- 23 Ağustos 2012
- 51.894
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.765
- 898
- Konu Sahibi piramses1982
-
Berlin avrupaya giris icin ilk start noktamiz. Is bulup yer degistiricez, tum almanyaya acigiz. Berlin sadece bir ilk adim noktasi.Her şeyi anladım da şu Almanya sevdanızı anlamadım. Öyle çok süper bir hayat standartınız olduğunu hiç sanmıyorum. Ben gittim bu Berline b.k gibiydi, evler eski püskü, sokaklar köpek b.ku, zenci arap göçmenler hippiler sorumsuz yaşayan tipler... Kocanız da orda gördüğüm kendini 20yaşında sanan 40lık işsiz güçsüz sorumsuz tiplere tam da benziyor. Bilmiyorum farkıda mısınız ama toplumun en alt tabakası olan sosyal yardımla geçinen göçmen sınıfındansınız şu anda. Almanyayı kaybedersem çıldırcam yazmışsınız neyine çıldırıyorsunuz çözemedim sanki çok süper bir hayat standartını mı kaybediceksiniz? İstanbulda eminim adam yerine konduğunuz bir çevredensinizdir eee anlamadım adam yerine konmamak mı hoşunuza gidiyor ki çıldırıyorsunuz?
Siz olsaniz, kazadan once cok guzel bir kadinsiniz, ve sonra yamuk biri. Bosanmak cok mu kolay bu durumda? Allahin tam bir sopasi, ve Allahin bir imtihani bu banaAnladım geçmiş olsun ..
Berlin avrupaya giris icin ilk start noktamiz. Is bulup yer degistiricez, tum almanyaya acigiz. Berlin sadece bir ilk adim noktasi.
Devlet yardimi olayina gelince....issizken bu cok normal, is bulunca otomatik olarak bu girdaptan cikiyorsunuz. Avantajli olan yonleri, sizi bedava olarak dil kursuna gonderiyor, is basvurulariniz icin ucretsiz kocluk hizmeti sagliyor. Kisaca akillica hareket edip devletin imkanlarini kullanabilme avantajiniz oluyor. Yoksa devlet sirtindan gecinme amaci tasiyanlarla ayni amaci tasimiyorum.
Yirtindigim nokta, turkiyeden binlerce kisi burada oturum alabilmek icin yirtiniyor ve ben buradayim, ellerimle oturumu geri vermek delilik gibi geliyor.
Ama tabi yine yuzumden dolayi esime bagimli olma durumu da var.
Ve yine o takik oldugum phd var.
Kisaca, delir delirebildigince....
Dalga gecmiyorum. Yorumlarin yarisi kal yurtdisinda daha ne istiyorsun, diger yarisi don doktorana.
Corba oldum, zaten perisan durumdayim iyice corba oldum
Siz olsaniz, kazadan once cok guzel bir kadinsiniz, ve sonra yamuk biri. Bosanmak cok mu kolay bu durumda? Allahin tam bir sopasi, ve Allahin bir imtihani bu bana
Yok yok, ancak ben is bulursam yardimdan cikariz, "sen ise girersen, belki ben de biraz daha fazla calisirim" diyor.Ablacım şu yazdığın ilk cümlelere sen inanıyor musun? Eşin iş mi bulacak? Adam iş aramıyor ki halinden memnun, derdi çalışmak değil ki. Sosyal yardıma tabi kç karşı değilim. Ama eşin sosyal yardımı geçinme biçimi olarak görüyor ya, o bana çok ters.
Dayagi asla hafife almak icin demiyorum. Ancak burada sizleri ayni konuyu onlarca defa acarak nasil delirttiysem, onu ne kadar delirtmis oldugumu siz dusunun....benimki gibi beyin ameliyati gecirenlerin, karakterlerinde inanilmaz bozulmalar oluyormus, ve bu yillarca surebiliyormus. Sinirlerim her daim havadaydi ve devamli soylenen, bagirip cagiran birine donustum, e tabi onu da delirttim, dedigim gibi tokadi asla hafife almiyorum ancak ne kadar tahrik ettigimi anlayin diye anlattim. Benden sonra psikolojik tedavi olmus, ge en haftalarda cidden saglam tartisma yasadik, eskisi gibi olsa tokadi basardi, simdi sadece oda degistirdi, kisaca tedavi olmus. Tekrar diyorum, dayagi asla kucumsemiyorum ancak yaptigim tahrik de kucumsenecek gibi degilmis, ben de bunu sakinlesince farkettimBende kalın demiştim ama dayak yediğinizden bahsetmemiştiniz o konuda. Tek diyeceğim: deli misiniz? Size şiddet uygulayan biri için nasıl fedakarlık yapabilirsiniz ,kendinizi nasıl feda edersiniz? bu herşeyi değiştirir.
doğru söze ne denirrr+++
Katılıyorum akademi kurtlar sofrası
Konu sahibesi doktora yaparsam yurtdışında direkt 5000le başlatıyorlar kafasında ama o kendi toz pembe hayalleri....bir kere akademide son yok, post doc yaptıktan sonra iş yok kardeş. Akademide full time iş yok, çok az sayıda kontenjan var misal Almanya'da da o pozisyonlar Almanlara gidiyor zaten hiçbir okulda yabancı profesör görmedim ben burada. Türkiye'de de zaten kontenjan yok varsa da tanıdıkla torpille. Konu sahibesi uçuyor hayallerde gerçeklerden bihaber.
