Facebookta fotoğraf ne demek?!

Vicentaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
25
12
88
Merabalar..
Çok ergence gelceğini biliyorum ben de bu yüzden delleniyorum zaten.
3 hafta falan önce doğum günümü kutladıktan sonra ,facebookta fotoğraf paylaştım.Bir heves 3 küçücük kare ve arka planında happy birthday yazan bi zemine fotoğraflar koyup hayatımda olan herkese verdiğim değeri anlatan bir yazıyla paylaştım.
Bu küçük karelerden en alttakinde x arkadaşımla kafa kafaya pozumuz.İnanın efekt ve boyuttan belli bile olmuyor. x çok çok yakın bir dostum,yıllarımız birlikte geçti.Hele üniversiteye hazırlanırken gerçek anlamda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi.Sonrasında iletişim kopuklukları olsa da hala içimi en iyi bilen kişi diyebilirim.
Dün bana mesaj attı,fotoğrafımızı mı paylaştığımı sordu,sonra çok büyük sorun olduğunu yazdı,sonra da kaldırmamı istedi.Sorun tabiki sevgilisi.Bunu bildiğim için de kaldırmam dedim .Doğum gününde paylaştığın tek foto olması arkadaşından daha önemli yani dedi.'Saçma sapan takıntıları,yersiz kıskançlıkları aşman daha elzem.Lütfen bunu yapmayı dene' dedim.Peki dedi,sonra konuşmadık.
Kızın ismi vs fotoğrafta yok.Zaten sosyal medya hesabı yok.Aslına bakarsanız zerre sosyal hayatı da yok.
Herkesin ilişkisini yaşama biçimi,beni ne ilgilendirir ki diyemiyorum.Yani siz kız kardeşinizin,ablanızın karaktersiz bir erkek karşısında her türlü gururunu yok saymasını,ne derse olur demesini,bu adamın empoze ettiği her şeyi normal gibi karşılamasını yedirebilir misiniz? Yani ben x'e dik dur artık! diye bağırmak istiyorum.Bu fotoğraf felan konusu bahaneydi yani sadece.
Özeline girmesin,sizi de sıkmayayım diye çocuğa neden tepkili olduğumu anlatamıyorum.Ama 20-21 yaşındaki üniversite okuyan geleceğiyle ilgili sağlam planları olan (gerçi o planları da yavaş yavaş siliyor) bir kadının böyle ergence triplere,saçmalıklara boyun eğmesi 'abartmıyor musun? burada bir sorun göremiyorum.' diyememesi zoruma gidiyor.(Üniversitede tanıştılar,benden çok uzak ve ufak bi ildeler.)
x bu çocukla mide bulandıracak sorunlar yaşayıp normal karşıladıkça sadece sen böyle düşünüyorsun,buradaki kızlar çok iyi birisi diyor dedikçe sen uzaktasın ne kadar bilebilirsin diye geçiştirdikçe ben dostluğumuzu düşünüp sustum.Ki susmak hiç huyum değildir.Zaten sonra sorunlarını da anlatmamaya hep mutlu pozları vermeye başladı bana.Bu mevzuda daanlaması için böyle yaptım.Keşke konuşmak istese de bugüne kadarki her şeyi döksem diyorum ama yüzüne acı gerçekleri vurmak da ondan çok beni üzer.Napmalıyım,of. :KK43:
Heh bir de bu tatil vakti işsiz güçsüz takılıp,sadece birbirine sarıp yok yere sorun çıkaran sevgililer,ve dünyanın sonu gibi davranmalarını kaldıramıyorum.Sonra triplerini de benim çekmemi o_O

Kendi hallerine bırak
Bende anlamıyorum yok fotograf koymayacaksın bilmem ne olaylarını..

Sorunun temelinde haklı gibi dursan da Arkadaşının senden istediği küçücük birşeyi elinde iken yapmayarak onu kırmışsın gereksiz bir tepki olmamış mı sence de?
Sonuçta sevgilisi samimi kız arkadaslardan rahatsız olmuş olabilir, senin de başına gelse belki sen de kızacaktın.

Senin gözünde hatalı davrandığı için yakın bir dostunu cezalandırıyorsun. Fotoğrafta iki kişi var. İkisi de fotoğrafın dünyayla nasıl paylaşıldığı konusunda söz sahibidir.

