facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Evet benimde aklıma gelen oydusanırım arkadaş onu kasdetmiş..

Evet benimde aklıma gelen oydusanırım arkadaş onu kasdetmiş..

Onu kastetmemiş, ayıp demiş, büyüklerimizin ayıpladığı seyleri uluorta söylemeyin demiş, biraz daha kassa günah diyecekmiş :)

rahatsizsan hesabini silersin yada kisileri silersin
onun disinda sizeneki kocam demis kocisim demis erkegim demis
ayrica koca lafinin baska anlamlari neymis söyleyinde hep beraber bilgilenelim surada

Son düzenleme:
ayyyy kizlar onu bunu bilmemde aklima ne geldi yorumlari okurken gecen yil bizim turk dayanisma dergahinda turklere kurs veriyorlarmis banada msj atti gorevli bayan canim kisa kurs var depresyon nedir nasil kurtulurum nasil bas ederim mutlaka gel diye iyi gideyim dedim gittim sonra ara verildi kursda camide cok yakin turkiyedeki gibi degil bayanlara ait yerlerde var burda camide neyse 20 kadin gittik camide cay aldik namaz saatide degildi kimse yok diye burda oturalim icelim dedik serin serin caminin gorevlisi sessiz sessiz gelip kalin sesiyle lannnnnnnnnnn karilar bitirmeyin cayi yeni aldim dedi anammmmmmmmmm millet elinden cayi dusurdu bende bir bagirdim insan bi slm verir hem lannnnnn karilar kelimeside neyin nesin imam olmussun ama adam olamamissin dedim bide kendi parasiylada almiyor hayir parasiyla aliyor ogundur nefret ettim kocayla kari kelimesinden bak yaralarim depresti ustelik yukarda bi arkadas yazmis gunluk iliski yasayan kadinlar erkeklere hep kocacigim diyor bende puurrr dikkat izlemistim bir filmed hatta safligima verin esimede sormustum niye kocacigim diyor diye

çok gereksiz bir topic olmuş bence
kimseye bir zararı yoksa bir başkasının yaptığı şeyi ne diye dert ediyorsun kendine bu kadar
her koyun kendi bacağından ... değil mi

karım - kocam kelimesi bana çok sahiplenici geliyor sizler farklı bakıyorsunuz ama benim hoşuma gidiyor doğruyu söylemek gerekirse ama hani face yazılanlara bende karşıyım mesajla günaydın kocam iyi geceler karım benim denirde face'den kocişkooomlaaa tatilllll yazanların ağzına çarpasım geliyor..

Elin hayat kadını,metresi,genel ev kraliçesi ...
Kım olursa olsun,belediyenin bana verdiği yetkiyi elimden alamaz!
'kocam' kelimesi sadece nikahında olan kadına aittir..

Bu kadar doğal bi hakkı sonuna kadar kullanırım ben arkadaş..
O tür kadınların 'kocam' demesi onların ayıbı kaldı ki,bizim değil..
Bu yüzden ayıpsa,ben inadına her sn,her her dk,her saat,hem kocam,hem eşim diye hitap ettiğim kocama,daha fazla kocam,kocacım diyeceğim bundan sonra..

Kanun bana bu yetkiyi veriyor..Üçüncü kişilere .....k yemek düşer!!!!!

Bu kadarda sinir bastı sonunda!!!

Çünkü insanlar artık kendilerini kanıtlama derdinde.
' Bakııın ben buraya da gittim, şuraya da gittim, yurtdışına da çıktım, tiyatroya da gittim, çok kültürlü çok sosyal bir insanım ' derdinde
Çünkü insanlar eğer bunları yapmazlarsa hiçbir şey yapmayan, asosyal bir insanmış gibi görünmekten çok korkuyor.
Artık sırf face de yer bildirimi yapmak için bir yerlere gidip, fotoğraf çekiyorlar.
Çoğunun amacı gösteriş.

Sözlerim sadece bu işi abartanlara.

Ayakta alkışlıyorum..

Büyükler kocam demeyi ayıplarlar öyle mi?

Acaba bu jenerasyon büyüklerinin ayıpladığı neleri yapmıyorlar merak ettim? Keşke başka ayıplanan şeyler de yapılmasa da dilimizdeki bir "kocam" lafı eksik kalsa. Ha eleştiriyse eleştiri, o başka...

kelebekim35'in yazısındaki koca-eş mevzuu dışındaki ikinci kısmın cevabı kesinlikle bu=)Çok güzel açıklamışsınız.

