- 18 Haziran 2010
- 5.580
- 1.680
- 773
- Konu Sahibi Nickimnick
-
bu izhniyetteki insanlar yüzünden kimse bir yanlış gördüğü zaman müdahele etmiyor. aman başıma bela alırım diye. son 5 ay içinde 2 kez tacize uğradım ve bunlar gün içinde gündüz vakti oldu. ne oldu peki " bu zihniyet yüzünden kimse bana yardım etmedi" peki benim suçum neydi ? hiçbirşey. insanlar böyle aldırışsız olmuşlar birde üstüne sanki doğru yapıyorlarmış gibi size akıl veriyorlar neymiş "karışmayacakmışsınız çünkü başınıza bela alırmışsınız " siz bilirsiniz tabi kişinin kendi tercihi
Konuyu müslümanlığa bağlamayalım lütfen..uyarı yapmayan insan müslüman olmuyormu yanii?bu izhniyetteki insanlar yüzünden kimse bir yanlış gördüğü zaman müdahele etmiyor. aman başıma bela alırım diye. son 5 ay içinde 2 kez tacize uğradım ve bunlar gün içinde gündüz vakti oldu. ne oldu peki " bu zihniyet yüzünden kimse bana yardım etmedi" peki benim suçum neydi ? hiçbirşey. insanlar böyle aldırışsız olmuşlar birde üstüne sanki doğru yapıyorlarmış gibi size akıl veriyorlar neymiş "karışmayacakmışsınız çünkü başınıza bela alırmışsınız " siz bilirsiniz tabi kişinin kendi tercihi
bu izhniyetteki insanlar yüzünden kimse bir yanlış gördüğü zaman müdahele etmiyor. aman başıma bela alırım diye. son 5 ay içinde 2 kez tacize uğradım ve bunlar gün içinde gündüz vakti oldu. ne oldu peki " bu zihniyet yüzünden kimse bana yardım etmedi" peki benim suçum neydi ? hiçbirşey. insanlar böyle aldırışsız olmuşlar birde üstüne sanki doğru yapıyorlarmış gibi size akıl veriyorlar neymiş "karışmayacakmışsınız çünkü başınıza bela alırmışsınız " siz bilirsiniz tabi kişinin kendi tercihi
peki insanlığa bağlayalım öyleyseKonuyu müslümanlığa bağlamayalım lütfen..uyarı yapmayan insan müslüman olmuyormu yanii?
ilkinde bir erkekti itekledim falan o kadar birşey yapamadım sonra biber gazı aldım yanımda taşımaya başladım 2 kız beni dövmeye kalktı sokak ortasında sebepte önümde ani fren yaptı bende "mala bak ya" dedim. 2 kızdılar benden 10 kilo falan fazla ne yapacağımı aşırdım işe gidiyordum itekledi falan tepki vermedim sonra aklıma geldi bunlar arabaya bindiler bende yüzlerine biber gazı sıktım.Tacize uğradığınızda siz ne yaptınız?
Insanliklada bunun bir ilgisi yok sürekli bu zihniyetteki insanlar diyorsunuzda anlayamadim ne zihniyetiymis bu ? Zorda kalan insana tabikide yardimci oluruz elimizden geldigi kadar,fakat bunu küfür eden tanimadigimiz bir insana uyari yapmakla nasil bagdastirdiniz onu anlayamadim acikcasi ?peki insanlığa bağlayalım öyleyse
Bir kaç yıl önce metroda bir kadını taciz eden bir adama müdahale ettim. Sonuç fantazi yapan evli çift çıktılar. Olan bana oldu orda. Sanki ben taciz etmişim gibi. O zamandan beri kimseye hiç bir şekilde müdahale etmeye niyetim yok.Çünkü insanlar artık korkuyor, kavga görüyorsunuz ayırmak için gidiyorsunuz bıçaklanıp ölüyorsunuz, adamın tekini karısını döverken görüp araya giriyorsunuz, kadın sana ne oluyor o benim kocam döverde severde diyor, kaza yapana yardıma gidiyorsunuz kazayı seyir halinde seyretmeye kalkan biri gelip sizi eziyor.
zihniyet şu " bana dokunmayan yılan bin yaşasın" biri küfreder siz onu uyarırsınız buna karşılık size hakaret etmesin diye tepki vermemeyi yeğlersiniz yada biri zorda kalır örn. ben yolda tacize uğramam gibi başıma bela almıyım diye karışmazsınız aynı zihniyetAyrıca bu zihniyette ki insanlar diyorsunuz sürekli neymiş bu zih
Insanliklada bunun bir ilgisi yok sürekli bu zihniyetteki insanlar diyorsunuzda anlayamadim ne zihniyetiymis bu ? Zorda kalan insana tabikide yardimci oluruz elimizden geldigi kadar,fakat bunu küfür eden tanimadigimiz bir insana uyari yapmakla nasil bagdastirdiniz onu anlayamadim acikcasi ?
