Fazla fedakarlık yapıyorum ama kıymet bilen yok.

mrv_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
235
3
38
Diğer
Arkadaşlar üniversite 3. sınıf olacağım. Ben yapım gereği çok arkadaş canlısıyımdır. Onları kırmak incitmek şöyle dursun bir şey karar verilecekse hep uyarım kararı hep karşı tarafa bırakırım, her şeye peki derim. Bu böyle üniversite yıllarına kadar devam etti.Hala da öyle. Şu an başkaları da var tabi de şöyle 6 ,7 kişilik yakın olduğumuz bir arkadaş grubu var. İnanır mısınız her şeylerine yardımcı olurum, tatlı dille konuşurum, dert dinlerim.Ama onlar benim bu durumumdan yararlanıp menfaatleri için kullanıyorlar. Ben kendi memleketimdeyim onlar dışarıdan. Mesela arabayla bir yere gitmek gerekir ben, birinin doğum günü kutlanacak ; para istemek için aranırım normalde tatillerde falan nasılsın diye bir kez de kendileri aramaz. Arayan hep ben. Kısacası lazım olduğumda aranıyorum.Kız okula kağıt kalem vs. getirmiyor ya nasılsa benden alırım diye. Bunu da rahat rahat söylüyor herkesin yanında. Bunlar çocuk da değil ki 22 23 yaşında koskoca insanlar. Mesela bu yıl hepsinin de doğum günü özenle kutlandı ben hariç. Yani katıldığım parayı sorun hiç etmiyorum. Hiç önemi yok. Ama benim doğum günümde bazıları mesajla kutladı neyse ki de bazıları da hiç aramadı mesaj bile atmadı. Bana da yazık günah arasalar mutlu olsam çok mu yani? Ben zaten onlarınki gibi şaşaalı bir kutlama istemem. Sıcacık bir kucaklaşma hatırlandığımı önemsendiğimi bana hissettirme. Onlarınkinden daha samimi. Yakında yine birinin d. günü var benden para istiyorlar yatak alacaklarmış. Yahu biz bu kıza ne yaptık da hangi yüzle istiyoruz demiyorlar.Uzun yazdım ama daha bunun gibi bir sürü şey tahmin edersiniz. Bazen tak ediyor ailem de bırak bunları başka arkadaşlar edin diyor ama çocuk değiliz ki hemen kaynaşalım başkasıyla. Sizce nasıl bir tavır takınmalıyım arkadaşlar bu son doğum günü meselesinde parayla katılmalı mıyım onlara güzel bir dille söyleyeyim mi? biraz tavrımı değiştireyim diyorum ama nasıl?

Son düzenleme:
ya cnm bn üniden mezun olalı iki sene oldu ..ben de senin gibi çok fedakardım kendimi parçalardım,özen gösterirdim çevremdekilere alttan alırdım falan ama ünide insanlar gerçekten çok menfaatçi..sen onları çok düşündükçe onlar seni sallamıyolar..bu kadar üstlerine düşme boşver değmiyor..şimdi ben üniden sadece 3 kişiyle görüşüyorum..önemsenmiyorsan önemseme..
d.günü olayını da böle şakayla karışık bi laf at istersen...ama biraz çek kendini ...önemseyip sorarlarsa ne ala,anlatırsın içindekileri..haa sormazlarsa zaten salla gitsin,değmez..
üni malesef böle..seni anlıyorum.ben de çokkazık yedim

bu arkadaşlıklar niye böyle niye.Seni çok iyi anlıyorum.benimde yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok.kıymet bilende az oluyor maalesef.artık fedakarlık yapma yeter bu kadarı bırakta senin kıymetini anlasınlar.hediye falan da alma.açık açık konuş bazı şeyleri yoksa bu böyle devam eder.sana cephe alırlarsada alsınlar.sende kendine 1 tane bile olsa seni anlayan gerçek bir arkadaş bulursun.

Evet canım maalesef artık gerçek dost bulmak zor.Dost zaten or edinilir karşılıklı güven fedakarlık içtenlik gerekir..Arkadaş diyelim biz bunlara(!) .Ailem de onları az çok tanıdığı için kendimi geri çekmemi söylüyorlar açıkça konuş diyorlar. En doğrusu bu galiba.İnanır mısınız daha yeni tanıştığımız 4-5 aylık kişinin doğum gününü kutlamayı düşünüyorlarmış yakın arkadaşım öğrenmiş o söyledi ji 3 yıldır beraberiz.Çıldırdım ama neyseki plan aşamasında kalmış bana duyurmuyorlar tabi..Ailemle yaşıyorum.Geçen yıl yaz okulundayken iftara davet ettik.Dört kişi birleşip bir çöp bile getirmedi.Onlar bizi öğrenci evlerine çağırdı normalde o yemekleri yapıp kendileri bile yemiyorken.Eve giderken alışveriş için markete uğradık kendileriyle beraber ne alayım ddondurma yeriz değil mi dedim.Ayy biz dondurma sevmiyoruz yaş pasta al.bak bak.İnanın bu yaptıklarımı hiç nimetten saymıyorum çok şükür maddi durumum da yerinde.Ama işte bu verdikleri değeri, saygıyı, inceliği gösterir.Değil mi?

