veriyorsunuz. eğer sizin için meşgale olmazsa yazabilirmisiniz. benim büyük kızım 2004 haziranlı. o da hep zayıftı. 10 yaşında ve 27,5 kilo. benim hiç kilolu çocuğum olmadı. bakalım 3. yüzümüzü güldürür belki. gerçi bende 21 yaşındayken kıyafetle 39 kilo gelebiliyordum. bana çekmişler sanırım. tekrar güzel cevabınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
yazıyı yazayım derken sıte benı atmışallahtan kopyalamıştım degılse tekrar yazamazdım sormak ıstedıgınız olursa cevaplarım muhakkak..ıyı akşamlar gıdıp yatayım.bu cadının kalkış saatı hiç belli olmuyor
papatya hanım yine uzun ve benim için terapi olan bir cevap yazmışsınız. allah razı olsun, darlık görmeyin inşallah. bizde de zorlama yok ama arada reklam destekli son kaşık denemeleri oluyor. günlük beslenmesini yazmıştım. sizin porsiyonlardan biraz fazla gibi bile duruyor ama dediğim gibi tık yok kilo alımında. tek umudum doğumdan sonra ikisini beraber emzirmek ve ilk 3-4 aydaki kilo alımını sağlayan süt ile normal kiloyu yakalayabilmek.kan ve idrar tetkiki yaptırmayı bende istiyorum. eşimi ikna edebilirsem böbreklere de baktırırım. gece 11 de uyuyor ve sabah 6,5-7 gibi uyanıyor. gündüzde birer saatlik iki ara uykusu var.10 saat anca uyuyor günde. 13 saat olması lazım esasında. arkadsaşın oğlu 2 yaşında ve 3 saat gündğz uykusu uyuduğunu biliyorum. giydiği bile yakışmıyor zayıf bebeğe. acık et but olacakki elbiseden bacakları çöp gibi görünmesin. allahım 3. de nasip et inşallah. ben de hergün mutlaka çorba yapıyorum. mercimek, yoğurt, buğday, tarhana sık yaptıklarım ve hepsinde mutlaka irmiş, tel şehriye takviyesi oluyor. boza kıvanmında yapıyorum çorbaları.elimden geleni yapıyorum yani. zaten 2,5 kilo doğdu yavrucak.
teşekkur edrım rabbım kımseyı darda koymasın..maşallh fazla bıle yıyosa bu kız erıtıyo annaesi.olsun şimdi olmazsa ılerıde kılo alımı degışir.şimdi ben sana bışey anlatayım bak belkı sanada ders olur.ben aldım dersımı kızlarıma hiç bıraz daha yıyın demem.tanıdıgım komşum vardı kızı o kadar zayıftıkı yanı gıttıgımde o çocugu mutfakta çogunluk aglayarak tek başına goruudm ne oldu dıyınce.o tabagındakı yemegı bıtırımıyo herkes yıyıp kalkı bı o bıtırıemıyo bende o tabak bıtene kadar kalkmayacaksın dıyorum ona aglıyor derdı.bızde yanına gıder hadı benım için ısır hadı baban içinde mınıcuk ısır dıyıp tabagındakılerı bıtırmesıne yardımcı olurduk sevınırdı annesı yardımcı olduk dıye.kız o kadar zayıftıkı resmen kaburgaları sayılıyodu annesıde bu duruma cok uzulurdu bu çocuk nıye boylde dıye.ha o çocuk yemek yemeyı sevmezdı ve cıdden az yerdı.sonra.bu kız 4 yaşlarında felandı.sonra buydu iştahıda acılmaya başladı o kız şuan 90 kıloher yedıgınde sevınıp karışmadılar .cok seye bıle sevınıp mutluluktan uctular.ama gel gorkı kız kendını frenleyemedı.sonra az ye demeler başladı e kız artık buydudugu içinde bagırmaya başlıyodu karışmayaın bana açıktım dıyodu velhasıl şimdide cok uzgunler 16 yaşında ve 90 kıloya az kaldı..demem o kı ısrarcıda olma.ınsan sonrakı yıllarda ne olacagınıda bılmıyolar.sen gıysılerın yakıştıgını once bı kabul et sana oyle gelıyodur zayıfya..benım kıza cok yakışıyo bak dıyım ortancaya yanı .kuçukte ıyı çok sukur.uykuyu benım kuçuk 11 -12 den once uyumaz ama gunduzde 9-10 dan aşagı uyanmaz.bu sısıtemı degıştırecegım şuan taşaınacagım ev topluyorum.yenı eve gecınce hemen el atacagım uyksuuna cok zorlanıyorum.çok yoruluyorum.ınsan akşam olunca soyle kendıyle baş başa kalmak ıstıyor.neyse buna sukur azda olsa buyuduler barı :) artık kuzuyu yuruyor dıye bakıyorum adımlarımız epey cogaldı 10-15 adım atıyo.yanı epey gıdıyo sonra egılıp oturuyo yoruluyo herhal allah sanada kolaylık versın.ne duşunursen oyle olur derler ıyı duşun ıyı olsun.3.çocukta kolay buyur ınşallh.
