Eyvah! Görümce oluyorum!

Aralarina girme , kibar ve anlayisli ol baska birseye gerek yok zaten
Bende yakinda gorumce oluyorum , gelinimiz hakkinda agzimi acip fa tek olumsuz kelime etmem, bazen kardesim uzuluyor goruyorum icimden kizsam da yine de tek kelime etmiyorum , kardesime olur boyle seyler vs diyorum

Kız şu zamana genel bir mesafeli davrandıysa yüz göz olmak istememiştir.
Bu da vıcık vıcık ilişki istemediğine işaret ediyor.
Bence kafana takma.
İçten samimi ol.
Gereksiz müdahalelerde asla bulunma. Sana sorarsa fikrini söyle.
Bunlar birbirinizi tanıyana kadar geçerli.
Kafanız uyuşursa samimiyet artar ona göre şekillenir.
Görümcenin adı gelini kv edasıyla dikte etmesinden geliyor.
Öyle niyet yoksa görümce olmazsın manevi kardeş olursun.
Uyarmak istediğim bir şey var.
Her şeyi kendinizde aramayın.
Kk gelinlerinin bir kısmında gördüğüm aşırı talepkar "ben gelinim hak ediyorum. Bana şunu yapmadı, buna almadı, gelin oldu diye dünya merkezi kendileriymiş gibi davranan gelin modeli de var. Eğer böyleyse aşırı derece mesafeli ol.
Öyleleri hiç mutlu olmaz. O zaman sorun görümce değil gelin olsada adınız görümce olur.
En azından mesafe sinir stres harbinden uzak tutar.

Not: Görümce değilim, görümcemi severim.

Engelli kardeşinize olan düşkünlüğünüzü anlıyorum ama hep böyle ileriye dönük plan, program mı yaparsınız?
Kardeşinizin kimde kalacağına dair günleri bile belirlemişsiniz kafanızda.
Bu kadar ince hesap yapıp geleceği kurgulamak hem iç dünyanızda size yük oluşturur hem de farkında olmadan beklenti içerisinde olursunuz yakın çevrenizdeki insanlardan.
Ayrıca kimin geriye kalacağını Allah bilir.
Meşhur laftır,'kul plan yaparken kader gülermiş.'

Gelininizle iyi geçinmek istemeniz güzel bir şey bununla birlikte eşinizle sizin gelirinizi gündeme getirecek kadar detaylara takılmanız bana ilginç geldi.
Benim kardeşim serbest avukat, çok da iyi para kazanıyor, biz karı-koca maaşlı çalışanız ama yeri gelir sıkışınca kardeşime borç veririz,çünkü geliri düzensiz ve parasını doğru yönetemiyor.
Ben 25 yıllık,kardeşim 12 yıllık evliyiz kazandığımız para aramızda konu olmadı hiç.
Herkesin işi ayrı,evi ayrı,buluştuğumuzda para konuşmuyoruz.

Yapim böyle sanirim. Her adimim planlidir. Tutarsa tutar tutmazsa hemen 2. Plana gecerim. Plansiz yasadigimda kafasi kesilmis ördek gibi oluyorum. Ne yapacagimi bilemiyorum. Bence de maddiyat cok etki etmez. Ama sordum iste burada bu konuda tecrubesi olanlar var mi diye

Her şeyin aşırısı zarar diyorum ve ruh sağlığınız için geleceği planlama işini abartmamanızı tavsiye ediyorum.
Burada bahsettiğim günü,haftayı plan,program yapmadan,gelişigüzel geçirmek değil.
Tabii ki ben de hem evdeki düzeni, hem de iş hayatımı planlıyorum ama hayatın ne getireceği belli değilken uzun vadeli planlar yapmayı doğru bulmuyorum.
Hayat ve mesleki tecrübem bu yapıdaki insanların hayatı kendileri ve çevreleri için zorlaştırdığını gösterdi.

Benden tecrübeli olduğunuz kesin. Uyarinizi dikkate alacagim insallah :)

1-mesafeli ve seviyeli bir ilişki en güzeli bence vıcık vıcık olmasın gerek yok.
2-maddiyat bence en küçük meselelerden biri sorun olacağını hiç sanmıyorum herkesin kesesi kendine
3-Evet gelelim asıl sorun olabilecek maddeye...Ben gem görümceyim hem gelin...Ve şunu söyleyebilirim ki her konuda saygı duyup hayata müdahale etmemek sizi iyi yapacak tekşey...Annem kızdığında onu durduran ben olmuşumdur defalarca.Gidip yengeme birşey diyeceğinden değil o sıkıntıyı anlayıp yengem gerilmesin diye birçok durumu idare etmişliğim vardır.Misafir olarak geldiğinde ondan birşey beklememem (hizmet konusunda),asgari düzeyde sohbet edip lüzumsuz konuşmamam ilişkimiz açısından bir sıkıntı yapmadı çok şükür.Ha bana bayılıyor diyemem ama bana uyuz olduğunuda düşünmüyorum benim için kendi halinde etliye sütlüye karışmaz der en fazla bu yani.Ama görümcemden bu tavrı hiç göremedim ve malesef tiksiniyorum ondan hissettiğim şey bu sadece evet tiksinti zamanında yaptığı kıskançlık, gözü açlık ve şimdi abisinin yanında başka hareketlerde bulunması beni ondan soğuttu yüzünü bile görmek istemiyorum.Görebileceğim ortamlardan uzak duruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…