Maas kiyasina sokana kadar az daha cabalayip kendi de o kadar maas almaya baksin.Kendini maaş kıyasına soktu herhalde
Avukatım. Eşim mühendis,yabancı bi firmada proje müdürü. İşi çok zor ve yoğun ben onu anlıyorum. Dışarıdan bakıldığında oturduğu yerde sadece toplsntı yapan bi adam. Ama nelerle uğraştığını görebiliyorum.
Dışardan bakıldığında bizde kolay para kazAnan kişileriz,ama gelde bize sor.. Eşimde beni anlar,çok yoruluyosun üzülüyorum der.. Çok çalışma diye sitem eder bazen.. Ama anlsşıyoruz yani,sorun yok..
Maas kiyasina sokana kadar az daha cabalayip kendi de o kadar maas almaya baksin.
Ben de eşime takılırım "seninki de iş mi anca telefonda konuş,arazi gez" diye. O da bana "para saymaktan başka işin yok" der. Ama asla alınmayız. Yani bunu birbirimizi kırmak için söylesek tabiki kavga ederiz ama şakasını yapıyoruz demek istediğim. Bu tamamen karşınızdaki kişinin egosuna bağlı,bazı adamlar eşinin kendisinden üstün olmasına dayanamayıp devamlı yaralama peşinde olabiliyorlar.
Valla o tugla gibi kitaplari ezberliyorsunuz ya. Sirf bu yuzden bile helal kazandiginiz para. Bosverin siz esinizi. Komplekse girmis belli ki. Ben 2 yil okudum kadin 4 yil. Benim maasim 2 lira kariminki 4lira falan diye mi dusunuyor nedir.2 yıl okuyup astsubay olmuşsun güzel işin var işte benim kazancımı sanki ben laf ediyorum da gözüme sokuyorsun hakkımız değilmiş sanki kazanılan para
Bunun meslek farkı degil de dusuk ya da yuksek ego ile alakalı bir durum.... Sen doktor bile olmuş olsaydın yine kıyaslama yapacaktı çünkü "saygısı yok" ister oturduğun yerde para kazan istersen taş taşı sonuçta bir emek ve bir kazanç var... herkes kendi işini yapsa zaten sorun çıkmaz. Okumuş eşekler de böyle olsa gerek işte !
Sizin tavrinizda esinizden çok farklı değil hala memur gibi kolay deyip duruyorsunuz. Her memurluk salla başı al maaşı değildir hanımefendi. Kimse oturana para vermiyor herkes emek sarf ediyor. O beğenmediğiniz memurlar içerisinde işini layıkıyla yapabilmek için yüksek lisans doktora yapan insanlar var bunlardan biri de benim keza. Siz önce bu zihniyetinizi bir değiştirin meslek ayırdı yapmayın ki karşınızdaki insanlar da sizin mesleğinize emeğinize saygı duysunlar.Bende öyle dosyalar cezaevleri canım çıkıyor mahkeme mahkeme adama göre ne var ki bunda
Valla o tugla gibi kitaplari ezberliyorsunuz ya. Sirf bu yuzden bile helal kazandiginiz para. Bosverin siz esinizi. Komplekse girmis belli ki. Ben 2 yil okudum kadin 4 yil. Benim maasim 2 lira kariminki 4lira falan diye mi dusunuyor nedir.
Sizin tavrinizda esinizden çok farklı değil hala memur gibi kolay deyip duruyorsunuz. Her memurluk salla başı al maaşı değildir hanımefendi. Kimse oturana para vermiyor herkes emek sarf ediyor. O beğenmediğiniz memurlar içerisinde işini layıkıyla yapabilmek için yüksek lisans doktora yapan insanlar var bunlardan biri de benim keza. Siz önce bu zihniyetinizi bir değiştirin meslek ayırdı yapmayın ki karşınızdaki insanlar da sizin mesleğinize emeğinize saygı duysunlar.
Esinize gelince siz ondan daha fazla para kazanıyorsunuz diye bu şekilde egosunu tatmin etmeye çalışıyor. Aşağılık kompleksi başka bir şey degil. Ben de eşimden fazla kazanıyorum ama bu kıyaslara hiç girmiyor karakter meselesi yani.
