Eyvah! Görümce oluyorum!

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.580
63
34
Merhaba sevgili kk hanımları:) derdim görümce olacak olmam değil aslında. Kafamda birkaç soru var onları sormaya geldim.
Kardeşimin taa liseden beri konuştuğu bir kız var. Şuan ikisi de üni bitirdi ve çalışıyorlar. Evlilik için tüm şartlar oluştu diyebiliriz. Çok kısa sürede isteme, söz, nişan olacak. Ben biraz tedirginim. Ama kesinlikle kızdan ötürü bir tedirginlik değil. Ben kötü görümce olmaktan korkuyorum. Kızımızı az çok tanıyorum. Çok tatlı, çok efendi, çok aklıbaşında, çok zeki, çok güzel bir kız. Daha birçok güzel yönleri var. Kardeşimle evlenecekleri için çok ama çok mutluyum. Kardeşimi de çok seviyorum. Erkek olmasına rağmen kız kardeşim gibidir, yani rahatızdır birbirimize karşı aramızdan su sızmaz. 3 kardeşiz ama diğer kardeşimiz engelli. Bizim birbirimize yaslanıp ona sahip çıkmamız lazım ana babamız yaşlandı. Şimdi korkularım şunlar.
1) Bu kızı senelerdir tanıyorum ama aramızda hiç sıkı fıkı bir ilişki olamadı. Biraz farklı dünya insanı gibi miyiz bilemiyorum. Benden de kaynaķlı biraz. İnsanlarla hemen sıcak bir ilişki kuramıyorum. Bir de yıllarca hayatım hep okul ve engelli kardeşimin bakımı arasında döndü durdu. Asosyal oldum diyebilirim. Kız ise baya sosyal biri. Aramızdaki ilişki nasıl olur acaba?
2) Maddi farklar ve alışkanlıklar. Kızımızın ailesinin durumu iyi. Doğal olarak baya rahat büyümüş parasal yönden. Bizim ise hep bir yokluk içinde geçti baya süremiz. Alışkanlıklarım da bu yönde şekillendi. Şu anki maddi durumlarımız da eşit olmayacak. Yani kardeşimle ikisi, eşimle benden çok kazanıyor. Bu bir sorun teşkil eder mi?
3) Benim görümcem yok. O yüzden bilmiyorum. Gelinlerin görümcelerinden yaka silktigi konular neler?

Tabi ki ben değil kardeşim evlenecek biliyorum. Ama ben de iyi bi görümce olmak istiyorum. Kızla çok çok iyi anlaşabilmemiz önemli değil. Ama en azından birbirimizi kırmayalım istiyorum. Bir de kardeşimle aramın hep iyi kalmasını istiyorum. Çünkü dediğim gibi bir kardeşimi daha var. Ve beni anne figürüne oturtmuş diğer kardeşimi baba. Engelli ve yaşı bizden epey küçük olunca.. annem babam hayatta lakin çocuğun tüm sorumluluğu bizde gibi gibi. Ki ilerde de kardeşim ikimize emanet olacak. Yorumlarınız için çook teşekkürler şimdiden

Seninki dert degil; sen gorumce tarafisin rahat ol :))) Gelin acsa "bir derdim varr, gelin oluyorum bi de gorumcem varr" diye tamam da :)
Saka bi yana, ne guzel bunu onemsemissiniz ve ikinizin arasi iyi olmasini istiyorsunuz; bence dogal samimi ve iyi niyetli olduktan sonra cok sıkı fiki olmasa bile saygi, sevgi cercevesinde bi iliskiniz olur insallah.
Allah kardesiniz icin hayirli ugurlu etsin insallah simdiden.

Bence bunları düşünme oluruna bırak.Kötü gitmediğin sürece kızla gayet iyi anlaşırsınız.Kötü görümce olmak gibi bir kaiden yoksa çokta dert etme.Biraz daha sıcakkanlı olabilirsin kıza karşı.

Burada konu açacak kadar ince düşünceliysen akışına bırak tatlım, olduğun gibi davran. Sıkı fıkı olmak zorunda değilsiniz, zaten azıcık mesafeli olunca o denge kuruluyor geçinip gidersiniz

Bence böyle devam edin. Gereksiz yere samimiyet kurmaya çalışmayın. Kardeşinizle evleniyor diye sizin de ölümüne kankaniz olacak hali yok ya,bunca yıldan sonra.
Çıkan gerilimlerde genelde onun tarafinda olun, gerginlikler başladığında ortamı sakinleştiren taraf olun , sever zaten sizi.
Ayrıca kim kimin maaşını nereden bilsin ki? Bu neden sorun teşkil etsin? Ben çok yakın. Arkadaşlarım dışında hiçbir aile uyemin bile maaşını bilmem. Siz de soylemezsiniz olur biter. Ayrıca durumu çok iyi insanlar genelde ev - güzel model araba satın alırlar. haliyle aldıkları tüm para kredilere gider ve kıt kanaat geçinmeye çalışırlar.
Yani benim gözlemim bu yönde :) sizinkiler de hemen bir birikime baslarlar zaten, eşitlenirsiniz^^
Onlardan borç morc istemediğiniz sürece ya da ileride kardeş bakımında 'sen daha çok kazanıyorsun sen 2 x ver ben x vereyim' falan demezseniz zannetmiyorum bu sebeple en ufak bir tatsızlık çıkacağını

Ağzınızla kuş da tutsanız, karşı taraf size gıcık olacağı varsa olacaktır. O yüzden boşa uğraşmayın. Burada her türlü örneğini gördüm. Kimileri için sıfatınızın "görümce" olması yeter. Kendiniz olun sadece.

Hayır ölümüne kanka olmamız şart değil tabi ki. Sadece aramızdaki sevgi saygı çerçevesi öyle kalsın istiyorum. Bir de benim eşim aileme çok uyum sağladı. Hep bir aradayken hiç bir problem yaşamıyoruz çok mutlu mesut bir aile tablomuz var. Yani şart değil tabi ama gelinimiz de bizle uyumlu olsa çok güzel olur. Yine de öncelik onların geçinmesi ve iyi olması... para konusunda asla istemem onlardan. Ki bu evlilik sürecinde kardeşim benden destek bekliyor ve seve seve yaparım... ufak kardeşim de annem babam vefat edince keşke bende kalmayı tercih etse. Ben baksam masrafları bende olsa hatta hep. O kadar düşkünüm. Ama herhalde haftaiçi bende h.sonu abisinde mi kalır artık bilemiyorum(tabi annem babam hayattayken onlarla kalacak hep)

Oldugun gibi davranirsan sorun kalmaz.

Sizin evinize giren parayla onlarin evine girecek paranin farkli olmasi nasil bir sorun yaratabilir ki anlamadim?

Herkesin zaten butcesi farklidir hayatta.

Onlarin parasi sizi, sizi paraniz onlari ilgilendirmez.

Gereksiz bir korkuya kapilmissin.

Ama kardesinin yeni bir hayati yeni bir evi olacak.
Bazi seyler eskisi gibi olmayacak dogal olarak.

Bunlari kabul etsen iyi olur.

Valla gayet kolay bence . Etliye sütlüye karışmayın , maddi farklar sizi ilgilendirmez ki herkesin kendi hayatı bunu kafaya takmayın. Ne zaman çocuk yapacaksınız çocuk yapın gibi saçma sapan cümleler kurmayın. Aldıkları yedikleri içtiklerinin lafını yapmayın. Fazla samimi olmaya çalışmayın . Bitti gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…