Farklı bir bakış açısına ihtiyacım var

Hayalperestgezgin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2020
268
337
53
34
Öncelikle herkese merhaba, yeni üye oldum.Klasik olacak ama eskiden beri takip ediyordum Kadınlar Klübünü sonunda da üye oldum:)
Derdim çok büyük bir dert değil ama dışardan birilerinin fikiri olursa daha tarafsız olur diye düşünüp fikirlerinizi almak istedim:) Biz evimizi satacağız ve bir alıcı evimize talip oldu, ilanda evin fiyatı 750.000 TL idi biz pazarlıkla 730.000’e kadar ineriz diyorduk neyse eşimle de konuşup en son 725.000 TL’ye tamam dedik telefonda. Karşı taraf krediye başvurdu ve çıktı ve bizimle tekrar görüşmek istediler ve adam kredi biraz az çıktı bir arsam var onu da satacağım biraz daha indirin dedi.Bundan sonraki konuşmalarda ben yanlarında değildim adam eşimle konuştu.Sonra adamdan ayrılınca eşim 720.000’e indim dedi adam zor durumda kalmasın dedi tamam dedim ama bundan daha fazla inme yoksa biz istediğimiz evi alamayız dedim. Eşimin konuşmasından tam el sıkışmamışlar gibi geldi biraz sıkıştırınca havada kaldı konu tam el sıkışmadık dedi ben de sakın daha fazla inme dedim hatta söz verdirttim (bu arada eşim çok merhametlidir ve ısrara gelemez).
Bugün eşim adamla tekrar buluştu eve gelince dedi ki 680.000’e anlaştık dedi ama ben ciddi olmadığını biliyorum ben de şakayla öyle bir şey olsa bu eve girme dedim.Bu dediğime bozuldu ne diyorsun dedi ben de şak tabi ki dedim.Sonra tekrar sordum bu sefer 710.000 dedi, ben de şaka yapıyorsun değil mi dedim o da hayır dedi ben de ciddiyse ben kabul etmiyorum kesinlikle olmaz bana söz verdin dedim.Doğruyu söyle diyorum cidden diyor ve ben biraz kızdım kesinlikle olmaz dedim.Eşimde tamam 720.000 ‘ e anlaştık ama tepkin hiç hoşuma gitmedi dedi.Tepkimde ne varmış sıkıştırıp duran sensin sonra da tepki verince kızıyorsun dedim.O da diyor ben o fiyata inebilirdim, hayırlı olsun demeliymişim. Allah bir kapı açarmış tepki verecek bir şey yokmuş, benim tepkim çok kötüymüş! Şu an ona kırgınım. Benim ne düşündüğümü biliyordu ona rağmen sıkıştırıp tepkimi ölçmek istemiş (böyle dedi tepkin ne olacak diye merak ettim diyor)
Sonuç olarak sizce kim haklı? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler🤗

haklısınız tabi ki para kolay kazanılmıyor kii ilanın 30bin altına düşmüşsünüz zaten bunu kolay kolay kimse yapmaz.
eşiniz 700bin e verdi de 680 diye yumuşatmaya çalıştı acaba?şaka olduğuna emin misiniz

Evlenmeden önce kendi aldığı şahsi malı bile olsa ortak bir karar alındıysa uyulmalı. Herkesin emeği var evine, malına ama eşin sanki tek başına gibi hoş olmamış. Bu arada alıcı da arsızmış sanki bakmış düşüyo zorlamış yani ona takıldım ben olsam satmaktan vazgeçerdim.

Haklı suçludan ziyade eşiniz doğru söylüyor mu onu teyit edin bence
Adam evı denilen fiyattan ucuza verdi baktı kadın tepkisinden sert ve ciddi... haklı olarak..
Tepkini olctum hayırlı olsun demeliydin diyip kadına vicdan azabı yuklemeye calıstı.
Yavuz hırsız hesabı.
Bakalım o aradaki farkı nasıl kapatacak, kadından bunu nasıl saklayacak.
Simdilik zaman kazanmıs.
Gerceklerın er gec ortaya cıkmak gıbı guzel bır huyu var bunu unutmus.

Alıcı bulmuşken satmak istemiş eşiniz. Bakın çok az kişi eve 700 küsur binler verebilir. Eşiniz de istediğiniz gibi bir ev almak için satmaya çalışıyor. Çok tepki göstermemek lazım bence...

