- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
-
Aileme herseyi anlatarak cok buyuk hata yaptigimi biliyorum. Telafisi yok onunda biliyorum. Annem "esini kotulersen, sen affetsen biz affetmeyiz" derdi. Inanilmaz hakliymis,gercekten buyuk hata yaptim.Ailenize bu kadar yansıtırsanız olacağı bu.
Tamam da bu seçim sizin seçiminiz. Seviyorsunuz ve döndünüz, sadece eşiniz değil kendiniz için. Bunu burnunuzdan getirmek zorunda mısınız? Hem kendinizin hem eşinizin? İtiraf edin, bütün seçimlerinizde önce kendinizi düşündünüz. Bu yüzden fedakarlık naraları atmanıza gerek yok.
Psikatristte gitmelisiniz, aile danışmanını falan boşverin.
Bir oturun düşünün; ben nasıl mutlu olurum? Nerede yaşarsam huzurlu olurum? Eşimi seviyor muyum? Ailemle yaşamak istiyor muyum?
Biliyorum, nasil oluyor ama doktoraya baslayinca yeminler ettim esimin adini agzima almiycam diye, almanya demiycem diye. Sadece 3 gun sonra basladim yine. Buraya gozumu karartarak geldim, geldigimin 3.haftasi "ben ne yaptim!" Demeye basladim.Güzel arkadaşım sen doktoraya kabul gormusken ailenin evinde "ben kocamı istiyorum " diyerek ağlayıp ,araya eşi dostu koyup bu insanla boşanma aşamasındayken israr kıyamet barismadin mi? Bu kadar doktorayi istiyorsan neden döndün? Karşında ki kişide dünkü çocuk değil.Ya burada kal ya ayrılalım demesinde de abes birşey yok.Bu kadar seviyorsun eşini...ileriye yönelik derme çatma planlarıniz da var....nedir problem?
Esine iş mulakatinda sorulan soruları soruyorsun tatlım.....adam da sana " ikimizi ilgilendiren konularda tek basinaymis gibi kararlar alıyorsun,madem öyle bu kafayla devam et " diyor.Dun sordum , 1 yil sonra ne yspmis oldugumuzu hayal ediyorsun? "Sen ikimizin yerine de dusun"
Hayir, hayallerini sordugumda kendi hobileri ile ilgili olani soyluyor, ki hobilerini destekliyorum ama ne gecmiste ne simdi agzindan 1 tane"birlikte sunu basarisiz" cumlesini duymadim. Annem "o kendi hayatini yasiyor, sen kendini onun hayatina adapte etmeye calisiyorsun" diyordu, sanirim dogru soyluyor.Esine iş mulakatinda sorulan soruları soruyorsun tatlım.....adam da sana " ikimizi ilgilendiren konularda tek basinaymis gibi kararlar alıyorsun,madem öyle bu kafayla devam et " diyor.
Yoo hiç de yorumların yarısı ailene doktoraya dön değil. Takip ediyorum konuyu.Tamam da....
Cidden diyorum
Yorunlarin yarisi "orda kal is bul, sonra esinle suruma bakarsin"
Diger yarisi da "ailene doktorana don"
Ben iyice corba oldum!
Arkadaşlar sana Almanya da kalican da ne olacak ? dediğinde Berlin Avrupa için start noktamız...öyle yapicaz,böyle yapicaz diyen sensin güzelim.Birisi bu adamla yürümez dediğinde "onu sevdiğini"....bu adamla meselen ne ,zaten onu seviyormussun dediğimde "ama annem dedi ki..." yi söylüyorsun.Bence git başkaları için iyi birşeyler yapmaya çalışan dernek/vakıf vs.birseye gönüllü ol.Sokakta kalmislara sıcak çorba yapan... engelinden dolayı birşeyler den mahrum kalan kişilere yardım eden vs. olabilir. Biraz kendinden /isteklerinden/karar verme baskısından uzaklaş. Zaten dil kursuna devam ediyorsun ve işsizlik maaşı alıyorsun yani kaybedecegin birşey olmaz.Biraz kendi gündeminden uzaklaştıkça kendine daha yakinlasacagini ve gerçekte fedakarlıgin ne olduğunu da öğreneceğini düşünüyorumHayir, hayallerini sordugumda kendi hobileri ile ilgili olani soyluyor, ki hobilerini destekliyorum ama ne gecmiste ne simdi agzindan 1 tane"birlikte sunu basarisiz" cumlesini duymadim. Annem "o kendi hayatini yasiyor, sen kendini onun hayatina adapte etmeye calisiyorsun" diyordu, sanirim dogru soyluyor.
Isin koru tarafi , bu kararsizliktan dolayi burda kalsam bile ilerleyemiyorum ki!
Isim monoton geldigi icin birakmadim, gecen sene buraya tasininca biraktim. Ama buraya tasinmadak da, bir sure sonra monoton diye birakirdim muhtemelen.Yoo hiç de yorumların yarısı ailene doktoraya dön değil. Takip ediyorum konuyu.
Doktorayi yaparken ailenden harçlık alacağını, daha önce başlayıp yarıda biraktigini, aslında makale okumayı vs de sevmediğini, doktorayi sadece Dr olmak için yapmak istediğini bu konuda ne akademik ne iş hayatına dair bı planının olmadığını anlayıp da doktora yap diyen görmedim ben.
