Fesat mıyım gerçekten ?

İş eşinizde bitiyor, yedirmesin hakkını.
Olsun kardeş bu , dünya malı " denilmemeli ticarette.. Kavga etmeden yolu yordamı vardır herhalde..
 
ortak iş oldugundan giderleri ve iş icin yatırım payını kardan ayırabilirler ancak geri kalan parayı herkesin kendi istedigi sekilde kullanması icin bölüşmeleri gerek.

ilerde cocuklarınız büyüdügünde o aralabaların ardı arkası kesilmez, benim cocugum otobuse biniyor onunki neden araba alıyor diye konu acarsınız... eşinizle konusun, önleminizi simdiden alın.
 
Bu fesatlık değil bence çok haklısınız. bir çözüm bulmanız lazım bu duruma. herkesin kesesi ayrı dursun böyle oldukça daha çok haksızlığa ugrayan siz olursunuz.


Ben dedikce kotu oluyorum napcagmi sasirdim artkk
 
Vallahi luksler sifirlar havada ucusurken size hala kamyonun kalmasi pek hos olmamis :)Ama bence abiyle kardesin isine bu denli karisirsaniz evliliginiz zarar gorebilir.Fesat misiniz bilemem ama istekleriniz
Ben degilim rekabette olan abisinin karisi heeyerde esimden icin o bizim isci arabalar dukkan bizim falan konusuyomus esime dedim delirdi abimle konuscam karisina sahip ciksin bende yapma abinle kotu olma diye kac defa durdurdum ama haksizliga susmayinca fesat oldum
Bu kamyonla ilgili bir konunuz daha var miydi sanki :110:
 
İş eşinizde bitiyor, yedirmesin hakkını.
Olsun kardeş bu , dünya malı " denilmemeli ticarette.. Kavga etmeden yolu yordamı vardır herhalde..


Ona gore hava hos hic sknti bile yapmiyor
 
Oyle yapmiyolar iste mesela dukkan onun ustunde esimin ustunde araba var kkmin neyi var nesi yok belli bile degil.
Kazandiklarini oturup bolusmuyolar borc harc kime ne denk gelirse gbi isliyo isler ilk baslarda bende anlam verememistim ama oyleler .
Ben esim masrafa girmesin diye 3 5 kisarken onlar sosyal agda surekli alisveris lokanta geziyolar.
Gezsinler beni ilgilendirmez ama hak hep yeniyor bu zamana kdr sustum is bu raddeye gelince konstum ama fesat olan ben oldum :KK43:

Bence eşinizi, abisini ve onun eşini alıp ortak bir şekilde planlama yapın.
Böyle nereye kadar?
Yarın bir gün çocuklar büyür, okul masrafı, gezmesi, alışverişi derken bir dünya gider çıkar. Nereye kadar kısacaksınız?
Ayrıca toplumsal olarak abidir yapar eder bir algısı olabilir ama dinimizde her şey eşit. Anlamıyorlarsa böyle anlatın.

Çok zor bir durum. En kısa sürede çözüm üretmeye bakın.
 
ortak iş oldugundan giderleri ve iş icin yatırım payını kardan ayırabilirler ancak geri kalan parayı herkesin kendi istedigi sekilde kullanması icin bölüşmeleri gerek.

ilerde cocuklarınız büyüdügünde o aralabaların ardı arkası kesilmez, benim cocugum otobuse biniyor onunki neden araba alıyor diye konu acarsınız... eşinizle konusun, önleminizi simdiden alın.


Konsutukca kotu oluyoruz susmayi deneyim diyorum birazda :))
 