öyle değil ben bağırıp çağırıyorumki insanlar bana yardım etsinler ne oluyor yoldan geçenler beni taciz eden kişiyi oradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar hani öyle aman taciz etti dövelim gibi birşey yokBir kaç yıl önce metroda bir kadını taciz eden bir adama müdahale ettim. Sonuç fantazi yapan evli çift çıktılar. Olan bana oldu orda. Sanki ben taciz etmişim gibi. O zamandan beri kimseye hiç bir şekilde müdahale etmeye niyetim yok.
E tamam işte. Başınızın çaresine bakmışsınız bir şekilde. Diğer insanlardan niye yardım bekliyorsunuz ki? Gayet güzel bir şekilde kendi çözümünüzü bulmuşsunuz.ilkinde bir erkekti itekledim falan o kadar birşey yapamadım sonra biber gazı aldım yanımda taşımaya başladım 2 kız beni dövmeye kalktı sokak ortasında sebepte önümde ani fren yaptı bende "mala bak ya" dedim. 2 kızdılar benden 10 kilo falan fazla ne yapacağımı aşırdım işe gidiyordum itekledi falan tepki vermedim sonra aklıma geldi bunlar arabaya bindiler bende yüzlerine biber gazı sıktım.
Bir kaç yıl önce metroda bir kadını taciz eden bir adama müdahale ettim. Sonuç fantazi yapan evli çift çıktılar. Olan bana oldu orda. Sanki ben taciz etmişim gibi. O zamandan beri kimseye hiç bir şekilde müdahale etmeye niyetim yok.
evet son yaşadığımda çözümü buldum peki öncekilerde benim burada anlatmak istediğim insanların duyarsızlığı başıma bunlar gelince elbet bende kendimi korumak için önlem alıyorumE tamam işte. Başınızın çaresine bakmışsınız bir şekilde. Diğer insanlardan niye yardım bekliyorsunuz ki? Gayet güzel bir şekilde kendi çözümünüzü bulmuşsunuz.
Ha siz linç bekliyorsunuz yani.öyle değil ben bağırıp çağırıyorumki insanlar bana yardım etsinler ne oluyor yoldan geçenler beni taciz eden kişiyi oradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar hani öyle aman taciz etti dövelim gibi birşey yok
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın değil,herkesin kendi terbiyesi ahlakı kimsenin kimseye müdahale etmeye hakki yoktur edilirse bu tarz tartışmalar çıkar.ayrica sizin tacize ugramanizla uzaktan yakindan alakasi yok bu konunun..ben kendi adima cevap vereyim üniversite okurken otobüste hic tanimadigim bir kız tacize ugradi ve adamin eline şemsiyeyi vurdum,adam beni saçımdan tuttu tokat aticakken tüm otobüs üstüne saldirdi polis geldi ve kalabaligin elinden zor aldi..yeteri kadar duyarliyim yani fazlasiyla hemdezihniyet şu " bana dokunmayan yılan bin yaşasın" biri küfreder siz onu uyarırsınız buna karşılık size hakaret etmesin diye tepki vermemeyi yeğlersiniz yada biri zorda kalır örn. ben yolda tacize uğramam gibi başıma bela almıyım diye karışmazsınız aynı zihniyet
Dövünce ne olacak? Şikayetçi olun, polis çağırın. İnsanların dayak atmasını beklemeyin.öyle değil ben bağırıp çağırıyorumki insanlar bana yardım etsinler ne oluyor yoldan geçenler beni taciz eden kişiyi oradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar hani öyle aman taciz etti dövelim gibi birşey yok
örnek verdim insanların gördükleri yanlış karşısında tepki vermemelerineDövünce ne olacak? Şikayetçi olun, polis çağırın. İnsanların dayak atmasını beklemeyin.
Hem sokak ortasında taciz edecek kadar gözü dönmüş bir adam her şeyi yapabilir, silahı bıçağı olabilir. İnsanlar neden kendilerini tehlikeye atsın ki?
Defalarca taciz edildim. Sayamam bile sizin gibi şu kadar kez diye, her seferinde de adamı anasından doğduğuna pişman ettim kimseden medet ummadan.
Konu tacize nasıl geldi bu arada?
linç beklemiyorum onu nerden çıkardınızHa siz linç bekliyorsunuz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?