Fedakarlık biyere kadar

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Selam arkadaşlar. Hikayemi kısaca anlatmaya çalışıcam size. Ben 3 yıl önce evlendim. Eşimle herşeyimizi kendimiz çalışarak yaptık. Ailesi bi çeyrek altın takmadı. Pardon 4 çeyrek eşime verdi annesi ,sonradan geri istedi tam paramizın olmadıgı kötü zamanda. Eşimin ailesi köyde yaşıyor borc öderken kayınpderim yaşlı ve emekliligi olmadgı icin de ara ara kaynım ara ara biz ihtiyaclarını karşılıyoruz. Fakat iş çıgırından cıkmaya başlayalı çok oldu . Kayınpederim saga sola anlamsız borclar yapıyor, gönderilen paraları bi günde savuruyor. Arandıgında hal hatır sormadan para istiyor. Eşim ben kaynım ciddi yıprandık. Ama malum ogulları laf söyletmiyo. Geri kafalılar , göndeririz o bizim babamz kafasında. Ben eşimle dügün borcu ödiycez diye kendimizden kıstık da kıstık. Bi gün oglum biseye ihtiyacın var mı diyen olmadı. Bugün kavga ettik eşimle sonumuz baban olucak bil dedim.
Bu arada hamileyim borc var diye eşim bebege bişey aldırmadı. Bugüne kadar ne dogum günüm kutlandı. Ne evlilik yldönümüm. Galiba iyi kerizlendim...

Benim maaşım komple dügün borcuna gidiyodu.eşimin maaşı da bize eve anca yetiyodu zaten

Ben de kendi anam babam gibi gördüm bu güne kadar. Ama güzel bi karşılık görmedim. 4 ceyrek ya 4 ceyrek geri istendi dügünden sonra bizden

Yüz vermişsiniz astarını istiyor kayınbabanız. Göndereceğinizden emin çünkü. Saldırgan olmayan bir dille eşinizle konuşmayı denediniz mi? Çoğu evlat ebeveynlerinin hatasını görmezden geliyor. Ya da farkında olsalar bile başkalarına laf söyletmiyorlar.

Siz kendinizden kısıyorsunuz, bebeğinizden kısıyorsunuz. Kayınbaba gönlünce, anlamsızca para harcıyor. Ha ona vermişsiniz ha havaya saçmışsınız. Siz de çalışıyorsanız istediğinizi alın madem. Eşinizin elindeki para mecbur borçlara gideceği için babasına para gönderemez.

Diyorum ki önümüzdeki ay son 7 bin odeme kaldı. Ne maaş vereyim ne yardm edeyim eşıme yıkayım ne varsa. O kadar şok olur ki

Yıkın efendim. Madem çocuğundan kısmaya cesaret ediyor biraz zorluk çeksin bakalım. Madem çocuktan kusacak neden baba oluyor. Hani babası parayı idare etse neyise ama oda yok. Bir telefonla para geliyor tabi ki kıymetini bilmez

Kaynınız ve eşiniz alıştırmıs gibi görünüyor babalarını. Daha da çok borç öderler diye düşünüyorum cünkü adam alışmıs artık arkamda dag gibi oglanlar var diyerek cok borc yapar diye düşünüyorum. Bu fedakarlık olmaktan cıkmıs artık. Hamileymissiniz bu süreçte bebegin masrafları, alısverisi cok önem teşkil ediyor yardım edilmemis.

Aklınızda ne var bilmiyorum, ne düsünüyorsunuz bilmiyorum, ruhunuz neler diyor hic bilmiyorum. Siz kendi maasınızdan kastıgınız icin esiniz bu kadar rahat bence. Elinizden geldigince kendinize harcama yapın, bebeginize harcama yapın. Yavas yavas esinizin bir yuvası olduğunu, bir cocuk sahibi olacaklarını bilmeleri, ögrenmeleri gerek ailenin.

Çocuğunun rızkından kısıyorsa bence siz de sonraki maaşınızı yalnızca bebeğinizin ihtiyaçlarına harcayın. Şaşırır tepki gösterirse de göstersin. Çocuğuma bir çöp almadan doğuma gidecek değilim, sana kalsa öyle olacak çünkü bu gidişle dersiniz

Burda hemen boşan nasıl hamile kalırsın vs gibi kökten çözümcü yorumlar gelir ancak kökünü kazımak yerine onarmaya çalışmak elinden geleni yapmak gerek içinin rahat olması açısından. Bu adamı sevdin güvendin ki evlendin ve onun çocuğunu bekliyorsun. Yakın bir arkadaşım benzer sorunlar yaşadı o da hamile kalmıştı baktı ki kız hamile haliyle çalışırken bile adam hala ailesini besleme derdinde ücretsiz izne ayrıldı evin yükünü eşinin omuzlarına attı o şekilde bir nebze engel olabildi ama tabi tamamen kesilmedi sanıyorum. Sen de evin yükünü eşinin omuzlarına bırak. Önceliğinin çekirdek ailesi olduğunu bilmeli ailesi de oğlunun artık ayrı bir evi olduğunu başlarının çaresine bakmaları gerektiğini anlamaları lazım

Diyorum ki önümüzdeki ay son 7 bin odeme kaldı. Ne maaş vereyim ne yardm edeyim eşıme yıkayım ne varsa. O kadar şok olur ki
Harika olur ,bastan boyle yapmaliydiniz,
Ayrica bebek ivin aceleniz neydi ,borc harc ,evlilik muallak ?
Niyr bu cendereye soktunuz kendinizi

benimde sık yaptığım bir hatadır fedakar olmak.ben bişeylerden sürekli kısarken karşı taraf sorumsuzca haraket edince en çok kendime kızıyorum.niye kendimden kısıyorum ki diye.
bence bizim bu huyumuza güvenip haraket ediyorlar halbuki bu lazım şu lazım diyip her türlü ihtiyacımızı adırcaz gerisini kendileri düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…