benim görümcemin oğlu da 15 yaşında ve 116 kilo. benim derdim fazlası değil. ortalama kilolarında olsunlar yeter bana. hakikaten bir yaşında 11-12 kilo olsun istemem. kilo çok da sağlıklı birşey değil. yemese anlarım. yemiyor, kilo da almıyor derim ama yiyip yiyp neden kilo almıyor? ona üzülüyorum işte. ergenlik döneminde kilo alınıyor ama o zaman alınan kiloyu ne yapayım. şöyle küçükken azcık tontiş olacakki giydiği yakışsın. zayıf çocuğa giydiğide çok yakışmıyor maalesef. büyük kızım elbise etek giydiğinde sanki içinde insan yok da kıyafet askıda gibi duruyor.benim ufak kızım sadece tutunarak yürüyor. ayakta tay tay yaptırıyorum pek dengesini sağlayamıyor. 15-16 aylık anca yürür gibime geliyor. konuşması iyi ama. anne al, abla gel vs diyor. dün akşam ablasına adıyla seslendim. salondaydı ablamız. bizimki hemen abba geeee diye ablayı çağırdı, çok hoşuma gitti. iki kelimeyi birleştirmeye başladı. amannnnn diyor çok hoş bi bıkma ifadesiyle. ben konuşmasını yürümesini, takmam. onlar bebeğin hazır olması, anne babanın ilgisi ve yürümeye teşvik emesi vs ile alakalı. tuvalet eğitimi gibi bebek zamanını kendisi ayarlıyor. ama bu yemek ve kilo işi öyle olmuyor pek. tamam çocuk hareketli ise, erken ayaklandıysa ve uykusu da bereketli değilse zayıf oluyor.fakat hepsi bir çocukda mevcut olup kilosy-uda gayet iyi olabiliyor. yiyen çocuk genelde kilo alıyor ama biz nedense genelin dışındayız hep. neyse rbbim acılarını göstermesin, dermansız dert vermesin ve hayırlı evlatlar eylesin inşallah.
tabı haklsıın fazla kiloda ıyı olmuyor.saglıkları yerınde şükür..benım doktor 1 yaşında 7,5 kılo olan bır çocuk normal gelışımındedir diye bakıyoruz demıştı.bi ara benım ufaklıkta 2 ay hiç kılo almadı 50 gr daha almadı.doktora goturudk herşeyı normal.takmayın olabılır bazen hiç kılo almayabılır bazen kılo veren bebeklerde oluyor dedı .sonra dıger ay kılo almaya başlamıştı.2 ay 8.kıloda takılıp kalmıştık.ama pek iştahıda yoktu ne oldu o donem anlamamıştım..neyse gectı herşey.sende gidersın doktoruna ne gerekıyosa yapır içinde rahat olur.sonra kafanda soru işaretı kalmaz..hayırlı saglıklı dogumlar dılıyorum sızede..:)
allah razı olsun. neredeyse 2,5 ay kaldı doğuma. 3. de kız olduğu için alışveriş yapmayacağım. 2. ye epeyce almıştık kıyafet vs. ben de idrar kan baktırayım diyorum 2. kızım için ama eşim sıcak bakmıyor. deemki bi böbreklerine baktıralım kesinlikle itiraz eder. akışına bıraktım. doğum iznine ayrılınca hazır mamayı da keseceğim. öğlen bakanların kolayına geliyor çünkü.
