Fesat mıyım gerçekten ?

Meraba biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var.
Evliyim bi tane bebegim var kazayla ikinciye hamileyim suandada ( rabbim nasip etti ) :)
Esim ile abisi ortaklar aralarinda 2 yas var isleri ortak dukkan araba vs
Evlendigimiz zaman toplamda diyim 3 araba vardi bi tanesi is arabasi kamyon tarzi is icin kullanilan bi tane lüx bitanede normal bi araba.
Is arabasi iste kullanilir ben gormezdim hic bi lux bi normal araba vardi onada ortaklasa biniliyordu bi hafta o bi hafta biz degisiliyodu araba falan derken sonra lux olani sattik dukkan almak icin geriye kamyonla normal araba kaldi derken surekli biz kamyona biner olduk normal araba hic gelmez oldu 1 2 3 derken hep boyle devam etti haftada 6 gun ses etmedim cogu zmaan pazarlari gezicek oldugmzda gelir diye ondada ayda bi bazen 3 ayda denk geldi ilk hamileligimn yarisindan fazlasini kamyona bindim neyse abiside evli bu arada 2 cocugu var.
Esimle tartisir olduk hani araba olmasa yok der binersin ama onlar binerdi biz binemezdik hic derken 1 yil boyle gecti artik ne desem fayda etmediginden pes ettim arada bi soylenip gecerdim.
Esime araba al derken esim bigun geldi bana dediki iste iki tane lux araba alicaz herkes kendi binecek hah dedim iyi herkesin arabasi belli olsun cunku ortak oldgu zaman her arabadan inerken pilimi pirtimi toplayarak iniyodum bebek arabasi arabada dursun istiyodum eve cikar indir zor oluyodu neysr iyi dedim sonra vazgecmisler iki tane lux alirsak smdi sıkısiriz diye iki tane normal sifir araba alicaz dedi esim bana tmm dedim guzel araba bakmaya basladik esimle netten falan derken
Gectigimiz pazar biz yine kamyonla gezmeye disari ciktik abisini karisi esime whtsapdan mesaj atti bi tane araba resmi abin soruyor nasil esimde guzel yazdi nerdesiniz biz araba bayisindeyiz gelin dedi tamm dedik gttik .
Neyse bunlar arabayla gelmisler abisinin kayincosu karisi cocuklar vs baktik arabalara bi kac bayi dolastik falan bi tanede karar kildik neyse biz ayrldk carsya geldik esim bana sordu nasl begendnmi guzel dedim bende tmm alalim ozman dedi snra esim dediki abim lux istiyo oda bari luxun 2.elini alsin bizim sifirla onn ikinci el esdeger olsun fiyat konusunda bende kendi bilir dedim
Ertesi gun oldu esim ise gtti aksam geldi konusuyorz abisi sormus naptiniz hangisini begendiniz oda o baktigimz guzeldi demis siz hangisni begendiniz demis oda guzeldi o demis esimde demiski sen lux istiyosan o fiyatlarda bi lux bul al madem abiside hemn atlamis aa blmemki falan gtmis hemen arastirmis etmis luxun sifirini biraz uyguna bulmus .
Esim dedi bizim arabayi siparis verdim ee iyi dedim abimde bi arabaya bakti iste sifir bi tane varms siparisle geliyomus tekmis adamin biri kredi ile basvurmus olmazsa abim alcak yarin belli olcak dedi ama buyuk ihtimal olmayacak dedi bende basta boyle konusmadik dedim o ikinci el lux alacakti dedim yok zaten olmaz buyuk ihtimal ddi konu kapandi .
Bu arada pazar gunu esim karasizdi lux ikinci el alim diyodu ben vazgecirdim bosver sifir alalim o fiyata en azindan temiz olur bak babam ikinci el aldi surekli masraf cikardi vs diyerek.
Ertesi gun hastaneye gidiyoduk kontrle beni almaya geldi esim abisinin araba isi olmus kaporayi bile vermis ben sinir oldum tabi .hastaneye geldik pek konusamadik derken aksam annmlerdeydik konusmadik vs .
Dun eve geldik hafta sonu sehir disina gidicez esime dedimki araba haftasnuna gelirmi gelirde plaka islemleri vs btmeyebilir dedi bana bi geldi araba dedi sonra yok gelmedi bgun kapora verdim oyle yola cikiyomus dedi .
Bende dedimki keske madem bizde lux alsaydik bana allah gozunu doyursun dedi niye oyle diyosun dedim basta sen herkes esdeger alacak kmse kimsenn arabasna bnmicek demistin oncede yasadk bi lux bi normal varken bi o bi biz duzensiz di dedim. Bizde iyi bisey alsaydik madem abin yan cizdi bizm siparis vermemizi bekledi gtti lux ikinci el alacakken sifir aldi falan derken bana sen ne kadar fesatsin dedi .
Ben fesat degilim hep boyle yapiyosun derken baya tartistik.
Abisi ile bizim aldigimiz arabanin arasinda 60 bin tl fark var .
Fesat oldugum icin degil surekli bizi bi alt gordukleri icin kiziyorum gecende ben telefon aldim 1 hafta sonra abisinin karisi benmkinin ust modelini aldi biz kamyona binerken onlar arabaya biniyor smdide biz normal araba alirken onlar lux aliyor ee ortaklik bumu ?
Bana diyorki abim benden 2 yas buyuk bekle 2 sene gecsin bizde lux aliriz .
Basta boyle dese gene sorun olmazdi sonradan yan cizdikleri icin kiziyorum esim kendisi dedi abime lux ikinci el al dedim hemen atladi sifir almis diye.
Bana sen benm isime karisma vs hakkin yok baya kirdi beni bende sinir oldum ne yaparsan yap bundan sonra agzimi acarsam dedim dunden beri agzimi acmadim konusuyrz ama o konu hakkinda konusmuyrz kirildm cnku .
Sizce haksizmiyim siz olsaniz ne yapardiniz bu arada hala kamyona binen benim bu hafta sonu sehir disina cikmayi dusunuyrz esime diyorum bak gecen hafta snu araba abindeydi bu hafta al kamyonla gidilmez ya gezmeye baklm denk gelirse diyor. Gidip gitmicezmi bile bilemiyorum siz olsaniz ne yapardiniz.