Meraba biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var.
Evliyim bi tane bebegim var kazayla ikinciye hamileyim suandada ( rabbim nasip etti ) :)
Esim ile abisi ortaklar aralarinda 2 yas var isleri ortak dukkan araba vs
Evlendigimiz zaman toplamda diyim 3 araba vardi bi tanesi is arabasi kamyon tarzi is icin kullanilan bi tane lüx bitanede normal bi araba.
Is arabasi iste kullanilir ben gormezdim hic bi lux bi normal araba vardi onada ortaklasa biniliyordu bi hafta o bi hafta biz degisiliyodu araba falan derken sonra lux olani sattik dukkan almak icin geriye kamyonla normal araba kaldi derken surekli biz kamyona biner olduk normal araba hic gelmez oldu 1 2 3 derken hep boyle devam etti haftada 6 gun ses etmedim cogu zmaan pazarlari gezicek oldugmzda gelir diye ondada ayda bi bazen 3 ayda denk geldi ilk hamileligimn yarisindan fazlasini kamyona bindim neyse abiside evli bu arada 2 cocugu var.
Esimle tartisir olduk hani araba olmasa yok der binersin ama onlar binerdi biz binemezdik hic derken 1 yil boyle gecti artik ne desem fayda etmediginden pes ettim arada bi soylenip gecerdim.
Esime araba al derken esim bigun geldi bana dediki iste iki tane lux araba alicaz herkes kendi binecek hah dedim iyi herkesin arabasi belli olsun cunku ortak oldgu zaman her arabadan inerken pilimi pirtimi toplayarak iniyodum bebek arabasi arabada dursun istiyodum eve cikar indir zor oluyodu neysr iyi dedim sonra vazgecmisler iki tane lux alirsak smdi sıkısiriz diye iki tane normal sifir araba alicaz dedi esim bana tmm dedim guzel araba bakmaya basladik esimle netten falan derken
Gectigimiz pazar biz yine kamyonla gezmeye disari ciktik abisini karisi esime whtsapdan mesaj atti bi tane araba resmi abin soruyor nasil esimde guzel yazdi nerdesiniz biz araba bayisindeyiz gelin dedi tamm dedik gttik .
Neyse bunlar arabayla gelmisler abisinin kayincosu karisi cocuklar vs baktik arabalara bi kac bayi dolastik falan bi tanede karar kildik neyse biz ayrldk carsya geldik esim bana sordu nasl begendnmi guzel dedim bende tmm alalim ozman dedi snra esim dediki abim lux istiyo oda bari luxun 2.elini alsin bizim sifirla onn ikinci el esdeger olsun fiyat konusunda bende kendi bilir dedim
Ertesi gun oldu esim ise gtti aksam geldi konusuyorz abisi sormus naptiniz hangisini begendiniz oda o baktigimz guzeldi demis siz hangisni begendiniz demis oda guzeldi o demis esimde demiski sen lux istiyosan o fiyatlarda bi lux bul al madem abiside hemn atlamis aa blmemki falan gtmis hemen arastirmis etmis luxun sifirini biraz uyguna bulmus .
Esim dedi bizim arabayi siparis verdim ee iyi dedim abimde bi arabaya bakti iste sifir bi tane varms siparisle geliyomus tekmis adamin biri kredi ile basvurmus olmazsa abim alcak yarin belli olcak dedi ama buyuk ihtimal olmayacak dedi bende basta boyle konusmadik dedim o ikinci el lux alacakti dedim yok zaten olmaz buyuk ihtimal ddi konu kapandi .
Bu arada pazar gunu esim karasizdi lux ikinci el alim diyodu ben vazgecirdim bosver sifir alalim o fiyata en azindan temiz olur bak babam ikinci el aldi surekli masraf cikardi vs diyerek.
Ertesi gun hastaneye gidiyoduk kontrle beni almaya geldi esim abisinin araba isi olmus kaporayi bile vermis ben sinir oldum tabi .hastaneye geldik pek konusamadik derken aksam annmlerdeydik konusmadik vs .
Dun eve geldik hafta sonu sehir disina gidicez esime dedimki araba haftasnuna gelirmi gelirde plaka islemleri vs btmeyebilir dedi bana bi geldi araba dedi sonra yok gelmedi bgun kapora verdim oyle yola cikiyomus dedi .
Bende dedimki keske madem bizde lux alsaydik bana allah gozunu doyursun dedi niye oyle diyosun dedim basta sen herkes esdeger alacak kmse kimsenn arabasna bnmicek demistin oncede yasadk bi lux bi normal varken bi o bi biz duzensiz di dedim. Bizde iyi bisey alsaydik madem abin yan cizdi bizm siparis vermemizi bekledi gtti lux ikinci el alacakken sifir aldi falan derken bana sen ne kadar fesatsin dedi .
Ben fesat degilim hep boyle yapiyosun derken baya tartistik.
Abisi ile bizim aldigimiz arabanin arasinda 60 bin tl fark var .
Fesat oldugum icin degil surekli bizi bi alt gordukleri icin kiziyorum gecende ben telefon aldim 1 hafta sonra abisinin karisi benmkinin ust modelini aldi biz kamyona binerken onlar arabaya biniyor smdide biz normal araba alirken onlar lux aliyor ee ortaklik bumu ?
Bana diyorki abim benden 2 yas buyuk bekle 2 sene gecsin bizde lux aliriz .
Basta boyle dese gene sorun olmazdi sonradan yan cizdikleri icin kiziyorum esim kendisi dedi abime lux ikinci el al dedim hemen atladi sifir almis diye.
Bana sen benm isime karisma vs hakkin yok baya kirdi beni bende sinir oldum ne yaparsan yap bundan sonra agzimi acarsam dedim dunden beri agzimi acmadim konusuyrz ama o konu hakkinda konusmuyrz kirildm cnku .
Sizce haksizmiyim siz olsaniz ne yapardiniz bu arada hala kamyona binen benim bu hafta sonu sehir disina cikmayi dusunuyrz esime diyorum bak gecen hafta snu araba abindeydi bu hafta al kamyonla gidilmez ya gezmeye baklm denk gelirse diyor. Gidip gitmicezmi bile bilemiyorum siz olsaniz ne yapardiniz.