ah sen sanslısın ne guzel.biz 3.çocuk hiç duşunmemeıştık o yuzdende 2.kızım kuçukken ne var ne yok hep vermıştım beşigıne kadar.bu 3.kuzu suprız olunca herşey sıl baştan oldu tabıkı..şimdi saklıyorum tabıkı ama ılk başlar masrafı epey oldu2.kıızmdada eşim yaptırmak ıstemıyodu ne gerek var der hatta yemeyıp zorladıgımda kızardı zorla yemek yedırılırmi çocuga bırak zayıf olsun dıye.bende başının etını yıye yıye kabul ettırdım testlere felan .sonrada ben sana dememışmıydım dıye soylendı..ne yaparsın anneık işte bışeymı var dıye endışe edıyorsun..:) bunda çok daha rahatım emınım bu ablası gıbı yıne zayıf olsaydıda ben takmayacaktım.alıştım nede olsa :) sanada kolaylıklar dılıyorum şayet ıkı kuçuk cocugun olacak.ınşallh yardım edenın olur.degılse tek başına çok zor oluyor.ben hep tek baktım gel gorkı 3 çocuga bakmak epey zor.hepsının ayrı ılgıye ayrı ıhtıyacları oluyor.eşim yardımcı olur sagolsun ama yıne zor.yanında bırılerı olacaksa yardıma zor olmaz kolayca buyurtursun ınşallh.
kötü olmuş hakikaten 3. nün sürpriz olması. hayırlısı tabi. bi şekilde büyüyorlar. en azından bundan sonra saklarsın üst baş. görümcemede ilk kız dediler 4. için. o da kendi görümcesinden alırdı hep kıyafet. kız dendiğinden görümceside oğlkunun kıyafetlerini vermiş 1 yaşa kadar olanları. doğuma iki hafta kala erkek dediler. ama şimdiden sonra saklar görümcesi kıyafetleri. zarar yok yani.eşimin ailesi var yardımcı oluyorlar sağolsunlar. ama ikisi bir arada büyüyecek. o da iyi aslında. ikincim çok şlükür sakin bir bebek. çok istedim,çok bekledim doğsun diye. o nedenle sabrımda çok şükürler olsun. bakalım 3. ne karakterde olacak. siz 3.bebişi kaç yaşında doğurdunuz. ortanca 5 yaşındaydı sanırım. büyük kaç?bu arada eşimde yardımcı oluyor alalh razı olsun.
ay yok Allah korusun.çok şukur evlat sahıbı olduk.annelık duygusunu yaşadık.bundan başka mutluluk olamaz.ben korundugum halde hamıle kaldım.birde hamılelıgım ıyı gecmedı 5 ay bulantıdan surundun desem yerıdır.tekrar bi çocuk duşunemıyorum bıle.ben tüplerımı baglatım canım.korundugum halde bıle hamıle kaldıysam başıma her an yenı bı hamılelık gelebılır korkusuyla vede 3.sezeryan oldugumdan vede vede başka çocuk duşunmedıgımızden eşimle ortak kararımızla tüplerı baglattık.bu kuzumuzunda kısmetı varmış ne yapalım :) şuan en ufak kuçuk gelenı hemen dagıtıp verıyorum işime yaramayacak nede olsa ıhtıyacı olan kullansın.benımde 2.cim çok sakındı valla o kuzum nasıl buyudu anlamadım bıle.akşam 7 de yatar sabah 7 de kalkardı.mis gıbı uykumu alır ,dinç olarak kalkardım.ama ondad yemek konusunda cektım bakneyse o kadar oldu ne yapalım.hala bı ezıyetı yoktur maşallh.bu son kızımda pek zor bı çocuk degıl.sadece geç yatmayaı sevıyor.o kadar cabalasamda yok yıne guluyo ayaga kalkıyo maalesef bizle bırlıkte uyuyor.halıyle hıç dınlenemıyorum.ablalaı erken yatar bız 3 numarayla karı koca başbaşa kalıyoruz .ve barabercede yatıyoruz.şayet uykuyu cok seven ve ıkıncıdede hiç uyku sorunum olmadıgından bana uykusu zor gelıyor.ah ahh .başka bı sorun yok şukur.herşeyımız yolunda gıdıyor.oda zamanla elbet duene gırecek.az buyuduler barı..artık kuzum yuruyorda hatat koşmaya bıle başladı.pek bı mutlu bu aralar :) ben 3.bebişi tam 33 olmadan dogurdum.şuan 34 olmama az kaldı :) buyuk 8.ortanca 4,5 yaşında.ınşallh sızınde beiş kolay olur.bızım hıç yakınımız yok yanımızda tek baktıgımız için yoruluyoruz..inşallah senın bebeklerde kolay olur.çok şukur benım çocuklar buyuk.ama ilerı bıtmıyorkı.buyugun derslerıyle ıgılenıyoruz.kuçuk kreşe gıdıyo eh o bu yaşlarda kolay.bıde kuçuk var.zaten eşler yardımcı olmasa çok çok zor.sagolsunlar...sende başka çocuk duşunmuyorsan tavsıye ederım.sonra kafan rahat olur.