Son düzenleme:
başkasına bahsederken "eşim" derim ama kendisine hitap ederken "kocacığım" derim. bunu pek acayip bulmuyorum. ??

DOĞRU CEVAP BU İŞTE .. KIZMAYIN BANA . ANNANNEM BÖYLE ANLATIRDI AMA NAPAYIM .. KİM KOCACIM DESE YEMEK MASASINDA MESALA ÖYLE BAKARDI BEN BÖYLE GÖRDÜĞÜN İÇİN DÜŞÜNCEM BU YÖNDE OLuştu . Herkesin fikri kendine saygım sonsuz .. özet olarak son söyleyeceğim mesele kocacım demek ya da demememek değil BUNLARIN ÖZEL OLMASI GEREKTİĞİDİR .Saygılar .Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için Sevgiyle kalın....

Ben bu tarz seylerden biktigim icin zaten 2-3 senedir kapali face hesabim…kullanmiyorum..boyle daha rahatim…zaten cok fazla ozel seyimi orda paylasmazdim ama cok fazla ozelini ortaya dokenleride sevmezdim..

Ha su varki bu forumdada bir cok seyi paylasiyoruz ama ayse Fatma hayriye..kim kimi real hayatta biliyorki???

Buarada facebook yerini artik instagram aldi…millet neler paylasiyor neler…bu sefer o ona yorum yapiyor su suna…o onun etegine laf ediyor digeri makyajina…kavga cikiyor…yakinda ordan gitmemde buyuk ihtimal sirf bu yuzden…

Valla benim cok hosuma gidiyor kocam lafi mesela biriye tanistirirken askimin, karim demesi cok guzel bir duygu hosunuza gitmiyosa arkadasliktan cikarin veya sizde kocam kocam diye yazin bakin nasil guzel birsey bu

Buarada bende esim derim ya da ismiyle hitap ederim baskalarinin yaninda…kocam demem…ama aliskanligimlada ilgisi olabilir bu durumun…

Ama su da varki, cogu yeni yetmeler ozellikle cok fazla kocacilar…soyle soyleyimki…Allahin helal kildigini kul haram kilamaz tabii..ama edep yahu dedirtecek manzaralar cikiyor ortaya…

Yok kocasi bunu yanaktan operken bir foto…o onu operken bi foto…yahu neyin derdindesiniz arkadas? Kocam beni seviyor mu demek istiyorsun burda yoksa beni opuyor mu demek istiyorsun??

Bu kadar cok fazla ozel bana gore…

Ben de kocam lafını çok seviyorum şahsen...
Ama face'te o şekilde belirtebilir miyim bilmiyorum :/
Ama bu durum ilişkilerde çekingen olmamdan kaynaklanıyor benim...

eşim derim, ismini bilenlere bahsederken ismiyle bahsederim, kocam diyenlere saygı duyarım. ama
beyin ne iş yapıyo diye sorduklarında sinir sistemini yönetiyo diyesim geliyo

Ay doğru cevap diyorsunuz birde..
Yaşlıların yanında atılan her adım ayıp ona bakarsan..
Bi ton şey var ayıp kaçan,düşünüp taşınıp,böyle bir konu açmışsınız can sıkıntısına resmen..

Son mesajım bu size;

Farkında mısınız?Cahil bir düşünceği,günümüzde ört pas edip kapatacağınıza,tutmuş günde bin tane kişi ile beraber olan kadınları,evli kadınlarla aynı kefeye koyuyorsunuz bi nevi..

Evli kadınlara hakaret ettiğinizi farkında mısınız?
Böyle birşeyin lafı bile edilmez,benim kocam,'kocam' lafını kabul ediyorsa,üçüncü şahıslara,.....ok yemek düşer!!!

En doğal,en temiz laftır aslında 'kocam' demek..

Tamamen saçmaladınız,zırvalık!

Günde bin tane kişiyle beraber olan kadın,benim en doğal hakkımı elimden alamaz...

'Bunların özel olması gerektiğini düşünüyorsunuz'

Pardon ama ortada bi zinA falan mı söz konusu?

Karı ve kocanın,birbirine 'karıcım,kocacım' demesinden daha doğal ne olabilir ya Allah aşkına????

Ay birde özel olması gerekliymiş miş miş...
Siz gizli kuytularda,sadece duvar arkalarında,hatta fısıldayarak söyleyin kocanıza o kelimeyi o zaman..
Bırakın mert iinsanlar,istedikleri gibi kullansın bu masum kelimeyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…