Esinizi sadece 1 gun hukuk fakultesindeki derslere sokun. Anlasin neden danismak bile parayla.Boşanmaya bakmıyorsun kazancı az diye ne var davaların türü ne olursa olsun düşük fiyat söyleseniz danışmaya bile para alıyorsunuz görüşünde gerçekten saygımı bitirdi
Daha yeni hamilesiniz acaba neden dolayi bosaniyorsunuz? Bu sebepten mi?
Gece gece geçmişi hatırlayıp cidden sinirlendim.
Eşimle ayrılmak üzereyiz,ben Avukatım eşim astsubay bana bir gece meslekler hakkında konuşurken "Avukatlar havadan para kazanıyor kolay para" diye bir laf etmişti.
Aile hukukuyla ilgilenmiyorum ceza üzerine ağırlıklı olduğum için bana
"5 kazanma 50 kazan kolay para tabi bi dosyayla boşanmaya girmek çok mu zor sanki kolaya kaçıyor avukatlar benim orda canım çıkıyor" moduna girdi.
Anında delirdim sende memur gibi oturduğun yerden kazanıyorsun o zaman işime sakın karışma iş ev farklı şeyler dedim konuyu kapatmıştım ama resmen içim soğumuştu o gece en nefret ettiğim şey kazandığın hakkın yok görülmesi. Ki ben çalışarak hem eve bakarak hem kendi masrafımı karşılayarak okudum,çocukluğumda kötüydü Annem tek büyüttü.
Şimdi bir kız arkdaşım aradı avukat kendisi eşi polis ve artık olmuyor boşanacağım sürekli işime karışıyor sanki dosya mahkeme peşinde koşmuyormuşum gibi kolay görüyor dayanamayacağım dedi.
Gerçekten çok gerildim avukat olup böyle eşiyle sorun yaşayan var mı?
Ya da meslek grupları bu kadar çok çakışır mı?Cidden aklıma geldi gerildim.
Sizde bu tür şeyleri yaşadınız mı?
Esinizi sadece 1 gun hukuk fakultesindeki derslere sokun. Anlasin neden danismak bile parayla.
Bu okulu okumuş ve insanların tüm hak ve suçlarını tek tek hafızaya almissaniz istediğiniz davaya da bakma hakkınız var . Peki madem kendisi neden asker olmayı tercih etmiş neden memur olmamış ya da ne bileyim neden doktor ya da mühendis olmamış??? Bile bile aynı çatı altına girdi sonuçta haberi yok muymus bir avukatın istediği davaya bakabileceği ? Ay ne saçma ya valla sevmiyorum böyle insanları ....Haksız kazançmış ona göre niye boşanma davasına bakmıyorsun 2 bin lira az mı geliyor illa 5-10 diyeceksiniz haksız kazanç alt tarafı bi dosya moduna girdi cidden gel beni vur demelik
Erkeklerin genel tavrı bu diyecektim ki bence insanların genel tavrı bu diye düzeltesim geldi.
Eczacı olana diplomalı bakkal derler, öğretmene oh ne ala 3 ay tatil, avukata 2 dosya hazırladı para kazandı derler, doktor zaten sorsan çoook para kazandığı için haketmiyordur, muhasebeci olsan oturduğun yerden kazanıyor derler, mühendis olsan, torpili var derler...
Kısacası herkes en zor işi yapar ve geri kalan herkes kolay kazanır :)
Bunun dile getirilme sıklığı çoksa can sıkıcı bir durum gerçekten...
Bu okulu okumuş ve insanların tüm hak ve suçlarını tek tek hafızaya almissaniz istediğiniz davaya da bakma hakkınız var . Peki madem kendisi neden asker olmayı tercih etmiş neden memur olmamış ya da ne bileyim neden doktor ya da mühendis olmamış??? Bile bile aynı çatı altına girdi sonuçta haberi yok muymus bir avukatın istediği davaya bakabileceği ? Ay ne saçma ya valla sevmiyorum böyle insanları ....
Hayır sürekli tartışmalar başlamıştı sevginin kalmadığını farkettim anlaşamadıkça alttan almaktan yoruldum
Bence esinizin arkadas cevresinde falan bunla ilgili bi mevzu yasandi. Esinizde bundan oturu sizden hincini cikariyor.Her şeye laf ediyor ego savaşı mı neyin kavgası bilmiyorum
Sende onun işine karış madem öyle ... ama yooookk hayatta laf ettirmezler yaptıkları işe bakkal bile olsa "sen ne biliyorsun ki" olur,çok var böyle örnekler .Evlenirkende Asla işime karışma dedim ama duramıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?