offf of yine kafayı yiyecweğim. takma takma da nereye kadar. eşim kan bile aldırmaz ki anlayalım bu çocuğun derdi ne. ruhu neşesi yerinde. mutlu bir bebek ama dün tarttım 8,5 kilo. 15 gün önce 8,800 dü. hah 9 kiloyu geçeceğiz elhamdülilllah derken yine hüsran yine hüsran. bak günlük yediğini yazayım. en azından dünü. 60 ml devam sütüne bir yumurta+1 tatlı kaşığı tahin (boy uzatıyormuş)+ 1 tatlı kaşığı terayağı+ 2-3 kaşık kaşık maması. bunu dibini sıyırıp bitiriyoruz. 3 saat sonra 1 kase ev yoğurdu.3 saat sonra 2-3 yemek kaşığı makarna+ 1 kase irmik liaveli (kalorisi çok diye irmik) tarhana çorbası. gecede tam buğday uzundan muhallebi+ 1 kaşık tereyağı içine. hafta içi öğlen kaşık maması akşam çorba oluyor ama ben çalıştığım için haftasonu deli gibi iş yaptım. anca bu kadar yedirebildim. daha ne yapayım bilmem. kilo alacağına zayıflıyor bu çocuk. allahım sen cümlesinin içinde de benim yardımcımız ol. 4. çocuğu düşünmüyorum bende. tüp olayına ne zaman girerim bilmem. benim 2 side normal doğum. 35 yaşım mayısta bitti. işkini 25 yaşında 2. yi 34 yaşında doğurdum. 2. hemen olmadı. bir seneden fazla bekledik yoksa şimdi 2,5 yaşında idi. hayırlısı tabi. ilk kızımda ikincimde çok hareketli ve uykudan uzaklar. minik dün 10,5 gibi uyudu sabah 6,5 olmadan uyandı. gündüzde ayakta sallanırsa 2 saate yakın uyur yoksa yarımsaat sonra uyanır. büyük kızım gece 1 de uyumuş. durumlar böyle bizde de.
azd ve pahatya Merhaba. Doğuma bir ay kaldı.bende onbir gün önce ev taşıdım.yerleştim çok şükür. Bütün temizliği de kendim yaptım.bebek şekeri kapı süsü yapıyorum bir taraftan. Fotoğraf yollarım. Benim kızım iştahlı.o konuda sorun lok. Sorun üç aydır hem mama hem devam sütü hemde yemek vs yemesire rağmen kilo almıyor. 8200 kilosu bolu 82. Sizin kadar uzun değiliz azd maalesef.kilo alt sınırda.kızlar merhaba nasılsınız?
ben artık eskisi gibi sık sık giremiyorum ama girincede bütün yazılarınızı okuyorum nasıl geçiyor hamilelikler
papatya korunduğun halde hamilemi kaldın bunu bir kaç kişiden duydum bir arkadaşım spral varken hamile kaldı
bebişler nasıl benim kızım 16 aylık oldu 10 kg 84 cm zayıf kızım var ama çok hareketli bu harekete doktorumuz normal dedi kilosunu
görüşmek üzere
sanada evın hayırlı olsun canım.çok az klamış doguma allah kolaylık versın.yemesı ıyıyse kıloyu sorun yapma boşver duşundugumuzle kalıyoruz degılse..A
azd ve pahatya Merhaba. Doğuma bir ay kaldı.bende onbir gün önce ev taşıdım.yerleştim çok şükür. Bütün temizliği de kendim yaptım.bebek şekeri kapı süsü yapıyorum bir taraftan. Fotoğraf yollarım. Benim kızım iştahlı.o konuda sorun lok. Sorun üç aydır hem mama hem devam sütü hemde yemek vs yemesire rağmen kilo almıyor. 8200 kilosu bolu 82. Sizin kadar uzun değiliz azd maalesef.kilo alt sınırda.
kızlar merhaba nasılsınız?
ben artık eskisi gibi sık sık giremiyorum ama girincede bütün yazılarınızı okuyorum nasıl geçiyor hamilelikler
papatya korunduğun halde hamilemi kaldın bunu bir kaç kişiden duydum bir arkadaşım spral varken hamile kaldı
bebişler nasıl benim kızım 16 aylık oldu 10 kg 84 cm zayıf kızım var ama çok hareketli bu harekete doktorumuz normal dedi kilosunu
görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?