Fesatlık ya da adı neyse

Cestlaviee

Sabırda yorulur
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
1.338
2.103
133
Herkese iyi akşamlar,

Benim bir sorum bir de önerilerinize ihtiyacım var. Konu biraz karışık ama uzatmamaya çalışacağım. Maddi sıkıntılar içindeyiz bunalmış durumdayım bazı bazı insanların hayatlarına özeniyorum içten içe yani. Buraya kadar sorun yok. Fakat nişanlım bana fesat olduğumu söyledi fesatlık sizce nedir? Öyleysem nasıl olmayabilirim bana yardımcı olur musunuz kendimi çok kötü hissettim. Insanların mutluluklarıyla mutlu olmaya çalışıyorum ama kendi mutsuzluğumun içinde başaramıyorum tam anlamıyla. Böyle olmak istemiyorum aşılabilecek birşey mi?

Kimseye kötü bir düşüncem yok fakat neden benim yok, benim de olabilirdi, olmalıydı gibi düşünceler besleyip insanların hayatlarına imreniyorum. Bunu nasıl yazıyorum kendime bile itiraf edemedigim birşeyi bilmiyorum ama önerileriniz varsa dikkate alırım memnun olurum.

Ne oldu da size fesat gbi bir yakıstırma yapabiliyor? Basit Bi özenme mi yoksa Baska birsey mi? Biraz daha Acar mısınız?

Ne oldu da size fesat gbi bir yakıstırma yapabiliyor? Basit Bi özenme mi yoksa Baska birsey mi? Biraz daha Acar mısınız?

Mesela ona bir saat almıştım bir arkadaşına ödünç vermiş iyi niyetle beğendiği için bende nasıl verirsin ya nasıl takar sana aldığım saati onu ben aldım falan diye epey çıkışmıştım o da saati geri aldı kısa bir süre sonra saati kırıldı. Her konuda böyle olduğumu söylüyor sahip oldugumla böbürlendigimde ya da birseyi beğenmeyip daha iyisini istediğimde onu hep kaybettigim için söylüyor

Bu da kıskançlık...

Maddi şeyler mi imrendikleriniz..

Fesatlık baska bir kavram.Senin hissettigin normal.Neden dersen insanlar artik tüm mali mülkünü,sahip olduklarını hic baska insanlarin imrenecegini yada üzüleceğini gozetmeksizin paylasiyorlar ki.Sende olsun veya olmasin.Ona da ozeniyorsun.Benmki de byle olmamaliydi diyorsun.O raddeye geldik.Allah daha da versin.Ama bazi insanlar istisnalar hariç,goze sokmak icin gösteris yapmak icin gozumuze gozumuze soktuklari icin insan an geliyor heves ediyor.Nihayetinde hepsi gecici seyler.Biraz da bizden de kaynakli aslnda hep daha iyisini dhaa guzelini daha fazlasını arıyoruz.Yani bunun sonu yok ki.Nisanlina belli etme sen en iyisi.Kafasinda yanlis dusunceler olusmasin senin icin.

Taksa ne olucak ki gercekten. Şöle düşünün kendi esyanızı vermek istemezsiniz hijyenik sebeplerden dolayı ama hediye ettiğiniz kişi vermiş cünkü artık ona ait. Yani sizin bir söz hakkınız yok. Hediye ettiniz Die saatin sahibi siz olmuyorsunuz ki. Neyse bu sizi fesat mı yapar bilemiyorum ama akısına bıraksanız Biraz daha iyi olur. Sakınan göze cöp batar misali kırılmış =(

Fesatlık kötü düşünmek ve insanların mutlu olmasını içten içe istememek ve de bunu belli edecek davranışlar sergilemek tır . Öncelikle hayatındaki güzelliklerin farkına varmalisin mal mülk mutluluk getirmez . İnsanın yanında sevdikleri olduktan sonra gerisi boş çok eskiden bende ozenirdim . Ama sonra kendi hayatımın herşeyden daha değerli olduğunu ve kendimi sevmenin herşeye iyi geleceğini anladım . Tabiki zaman zaman örneğin ah bendede araba olsa yada benimde bı evim olsa gibi düşünceler tabiki oluyor ama her zaman karsimdakine Allah'ım daha fazla versin . Yeterki ben mutlu olayım Herşeyi Allah'tan iste o sana en hayırlı olanı verecektir

Öncelikle dünya malına bu kadar tamahkar olmamak gerekir. Herkesin imkanı herkeste yok malesef, bunun da farkına varmak gerekir. Misal ağustosta düğünüm var istediğim gelinlik 7 bin, arkadaşım temmuzda evlenecek 6 bine aldı istediğini. Ben muhtemelen hem kendi hem nişanlımın durumu dolayısı ile bu işi daha ekonomik düzeyde kapatmaya çalışacağız. Ee napalim onların imkan ölçüsü bu, benimki bu. Bunu iyice benimsemek gerekir

Bu fesatlık değil aslında hediyenizi neden başkasına kullandırıyor? Sizin hediyeye titizlendiğinizi düşünüp bu sebeple kötü enerjiden nazar değdirdin kendi kendine gibi birşey ima etmiş. Şöyle ki ; başkalarının takdir edilesi durumlarına içten içe imrenip fakat onları takdir etmiyorsanız.pek çoğuna göre kusursuz olan olaylara kulp takıp bozmaya çalışıyorsanız malesef fesatsınız ancak bunların dışında anlattıklarınızdan buraya varamadım

Fesatlık daha cok tanıdık bırı hakkın kişisel bir düşünce sizin ki imrenmek oluyor galıba genel bır dusunce bırıne karsı duymuyorsun sonucta ayse ve fatma vs. Yanı oncelıkle sukretmek lazım ve Allahtan ıstemek lazım rıskı veren o sonucta on bes yıl once ımrendıgım hayatı yasıyorum maddı cok lusk bır hayat ıstemedım zaten. Sımdı azamı mıktarda alabılıyorum herseyı. Sabır edın çalısın ve bekleyın emın olun degısıyor bırseyler. Olumlu dusun olumlu olsun saglıgınız yerınde calısır nısanlınla halledersınız ama gözün cok yukseklerde olursa mutlu olamazsn bunu da unutma

Sadece maddi değil, duygusal da var. Bu sıkıntılara girdiğimizden beri kendimi herşeyden soyutladım ve çok mutsuzum

Bu duyguyu itici güç olarak kullanıp elde etmeye bakın bence... Karşınızdakinin hakkında kötü düşünmüyorsanız veya hasetliğinizden kötülük yapmıyorsanız bir sorun yok bence...

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, elbette herşey Allah'tan inancım sonsuz tek sığındığım o zaten ama sanırım duygularıma söz geçiremeyip bi de fazlasıyla dışa vurmuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…