Bu arada cok uzun oldu kusura bakmayin yazim hatalarim varsada kbkmayn telefondan yaziyorum


Not:
Bu arada o suan bizim binemedigimiz normal araba esim normal abisi ortak alinca abisinin karisina verilecek .
Esime dememisde orda burda diyomus hep gecendede karilara veririz ortak binerler demis
Okurken başım ağrıdı valla.Ne arabaymis be. Bence işleri falan ayırın ortaklık kardeş dahi olsa olmaz. Mutlaka bir taraf hain çıkar.
 
:) haklisiniz zaten karismama karari aldim agzimi acmam bundan sonra benm nyetim kavga etmek degl bzdemi alsaydk dedim olay kavgaya gtti ama banane bundan sonra rabbim goruyor kul hakkina giriyolarsa kalmaz yerde.

Araba alacağımızda eşim daha lüks modelleri bakardı..
bende işimizi görsün yeter .
lüks e gerek yok derdim..
üstünden 3 yıl geçti halen aynı fikirdeyim. .
inşallah gönlünce olur cnm ..
 
Bence eşinizi, abisini ve onun eşini alıp ortak bir şekilde planlama yapın.
Böyle nereye kadar?
Yarın bir gün çocuklar büyür, okul masrafı, gezmesi, alışverişi derken bir dünya gider çıkar. Nereye kadar kısacaksınız?
Ayrıca toplumsal olarak abidir yapar eder bir algısı olabilir ama dinimizde her şey eşit. Anlamıyorlarsa böyle anlatın.

Çok zor bir durum. En kısa sürede çözüm üretmeye bakın.



En ufak bu konuda bisey dedimmi olayi kavgaya ceviriyor daha gecen ablasina soylendim oda senin esin konusmuyo istemiyo arabayi istese abisi verir dedi gorumcem dogru demiyor istemiyor hic dun dedimki hafta sonu sehir disina gdicez arabayi al bakalm denk gelirse dedi ozman abini arar ben soylerim araba bize lazim diye dedim sakin oyle bisi yapma dedi daha en ufak biseyde sorn ediyoe
 
Insallah bende o gunu sabirsizlikla bekliyorum :))
O zaman işiniz zor, susmaktan başka çaremiz yok. Yoksa sonra kötü olan siz olursunuz.
Eşinizinde canına tak edecektir birgun merak etmeyin.
 
Bir an acaba ben mi yazdım diye okudum. Biz de araba değilde ev problemi var.. Biz küçücük evde otururken onlar sıfır lüx eve geçtiler ve dükkandan ödeniyor para.Kredi çektiler. Eşime bunu dediğimde kira ödemiyorsun daha ne yaptığın diyor. Haklı bir yerde ama bu da bana haksızlık gibi geliyor. Adaletsizlik var. Çok fazla.
 
Okurken başım ağrıdı valla.Ne arabaymis be. Bence işleri falan ayırın ortaklık kardeş dahi olsa olmaz. Mutlaka bir taraf hain çıkar.