Son düzenleme:

yaş pasta al ne demek ya tööbe tööbee..ne ayıp..bi de sipariş veriyolar..sen mesafe koy en iyisi bırk naparlarsa yapsınlar..hangi şehirdesin cnm,,öle merak ettim sadece

Ben de seni çok iyi anlıyorum canım.Şimdi ben para verip katılmasam katılmadı olur adı ama kendi yaptıkları görülmez işte.Afedersin eşek değiller ki biliyorlardır yaptıklarını.Benim durumum bir çok insandan iyi olsa da annemin babamın maaşıyla iyi.O kadar katıldım böyle bir incelik yapsalar sevindirseler ne olur? annem de aklıma girdi biraz kıskançlık var nasıl baktıklarını görüyorum diyor.Bir çok kez karşılaştı çünkü.Ama benden eksikleri yok hepsi eli yüzü düzgün maddi durumları da yerinde.B biraz da onlardan farklıyım. oturaklıyım daha ciddiyim daha olgun.Neymiş merve sen çok sertsin şaka yapınca kızıyorsun.Ama sen ciddi bir konuda şaka yaparsan o şaka olmaz.Aklı sıra gerçekleri şakaya vuruyorlar.Vallahi kızlar az buz da değil baza alacaklarmış nasıl sıyırsam bilemiyorum.

yaş pasta al ne demek ya tööbe tööbee..ne ayıp..bi de sipariş veriyolar..sen mesafe koy en iyisi bırk naparlarsa yapsınlar..hangi şehirdesin cnm,,öle merak ettim sadece
Öyle canım işte yüzsüzler.Mesafe koyarsam koparız sanırım da biraz kendimi çeksem daha iyi olur.Kayseri'de yaşıyorum canım.Ben Kayseri doğumluyum ama babam Bursalı annem Isparta.Şehirden de nefret ediyorum o da ayrı mesele.

alma tatlım bir şekilde yalan bul ailem ceza verdi bu aralar harçlık vermiyor de.bunlar kıymet bilmez valla sinir oldum şimdi.çekememe durumu olabilir ne bileyim sonuçta sen ailenin yanındasın.annen diyorsada vardır bir bildiği.sende gerçekleri şakayla karışık söyle sende onların taktiğini yap.

Canım bak bu iyi fikir katılmamak için para hakkında birşeyleri bahane edebilirim düşünmemiştim daha önce. Bir de şey var konu açtım profilimden bakmak istersen daha ayrıntılı görebilirsin geçen yıl bir çocuktan çok hoşlanmıştım facebooktan ekledim eklerken destek oldular ama şöyle böyle.O da korkusundan kabul etmedi tabi öğrendik neyse o ayrı mesele. Nasılsın ne durumdasın ? gel biraz kafanı dağıtalım falan hiç yok.Bu yıl onlardan biri de bir çocuğu ekledi hala cevap yok.Çıldırıyorlar onların arasını yapmak için.Çocuğun dersten çıkmasını bekliyorlar ki arkadaşlarının ondan hoşlandığını söylemek için nasıl yapsak etsek diye.Nasıl iş bu.Öyle işte canım...

Son düzenleme:

sen bence bunlara hiç güvenme bak para konusunda da dediğimi yap bence.hiçbir sırrınıda paylaşma.onlarıda hiç kıskanma hep çıkar ilişkisi vardır aralarında boşver gitsin.

sen bence bunlara hiç güvenme bak para konusunda da dediğimi yap bence.hiçbir sırrınıda paylaşma.onlarıda hiç kıskanma hep çıkar ilişkisi vardır aralarında boşver gitsin.

Evet güvenilmiyor çünkü yarı yolda bırakıveriyorlar insanı.İşte insanın içi dolup taşarken paylaşmadan edemiyor hak etmeseler bile.Canım hiç konduramıyordum onlara ama galiba onlar beni kıskanıyorlar çoğu konuda farklı özelliklere sahibim öyle diyeyim.Ne yapayım başka neden de bulamıyorum.Ha her zaman kötü değiller tabi bazen güzel vakitler geçiriyoruz sohbet falan diyoruz ama yanlışları çok..İlgilediğin için de çok teşekkür ederim ayrıca:13:

Son düzenleme:

önemli değil canım birşey olduğu zaman yazabilirsin en azından fikir alışverişi olur

bence söylemen bişeyi değiştirmez ya da jestlerinde sen hep bunu söylediğin için olduğunu düşünürsün yani ben öyle düşünürdüm

nolursa olsun sana değer vermeyen,kullanmaya çalışan insanlara hakettikleri tavrı göster

kendine olan saygın için yapmalısın bunu

yalnız kalmazsın merak etme bu yüzden bu insanlara katlanma lütfen

vefasızlığa alışmak lazım galiba çok şey beklememek gerekiyo insanlardan herkes karakterinin gerektirdiği şekilde davranıyo

kendini onlara bağımlı hissetme küs ya da bi anda iletişimini kopar demiyorum bu çocukca

ama mesafe koy sana hayır gelmez

Söylediklerine yüzde yüz katılıyorum canım yalnız ilk cümlende ne demek istediğini anlayamadım. Yalnız kalma korkusu şöyle var ben depresyondayım. Acaba yalnız kalırsam ne olurum nasıl bir psikolojiye girerim.Bu belki okulu bırakmaya kadar gider tabi diğer sıkıntılarımla birlikte. Yoksa onlar yüzünden ne münasebet bırakayım.yalnız kalmak kötü bir şey değil ama cesaret edemem. Neyse ki beni düşünen halimi hatırımı soran beni seven insanlar da var.Mesafe de koyamıyorum çünkü belli bir çizgileri yok. Görünüşte iyi insanlar aslında.Hah diyorum bazen aslında iyiler diyorum. sonra pat yanlış bir hareket. Ama hak etmiyorlar yani. Zaten onlara göre biraz ciddiyim ama bu kez kendimi çekmeyi düşünüyorum. Doğum gününden nasıl sıyrılacağımı bilmiyorum ama. Şimdiye kadar doğum günlerinde dünya para gitti onlara inanın aramıyorum ama mütevazi bir kutlamayı da fazlasıyla hak ettiğimi düşünüyorum. Söylesem bahaneleri hazır ;ama hepimiz memleketteydik olacak ama bir tanesine 1 hafta gecikmeli yapıldı diye neredeyse küsecekmiş. Halbuki kendi memleketindeydi sadece hepimiz buradaydık. Ne yapalım Adana'ya kutlamaya biz mi gidelim

Son düzenleme:

yani sen konuşşan böyle böyle yapıyosunuz diye bişeyler yaptıklarında senin için bunun biraz zorlama olduğunu düşünmez misin yani gerçekten değer verdiklerinden dolayı olmayacak çünkü bu hareket.Aynı şekilde siz bir arkadaş grubuysanız neden diğerleri için çok doğal her halukarda yapılan bi kutlamayı siz çaba göstererek konuşarak elde etmek zorunda kalasınız ki?

yalnız kalmaktan korkma biraz cesaret..Etrafta tanımaya yeterince fırsat vermediğin bi sürü insan var kimle iyi anlaşıcağını bilemezsin ben de 1.sınıfta çok gıcık olduğum bi kızla -ama aşırı gıcık-şu an çok iyi arkadaşım

param yok de sorunlarım var de ulaşamasınlar hatta sana ..

fazla fedakarlık yapma hakedene hakettiği kadar

Doğru benim söylememle olmaz içlerinden gelmesi lazım.Bunun da ben biraz kendimi geri çekince etkili olacağını düşünüyorum. Çok haklısın. Tanıyacağım bir çok insan var etrafta ama o kadar dışa dönük değilim işte kolay iletişim kuramıyorum tabi bu karşı tarafın tavrına da bağlı.dıştan soğukkanlı ve ciddi olduğumu söylüyorlar ama tanışınca öyle olmadığını görüyorlar.Biraz başkalarıyla iletişim kurmaya çalışsam belki bu kadar bağlı olmayacağım bunlara.

ben de öyleyim biraz kendini zorla ben aşıyorum zaman zaman sen de yapabilirsin

Her insanın başına geliyor üzülmemeye çalış.Belki de bu senin için bir şans ve bu şansı değerlendir.Zorlamaya gerek yok kestir at alakanı kes! bu tür insanlar yaptıkları onca hainlik ve sömürmeye rağmen bulunmaz hint kumaşı edasında naz üstüne naz yapıp özür bile dilemezler(belki yarım ağız şansın varsa ) daha gençsin nice insanlar çıkar karşına dost arkadaş olmak ve bulmak kolay değil hata yapa yapa doğrusunu bulur insan.Yaş 15 25 50 ne fark eder ki gerçek sadakat ve yyoksa olmayı versinler. Rabbimiz var o yeter .Bu konuda yaşanmışlıkları olan birisi olarak şimdi gerçek ve sahte olanları ayırt ederek çok güzel bir ortama sahibim.Takılma onlara yaşamın güzel yanlarına bakarak umutla devam et hayatına ve onları arkanda bırak acı ama güzel bir tecrübeye sahip olmuşsun buna şükret.Sahte insanlar zarar verir mutlu etmezler ve asla kolay kolayda mutlu edemezsin hep ver ver !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…