Felaketin gelmesine son 2 gün ...

Evet 5 kisi fazlaymis ama ilk defa geliyor kv adayi diyorsun idare ede bilirsin bence evdede zaten kucuk cocuklari var.cok kalmaz kalsada hic bir sey olmaz bence.onlar zaten evin kucuk oldugunu biliyor cocuklarda kucukmus bir odada yata bilir hepsi.belki evinizin kuciklugunu goruru rahat edemezse erken doner evine ve bir daha gelmez.bu yuzden siz yine misafir perverliginizi esirgemeyin

biz evlenirken de eşim 22 ben 23 yaşımdaydım. yani sıkıntı değil aslında. işimiz gücümüz de vardı.
sadece kayınvalide çocuk gelinmiş o sıkıntı işte
o yaşlarda tabiki normal oluyo.
çocuk yaşta evlenen kadinlarimiz % 100 mutsuz... istekleri hevesleri içinde kaldiklari için...
oğluna eğitimli ilimli kız alinca sürekli kıyasliyo.
ben niye olamadim ben niye okuyamadim benim neyim ekski gibi takıntı yapıyo buda gelini yıpratiyo.
gelin de benim kaynanam böledir diyo. takiyo aslinda takmamasi lazim..
işte çocuk yaşta evlenen kadinlar hiç bi zaman kendi istediğiyle evlenmedi...
ailesinin istediğiyle.. hep ailesinin dedikleri olsun.

Sence ona sormuşlar midir 8 cocuk istiyor musun diye
Korunma nedir biliyor mudur
Yada korunalim dese kocasına kaç posta dayak yerdi
Doğuda erkekler cok çocuk ile övünüyor maalesef
doğulu olduğu sonradan okudum...
maalesef doğulular çok çocuk yapma kapasitesine sahip.
kaynanasi oğluna dövün felan denmiş burda okuduğumda çünkü kendi de dayak yiyor hele gelinin gözün önünde kp dövmüş..

Birkaç gün için geliyorsa idare edilir mecbur ama hem kişi sayısı kalabalık.Hem de ev 1+1.Nasıl yürüyeceksiniz ev içinde.Nerde yatıracaksın.Onlar nasıl rahat edecekler ki.Zor gibi görünüyor valla Allah yardımcın olsun.

Allah kolaylık versin benim kaynanamda beni eltisi gibi görüyor. Eşim babasıyla iş yapıyor ve maaş bile almadığı oluyor. Kaynanam sürekli kızlarına aldıklarını bana nispet yapıyor. Değişik modeller var işte

Kayınvalide 13 yaşında evlenmis

WTF diyecegim. Kadin benimle yasit nerdeyse kaynana olmus

Gerci benim isyerimde bir kadin vardi 36 yasinda torunu vardi. Kendisi erken cocugu olmus, kizida 15 felan evlenmisti

Valla Allah yardimciniz olsun, bu genc yasinda kayinvalideniz kaynana rolunu baya bir benimsemis. Yasi da kucuk oysa sizi daha iyi anlamasi gerekirken, giciklik yapmayi tercih etmis. Sanirim cekmekten baska tercihiniz yok. Yazik sizde cok kucuk evlenmissiniz, kocanizda sizde daha cocuk gibisiniz valla nasil bir ortam cozemedim

Biz Diyarbakırlılar için bir odada 7 kişi yatmak sıkıntı değil. Evdeki yorganları iki kat yapıp yan yana serince sığarlar sorun olmaz. Kıvrılır yatarız her türlü
Bu arada annem evlendiğinde daha doğrusu evlendirildiğinde 12 yaşındaymış.
29 yaşında 7 numara olarak ben doğmuşum.
Hayat işte.

Sence ona sormuşlar midir 8 cocuk istiyor musun diye
Korunma nedir biliyor mudur
Yada korunalim dese kocasına kaç posta dayak yerdi
Doğuda erkekler cok çocuk ile övünüyor maalesef
Bence de,bir kadın diyordu tvde,"9 tene var şükür,ben erime erkeklkten kesildi dedirtmem,yüzünü yere baktırmam"

Asla kendi yataginizi vermeyin eşinizi tembihleyin rahat yatarlarsa kalmaya devam ederler çünkü.
Yemek olayını da allah ne verdiyse tek çeşit yapın geçin sürekli hizmet edeyim modunda olmayın keyfinize bakın rahat olun.

Yarın geliyor .. Şimdiden laf sokmalara başlandı

Mecbur gelecek ve gideceksiniz alisman lazim. Daha gelmeden telasa dusmussun. Gelsin duruma göre hareket edersin. Bastan biliyordun tek basina evlenmedigini.. Dereyi gormeden pacalari sivama..

Canım bence eşinle konuş işe başla
4 kızıyla otursun evde ne kadar az görürsen o kadar iyi... kimse de kadına vah vah demesin şahsen ben kendi çektiğim sıkıntıları başkası da çeksin istemem bu bencilliktir... eşine de şimdi başlamazsam işe geri almayabilirlermiş de. Sana laf sokamayıp yemeği de kendi yapınca fazla kalamaz.

Yorumlarda bazıları otele gitsinler, 1+1 rahat edemezler ; kimi de ev küçük eşi çağırmasaydı demiş. Ben 8 yıldır güneydoğu'da yaşıyorum. oralarda misafire hürmet etmemek çok çok çok ayıp yani konu sahibinin böyle birşey yapması başta o kültürle yetişen eşine çok büyük ayıp olur.
Rahat edemeyeceklerini sanmıyorum zaten kalabalık oluyor evleri alışıklar birlikte yaşamaya. Ben bunları eleştiri amaçlı söylemiyorum. Yani kültürleri böyle ama kayınvalidenin söylediği şeyler hiç hoş değil,keşke yaşadıklarından bir nebze olsa ders alabilseydi de kendi ysşadıklarını başka bir kadının yaşamasına bu kadar hevesli olmasaydı.

Yani idare etmeniz lazım bu süreçte
kadın salonda kızlarıyla kalır bu sorun olmaz.
yemek işleri yorar sadece onuda belki yardımlaşabilirsiniz
zaten eşiniz gezdirecekmiş annesini o aralarda sizde dinlenin gezin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…