Haklısınız,şu anlattığım kadarıyla.
Arkadaşımın başka arkadaşlarıyla boy boy fotoğrafları var.
Ben fotoğraf paylaşmama gibi bir kuralı olduğunu bilmiyordum.
Daha önceki çok hatalı davranışlarında 'yaptıkları normal değil' dediğim için çocuk numaramı vs sildi.Ve benim yaptıklarım üzerinden bir nevi sorun çıkarıyor. :KK43:

tatlım o resimde sende varsın sana kesin bir dille "kaldır" diyemez bi kere bu davranışı çok yanlış :KK12:

bir de sen ne kadar tasvip etmesen de sevgili onun hayat onun... ne yapar ne eder sadece onu ilgilendirir. eğer sevgilisinin kendisine o şekilde hükmetmesini seviyorsa üzgünüm ama seni dinlemeyecektir bile... tavsiyem senin hayatına karışmasına izin verme ama sende onun hayatına karışma :KK51:

bence fotoğrafı düzenleyip arkadaşınızın yüzünü kamufle edebilirsiniz,
yapmaya çalıştığınız şey iyi niyetli ama kendine ait sosyal hesabı bile yokmuş, demek ki sosyal olmak istese foto paylaşmak istese açardı kendine bir hesap, bu kişisel bir tercihtir
ben de hoşlanmam bana sorulmadan fotoğraflarımın paylaşmasını ve aynı şeyi kuzenimden rica etmiş ve kaldırtmıştım bir kaç fotoğrafı.
bırakın herkes kendisi tecrübe etsin bunları, zaten siz ne kadar uğraşsanız da ters teper böyle durumlarda...

Ben ve erkek arkadasimda bu sekildeyiz. Herkes iliskisini farkli bir sekilde yasar, bunu yargilamak sana düşmez. Bence arkadasının bu ufacık istegini geri cevirip, böylesi bir tepki vermeseydin. Dostlar birbirlerine yardimci olmak icin varlar, sorun yaratmak icin degil..

Sevgilisi 'Vicentaa fotoğraf paylaşmış facede,ne demek oluyo haberim yok benim!'' tarzı bi cümle sarf etmiş.
Başlık bundan mütevellit.
Ben de çok çok nadiren fotoğraf paylaşırım.Bu arkadaşım da böyle şeylere asla karşı olmayan birisi.Bunu bu şekilde izah edip ondan bir nevi 'korktuğu' için bunu yapması beni üzen.
(Ve ona söylemiştim paylaşırken ama hatırlamıyor.)

Ne takmışsın kızın ilişkisine ya belki gercekten mutlu nerden biliyorsun sana mutlu numarası yaptıgını?

Malesef,kulağıma geliyor..
İnsanları kendilerinden koruyamıyoruz ne yazık ki. Seçimlerine saygı duy. Hatasını farkedip senden yardım isterse o zaman yardım edip etmemek sana kalmış. Ama böyle pasif agresif davranışlarla onun hayatını daha fazla zorlaştırma.

Haklısınız,şu anlattığım kadarıyla.
Arkadaşımın başka arkadaşlarıyla boy boy fotoğrafları var.
Ben fotoğraf paylaşmama gibi bir kuralı olduğunu bilmiyordum.
Daha önceki çok hatalı davranışlarında 'yaptıkları normal değil' dediğim için çocuk numaramı vs sildi.Ve benim yaptıklarım üzerinden bir nevi sorun çıkarıyor. :KK43:
Simdi anlasıldı... O zaman cocuk görüsmenizi istemiyor

Herkes sosyal platformda izinsiz olarak fotoğrafının paylaşılmasını istemez, kaldır dediyse kaldırmanız gerekirdi.
Haklısınız.O 3 fotoğrafta toplam 4-5 kişiyiz.Kontrol ettim,arkasından fotoğrafımızı paylaştım diye diğer bir face kullanmayan arkadaşıma attığım mesaj dahi duruyor.
Ona da söylediğime eminim ama hatırlamıyor.Zaten sevgilisinin böyle konulara 'bazen' kızdığını söylemişti daha önce.

Anlıyorum sizi. Korumacı yaklasiyorsunuz arkadaşınıza anladığım kadarıyla ve bi nevi cezalandirmissiniz arkadaşınızı bence. Niyetinizin kotu olduğunu düşünmüyorum asla. Siz arkadaşınızın sevgilisi böyle bisey istediği için ters tepki vermissiniz arkadaşınız istese sorun yapmayacaktiniz sanırım. Doğru bildiğinizden sasmayin bence, bisey yanlissa yanlış demeye arkadaşınızın iyiliğini istemeye devam edin

Back
X