Öncelikle herkese merhaba, yeni üye oldum.Klasik olacak ama eskiden beri takip ediyordum Kadınlar Klübünü sonunda da üye oldum:)
Derdim çok büyük bir dert değil ama dışardan birilerinin fikiri olursa daha tarafsız olur diye düşünüp fikirlerinizi almak istedim:) Biz evimizi satacağız ve bir alıcı evimize talip oldu, ilanda evin fiyatı 750.000 TL idi biz pazarlıkla 730.000’e kadar ineriz diyorduk neyse eşimle de konuşup en son 725.000 TL’ye tamam dedik telefonda. Karşı taraf krediye başvurdu ve çıktı ve bizimle tekrar görüşmek istediler ve adam kredi biraz az çıktı bir arsam var onu da satacağım biraz daha indirin dedi.Bundan sonraki konuşmalarda ben yanlarında değildim adam eşimle konuştu.Sonra adamdan ayrılınca eşim 720.000’e indim dedi adam zor durumda kalmasın dedi tamam dedim ama bundan daha fazla inme yoksa biz istediğimiz evi alamayız dedim. Eşimin konuşmasından tam el sıkışmamışlar gibi geldi biraz sıkıştırınca havada kaldı konu tam el sıkışmadık dedi ben de sakın daha fazla inme dedim hatta söz verdirttim (bu arada eşim çok merhametlidir ve ısrara gelemez).
Bugün eşim adamla tekrar buluştu eve gelince dedi ki 680.000’e anlaştık dedi ama ben ciddi olmadığını biliyorum ben de şakayla öyle bir şey olsa bu eve girme dedim.Bu dediğime bozuldu ne diyorsun dedi ben de şak tabi ki dedim.Sonra tekrar sordum bu sefer 710.000 dedi, ben de şaka yapıyorsun değil mi dedim o da hayır dedi ben de ciddiyse ben kabul etmiyorum kesinlikle olmaz bana söz verdin dedim.Doğruyu söyle diyorum cidden diyor ve ben biraz kızdım kesinlikle olmaz dedim.Eşimde tamam 720.000 ‘ e anlaştık ama tepkin hiç hoşuma gitmedi dedi.Tepkimde ne varmış sıkıştırıp duran sensin sonra da tepki verince kızıyorsun dedim.O da diyor ben o fiyata inebilirdim, hayırlı olsun demeliymişim. Allah bir kapı açarmış tepki verecek bir şey yokmuş, benim tepkim çok kötüymüş! Şu an ona kırgınım. Benim ne düşündüğümü biliyordu ona rağmen sıkıştırıp tepkimi ölçmek istemiş (böyle dedi tepkin ne olacak diye merak ettim diyor)

Ben eşinizi haklı buldum nedense benim eşime bu konularda güvenim tamdır, o fiyata satıp/aldıysa vardır bir bildiği diye düşünürüm, çok müdahale etmem. Ben bişe yaparken de müdahale edilmesini sevmem, o an öyle bi durum olmuştur demek ki beş bin kırmışımdır mesela bunu ona nasıl açıklayabilirim ki??

Geçmişte maddi olarak kandırılmadıysa bu kadar müdahaleyi doğru bulmuyorum.

Haklısınız. İkiniz bir karar vermişsiniz tabi ki ona uyması gerekir. Eşiniz neden sürekli düşürüyor ki fazla iyi niyetli gibi. Belirlediğiniz fiyatın altına vermediğine emin misiniz?

Eşim çok iyi niyetli.Daha önce yine bana bir eve ortak gireceğim dedi ben de sen bilirsin dedim borç aldı sonra arkadaşı ev işi olmadı ama şu araziyi alalım demiş bana sormadan aldı onu (bana sorsa alma derdim) ve 2 yıldır arsanın satılıp borcumuzu ödemeyi bekliyoruz. Bana söz verip sonra o fiyata satmadım demesine kızdım ve sonra seni denedim Demesine kırıldım

Haklısınız. İkiniz bir karar vermişsiniz tabi ki ona uyması gerekir. Eşiniz neden sürekli düşürüyor ki fazla iyi niyetli gibi. Belirlediğiniz fiyatın altına vermediğine emin misiniz?
Vermedim dedi ama o sırada aramız biraz gerildiği için yemekte daha konuşmadım o konu hakkında da soru sormadım.Büyük ihtimal kararlaştırdığımız fiyata anlaşmıştır diye düşünüyorum ama

710 bini bulan 730 u da 750 i de bulurdu bence..
Alıcı iyi pazarlık etmiş.Kârlı çıkmış.kismeti vardi demek.
Benim konunuzdan tek çıkardığım bu oldu..
Eşiniz elinde sizin için tepki ölçer ile dolaşacağına 30 bini nereden tedarik edeceğini düşünsün.
Ederi 750 değil demek evin..Siz insanlari kandırıyorsunuz 😀

İlla o adama vermek zorunda değil neden fiyatla oynayıp durmus. Elinden çıkarmaya çalışıyor gbi... Millet simdi her seyin karında. Ortalık malum.
Eşiniz uyanık olsun sizi deneyeceğine karsı tarafı denesin...
700ler de ev alınacak adama mı acımıs esiniz yazan yukarıdaki yroıma da kalp bırakıyorum..
Ve siz haklısınız.

Back
X