Daha bi araba iste demeye gecmiyor sozum isimi ayiracaklar benim lafimla esime gore hic bi sorun yokki fesat olan benim :)
 
En ufak bu konuda bisey dedimmi olayi kavgaya ceviriyor daha gecen ablasina soylendim oda senin esin konusmuyo istemiyo arabayi istese abisi verir dedi gorumcem dogru demiyor istemiyor hic dun dedimki hafta sonu sehir disina gdicez arabayi al bakalm denk gelirse dedi ozman abini arar ben soylerim araba bize lazim diye dedim sakin oyle bisi yapma dedi daha en ufak biseyde sorn ediyoe

Anne baba ne diyor bu duruma?
Ya şu haksızlıklara hiç gelemiyorum.:110:
Ne diyeyim bilemedim.
o_O
 
Araba alacağımızda eşim daha lüks modelleri bakardı..
bende işimizi görsün yeter .
lüks e gerek yok derdim..
üstünden 3 yıl geçti halen aynı fikirdeyim. .
inşallah gönlünce olur cnm ..


Ayni seklde bende esime aynisi dedim abimde isini gorece bisi alck dedi ama kazailan para ortak iste hem esim calisip o geziyorken
 
Insallah bende o gunu sabirsizlikla bekliyorum :))

Yalnız o gelecek güne sevinmeyin; eşiniz gelir size yanar, yakınır sonra siz bir kaç cümle kurarsanız yine fesat olursunuz ve sonra :) yine eşiniz yapılanları unutur devam eder eski haline. Böyle tipler değişmez.
Ve hatta belki hakkını almadan ayrılır işten, sizden destek bekler ve sonra :) ........
 
Bir an acaba ben mi yazdım diye okudum. Biz de araba değilde ev problemi var.. Biz küçücük evde otururken onlar sıfır lüx eve geçtiler ve dükkandan ödeniyor para.Kredi çektiler. Eşime bunu dediğimde kira ödemiyorsun daha ne yaptığın diyor. Haklı bir yerde ama bu da bana haksızlık gibi geliyor. Adaletsizlik var. Çok fazla.


Beni anlayan biri cikti dmi allaha skur tabikde ac acikta degiliz ama is ortaksa neden biz altta kaliyoruz kii
 
Konsutukca kotu oluyoruz susmayi deneyim diyorum birazda :))

konusmanız nasıl bilmiyorum ki... söylediklerinizin icerigi ne kadar dogru olsa da kardesin luks arabaya biniyor biz eskilere kalıyor seklinde suclayıcı konusuyorsanız ailesine laf ettirmek istemeyebilir.

ortak iş baska, cocuklarımızın gelecegini hazırlamak baska. yedigimizi ictigimizi buna göre ayarlayalım seklinde anlatırsanız belki daha makul karsılar.
biz arabaya binmeyelim ama ikimiz istiyorsak gezebilelim, benim isteklerimden ötürü eltimin cocuklarının rızkını da yiyiyor gibi olmak istemiyorum, ya da evimin bir yerini kırdırıp yaptırırken ortak işe baglı olmak istemiyorum, kardan herkesin istedigi gibi harcayacagı bir pay ayıralım, onlar da yeni araba alacaklarsa kendi paylarında alsınlar,
ilerde cocuklarımızın belki özelde okuması gerekir, surekli bu haksızlık duygusu karsılıklı olarak devam edecegine bugunden belirleyelim her seyi deseniz eşinizin tepkisi degisir belki?

bu yazdıklarım da cok yaygın gorulen seyler... daha yeni evlisiniz, yolunuzu simdiden cizmeniz hem akrabalık iliskileriniz icin hem de kendi birikiminiz icin cok daha saglıklı olur.
 
Anne baba ne diyor bu duruma?
Ya şu haksızlıklara hiç gelemiyorum.:110:
Ne diyeyim bilemedim.
o_O


Gecen esimin babasi abin lux istiyo almayin sakn normal bisi alin kendinizi zora sokmayn oncede aldnz basiniz agridi vs dedi ama suan bu durumdan haberleri yok onlara desem benim tarafmi tutcklar eminim beni cok severler abisinin karisindan nefret ederler ama dinlck olan yok esim memnun
 
X