Bu arada cok uzun oldu kusura bakmayin yazim hatalarim varsada kbkmayn telefondan yaziyorum


Not:
Bu arada o suan bizim binemedigimiz normal araba esim normal abisi ortak alinca abisinin karisina verilecek .
Esime dememisde orda burda diyomus hep gecendede karilara veririz ortak binerler demis
yoo hayır asla fesat değilsin,haklısın yani,ben olsam bende senin gibi sinirlenirdim.Ama bu durumda ne yapılır bilmiyorum,para pul için eşinle aranı bozma diyeceğim ama eee ortada kabak gibi de haksızlık var.:KK64:
 
yoo hayır asla fesat değilsin,haklısın yani,ben olsam bende senin gibi sinirlenirdim.Ama bu durumda ne yapılır bilmiyorum,para pul için eşinle aranı bozma diyeceğim ama eee ortada kabak gibi de haksızlık var.:KK64:


Sirf onun icn susuyorum esimle allaha skur aramzda bunlar harici bi sorun yok onuda demesem gecnip gidiyorus ama banada arada tak ediyor istee
 
Ay deme oyle ya yazdigima pisman oluyorum :KK43:
Rabbim sizede en iyilerini versin insallah olmayan herkese en iyilerini versinnn ben kendimden cok baskasi mutlu olsun isterim bi disariya ciktigimda bile son kurusjma kadar esime kardesime anneme vs hediye alir kendime igne almadan donerim
Ama hakszliga gelemiyorum
amin sağol canım bence sen haklısın ama boşver kim ne alıyorsa alsın canını sıkmaya değmez arabanız olsun yeter :KK66:
 
Arkadaslar hepinize yorumlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim anlatip icimi dokup birazda olsa rahatladim .
Cok tesekkurler saldim gitti bundan sonra kim ne yapiyosa yapsin rabbim buyuk o en iyisini bilir gorur yapar elbet.
Rabbim tum isteyenlere en iyilerini nasip etsin insallah .
Konuyu kapattiriyorum esim bildirimleri gorup tekrar sorun cikmasin .
Cok tesekkkurlerrr tekrar
 
Al dedi kamyonu dedi nerede binersen bin dedi ver lüks arabayı binicem sen hangisine binersen bin dedi bana:KK53:
 
Hepsini okuyamadim ama arada 3-5 bin lira fark yok,60 bin liradan bahsediyorsunuz.
Ben sizde bi fesatlik goremedim ama esinizin abisi kendini fazla akilli saniyor.
 