Bu arada orada gerçek anlamda is aradığınıza da inanasim gelmiyor. İsim vardı monoton geldiği için bıraktım diyen de sizsiniz, temizlikçilik de yaparım ama kabul etmiyorlar diyen de.
Simdi yok artik diyeceksiniz, ama universiteyi de ozledim desem? Deney yapmayi cidden cok seviyorum, ama su makale okuma, yazma ici olmasa ne guzel olurdu.Yoo hiç de yorumların yarısı ailene doktoraya dön değil. Takip ediyorum konuyu.
Doktorayi yaparken ailenden harçlık alacağını, daha önce başlayıp yarıda biraktigini, aslında makale okumayı vs de sevmediğini, doktorayi sadece Dr olmak için yapmak istediğini bu konuda ne akademik ne iş hayatına dair bı planının olmadığını anlayıp da doktora yap diyen görmedim ben.
Bu arada orada gerçek anlamda is aradığınıza da inanasim gelmiyor. İsim vardı monoton geldiği için bıraktım diyen de sizsiniz, temizlikçilik de yaparım ama kabul etmiyorlar diyen de.
E onu farkettim zaten. Doktoraya onun için dönmek istiyorsunuz zaten sanki o günlerdeki gibi olacakmış gibi. Eski günleri özlemek normal birşey. Ama eskide takılıp kalmamak gerek.Simdi yok artik diyeceksiniz, ama universiteyi de ozledim desem? Deney yapmayi cidden cok seviyorum, ama su makale okuma, yazma ici olmasa ne guzel olurdu.
Itu maslak kampusu ne kadar guzel....bugun berlin teknik uni.nin onunden gectim, ve universiteyi cok ozledigimi farkettim.
Iyi de kafam o kadar dersi alacak mi ki? Muhendislik dersleri cok agir, tamam hadi avrupadan da esten de vazgectim, hadi illa doktora olsun diye yirtinmayi da biraktim, ama ben cidden universiteyi ozledim...
Bir de sorumluluk almaktan kacmak icin mi istiyorum acaba? Ogrencilikte tek yapilan okumak ders calismak....E onu farkettim zaten. Doktoraya onun için dönmek istiyorsunuz zaten sanki o günlerdeki gibi olacakmış gibi. Eski günleri özlemek normal birşey. Ama eskide takılıp kalmamak gerek.
eşim için fedakarlık yaparım ama mantık çerçevesi içinde ama şartlarım bu boşanırım cümlesini kurarsa boşanırım.Yine mi sen doyenler olacak....
Yok bu sefer konu....
Esiniz icin ne zaman tum hayatimizi degistirecek "fedakarlik" yapardiniz? Ve bu fedakarlik tek tarafli, herseyi sadece siz yapiyorsunuz, "sartlarim bu yoksa bosaniyoruz" diyorsa ve nefesiniz kesiliyorsa?
Ozel sekroru cok sevemedigimi soylemistim. Sozum ona arastirma gelistirme laboratuariydi, ama yapilanlar universitedeki gibi olmadigi icin bana cok basit geldi, yetmedi bana yapilanlar, cok basit kaldi duzeyi.E onu farkettim zaten. Doktoraya onun için dönmek istiyorsunuz zaten sanki o günlerdeki gibi olacakmış gibi. Eski günleri özlemek normal birşey. Ama eskide takılıp kalmamak gerek.
Üniversiteye dönünce aylık kazancınız ne kadar olacak?Ozel sekroru cok sevemedigimi soylemistim. Sozum ona arastirma gelistirme laboratuariydi, ama yapilanlar universitedeki gibi olmadigi icin bana cok basit geldi, yetmedi bana yapilanlar, cok basit kaldi duzeyi.
Bu durumda universiteye donsem mi? Kisaca entellektuel insanlarla dolu yerleri seviyorum am tabi benim yas 36 oldu, 22 25 yasindakilerle ders alacagim,
Doktora suresince hic. Ailemle yasayip, harclik alicam. Bir ihtimal burs olabilir o da 2000 tl. Yurda cikip kendimi sondurmeme yeter.Üniversiteye dönünce aylık kazancınız ne kadar olacak?
Durun daha,bunlar iyi zamanlarınız,Beynim yandi
Benim de beynim yaniyor. Benimlet beraber siz de yaniyorsunuz....Durun daha,bunlar iyi zamanlarınız,
konuyla ilk defa karşılaştınız sanırım...
Ablacım size son yorumum:Benim de beynim yaniyor. Benimlet beraber siz de yaniyorsunuz....
Benimki obsesyon di mi? Hem de asiri ileri derecede....Ablacım size son yorumum:
Her seçim aynı zamanda bir vazgeçiştir.
Her istediğinizi aynı anda elde edemezsiniz.
Belkiler,keşkeler,ah şöyle olsaydılar hepimizin hayatında var ama buna takılıp kalmıyoruz.
Siz artık obsesyon geliştirmişsiniz adeta.
Psikolojik olarak kesinlikle sağlıklı değilsiniz bunu uzmanlık alanı pdr olan biri olarak söylüyorum ve sizin için gerçekten üzülüyorum.
Dr.ünvanı mı sizin için önemli,
Almanya'da kocanızla yaşamak mı?
Düşünün,taşının,birini seçip kararınızı verin, ardından da kararınızın arkasında durun ve o seçim neyi gerektiriyorsa onu yaşayın.
Böyle olmaz,canınıza yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?