Konu sahibesine 100 kez iş bul, az çok paran sigorta primin olsun yazdım ama kafa milyon.
ben dede beyin tümörü var yaza doğru ameliyat olacağım körlük riskim ölüm riskim var ama hayata bağlıyım mutluyum.burda her gün konu açıp kendime acımıyorum.sizin sorununuz içinde bulunduğunuz durum değil .hangi ortamda olursanız olun asla mutlu olamazsınız artık iyice emin oldumDayagi asla hafife almak icin demiyorum. Ancak burada sizleri ayni konuyu onlarca defa acarak nasil delirttiysem, onu ne kadar delirtmis oldugumu siz dusunun....benimki gibi beyin ameliyati gecirenlerin, karakterlerinde inanilmaz bozulmalar oluyormus, ve bu yillarca surebiliyormus. Sinirlerim her daim havadaydi ve devamli soylenen, bagirip cagiran birine donustum, e tabi onu da delirttim, dedigim gibi tokadi asla hafife almiyorum ancak ne kadar tahrik ettigimi anlayin diye anlattim. Benden sonra psikolojik tedavi olmus, ge en haftalarda cidden saglam tartisma yasadik, eskisi gibi olsa tokadi basardi, simdi sadece oda degistirdi, kisaca tedavi olmus. Tekrar diyorum, dayagi asla kucumsemiyorum ancak yaptigim tahrik de kucumsenecek gibi degilmis, ben de bunu sakinlesince farkettim
IS ARIYORUIIMMMMMdoğru söze ne denirrr
Allah size de acil sifa versin.ben dede beyin tümörü var yaza doğru ameliyat olacağım körlük riskim ölüm riskim var ama hayata bağlıyım mutluyum.burda her gün konu açıp kendime acımıyorum.sizin sorununuz içinde bulunduğunuz durum değil .hangi ortamda olursanız olun asla mutlu olamazsınız artık iyice emin oldum
Bosanma safhasindayken esimi seviyorum diye agliyordum, cok seviyorum geri istiyorum, ama dedigim gibi istiyorumun altinda yatan sebepler sadece yuzum vecalmanya degil, birlikte paylastiklarimizdi da ayrica....Sen esin icin bir fedakarlik yapmiyorsun ki. Anlattiklarinda, seceneklerinde esin hep figuran gibi. Bosanmamanin iki nedeni var bence: biri yuzundeki durum yuzunden baskasini bulamam yalniz kalirim korkusu, Ikincisi almanyada oturum hakki saglamasi. Hayir böyle degil esime cok asigim, o yuzden ondan asla ayrilamam diyebiliyo musun?
Psikologa cok uzunnsure gittim bosanma donemimde, "sevmiyorsun" deyip durdu belki burada anlatmadiklarimdan dolayi bilmiyorsunuz ama ben evlenirken dahil tum yadantimi onun icin degistiren kararlar alarak yaptim, tek tarafli hem de. Ve bosanmaktan vazgecip tekrar onunla barisinca, tum ailem benibevlatliktan reddetti, bunu gozevalmak es icin yapilan fedakarlik degil de medir? Tum esyalarimla evden atildim, evlatliktan reddedildim, bunu hafife alabilir misiniz? Tamam annem babam beni affetti ama erkek kardesim benimle konusmayacak. O kadar agir seyler yasadim tekrar baristim diye. Siz benim cikmazda oldugumu gormuyor musunuz? Ne kadar karman corman durumdayim, ne kadar yardima ihtiyacim var halbu ki....Siz ne zaman kendinizi dünyanın en cefakar en fedakar insanı olarak görmeyi bırakacak sınız?
Ben eşim için okadar değiştirdim ki hayatımı, ee? Seçimler, hayatlar.
Kötü yorum yapmayı sevmiyorum ama lütfen bir psikoloğa gidin ya.
Ay rumuzun bile içimi karartıyor vallahi.
Tamam da....Konu sahibi bir kendine gel lütfen artık ya.
Psikologa cok uzunnsure gittim bosanma donemimde, "sevmiyorsun" deyip durdu belki burada anlatmadiklarimdan dolayi bilmiyorsunuz ama ben evlenirken dahil tum yadantimi onun icin degistiren kararlar alarak yaptim, tek tarafli hem de. Ve bosanmaktan vazgecip tekrar onunla barisinca, tum ailem benibevlatliktan reddetti, bunu gozevalmak es icin yapilan fedakarlik degil de medir? Tum esyalarimla evden atildim, evlatliktan reddedildim, bunu hafife alabilir misiniz? Tamam annem babam beni affetti ama erkek kardesim benimle konusmayacak. O kadar agir seyler yasadim tekrar baristim diye. Siz benim cikmazda oldugumu gormuyor musunuz? Ne kadar karman corman durumdayim, ne kadar yardima ihtiyacim var halbu ki....
Gittigim psikolog, pardon paikolog degil, aile danismani, esimle resmimizi gorup "enerjiniz tutmuyor, siz farkli kisilersiniz" diyordu. E nasil yani resimden nasil anliyorsunuz dedigimde "benim uzmanlik alanim enerji ben anlarim" diyordu. Anneme "beni buna goturme yahu" dedikce "sus otur gideveksin" dedi ve aylarca gittim, tum biriktirdiklerimi verdik ona seans ucreti olarak. Nildu? Esimi unutturamadi, hem gaza getirio icimde uhde kalan doktoraya baslamama vesile oldu, bir yandan da esimi unutturamadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?