Ben buyuk kardesin biraz daha fazla emegi oldugundan yanayim hep. Sizde durum farkli olabilir ise baslarken ikiside esit sartlarda basladiysa ayni miktarda sermaye koyduysa haklisiniz. Bunun kardes olmakla alakasi yok. Disaridan biriyle ortak olsa boyle yapabilir miydi? Elin adami burnundan kan getirirdi nasil 60 bin tl fazla olur diye. Yani abi insiyatif kullanip size haksizlik etmis kardesim birsey demez nasil olsa diye dusunmus.
 
esase sız calısmadınız ıcın eve katkınız olmadıgı ıcın acıkcası pek karısma hakkını sızde gormuyorlar gıbı geldı kı bana gorede boyle
ben calısıyorum esımde calısıyor bızde boyle bır ortaklık durumu olsa benımde sozum gecer

soruna gelınce fesat degılsın cunku abısı sızın sıparıs vermenızı basbaya beklemış ve kendisine daha iyi bir araba almış.
siz hangi arabadan aldınız bılmıyorum ama 60 bın cıddı bır fark
 
Burda yazilanlari esinize okutun bence..

ben oyle yapiyorum bazen bak diyorum esime bi ben degilim boyle dusunen, biz kadinlar hem fikir olduk diyorum "hay su kadinlar kulubune"diyip soylensedeee getir bakim ne demisler diyo :KK48:
 
Boşverin bu işleri çocuklarınıza ilgilenin bunlar yerine naparsa yapsınlar kardeş onlar
 
Fesat değilsiniz hatta haklısınız. Eğer bu ortak işe başlangıçta hem eşiniz hem de onun abisi eşit miktarda para yatırmışsa ve çalışma sırasında iş yükleri de eşitse, ikisi de birbirlerine denk arabalar almalıydı. 5 10 bin fark olsa neyse ama 60 bin çok fazla resmen bir araba daha alınabilir o parayla. Ama başlangıçta abisi daha fazla para koyduysa ortaya, belki şu an onu çıkarmaya çalışıyordur. O zaman çok sorun yapmayabilirsiniz ama dediğim gibi olay diğer türlüyse siz kesinlikle haklısınız, eşiniz klasik ailesine laf söyletmeme moduna girmiş.
 
Bu kadar maddi şeylere neden takılıyorsunuz anlamıyorum. O lüks alacakmış da siz normal araba alacakmışsınız da sonra biz de alırız demiş zaten ayrıca dükkan ortak olsa bile herkes kendi parasından kendi kullanacağı arabayı almıyor mu ay ayağımı yerden kessin de yani. Ne kadar küçük basit şeyler bunlar ya ileride biz de alırız demiş eşin zaten ne güzel artık kendinize ait bir arabanız olacak. Şimdilik idare edin. Lüks dediğiniz ne kadar lüks yani hem orada konuşulsaydı bunlar beraber gittiğinizde. Siz eşinizle mutluysanız sorununuz yoksa eşinizin ailesiyle bunlar saçma geliyor bana.
 
ay sıkıldım okuyamadım lux pahalı kamyon lux pahalı bi gelmedi sonu.
Allah gözünüzü doyursun derken haklı eşiniz.
İki evladınız olacak,eşinizin işi gücü yerinde,kenidinize sıfır araba alabilecek imkanınızda var.
Ne istiyorsunuz Allah'tan??
Bırakın onların ki lüks olsun sizin ki orta halli olsun,ne kaybettirir bu size?
Ne çok şey bekliyorsunuz şu hayattan..
 
X